Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΓΙΟΓΚΑ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η Σκέψη της Ημέρας

Η Αγάπη καθαρίζει τον αέρα και καθαγιάζει τη Γη.


Τι είναι να μετατρέψεις την πράξη σε Γιόγκα;


Η Κάρμα Γιόγκα μετατρέπει μια συνηθισμένη πράξη σε Γιόγκα. Είναι να πράττεις χωρίς το φορτίο των συνεπειών. Οι ταραχές που εμφανίζονται στο νου, καθώς εκτελούμε μιαν πράξη, είναι η αιτία του φορτίου. Αυτά τα αισθήματα ευτυχίας, λύπης, ανησυχίας, αρεσκειών και απαρεσκειών είναι που προκαλούν το στρες στο νου. Αυτά τα αισθήματα είναι που δένουν. Καταχωρούνται στο νου σα σαμσκάρας, βαθειές καταγραφές. Δημιουργούν το αίσθημα του «εγώ», την αίσθηση του πράττοντος. Αν απουσιάζει το «εγώ», θα απελευθερωθούμε από ανησυχίες και φόβους. Οι πράξεις ρέουν εύκολα καθώς το «εγώ» απουσιάζει. Τέτοιες πράξεις είναι αγνές και τέλειες. Αυτό είναι Γιόγκα. Το αίσθημα ότι είμαστε εμείς οι πράττοντες είναι που διαταράσσει τη γαλήνη.


Πνευματικές Ερωτήσεις


Τι είναι απελευθέρωση;
Άμμα: Απελευθέρωση από όλα τα δεσμά, τις θλίψεις, τους πόνους, τις αρρώστες και τις δυσκολίες είναι Μούκτι – Απελευθέρωση.
Τι είναι Πρέμα;
Άμμα: Η αγάπη για τον Θεό και μόνον είναι Πρέμα. Όλα τα άλλα είναι προσκολλήσεις.
Πώς απελευθερωνόμαστε από τις προσκολλήσεις και τις επιθυμίες;
Άμμα: Μόνο με την επαγρύπνηση… όλα είναι μάγια… μόνον ο Θεός είναι πραγματικός. Εκείνος είναι η μοναδική ευτυχία. Αν αποκτήσουμε αυτήν την επίγνωση, τότε θα απελευθερωθούμε. Όχι πια επιθυμίες.
Τι είναι σάντανα;
Άμμα: Πάντα να σκέφτεσαι τον Θεό, το κάθε λεπτό, επί είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Μισή ή μια ώρα δεν είναι αρκετό.
Πώς να αναπτύξουμε αγάπη για τον Σουάμι;
Άμμα: Στρέψε όλα σου τα αισθήματα, τις αισθήσεις 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου