Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μέχρι τώρα ο Σουάμι έχει αποκαλύψει εξαιρετικά πολύ "λεπτά" μυστικά του Κάρμα. Υπάρχουν δύο πράγματα: Πρώτον δεν θα πρέπει να κάνουμε κακές πράξεις. Δεύτερον αν πρέπει να βιώσουμε τους καρπούς των πράξεών μας θα πρέπει οι σκέψεις μας να είναι πάντα εστιασμένες στον Θεό. Αν τα εφαρμόσουμε αυτά, θα μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από το Κάρμα και να ξεφύγουμε από τα βάσανα. Η Κούντιντέβι ήταν πολύ διαφορετική. Ζήτησε από τον Κρίσνα το δώρο να υποφέρει συνεχώς ώστε ποτέ να μην ξεχάσει τον Θεό!

Καθώς τα γράφω αυτά, άνοιξα τυχαία το βιβλίο "Αγαπημένοι μου μαθητές" στη σελίδα 77 και διάβασα:

"… Ο Ατμάνάναντα ήταν μια εξευγενισμένη ψυχή αφιερωμένη στο διαλογισμό. Είχε επισκεφθεί πολλές φορές τον Σουάμι και ήθελε να μείνει εδώ στο Πρασάντι Νίλαγιαμ. Ήταν έτοιμος να αποποιηθεί τα πάντα για να ζήσει εδώ. Του είπα ότι εδώ δεν ήταν το σωστό μέρος για τους Σάντους και ότι το Άσραμ στο οποίο ζει είναι το κατάλληλο μέρος για κείνον. Τον έστειλα μακριά δίνοντάς του ένα τζαπαμάλα."

συνεχίζεται...

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επειδή είναι Θεός ο Σουάμι δεν εμπλέκεται στον Καρμικό Νόμο.

Εγώ μπορώ να διώξω το Κάρμα επειδή δεν είμαι Θεός. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να αγαπώ τον Θεό. Αυτή η Αγάπη είναι που τα κάνει όλα.

Όλοι θα πρέπει να αγωνιστούν για την πλήρη παράδοση, τη δίψα για τον Θεό και να διώξουν τις κακές σκέψεις. Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας, όποιες δυσκολίες και να αντιμετωπίζετε σκεφτείτε τις σαν ένα δώρο του Θεού για σας, ένα δικό Του Πρασάντ. Αν το κάνετε αυτό δεν θα νιώσετε το βάρος του Κάρμα, θα έχετε δύναμη στο νου να τα αντέξετε όλα με χαμογελαστό πρόσωπο. Πολλές μεγάλες ψυχές έχουν δώσει το παράδειγμα του πώς πρέπει να αντέχουμε στις μεγάλες δυσκολίες.
Ο Ραμάνα Μαχάρσι είχε καρκίνο. Μια μέρα ένα σκουλήκι έπεσε από την πληγή του. Το μάζεψε και το έβαλε πίσω λέγοντας: "Γιατί θέλεις να βγεις έξω και να υποφέρεις;" Ο Άγιος Ραμντάς φυλακίστηκε για δώδεκα χρόνια σε μια φυλακή κάτω από το χώμα. Συνέχισε κι εκεί να υμνεί τη Δόξα του Θεού. Αυτές οι μεγάλες ψυχές δείχνουν στον κόσμο το πώς να χωρίσουμε το σώμα από το νου.

συνεχίζεται...

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Και κάποιοι άλλοι μπορεί να ρωτήσουν: "Μα και εκείνοι που βρίσκονται κοντά στον Σουάμι δεν δέχονται τις δονήσεις Του;"
Ο Σουάμι βρίσκεται στο Στάδιο του Παρατηρητή. Εγώ γεννήθηκα γα να διώξω το Κάρμα όλων. Είναι γι' αυτό και μόνον που κτίστηκε στο Μούκτι Νίλαγιαμ το Κουνταλίνι Στούπι και πουθενά αλλού. Εγώ μεταμορφώνω τους πάντες μέσα από την Πρέμα που έχω για τον Σουάμι. Το Μούκτι Νίλαγιαμ είναι κάτι τελείως ιδιαίτερο. Εδώ υπάρχουν μόνον δέκα άνθρωποι. Δεν αναμειγνύονται με τους άλλους και με τις τόσο διαφορετικές τους σκέψεις. Στο Πρασάντι Νίλαγιαμ ζούνε μερικές χιλιάδες ανθρώπων κοντά στο Σουάμι. Κάνουν πολύ σέβα χωρίς άμεση επαφή με τον Σουάμι. Εκτός από αυτούς μερικές χιλιάδες επισκέπτονται καθημερινά το Πουτταπάρτι από όλες τις γωνιές της Γης. Οι διαφορετικές τους συμπεριφορές και πράξεις, τα διαφορετικά τους αισθήματα και σκέψεις γεμίζουν την εκεί ατμόσφαιρα.
Τον πρώτο καιρό ελάχιστοι ήταν κοντά στον Σουάμι. Απολάμβαναν τη συντροφιά Του και την άμεση επαφή μαζί Του. Τελούσε γάμους, έδινε ονόματα στα παιδιά, έκανε σημαντικές τελετές για την οικογένεια και φρόντιζε για τη εκπαίδευση και άλλες ανάγκες. Ο Ίδιος συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις της ζωής τους, μα παρόλα αυτά έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα βάσανα που ήταν οφείλονταν στους ίδιους. Κάποτε ένας πιστός ρώτησε γι' αυτό τον Σουάμι και Εκείνος είπε: "Τα πάντα αποφασίστηκαν την στιγμή που γεννήθηκες. Εγώ είμαι απλά ένα όργανο που βλέπω το τι συμβαίνει. Δεν είμαι παρά ένας Παρατηρητής."

συνεχίζεται...

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μα παρόλα αυτά όσοι ζούνε εδώ δεν θα πρέπει να σκέφτονται απερίσκεπτα ότι: "Είμαστε στο Μούκτι Νίλαγιαμ. Η Άμμα και ο Σουάμι μάς έχουν φέρει εδώ και θα φθάσουμε στο Πούρναμ." Συνεχώς τους τονίζω: "Μην είστε απρόσεκτοι! Συνεχώς να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση!"
Μπορεί κάποιοι να ρωτήσουν: "Τι θα γίνει με μας που είμαστε κοντά στον Σουάμι;"
Ναι είστε κοντά στην Φυσική Μορφή του Θεού, έχετε όμως συνειδητοποιήσει την Πανταχού Παρουσία Του; Συνειδητοποιήστε την! Αγαπήστε Τον μέσα από όλη τη Δημιουργία. Ο Σουάμι λέει: "Να αγαπήσετε όλους!" Εσείς αγαπάτε όλον τον κόσμο; Αν όχι δεν έχει καμιά ωφέλεια το που βρίσκεστε "κοντά", κοντά στην Φυσική Παρουσία του Σουάμι. Μπορεί να ρωτήσετε: "Πώς είναι στο Μούκτι Νίλαγιαμ; Όλοι όσοι βρίσκονται μαζί σου αγαπάνε όλη τη Δημιουργία, αγαπούνε τους πάντες;" Είτε αγαπάνε τη Δημιουργία είτε όχι, αγαπούνε εμένα. Εγώ είμαι η Πράκριτι. Όταν αγαπούνε εμένα, το αίσθημα αγαπώ τη Δημιουργία τους έρχεται αυθόρμητα.
Και όχι μόνον αυτό, είναι τα αισθήματά μου που παίρνουν τη μορφή των βιβλίων που γράφω. Είναι ένα συνεχές έργο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εκείνοι που είναι εδώ και μεταφράζουν τη δουλειά μου την βάζουν στο κομπιούτερ. Το απόγευμα κάνουμε σάτσαγκ σε ό,τι έχω γράψει. Με αυτόν τον τρόπο όλοι απορροφούνται στα αισθήματά μου μέρα - νύχτα. Αυτά τα αισθήματα παίρνουν τη μορφή των βιβλίων. Οι δονήσεις εισέρχονται στο Διάστημα μέσα από το Στούπι. Εξαγνίζουν τα πέντε στοιχεία. Αυτές οι δονήσεις μεταμορφώνουν εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο. Τότε πώς μπορούν να μην αλλάξουν αυτοί οι ελάχιστοι που βρίσκονται εδώ και να μην τους εξαγνίσουν; Καθώς μένουν μαζί μου οι ιδιότητές μου εισέρχονται μέσα τους. Μαθαίνουν να αγαπούν τη Δημιουργία. Αυτή είναι η διαφορά τους με τους άλλους.

συνεχίζεται...

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Όσοι έχουν έρθει στο Μούκτι Νίλαγιαμ μαζί μου, έχουν μια βαθειά δίψα για τον Θεό. Εξαιτίας της Σοφίας που αποκαλύπτεται εδώ το κάθε λεπτό, μπορούν να διαβάζουν και να απορροφούνται τελείως μεταμορφώνοντας έτσι τους εαυτούς τους. Είναι εδώ για να με βοηθήσουν στο Έργο μου, με την εργασία μου.
Στην Εποχή του Αβατάρ Πρέμα Σάι θα έρθουν σα συγγενείς μου και θα ζήσουν με τον Σουάμι και μένα. Οι ζωές τους θα είναι Πούρναμ. Καθώς δεν έχουν Καρμικό χρέος δεν θα χρειαστεί να ξαναγεννηθούν. Μπορεί να ρωτήσετε: "Πώς γίνεται να μην έχουν Κάρμα;"
Επειδή έχουν έρθει εδώ για την Αποστολή του Θεού και γι' αυτήν βρίσκονται εδώ μαζί μου. Στην επόμενή τους ζωή θα ζήσουν με τον Θεό και θα φθάσουν στο Πούρναμ, το Απόλυτο Στάδιο. Θυσίασαν τα πάντα για να έρθουν εδώ επειδή έχουν μεγάλη δίψα για τον Θεό. Τώρα δεν έχουν την φυσική εγγύτητα του Θεού, δεν νιώθουν ευδαιμονία ζώντας με τον Θεό. Και εξαιτίας τούτης της λαχτάρας τους ήρθαν εδώ. Και γι' αυτό όταν θα ξανάρθουν θα έρθουν σα συγγενείς του Θεού και θα ζήσουν κοντά Του. Θα βιώσουν και θα φθάσουν το Πούρναμ.

συνεχίζεται...

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Παράδειγμα. Το όνομα κάποιου είναι Ράμα. Σε τούτην τη ζωή οι εμπειρίες που βιώνει είναι αποτέλεσμα του Κάρμα των προηγούμενων γεννήσεών του. Αυτό συμπεριλαμβάνει βέβαια και το καλό και το κακό Κάρμα. Τώρα τι θα πρέπει όμως να κάνει για τα ερχόμενα 28 χρόνια;
Όλες οι πράξεις που ο Ράμα έκανε, καλές - κακές, θα συνυπολογιστούν στον Καρμικό Του λογαριασμό. Οι βαθειές καταγραφές που συσσώρευσε θα προστεθούν στον σάκο με το Κάρμα του. Στην επερχόμενη Σάτυα Γιούγκα θα ζήσει μια γεμάτη ευδαιμονία ζωή. Σε 28 χρόνια θα λειτουργούν μόνον τα αισθήματα του Σουάμι μέσα στο σώμα του Ράμα. Κατά τη διάρκεια των χιλίων ετών της Σάτυα Γιούγκα, θα γεννηθεί και θα πεθάνει πολλές φορές με αυτά τα Θεϊκά Αισθήματα. Μετά από τα χίλια αυτά χρόνια της Σάτυα Γιούγκα θα ξαναγεννηθεί Κάλι Γιούγκα σύμφωνα με την αξία αυτού του ισοζυγίου του Κάρμα του που έχει αφήσει στην παρούσα Κάλι.
Αυτό το Καρμικό ισοζύγιο ούτε θα μεγαλώσει μα και ούτε θα μειωθεί κατά τη διάρκεια της Σάτυα Γιούγκα. Ολόκληρη η Εποχή θα βιώνεται μέσα σε ένα γεμάτο ευδαιμονία συναίσθημα. Κατά τη διάρκεια όλων του των γεννήσεων στη Σάτυα Γιούγκα ο Ράμα πιθανόν να έχει διάφορα ονόματα και μορφές, το Καρμικό του, όμως, ισοζύγιο θα τον περιμένει στο τέλος της Σάτυα Γιούγκα. Θα είναι η αιτία για να αρχίσει τον κύκλο των Καρμικών γεννήσεων, όταν η Κάλι Εποχή επανέλθει μετά από χίλια χρόνια. Μια Εποχή ακόμα πιο τρομακτική από τώρα, η χειρότερη Κάλι.
Μα τότε τι θα πρέπει να κάνουμε αυτά τα 28 χρόνια; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας και να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας. Αυτή είναι η μοναδική λύση.

συνεχίζεται...

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σουάμι είπε στην ομιλία Του την ημέρα της Σύγκλησης ότι μετά από 28 χρόνια ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα. Αυτή είναι η Σάτυα Γιούγκα. Σημαίνει ότι μας έχουν δοθεί 28 χρόνια για να μεταμορφωθούμε τελείως. Το κάθε λεπτό θα πρέπει να παρακολουθούμε τις σκέψεις μας και να τις στρέφουμε προς τον Θεό. Πρέπει να ελέγχουμε τις πέντε αισθήσεις μας και να εξαγνιστούμε. Αν το κάνουμε αυτό, δεν θα χρειαστεί να ισοσταθμιστεί το Κάρμα, που θα είναι η αιτία της αναγέννησής μας στην επόμενη Κάλι Γιούγκα.

συνεχίζεται...

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014


Έγραψα πολλά για το Κάρμα. Πώς συνεχίζεται από γέννηση σε γέννηση. Έχω αποκαλύψει πώς για να μειωθεί το Κάρμα του κόσμου ο Σουάμι κι εγώ περνάμε όλα αυτά τα φυσικά μαρτύρια στα σώματά μας. Και συμβαίνουν όλα αυτά για ανατείλει η Σάτυα Γιούγκα. Ο Σουάμι δείχνει μέσα από αυτά πώς ανατέλλει η Πρώτη Εποχή. Αυτή η Αλήθεια παρέμενε άγνωστη μέχρι τώρα.

Τα αισθήματα του Σουάμι και τα δικά μου εισέρχονται στα πάντα της Δημιουργίας και διώχνουν τους ρύπους από το Διάστημα. Τα αισθήματά μας γεμίζουν τον χώρο όλο καθαρίζοντας και τα πέντε στοιχεία. Επί χίλια χρόνια όλοι θα τα βιώνουν. Στο τέλος αυτών των χιλίων ετών της Σάτυα Γιούγκα ο άνθρωπος θα ξαναγεννηθεί και θα βιώσει το εναπομείναν από την Κάλι Γιούγκα Κάρμα του. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε ποια η λύση για την Απελευθέρωση από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων;

συνεχίζεται...

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μπορεί να ρωτήσετε: "Τόσο λίγο θα διαρκέσει η Σάτυα Γιούγκα; Μα εσύ έχεις πει ότι όλοι θα απελευθερωθούν. Και τώρα λες ότι το Κάρμα όλο θα παραμείνει. Τι είναι όλα αυτά;"
H ίδια ερώτηση εμφανίστηκε και σε μένα όταν ο Σουάμι αποκάλυψε την αλήθεια για τον Καρμικό Νόμο. Αυτός ο Αβατάρ έχει κατέβει για να αποκαλύψει τις Αλήθειες που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν αποκαλυφθεί στον κόσμο.
Ποια είναι η Φύση του Θεού; Ποιες οι ιδιότητές Του; Πώς λειτουργεί όταν κατεβαίνει σαν Αβατάρ; Πώς γεννιέται η Πρώτη Δημιουργία; Τι είναι το Κάρμα; Τι το λεπτοφυές και τι το πολύ - πολύ λεπτοφυές Κάρμα; Πώς λειτουργεί στην ανθρώπινη ζωή; Ο Σουάμι αποκαλύπτει τούτες τις κρυμμένες αλήθειες στον κόσμο.
Στα αρχαία χρόνια η Υψηλότερη Σοφία των Ουπανισάδων αποκαλύφθηκε με τη μορφή απαντήσεων και ερωτήσεων μεταξύ Γκουρού και μαθητή. Τώρα μέσα από τις συζητήσεις μεταξύ του Θεού και της Πράκριτι, αναπτύσσονται οι Υψηλότερες Αλήθειες. Ο Σουάμι χώρισε από μένα τον Εαυτό Του και αποκαλύπτει Αλήθειες μέσα από τις ερωτήσεις που Του κάνω. Όλα μου τα βιβλία αποτελούν υψηλότερη σοφία που ακούστηκε στο διαλογισμό από την Φωνή του Θεού. Με έχει φέρει εδώ για αυτές τις Αποκαλύψεις.

συνεχίζεται...

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τώρα όλοι βιώνουν το φορτίο του Κάρμα. Ζήτησα για όλους Παγκόσμια Απελευθέρωση. Εξαιτίας αυτής την μιας εστιασμένης μου σκέψης "Έχω χωρίσει από τον Θεό, πρέπει να ενωθώ μαζί Του!", αναδύθηκε το προσχέδιο της Νέας Δημιουργίας. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη να βιώσω τον Θεό με αυτό το ένα Σώμα, θέλω ολόκληρος ο κόσμος να γίνει σαν εμένα και να λούσει με την αγάπη του τον Θεό. Αυτό το προσχέδιο έχει τη δύναμη αν δημιουργήσει έναν καινούργιο κόσμο. Δημιουργεί μια Νέα Δημιουργία σαν κι εμένα, σύμφωνα με την επιθυμία μου. Είναι η Βασάνταμάγια Δημιουργία, όπου όλοι θα παντρευτούν τον Θεό και θα ζήσουν μαζί Του.
Τούτη η νέα γενιά γεννιέται από τον Σουάμι και μένα και θα συνεχιστεί για χίλια χρόνια. Σε αυτήν τη γενιά όλοι οι άντρες είναι Σάτυα και όλες οι γυναίκες Πρέμα. Όλα τα παιδιά θα είναι παιδιά της Σοφίας. Αυτό ονομάζεται Σάτυα Γιούγκα μέσα στην Κάλι Γιούγκα. Όταν τελειώσουν τα χίλια αυτά χρόνια, όλοι θα υποφέρουν ξανά το Κάρμα τους. Όταν η Κάλι αρχίσει ξανά μετά από χίλια χρόνια Σάτυα Γιούγκα, το απομένον Κάρμα τους θα τους περιμένει.

συνεχίζεται...

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

6

ΟΙ ΑΘΕΑΤΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ



Κάποιος περνάει ανυπόφορα μαρτύρια Προσεύχομαι γεμάτη δάκρυα στον Σουάμι να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημά του. Ο Σουάμι λέει: "Πρέπει να βιώσει το Κάρμα του." Συνεχίζω να προσεύχομαι για κείνον. Χθες μου τηλεφώνησε η οικογένειά του. Όλοι έκλαιγαν. Στο διαλογισμό ρώτησα γι' αυτό τον Σουάμι.

17 Δεκεμβρίου 2008 Διαλογισμός

Βασάντα: Σουάμι, κάνε κάτι, υποφέρουν τόσο πολύ… Κάνε κάτι!
Σουάμι: Είναι το Κάρμα. Χωρίς τούτην την εμπειρία, πώς θα μάθουν;
Βασάντα: Μπορώ να μειώσω στο μισό το Κάρμα του, αλλά στην επόμενη γέννηση θα πρέπει να βιώσει το υπόλοιπο ώστε να επέλθει ισορροπία. Ο μέγας πιστός Ράμντας υπέφερε επί δώδεκα χρόνια κλεισμένος σε φυλακή. Είχε χρησιμοποιήσει τους φόρους για να κτίσει Ναό για τον Κύριο Ράμα. Έκτισε το Ναό, έπρεπε όμως να υποφέρει για προηγούμενο Κάρμα. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις συνέπειες του Κάρμα.
Βασάντα: Σουάμι, ζήτησα Παγκόσμια Απελευθέρωση. Πίστεψα ότι θα την δώσεις κλείνοντας τους Καρμικούς Λογαριασμούς όλων. Τώρα, Σουάμι, μιλάς για Καρμικό ισοζύγιο. Τι είναι αυτό;
Σουάμι: Για να ανατείλει η Σάτυα Γιούγκα πήραμε το παγκόσμιο κάρμα και υποφέρουμε για να αλλάξουν όλοι.
Βασάντα: Σουάμι, ακόμα και οι αμαρτωλοί αλκοολικού θα φθάσουν στο Μούκτι, πώς όμως θα γίνει κάτι τέτοιο;
Σουάμι: Τώρα όλοι θα απελευθερωθούν. Θα απολαύσουν την Απελευθέρωση για 1000 χρόνια της Σάτυα Γιούγκα. Στο τέλος της όμως θα πρέπει να σηκώσουν τον καρμικό τους σάκο και να ζήσουν για μιαν ακόμα φορά στην Κάλι. Το Κάρμα απλά αναβάλλεται, μετατίθεται χρονικά.
Τέλος του Διαλογισμού

συνεχίζεται...

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα μετά το Αμπισέκαμ έβαλα στα Πάντουκας λουλούδια. Εκείνη τη στιγμή έπεσε ένα άσπρο πέταλα πέταξε κατευθείαν στον μικρό ειδώλιο του Σάι Κρίσνα που ήταν πάνω στο βωμό και σκέπασε το πρόσωπό του. Μετά το Άρατι το είδαμε. Το πρωί ο Σουάμι είχε πει το πόσο δεν θέλει να βρίσκεται εδώ και ότι μόνον η Πρέμα μου είναι που Τον κρατάει στον κόσμο. Το λουλούδι στο πρόσωπο του Κρίσνα αποτελεί σημάδι που δείχνει ότι ο Σουάμι δεν αντέχει να βλέπει τους ανθρώπους της Κάλι Γιούγκα.

Διαλογισμός

Βασάντα: Σουάμι, Σε παρακαλώ, πες κάτι περισσότερο για τον Αβατάρ που δεν κατεβαίνει στην Κάλι Γιούγκα!
Σουάμι: Η δική σου ζωή αποτελεί παράδειγμα που δείχνει ότι ο Θεός δεν μπορεί να ζήσει στην Κάλι Γιούγκα. Λες: "Δεν μπορώ να συνδιαλαγώ με κανέναν." Οι συνήθειές τους είναι διαφορετικές. Η δική σου φύση είναι διαφορετική. Γι' αυτόν το λόγο και υποφέρεις.

Τέλος του Διαλογισμού


Έτσι είναι η ζωή μου. Από τότε που γεννήθηκα φοβόμουνα να μιλήσω και να συνδιαλαγώ με τους άλλους. Η φύση των ανθρώπων του κόσμου είναι τόσο διαφορετική από τη δική μου. Ζούνε τη ζωή τους μέσα στο ψέμα. Δεν κρατούν το λόγο τους. Έκλαψα και είπα: "Γιατί είναι έτσι οι άνθρωποι; Η δική μου φύση είναι διαφορετική." Μεγάλωσα μακριά από τον έξω κόσμο. Έτσι όταν αντιμετώπισα όλες αυτές τις δυσκολίες που ο κόσμος μου προκάλεσε άρχισα να φοβάμαι πολύ.
Από τα παιδικά μου χρόνια άκουγα ιστορίες από τη Ραμαγιάνα, τα Μπάκτα Βιτζάγιαμ και για μεγάλους πιστούς του Κυρίου. Σκεφτόμουνα ότι οι άνθρωποι του κόσμου θα ζούσαν σύμφωνα με τις αρχές που εκείνοι έθεσαν. Όταν ανακάλυψα ότι δεν ήταν έτσι, δεν μπορούσα να το καταλάβω.
Και τότε ο Σουάμι αποκάλυψε ότι γεννήθηκα σε τούτον τον κόσμο για πρώτη φορά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούσα να καταλάβω τον κόσμο και τους ανθρώπους του. Επειδή έζησα μόνον με τον Θεό και έχω γεννηθεί για πρώτη φορά στον κόσμο τούτον, μου είναι αδύνατον να ζήσω εδώ.
Μετά πίστεψα ότι οι πιστοί του Σουάμι δεν θα ήταν έτσι. Μα και αυτοί ήταν σαν τους συνηθισμένους ανθρώπους. Συνειδητοποιώντας το αυτό, άρχισα να φοβάμαι ακόμα περισσότερο και έκλαιγα. Πήρα όρκο να αλλάξω τούτον τον ακατάλληλο κόσμο. Έκανα σάντανα για να κάνω τη Γη κατάλληλο μέρος για να ζήσει ο Θεός. Με πολλά δάκρυα ζήτησα το δώρο της Νέας Δημιουργίας.
Επειδή δεν μπορούσα να ζήσω με τον κόσμο, έζησα με τον Θεό σε έναν φανταστικό κόσμο από την παιδική μου ηλικία. Τώρα στο διαλογισμό ζω στ' αλήθεια με τον Θεό. Στο Μούκτι Νίλαγιαμ ζούμε με τον Θεό και μόνον, μακριά από τον κόσμο της Κάλι Γιούγκα. Ο Σουάμι εξηγεί το Στάδιό Του μέσα από το δικό μου στάδιο. Δείχνει μέσα από τη δική μου ζωή ότι ο Αβατάρ δεν κατεβαίνει στην Κάλι.

συνεχίζεται...

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συνείδηση ​​είναι η εσωτερική φωνή που μας διορθώνει ,όταν κάνουμε λάθος. Είναι η φωνή της αλήθειας και της εντιμότητας.

Και τώρα ας έρθουμε στην θερμοκοιτίδα.

Όταν ένα παιδί γεννιέται πρόωρα, το βάζουν σε θερμοκοιτίδα για να υποστηρίζονται τα ζωτικά του όργανα. Επειδή το παιδί έχει γεννηθεί πρόωρα, οι εξωτερικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για την επιβίωσή του. Είναι ευαίσθητο στις αρρώστιες. Η θερμοκοιτίδα είναι σα μια τεχνητή μήτρα που προστατεύει το παιδί.

Η Σάτυα Γιούγκα δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές χιλιάδες χρόνια απομένουν για να έρθει η καινούργια Εποχή. Δεδομένης τούτης της κατάστασης αν αυτή η Σάτυα Γιούγκα πρέπει να ανατείλει τώρα, φανταστείτε πόσο δύσκολο Έργο είναι. H κακία στην Κάλι θα επιτεθεί στην "πρόωρη" Σάτυα Γιούγκα. Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί αν οι εποχές ακολουθούσαν τον φυσικό τους κύκλο. Τώρα έρχεται η Σάτυα Γιούγκα πρόωρα, νωρίτερα από ό, τι θα έπρεπε. Μέσα από την Πρέμα μου και τα αισθήματά μου, δημιουργώ τις σωστές συνθήκες για να την προστατέψω. Το Στούπι λειτουργεί σαν μια θερμοκοιτίδα, προστατεύονται και σκορπίζοντας παντού τα αισθήματά μου. Δημιουργεί συνθήκες ίδιες με εκείνες της μήτρας που θρέφουν και προστατεύουν την αναδυόμενη Σάτυα Γιούγκα από τα δαιμονικά στοιχεία της Κάλι. Η Σάτυα Γιούγκα θα παραμείνει στη "Θερμοφόρα - Στούπι" μέχρι να έρθει η σωστή ώρα. Αυτό είναι η Βίσβαγκάρμπα.

συνεχίζεται...

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Θεότητα είναι η πραγματική μας φύση. Η συνειδητοποίηση τούτης της αλήθειας και η μη παραπλάνηση από οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι η ομορφιά της σοφίας


Και τώρα ας δούμε τι ο Kaushika εννοεί με το "μοναδική Πρέμα".

Το ανθρώπινο σώμα είναι γεμάτο από ιδρώτα, σάλια, ούρα και φλέγματα. Υπάρχει κανείς που δεν τα έχει; Υπάρχουν ακόμα και στο Σώμα του Αβατάρ! Γιατί τότε είμαι η μοναδική που κλαίω ότι δεν θέλω αυτό το σώμα; Επειδή θέλω να το προσφέρω στον Θεό. Έχει κανείς άλλος στον κόσμο προσφέρει το σώμα του στον Θεό; Αυτή η τρελή Πρέμα κλαίει γι' αυτό.

Ο Σοφός Kausika περιγράφει τούτην την Πρέμα σαν "εξαιρετικά μοναδική". Αυτή η Πρέμα δεν ανήκει σε κάποιον άνθρωπο. Δεν ανήκει ούτε και στα Βασίλεια του Πνεύματος. Δεν είναι των Αβατάρς. Αυτή η Πρέμα είναι μοναδική και πέρα από κάθε περιγραφή. Είναι το μοναδικό είδος. Γι' αυτό και ο Σουάμι είπε: "Η Πρέμα σου και μόνον είναι που Με κρατάει σε τούτον τον κόσμο, χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσα να υπάρξω εδώ."

Οι Αβατάρς δεν κατεβαίνουν στην Κάλι Γιούγκα. Δεν μπορούν να ζήσουν με τους ανθρώπους της Κάλι Γιούγκα. Ο Αβατάρ κατεβαίνει μόνο στο τέλος της Κάλι για να καταστρέψει τα πάντα. Μετά από αυτό ξεκινάει ένας νέος κύκλος Εποχών. Τώρα όμως ο Σουάμι έχει κατέβει στο ξεκίνημα της Κάλι. Αν τώρα είναι τόσο άσχημη η Κάλι, φανταστείτε πώς θα είναι μετά από χίλια χρόνια;

Ω Σουάμι, φοβάμαι και που το σκέφτομαι! Τώρα ο Σουάμι έχει κατέβει στην Κάλι και μέσα από την Συμπόνια Του ανατέλλει η Σάτυα Γιούγκα. Η Πρέμα μεταμορφώνει τους πάντες. Η Πρέμα μου και η επιθυμία για Συμπαντική Απελευθέρωση κρατάει τον Σουάμι εδώ στη Γη.

Ο Σουάμι δείχνει αυτό το δρόμο και καθοδηγεί το ανθρώπινο είδος επί 80 χρόνια. Υπάρχει κάποιος που να εφαρμόζει και να ακολουθεί αυτό που Εκείνος έχει διδάξει; Αυτός ο κόσμος και οι άνθρωποί του δεν είναι κατάλληλοι για τους Αβατάρς.

συνεχίζεται...

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ειδική Χάρη σημαίνει Πρέμα. Από την Αρχή της Δημιουργίας πολλοί έχουν δείξει Πρέμα. Μα πρόκειται για εγκόσμια αγάπη. Η εγκόσμια αγάπη εκφράζεται με πολλές και διαφορετικές σχέσεις. Μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας και τότε ονομάζεται ερωτική τρέλα. Η αγάπη μεταξύ φίλων αδελφότητα. Όλα αυτά αποτελούν παραδείγματα εγκόσμιας αγάπης. Όταν αυτή η αγάπη κατευθύνεται προς τον Θεό, τότε μπορεί να εκφραστεί με τις έξι Μπάβας της αφοσίωσης.

Βατσάλυα Μπάκτι - Αφοσίωση γεμάτη στοργή

Σάκυα Μπάκτι - συντροφικότητα με τον Θεό

Ανουράγκα Μπάκτι - Γεμάτη πάθος αφοσίωση για τον Θεό

Ντάσα Μπάκτι - Αφοσίωση για τον Θεό

Μαντούρα Μπάκτι - Γλυκιά αγάπη για τον Θεό

Σάντα Μπάκτι - Γαλήνη στην αφοσίωση

Η Πρέμα μου δεν μοιάζει με καμιά από αυτές. Δεν πρόκειται για κάποια εγκόσμια αγάπη και δεν εμπεριέχεται στα έξι είδη αφοσίωσης.

Πριν δέκα χρόνια διαβάσαμε το Νάντι μου. Σ' αυτό η Πρέμα μου αποκαλείτο "μια εξαιρετικά μοναδική Πρέμα". Δεν είναι η Πρέμα των προηγούμενων Αβατάρς. Δεν είναι ίδια με την αγάπη της Σίτα για τον Ράμα. Δεν είναι η αγάπη της Ρούκμινι για τον Κρίσνα. Είναι διαφορετική και μοναδική. Τι όνομα μπορεί να δοθεί στην Πρέμα που έχω για τον Αβατάρ; Σε ποια κατηγορία κατατάσσεται; Είναι μια τρελή Πρέμα.
Θέλω η Πρέμα που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σε τούτο το σώμα να διαδοθεί σε όλους. Είθε όλος ο κόσμος να γίνει Βασάντα και να λούσει με την Πρέμα του τον Σουάμι. Τα μόνο σταθμά αυτής της Πρέμα είναι η Νέα Δημιουργία. Μια τέτοια Πρέμα ποτέ δεν έχει αποκαλυφθεί και σε καμιά Εποχή σε κανέναν άλλον Αβατάρ.

Είναι η Πρέμα που ρίχνει δάκρυα, λιώνοντας από τις σκέψεις από το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Είναι η Πρέμα που δεν θέλει τίποτα ούτε και το Στάδιο του Θεού.
Είναι η Πρέμα που δεν εμπεριέχεται στην Ύψιστη Σοφία ούτε και στο Μπράχμα Σούτρα.

Το Νάντι του Kaushika το διαβάσαμε στις 12 Μαρτίου του 2004. Λέει: "Είναι μια εξαιρετικά μοναδική Πρέμα Μπάκτι για τον Μπαγκαβάν Μπάμπα. " Είναι η Πρέμα Μπάκτι που είναι αιώνια και αναλλοίωτη.

Είναι η Πρέμα που με κάνει να ξεχνάω την Σοφία που γράφω και που έχει καταλάβει την καρδιά και το μυαλό μου τελείως.
Είναι η Πρέμα που διώχνει μακριά το Στάδιο του Θεού, θέλοντας μόνον ένα απλό Ντάρσαν του Σουάμι.
Είναι η Πρέμα που με κάνει να σκέφτομαι: "Αν ήμουνα μια υπηρέτρια ή μια κούκλα στο σπίτι ενός πολύ κοντινού Του πιστού, θα μπορούσα να είχα το Ντάρσαν Του."

ζυνεχίζεται...

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014



5

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ

8 Δεκεμβρίου 2008    Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, έγραψα για την Ειδική Χάρη.
Σουάμι:     Τι σημαίνει Ειδική Χάρη; Είναι η ειδική Πρέμα. Η Πρέμα σου και μόνον Με κρατάει σε τούτον τον κόσμο, αλλιώς δεν θα μπορούσα να ήμουνα εδώ. Έχει ποτέ κανείς Αβατάρ κατέβη στη Γη στην Κάλι Γιούγκα; Στην Κάλι οι Αβατάρς δεν κατεβαίνουν. Είναι πολύ δύσκολη εποχή. Δεν μπορούν να ζήσουν με τους ανθρώπους στη Γη με τέτοιες συνθήκες. Έτσι οι Αβατάρς δεν κατεβαίνουν στην Κάλι.
Βασάντα:  Σουάμι, πώς τότε έρχεται ο Κάλκι Αβατάρ;
Σουάμι:     Ο Αβατάρ κατεβαίνει στο τέλος της Γιούγκα για να εξολοθρεύσει τους πάντες. Μετά  έρχεται η Κρίτα Γιούγκα. Τώρα έχουμε έρθει στο ξεκίνημα της Κάλι. Το να  αλλάξει η Κάλι είναι ένα εύκολο Έργο; Εσύ τα κάνεις όλα με την Πρέμα Σου.
Βασάντα:  Σουάμι, έχουμε δει πολλές φορές σε φωτογραφίες της  Γιάγκνια τη μορφή ενός αλόγου… Εσύ έχεις πει ότι είναι το "Άλογο Πρέμα".
Σουάμι:     Τώρα το άλογο δηλώνει την Κάθοδο του Κάλκι Αβατάρ στο τέλος της Γιούγκα. Στην Βαϊκούντα Εκαντάσι κάνε μιαν ειδική Γιάγκνια και προσευχήσου για την παγκόσμια ειρήνη.
                    … Το πρόωρο νεογνό μπαίνει σε θερμοκοιτίδα. Παραμένει μέσα μέχρι να μπορέσουν τα όργανά του να λειτουργήσουν αυτόνομα. Το μωρό κρατιέται σε ίδιες συνθήκες όπως  εκείνες της μήτρας, σε ίδια θερμοκρασία. Η Σάτυα Γιούγκα πρέπει να γεννηθεί εξαιτίας της αλλαγής  της  Κάλι. Γι' αυτό και εσύ δημιουργείς  τις σωστές συνθήκες και τα αισθήματα. Είναι σαν Θερμοκοιτίδα που προστατεύει τη Σάτυα  Γιούγκα από τις επιρροές της Εποχής Κάλι. Το Στούπι είναι η Θερμοκοιτίδα. Μέσα από το Στούπι εσύ δημιουργείς  τις  κατάλληλες συνθήκες. Μόνον τότε θα έρθει η Σάτυα Γιούγκα.

Τέλος του Διαλογισμού

συνεχίζεται...


Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

H Πραγκνιάνα είναι η εσωτερική γνώση, είναι η υπέρτατη σοφία, που βρίσκεται μέσα σε κάθε έναν από εμάς.
Καθώς η Τριβάκρα ήξερε ποιος ήταν ο Σρι Κρίσνα, πλημμύρισε με Ειδική Χάρη. Το τυφλό αγόρι στο Τρίτσι δεν ήξερε ποιος ήταν ο Σουάμι, όμως δέχθηκε παρόλα αυτά την Ειδική Χάρη Του. Αυτή η Ειδική Χάρη είναι αμερόληπτη, δεν βλέπει διαφορές. Γι' αυτόν το λόγο το Νάντι για το Στούπι λέει ότι ακόμα και οι αμαρτωλοί αλκοολικοί θα απελευθερωθούν.
Ο Θεός δείχνει το Έλεός Του στον άνθρωπο με τρεις τρόπους.

· Συμπόνια

· Χάρη

· Ειδική Χάρη

Η Ειδική Χάρη είναι το Υψηλότερο Στάδιο. Αυτά τα τρία είναι στάδια του Αβατάρ. Πρώτα εξαιτίας της Συμπόνιας ο Θεός κατεβαίνει σαν Αβατάρ. Κατά την Κάθοδό Του, λούζει με τη Χάρη Του κάποιους. Το τρίτο στάδιο είναι αυτό της Ειδικής Χάρης. Όταν αυτή η Ειδική Χάρη αρχίζει να ρέει, δεν εξετάζει την αξιοσύνη, απλά ρέει.
Το 1997 εκδώσαμε το πρώτο βιβλίο "Απελευθέρωση Εδώ και Τώρα" στο Πουτταπάρτι. Ήταν εκείνη την ημέρα που ο Σουάμι ανέβηκε πάνω στην Χρυσή Άμαξα για πρώτη φορά και ήταν τότε που αναγγέλθηκε ότι σύμφωνα με τα Ιερά Νάντις όποιος έβλεπε τον Σουάμι στην Άμαξα θα κέρδιζε την Απελευθέρωση.
Εκείνη την ευλογημένη μέρα ήταν που ο Σουάμι άγγιξε το βιβλίο μου. Εκείνος έβγαλε την κορδέλα και έθεσε ο Ίδιος σε κυκλοφορία το βιβλίο. Ο Σουάμι μού ζήτησε να προσφέρω τον Χρόνο στη Γιάγκνια την ίδια μέρα που ανέβηκε στην Χρυσή Άμαξα. Και οι δύο αυτές πράξεις της Ειδικής Χάρης είναι για την ευημερία του κόσμου, για την Συμπαντική Απελευθέρωση.

συνεχίζεται...

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τα συναισθήματα που δημιουργούνται από τη στιγμή της γέννησης, αποτυπώνονται βαθιά στο μυαλό μέχρι τον θάνατο


Όταν πρωτοάρχισαν κάποιοι να μου ζητάν να προσευχηθώ γι' αυτούς, η προσοχή μου στράφηκε στο Κάρμα του κόσμου. Ήξερα ότι ο κόσμος ήταν γεμάτος αρρώστιες, προβλήματα, Κάρμα. Έκλαψα στον Σουάμι."Πάρε τη δύναμη της άσκησής μου και δώσε Απελευθέρωση σε όλους!" Αυτή η προσευχή εισακούστηκε και εκπληρώθηκε σαν Συμπαντική Απελευθέρωση. Εγώ δεν κάνω τίποτα. Ο Σουάμι έφερε την Σπάντα Σάκτι Του και κάνει το Έργο μέσα από κείνην. Αυτό το όνομα και η μορφή δεν είναι παρά ένα δικό Του εργαλείο. Η Εδική Χάρη του Σουάμι λειτουργεί μέσα από το όνομα και τη μορφή της Βασάντα.
Το πρωί, καθώς έγραφα αυτό το άρθρο, μας στάλθηκε ένα μήνυμα μέσω Ιντερνέτ. Ήταν μήνυμα του Σουάμι: "Έλα σε Μένα, ο χωρισμός δεν αποτελεί πια επιταγή. Χώρισα τον Εαυτό Μου από τον Εαυτό Μου ώστε να μπορέσω να αγαπήσω περισσότερο τον Εαυτό Μου. Η εμπειρία έχει πια τελειώσει. Θέλω όλος Μου ο Εαυτός να επιστρέψει μέσα Μου, τον Μοναδικό Εαυτό."
Αυτή είναι η Σάτυα Γιούγκα. Ο Σουάμι λέει ότι τώρα έχει λήξει η κάθε εμπειρία. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Καρμική εμπειρία έχει έλθει σε κάποιο τέλος. Εξαιτίας του Κάρμα όλοι γεννιούνται για να βιώσουν. Τώρα, αν δεν υπάρχει πια Κάρμα, δεν θα υπάρχει και εμπειρία. Γι' αυτό το λόγο ο Σουάμι μού ζήτησε να βάλω το σύμβολο του "Χρόνου" στο Πουρναχούτι στις 17 Νοεμβρίου. Και τότε ήταν που παρατηρήσαμε ότι το παρελθόν και το παρόν στο ρολόι κάηκε τελείως, ενώ το μέλλον παρέμεινε ανέγγιχτο. Η σημασία αυτού είναι ότι στη Σάτυα Γιούγκα κανείς δεν θα έχει Καρμική γέννηση. Όλοι θα ζήσουν Θεία Ζωή. Θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι διαφορετικοί από τον Θεό. Αυτή είναι η Σάτυα Γιούγκα. Αυτή είναι η Νέα Δημιουργία.
Ο Σουάμι είπε στο μήνυμά Του ότι όλοι θα πρέπει να επιστρέψουν σε Κείνον, να ενωθούν μαζί Του. Εγώ αυτό ακριβώς λέω. Όλοι θα πρέπει να ενωθούν με τον Θεό όπως και εγώ. Πώς ενώθηκα με τον Σουάμι, όλοι θα ενωθούν με Κείνον. Το έχω πει σε όλα μου τα βιβλία. Καθώς τα γράφω αυτά, οι ίδιες λέξεις ήρθαν σε μας με τη μορφή του μηνύματος του Σουάμι! Αυτή είναι απόδειξη ότι εμείς οι δύο είμαστε Ένα.

συνεχιζεται...

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014


Πριν από τη γέννηση, τα αισθήματα αγκαλιάζουν το χώρο χωρίς μορφή. Αναζητούν το σωστό μέσο, το σωστό χρόνο, τον σωστό τόπο.



Πριν πολλά χρόνια έδωσα Σάβιτρι Σάκτι σε μια γυναίκα της οποίας η ζωή του συζύγου βρίσκονταν σε κίνδυνο. Ο Σουάμι επέκτεινε τη ζωή του σε 20 χρόνια. Μέσα από τις προσευχές μου πολλές θανατηφόρες ασθένειες θεραπεύτηκαν. Έκανα Κάρμα Σαμχάρα για πολλούς ανθρώπους. Έγραψα και κατέγραψα σε πολλά μου βιβλία αυτά τα περιστατικά. Αυτά όλα αποτελούν απόδειξη ότι τα δάκρυα και η δύναμη της άσκησής μου διώχνει όλα τα Κάρμας.

Ένα γεγονός που συνέβη το 1999 δείχνει πώς το Κάρμα κάποιου προσώπου διαγράφηκε. Η Σάβιτρι είναι μία πιστή από την Ν. Αφρική. Ήταν πολύ δραστήριο μέλος του Σάι Σαμίτι και πρόεδρος σε εννέα Κέντρα του Σάι. Στις 13 Οκτωβρίου του 1997 διέγνωσαν καρκίνο. Στις 8 Οκτωβρίου του 1999, μια πιστή από την Τανζανία μού τηλεφώνησε και μου ζήτησε να προσευχηθώ για κείνη. Στο διαλογισμό ο Σουάμι μού είπε: "Ο καρκίνος αναβλήθηκε (Κάνσερ κάνσελ)". Καθώς δεν μπορούσα να της τηλεφωνήσω, ζήτησα από τον Σουάμι να της δώσει ένα μήνυμα. Και τότε τηλεφώνησε μία άλλη πιστή από την Αφρική και είπε ότι μπορούσε εκείνη να μεταφέρει το μήνυμα. Το Νοέμβριο η Σάβιτρι πήγε στο Πουτταπάρτι για τα Γενέθλια του Σουάμι. Τότε έκανε ένα τσεκ απ στο Σούπερ Σπεσιάλιτι Χόσπιταλ (Νοσοκομείο) και από κει της δώσανε την απάντηση ότι δεν υπήρχε πια καρκίνος. Στις 3 Δεκεμβρίου ο Σουάμι την κάλεσε για ιντερβιού και τη συμβούλεψε να παίρνει κάποια φάρμακα. Στη συνέχεια εκείνη ρώτησε τον Σουάμι αν μπορούσε να με επισκεφτεί. Ο Σουάμι τής έδωσε την άδειά Του λέγοντάς της: "Να επισκεφτείς την Βαντακαμπάττι θεία." Όλα αυτά δείχνουν το πώς η δύναμη της άσκησής μου έδιωξαν το Κάρμα κάποιας.


συνεχίζεται...

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΈναςYogi που έχει λάβει φώτιση έχει την ίδια ανάγκη για Βέδες όση έχει κανείς για μια μικρή λιμνούλα σε ένα χώρο πλημμυρισμένο με νερό!



 
Νωρίτερα ο Σουάμι είχε πει ότι είμαι η Νταγιά Ντέβι, η Θεά της Συμπόνιας. Νταγιά σημαίνει συμπόνια. Τώρα δίνει μιαν καινούργια εξήγηση για τη Σπάντα αποκαλύπτοντάς την λίγο - λίγο. Στη αρχή μίλησε για Τσίτσάκτι, μετά για Ντέβι Νταγιά, τώρα για Ειδική Χάρη. Έφερε τη μορφή μου σαν ενσάρκωση της Σπάντα Σάκτι Του, που βρίσκεται μέσα Του. Επειδή εγώ δεν είχα καμιάν επίγνωση τούτης της αλήθειας, έκλαιγα συνεχώς για να ενωθώ μαζί Του.
Εξαιτίας του χωρισμού αυτού και της άπειρης Πρέμα μου, θέλω να κάνω όλους σαν κι εμένα. Μέσα από τη δύναμη του αυστηρού μου ασκητισμού, εξισορροπώ όλα τα Κάρμας.
Ζήτησα Παγκόσμια Απελευθέρωση, Όλοι θα την φθάσουν μέσα από τούτην την Ειδική Χάρη και Συμπόνια. Έστω και που κατέβηκε σαν Αβατάρ ο Θεός, δεν παρεμβαίνει στον Καρμικό Νόμο. Γι' αυτόν το λόγο και χώρισε τον Εαυτό Του στα δύο και με έκανε να πάρω γέννηση σαν τη μορφή της Ειδικής Του Χάρης. Μέσα από τον ασκητισμό μου, θα δοθεί Απελευθέρωση σε όλους. Η Δημιουργία που αναδύθηκε από Κείνον θα γίνει σαν Εκείνον και μετά θα επιστρέψει σε Κείνον. Γι' αυτόν και μόνο το λόγο έχει κάνει τούτο το Γενικό Σχέδιο.

συνεχίζεται...

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ti είναι το Άτμα; Είναι Αγνή (Καθαρή) Συνειδητότητα. Είναι κάτι που είναι άφθαρτο, αγέννητο και αθάνατο.


Ένα άλλο παράδειγμα. Η Γιάγκνια Σαχάσρα Τσάντρα τελέστηκε στο Πουτταπάρτι επί τρεις μέρες. Στις πρώτες δύο μέρες ο Σουάμι πλημμύρισε όλη την ανθρωπότητα με την Συμπόνια Του για την ευημερία της. Εξαιτίας τούτης της Συμπόνιας Του τελέστηκε τούτη η Γιάγκνια. Ο Σουάμι είχε παραμείνει στο Στάδιο του Παρατηρητή. Την τρίτη μέρα όταν ήρθε στην Χρυσή Άμαξα, ήταν στο Στάδιο της Απόλυτης Θεϊκής Χάρης. Τούτη τη ιδιαίτερη Θεϊκή Χάρη διώχνει τις δαιμονικές δυνάμεις από τον κόσμο. Την ίδια μέρα ο Σουάμι μού ζήτησε να παραμείνω στο Μούκτι Νίλαγιαμ και να προσφέρω τον Χρόνο σαν Πουρναχούτι.
Η Ειδική Χάρη με την οποία ο Σουάμι έλουσε τη Γη, αποτελούσε τον καρπό της. Γι' αυτό και ο Σουάμι κατάκλυσε τα πάντα με την Ειδική Χάρη Του εκείνη τη μέρα.
Είναι γι' αυτόν το λόγο που ο Σουάμι μού είπε ότι εγώ είμαι η μορφή της Ειδικής Του Χάρης. Είπε: " Πλημμυρίζεις τους πάντες με την συμπόνια σου και αλλάζεις την ίδια την Εποχή".

συνεχίζεται...

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Όλα είναι o Θεός. Τα πάντα είναι ο Θεός Δεν υπάρχει τίποτα εκτός από τον Θεό



Ο Σουάμι δεν ανακατεύεται στο Καρμικό Νόμο. Όλοι θα πρέπει να βιώσουν το Κάρμα τους. Η Σπάντα Σάκτι ταρακουνά τον Θεό που βρίσκεται στο Στάδιο του Παρατηρητή για να δώσει την Ειδική Χάρη Του. Η ίδια η Κάθοδος του Θεού σαν Αβατάρ δείχνει τη Συμπόνια Του. Εξαιτίας αυτής της ίδιας Συμπόνιας είναι που η Σπάντα Σάκτι χορηγεί σε κάποιον την Ειδική Χάρη.

Κάποτε ο Σουάμι επανέφερε στη ζωή έναν πιστό, τον Γουώλτερ Κόουαν. Αυτό αποτελεί παράδειγμα Ειδικής Χάρης. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. H Δυναμική Συνειδητότητα πυροδοτεί τον Θεό να πράξει και χορηγεί Ειδική Χάρη. Ένα άλλο παράδειγμα. Στην Εποχή του Αβατάρ Κρίσνα η Τριβάκρα έδωσε το τσάνταν του Κάμσα στον Κρίσνα. Μετά από αυτό ο Κρίσνα τον έλουσε με την Ειδική Χάρη μεταμορφώνοντάς την. Μέσα σε μια στιγμή η Τριβάκρα έγινε μια πανέμορφη γυναίκα. Επειδή αναγνώρισε τον Κρίσνα, έδωσε το τσάνταν του Κάμσα χωρίς φόβο. Και τότε ο Κρίσνα επανέφερε την ομορφιά της και ίσιωσε το καμπουριασμένο της σώμα. Σε μια στιγμή όλο της το Κάρμα εξαλείφθηκε. Η Σπάντα Σάκτι πυροδότησε από μέσα τον Κρίσνα.

Ο κάθε Αβατάρ πλημμυρίζει με την Συμπόνια και την Χάρη Του την ανθρωπότητα. Οι Αβατάρς κατεβαίνουν εξαιτίας της Συμπόνιας Τους στη Γη. Συνήθως παραμένουν στο Στάδιο του Παρατηρητή. Όμως όταν εξαλείφουν το Κάρμα, λειτουργούν από το Στάδιο της Θεϊκής Χάρης.

συνεχίζεται...

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μπορεί κανείς να περιορίσει την αγάπη; Η στενότητα του πνεύματος δεν επιτρέπει την εμπειρία της απεριόριστης αγάπης. Βλέπει μόνο σφάλματα..




Η Σπάντα η δύναμη της Δυναμικής Συνειδητότητας του Θεού Τον ταρακουνά. Μετά ένα φως κατεβαίνει από Κείνον και παίρνει τη Μορφή ενός Αβατάρ.
Ο Θεός βρίσκεται εδώ σαν Ενσάρκωση της Συμπόνιας. Σπάντα Σάκτι σημαίνει Συμπόνια. Όποτε κυριαρχεί η αδικία και το Ντάρμα παρακμάζει, αυτή η Δύναμη Συμπόνιας ταρακουνά τον Θεό. Στρέφει την προσοχή Του για να δείξει ότι έχει έρθει ο καιρός να γίνει Αβατάρ. Αυτό το ταρακούνημα είναι η αιτία που το φως κατεβαίνει στη Γη σαν Αβατάρ. Αν και είναι ο Αβατάρ η Ενσάρκωση της Συμπόνιας, όμως παραμένει στο Στάδιο του Παρατηρητή. Έχει έρθει εδώ για το Αβαταρικό Του Έργο και την εγκαθίδρυση του Ντάρμα. Δεν ανακατεύεται στον Καρμικό Νόμο. Όμως κάποιες φορές η Χάρη Του πλημμυρίζει κάποιον και τότε το Κάρμα του διαγράφεται.
Παράδειγμα. Πριν πολλά χρόνια ο Σουάμι μίλησε σε μια γιγαντιαία συγκέντρωση στο Τρίτσι. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας Του κάλεσε ένα τυφλό παιδί από το πλήθος να έρθει κοντά του και του επανέφερε την όραση. Όλοι έμειναν κεραυνόπληκτοι. Το επόμενο πρωί ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι που έμενε ο Σουάμι. Ήταν όλοι τους τυφλοί. Επειδή ο Σουάμι επανέφερε τον όραση στο παιδί, όλοι συγκεντρώθηκαν για να τους επαναφέρει και αυτών την όραση. Ο Σουάμι, όμως, έφυγε από το σπίτι από μια ενδιάμεση πόρτα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Αυτό το γεγονός δείχνει την Ειδική Χάρη του Σουάμι για το αγόρι.


συνεχίζεται...

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Απελευθέρωση είναι να ζεις μια ζωή χωρίς προσκολλήσεις

4

ΕΙΔΙΚΗ ΧΑΡΗ

1 Ιουλίου 2008 Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα: Σουάμι, πες κάτι για τη Σπάντα.
Σουάμι: Ο Θεός είναι η Ενσάρκωση της Χάρης. Εξαιτίας της Συμπόνιας Του κατεβαίνει σαν Αβατάρ στο Στάδιο του Παρατηρητή. Δεν εμπλέκεται στο Κάρμα. Κάποιος φορές δίνει την Χάρη Του σε κάποιον συγκεκριμένα και τότε το Κάρμα του εξαφανίζεται. Αυτό είναι η Σπάντα, η Ειδική Χάρη.
Βασάντα: Σουάμι, η Σπάντα είναι που στρέφει την προσοχή του Θεού σε μια ψυχή;
Σουάμι: Σωστό. Η Σπάντα δρα όταν ο Θεός αφαιρεί το Κάρμα κάποιου. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο γεγονός. Η Ειδική Χάρη έχει πάρει τη μορφή σου και κατέβηκε εδώ. Είναι μέσα από τούτην τη Συμπόνια που αλλάζει η Γιούγκα.
Βασάντα: Σουάμι, ήταν έτσι και η Σίτα και η Ράντα; Ήταν Σπάντα Σάκτι…
Σουάμι: Ναι. Ο ρόλος της Σίτα ήταν πολύ μικρός, της Ράντα μεγαλύτερος. Τώρα όμως ο δικός σου ρόλος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και σπουδαιότερος από τους δικούς τους. Ήρθες για να μεταμορφώσεις μιαν Εποχή μέσα από την αυστηρή σου άσκηση και ασκητισμό, μέσα από τα δάκρυά σου Ήρθες εδώ εξαιτίας της Συμπόνιας σου.

Τέλος του Διαλογισμού

συνεχιζεται...

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι στο Ντάρμα, το ενάρετο καθήκον, αψηφώντας τις αναρίθμητες δυσκολίες που ενσκήπτουν στο διάβα μας.



Και μόνον μία λέξη οδοντίατρος δημιούργησε μία αλυσίδα τριάντα δύο σκέψεων. Πώς μπορεί μια και μόνον λέξη να παράγει τόσες πολλές! Πόσες λέξεις λέμε από το πρωί μέχρι και το βράδυ; Πόσα πράγματα βλέπουμε; Πόσες λέξεις διαβάζουμε; Πόσες πολλές σκέψεις έχουμε; Πόσες σκέψεις συνδέονται μεταξύ τους καθημερινά με αυτόν τον τρόπο;
Αν ξοδέψετε τον χρόνο μιας ημέρας μετρώντας πόσες πολλές και διαφορετικές σκέψεις είχατε, θα μετρήσετε περισσότερες από εκατό χιλιάδες!
Αυτή η δεσμίδα σκέψεων είναι ο νους. Και όλες τους έχουν τη ρίζα τους στην σωματική επίγνωση. Μια λέξη συλλέγει ένα λακ ύλης σε μία μέρα.
Τι έκανα όταν άκουσα τη λέξη οδοντίατρος;
Πρώτα είπα: «Ο πατέρας του οδοντίατρου είναι και αυτός οδοντίατρος.» Αυτό αποκαλύπτει ότι πάντα συνδέομαι με τη ρίζα της ύλης.
Αυτό είναι το «ρίζα αίσθημα». Όποια λέξη και να ακούσω, αγγίζει τη ρίζα. Είπα ότι και ο πατέρας του οδοντίατρου είναι οδοντίατρος. Είναι η ρίζα του γιου του. Αυτό είναι η γενιά.
Τη στιγμή που το μυαλό μου ακούει μια λέξει ανακαλύπτει και τη ρίζα της. Ο Θεός είναι η Ρίζα των πάντων, η Πηγή όλων των πραγμάτων. Έτσι όταν άκουσα τη λέξη Υπερβατικός είπα «Υπερ.. ω πρόκειται για μεταφορά – μεταβίβαση. Θα μπω σε όλους. Η επόμενη σκέψη «μέσα από τη μεταβίβαση θα μπω σε όλη τη Δημιουργία. Όλοι θα εμφορούνται μόνον με τα δικά μου αισθήματα… μόνον Θεός παντού.»

συνεχίζεται...

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Θα πρέπει να σκεφτούμε "όλα είναι η οικογένειά μου, οι γείτονές μου, ο δρόμος, όλα ανήκουν σε μένα». Συνδέοντας τα χέρια με όλους, κανείς βιώνει καθολική αγάπη.


Ο νους μου εμένα τρέχει συνεχώς πίσω από τον Θεό. Συνδέει τα πάντα με τον Θεό. Εδώ δεν υπάρχει «εγώ». Εφόσον δεν υπάρχει «εγώ», τότε δεν μπορεί να υπάρξει το «δικό μου». Επειδή δεν έχω «εγώ», βρήκα τον Άντι Μούλα, την Πρωταρχική Ύπαρξη. Όταν δεν υπάρχει νους, ο Θεός φαίνεται παντού. Βρίσκω την Ρίζα όλης της Δημιουργίας, τη Μούλα Πράκριτι, την Πρωταρχική Ύλη. Τώρα ο Θεός και η Δημιουργία είναι το ίδιο. Ο Θεός είναι η Δημιουργία.

…Εσείς συλλέγετε ύλη – Εγώ τη συνδέω με τον Θεό…

Να ένα παράδειγμα του πώς μία λέξη, υπερβατική, μπορεί να δημιουργήσει αλυσίδα σκέψεων.
1. Γιατρός
2. Δόντι
3. Οδοντόπονος, πόνος
4. Περιγραφή του πόνου
5. Λύση για τον πόνο
6. Γιατρός
7. Το όνομα του γιατρού
8. Η μορφή του γιατρού
9. Το κόστος της θεραπείας
10. Πόσες μέρες πόνου
11. Πόσος πολύς πόνος
12. Αδυναμία λήψης τροφής
13. Πρήξιμο
14. Επίκληση βοήθειας
15. Ποιος βοήθησε;
16. Πόσες φορές πήγαμε στο γιατρό
17. Κανείς δεν πρέπει να υποφέρει από οδοντόπονο
18. Όταν πήγα σε άλλον γιατρό, δε πέτυχε η θεραπεία του
19. Ο τωρινός είναι πολύ καλός άνθρωπος
20. Μου έκανε ακτινογραφία
21. Περίμενα πολύ στον προθάλαμο του ιατρείου
22. Οι σκέψεις για το επόμενο ραντεβού
23. Πόσο πολύ κάθομαι περιμένοντας τον γιατρό
24. Θυμάμαι την κουβέντα μου με κάποιον άλλον ασθενή, Θυμάμαι την εμπειρία του και εκείνος άκουσε τη δική μου και με παρηγόρησε
25. Δεν τον ξαναείδα
26. Πήγα στον οδοντίατρο σαν ασθενής και έγινα φίλος του. Ελπίζω να τον ξαναδώ.
27. Γιατί θα πρέπει να κλείσω ραντεβού, αφού η περίπτωσή μου είναι επείγουσα; Ο γιατρός μού είπε ότι μόνο με ραντεβού μπορεί να με δεχθεί!
28. Υποφέρω τόσο πολύ! Και εκείνος μου μιλάει για ραντεβού! Τι πράγματα είναι αυτά; Ο πονόδοντός μου δε ζήτησε ραντεβού, ήρθε απρόσκλητος.
29. Πήγα στον οδοντίατρο επειδή ήταν επείγον!
30. Πόσο υποφέρω και το ραντεβού μου είναι σε δυο μέρες!
31. Μα δεν έχει σημασία. Είναι πολύ καλός γιατρός.
32. Θα τον συστήσω σε όσους υποφέρουν από τα δόντια τους. Είναι ένας πολύ καλός γιατρός.


συνεχίζεται...

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κύριος κατοικεί σε μια καθαρή, σε μια άδολη καρδιά




Και ποια η ρίζα όλων αυτών των σκέψεων; Ποια η προέλευσή τους; Όποτε παρουσιάζεται μια σκέψη, ακολουθεί αμέσως κάποια άλλη. Και στη συνέχεια κάνει την εμφάνισή της μια τρίτη. Με τούτον τον τρόπο παρατάσσονται όλες οι σκέψεις. Και η ρίζα τους; Είναι ο Θεός, ο Θεός και μόνον ο Θεός. Η πηγή όλων μου των σκέψεων είναι μόνον ο Θεός. Επειδή βλέπω την Πηγή όλων, αυτό γίνεται Άντι Μούλα, η Πρωταρχική Ύπαρξη. Έτσι σκέφτεται το μυαλό μου. Και τώρα ερχόμαστε στην ύλη.
Οτιδήποτε βλέπω, οτιδήποτε κοιτάζω, τον Θεό και μόνον αντικρίζω. Γι’ αυτό και είμαι διαφορετική. Τα πάντα στη Δημιουργία (όλα τα υλικά πράγματα) φέρνουν σκέψεις του Θεού και έτσι γίνεται η Πρωταρχική Ύλη.
Ο νους του ανθρώπου συνεχώς αναζητά και κυνηγά την ύλη. Και αυτός είναι ο λόγος που παγιδεύεται στον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Νους σημαίνει «εγώ» και ύλη «δικό μου». Καθώς συνδέετε το «εγώ» με το σώμα και συλλέγετε ύλη, υπάρχουν συνεχείς γεννήσεις και θάνατοι.

συνεχίζεται...

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Καθώς η ποιότητα της αφοσίωσής μας γίνεται πιο εκλεπτυσμένη, η απόσταση μεταξύ του Θεού και εμάς μειώνεται, και τα πράγματα συμβαίνουν από μόνα τους.




Για παράδειγμα, όταν βλέπω μια πόρτα, δεν την βλέπω σαν μια απλή πόρτα, αλλά σαν πύλη προς την Απελευθέρωση. Όταν βλέπω ένα μαξιλάρι, που στα Ταμίλ μεταφράζεται σαν ένα «φράγμα για το κεφάλι» εγώ λέω: «Δεν πρόκειται για ένα φράγμα για το κεφάλι, αλλά για τις σκέψεις που εμφανίζονται στο νου». Με αυτόν τον τρόπο συνδέω τα πάντα που βλέπω με τον Θεό. Όλες μου οι σκέψεις είναι στραμμένες στον Θεό. Εκπαίδευσα τις αισθήσεις και το μυαλό μου να κάνει αυτές τις συνδέσεις από νεαρή. Βλέπω τον Θεό στα πάντα. Ο νους μου συνδέεται με τον Θεό και μόνον και έτσι όλες μου οι σκέψεις επικεντρώνονται σε Κείνον. Το «δικό μου» είναι ο Θεός και μόνον.

Να ένα άλλο παράδειγμα. Στο Μούκτι Νίλαγιαμ τριγυρίζουν πολλά παγόνια. Όταν η ματιά μου πέφτει σε κάποιο από αυτά, θυμάμαι αμέσως ένα δοκίμιο που είχα γράψει και στο οποίο έλεγα: «Η κορυφή του «εγώ» είναι το μάτι του παγονιού».[1]

…Αυτό συνδέεται με την Αρχή της πανταχού Παρουσίας του Θεού.

… Αυτό συσχετίζεται με το σλόκα «Σαρβάτο Πάνι Πάνταμ».

…Το «Σαρβάτο Πάνι Πάνταμ» φέρνει στο νου την σκέψη ότι ο Σουάμι βρίσκεται στα πάντα.

Αν δω ένα φτερό παγονιού αμέσως το συνδέω με τον Κρίσνα. Η αλυσίδα των σκέψεών μου ξεκινά με το φτερό και καταλήγει στον Θεό. Το παγόνι είναι η ύλη, η αλυσίδα των σκέψεων ο νους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέω όσα βλέπω με τον Θεό.


[1] Λογοπαίγνιο The peak of “I” is the peacocks eye.

συνεχίζεται...

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Προς τι η μετά θάνατον Απελευθέρωση, αν δεν μπορείς να την βιώσεις, να τη νιώσεις μετά θάνατον; Γι' αυτό ζήσε τη Ευδαιμονία του Σάι που είναι μεγαλύτερη από κάθε ουράνια Ευδαιμονία. Ζήστε το γλυκό νέκταρ του Sai εδώ και τώρα.




Και επιπλέον θρηνεί…

«Ακόμα και κοντά στον Θεό υπάρχει «εγώ και δικό μου». Πού βρίσκεται το μέρος που δεν υπάρχει ούτε νους ούτε και ύλη; Ω Θεέ, δείξε μου ένα μέρος όπου δεν θα έρχονται σκέψεις! Δείξε μου ένα μέρος που δεν θα υπάρχει εχθρότητα, ζήλεια, ένα μέρος χωρίς «εγώ και δικό μου»! Πού μπορούμε να βρούμε καταφύγιο;»

Ποιο το γιατρικό; Πήγε από την εγκόσμια ζωή στην πνευματική, στο μέρος του Θεού. Μα και εκεί τα ίδια αντιμετώπισε.

Και τώρα ας δούμε τη δική μου ζωή. Πώς έζησα; Οτιδήποτε βλέπω το συνδέω με τον Θεό. Παράδειγμα. Ας πάρουμε τη λέξη «Υπερβατικός». Όταν άκουσα τη λέξη θυμήθηκα: Μετάβαση σε ένα άλλο σώμα. Στο βιβλίο Πρέμα Σάι - τρίτος τόμος – Η Χώνεψη του Σάι, ο Σουάμι είπε στο κεφάλαιο «Η Μετάβαση του Θεού» «Ακόμα κι αν και ο Ίδιος ο Θεός μπει μέσα σου, εσύ δεν πρόκειται να αλλάξεις. Η φύση σου να μοιράζεσαι τα πάντα και η σοφία ποτέ δεν πρόκειται να σε αφήσουν.» Ο Σουάμι είπε ότι ακόμα και ο Θεός μιλάει για εγκόσμια πράγματα, εμένα δεν θα μ’ αγγίζει τίποτα.

Πώς ήρθε τούτη η σοφία σε μένα; Εξαιτίας της ύλης. Ό,τι υλικό και να δω, το συνδέω με τον Θεό. Έγραψα στο βιβλίο «Γιόγκα Σούτρα» πώς συνδέω όλα τα πράγματα του κόσμου με τον Θεό.


συνεχίζεται...

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Είμαστε μόνο οι επιστάτες της δημιουργίας του Κυρίου. Δεν μας ανήκει τίποτα


Τώρα που ξέρει το όνομα, τη μορφή, τον χρόνο, τον τόπο και τις πράξεις του Θεού είναι πολύ ευτυχισμένος. Σκέφτεται: «Αρκετά με τούτην την εγκόσμια ζωή, θα πάω στον Θεό!» Εκπληρώνει όλα του τα καθήκοντα έναντι του γιου και της θυγατέρας του και πηγαίνει να ζήσει στο Πουτταπάρτι με τη γυναίκα του. Εκεί μιλάει για την υψηλόβαθμη θέση που κατείχε και δείχνει τα πτυχία που απέκτησε. Τελικά με μεγάλη δυσκολία εξασφαλίζει μία θέση μέσα στο Πρασάντι Νίλαγιαμ. Αρχίζει να κάνει υπηρεσία. Αποκτά μέσα ένα δωμάτιο και λέει σε όλους: «Ζω με τον Θεό και Τον υπηρετώ.» Το λέει γεμάτος κομπασμό. Σκέφτεται για τον ίδιο:

…Βρίσκομαι στο σωστό μέρος. Γιατί να υποφέρουν τόσο πολύ οι άνθρωποι του κόσμου; Εγώ έχω ελευθερωθεί από όλες τις στενοχώριες του κόσμου. Έχω έρθει στον Θεό. Ουάου! Τώρα μπορώ να ζήσω εύκολα.

…Τα βάσανά μου ετούτου του κόσμου έχουν πια λήξει. Έχω το Ντάρσαν του Σουάμι κάθε πρωί και απόγευμα. Ολόκληρη τη μέρα βρίσκομαι στην υπηρεσία του Σουάμι ψάλλοντας Σάι Ραμ, Σάι Ραμ, Σάι Ραμ. Τι γαλήνη!

Για κάποιες μέρες ο νους του είναι πολύ ήρεμος. Τώρα όμως ξανάρχισε. Αρχίζει να λέει πολλά πράγματα. Σκέφτεται:

«Η προηγούμενη ζωή μου ήταν πολύ καλύτερη. Γιατί ήρθα εδώ; Αν ήμουνα με την οικογένειά μου, θα ήμουνα πολύ ευτυχισμένος. Θα έπαιζα με τα εγγόνια μου. Αλλά εδώ με τον Θεό δεν βρίσκω τη γαλήνη. Όλοι συνεχώς μου βρίσκουν λάθη. Ζω εδώ με τον Θεό γεμάτος φόβο την κάθε στιγμή ότι θα μου ζητηθεί να φύγω.»

συνεχίζεται...