Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Θεότητα είναι η πραγματική μας φύση. Η συνειδητοποίηση τούτης της αλήθειας και η μη παραπλάνηση από οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι η ομορφιά της σοφίας


Και τώρα ας δούμε τι ο Kaushika εννοεί με το "μοναδική Πρέμα".

Το ανθρώπινο σώμα είναι γεμάτο από ιδρώτα, σάλια, ούρα και φλέγματα. Υπάρχει κανείς που δεν τα έχει; Υπάρχουν ακόμα και στο Σώμα του Αβατάρ! Γιατί τότε είμαι η μοναδική που κλαίω ότι δεν θέλω αυτό το σώμα; Επειδή θέλω να το προσφέρω στον Θεό. Έχει κανείς άλλος στον κόσμο προσφέρει το σώμα του στον Θεό; Αυτή η τρελή Πρέμα κλαίει γι' αυτό.

Ο Σοφός Kausika περιγράφει τούτην την Πρέμα σαν "εξαιρετικά μοναδική". Αυτή η Πρέμα δεν ανήκει σε κάποιον άνθρωπο. Δεν ανήκει ούτε και στα Βασίλεια του Πνεύματος. Δεν είναι των Αβατάρς. Αυτή η Πρέμα είναι μοναδική και πέρα από κάθε περιγραφή. Είναι το μοναδικό είδος. Γι' αυτό και ο Σουάμι είπε: "Η Πρέμα σου και μόνον είναι που Με κρατάει σε τούτον τον κόσμο, χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσα να υπάρξω εδώ."

Οι Αβατάρς δεν κατεβαίνουν στην Κάλι Γιούγκα. Δεν μπορούν να ζήσουν με τους ανθρώπους της Κάλι Γιούγκα. Ο Αβατάρ κατεβαίνει μόνο στο τέλος της Κάλι για να καταστρέψει τα πάντα. Μετά από αυτό ξεκινάει ένας νέος κύκλος Εποχών. Τώρα όμως ο Σουάμι έχει κατέβει στο ξεκίνημα της Κάλι. Αν τώρα είναι τόσο άσχημη η Κάλι, φανταστείτε πώς θα είναι μετά από χίλια χρόνια;

Ω Σουάμι, φοβάμαι και που το σκέφτομαι! Τώρα ο Σουάμι έχει κατέβει στην Κάλι και μέσα από την Συμπόνια Του ανατέλλει η Σάτυα Γιούγκα. Η Πρέμα μεταμορφώνει τους πάντες. Η Πρέμα μου και η επιθυμία για Συμπαντική Απελευθέρωση κρατάει τον Σουάμι εδώ στη Γη.

Ο Σουάμι δείχνει αυτό το δρόμο και καθοδηγεί το ανθρώπινο είδος επί 80 χρόνια. Υπάρχει κάποιος που να εφαρμόζει και να ακολουθεί αυτό που Εκείνος έχει διδάξει; Αυτός ο κόσμος και οι άνθρωποί του δεν είναι κατάλληλοι για τους Αβατάρς.

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου