Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ειδική Χάρη σημαίνει Πρέμα. Από την Αρχή της Δημιουργίας πολλοί έχουν δείξει Πρέμα. Μα πρόκειται για εγκόσμια αγάπη. Η εγκόσμια αγάπη εκφράζεται με πολλές και διαφορετικές σχέσεις. Μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας και τότε ονομάζεται ερωτική τρέλα. Η αγάπη μεταξύ φίλων αδελφότητα. Όλα αυτά αποτελούν παραδείγματα εγκόσμιας αγάπης. Όταν αυτή η αγάπη κατευθύνεται προς τον Θεό, τότε μπορεί να εκφραστεί με τις έξι Μπάβας της αφοσίωσης.

Βατσάλυα Μπάκτι - Αφοσίωση γεμάτη στοργή

Σάκυα Μπάκτι - συντροφικότητα με τον Θεό

Ανουράγκα Μπάκτι - Γεμάτη πάθος αφοσίωση για τον Θεό

Ντάσα Μπάκτι - Αφοσίωση για τον Θεό

Μαντούρα Μπάκτι - Γλυκιά αγάπη για τον Θεό

Σάντα Μπάκτι - Γαλήνη στην αφοσίωση

Η Πρέμα μου δεν μοιάζει με καμιά από αυτές. Δεν πρόκειται για κάποια εγκόσμια αγάπη και δεν εμπεριέχεται στα έξι είδη αφοσίωσης.

Πριν δέκα χρόνια διαβάσαμε το Νάντι μου. Σ' αυτό η Πρέμα μου αποκαλείτο "μια εξαιρετικά μοναδική Πρέμα". Δεν είναι η Πρέμα των προηγούμενων Αβατάρς. Δεν είναι ίδια με την αγάπη της Σίτα για τον Ράμα. Δεν είναι η αγάπη της Ρούκμινι για τον Κρίσνα. Είναι διαφορετική και μοναδική. Τι όνομα μπορεί να δοθεί στην Πρέμα που έχω για τον Αβατάρ; Σε ποια κατηγορία κατατάσσεται; Είναι μια τρελή Πρέμα.
Θέλω η Πρέμα που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σε τούτο το σώμα να διαδοθεί σε όλους. Είθε όλος ο κόσμος να γίνει Βασάντα και να λούσει με την Πρέμα του τον Σουάμι. Τα μόνο σταθμά αυτής της Πρέμα είναι η Νέα Δημιουργία. Μια τέτοια Πρέμα ποτέ δεν έχει αποκαλυφθεί και σε καμιά Εποχή σε κανέναν άλλον Αβατάρ.

Είναι η Πρέμα που ρίχνει δάκρυα, λιώνοντας από τις σκέψεις από το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Είναι η Πρέμα που δεν θέλει τίποτα ούτε και το Στάδιο του Θεού.
Είναι η Πρέμα που δεν εμπεριέχεται στην Ύψιστη Σοφία ούτε και στο Μπράχμα Σούτρα.

Το Νάντι του Kaushika το διαβάσαμε στις 12 Μαρτίου του 2004. Λέει: "Είναι μια εξαιρετικά μοναδική Πρέμα Μπάκτι για τον Μπαγκαβάν Μπάμπα. " Είναι η Πρέμα Μπάκτι που είναι αιώνια και αναλλοίωτη.

Είναι η Πρέμα που με κάνει να ξεχνάω την Σοφία που γράφω και που έχει καταλάβει την καρδιά και το μυαλό μου τελείως.
Είναι η Πρέμα που διώχνει μακριά το Στάδιο του Θεού, θέλοντας μόνον ένα απλό Ντάρσαν του Σουάμι.
Είναι η Πρέμα που με κάνει να σκέφτομαι: "Αν ήμουνα μια υπηρέτρια ή μια κούκλα στο σπίτι ενός πολύ κοντινού Του πιστού, θα μπορούσα να είχα το Ντάρσαν Του."

ζυνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου