Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας

Η ψυχή που αναχωρεί παίρνει μαζί της το καρμικό φορτίο και έτσι ξαναγεννιέται στη Γη.





Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να προσεύχονται στον Σουάμι. Ο Σουάμι και μόνον είναι ο πλέον κοντινός από τους πιο κοντινούς. Κανείς δεν θα έρθει να μας βοηθήσει. Ο Θεός βρίσκεται μέσα μας σαν Παρατηρητής. Εκείνος μόνον βοηθάει όλους μας. Γεννηθήκαμε  μόνοι και θα φύγουμε μόνοι. Γονείς, παιδιά, σύζυγοι, κανείς δεν πρόκειται, κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Και παρόλα αυτά εμείς πιστεύουμε ότι είναι οι πιο κοντινοί μας. Όμως δεν είναι εκείνοι που  θα μας βοηθήσουν!
Η ζωή του Μαχαρίσι Βλαμίκι αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα γι’ αυτό. Κανείς δεν πρόκειται να μοιραστεί τις δικές μας αμαρτίες. Το μόνο πράγμα που επιθυμούν είναι το μερίδιό τους από την περιουσία μας. Αν δεν τους δώσουμε χρήματα, θα μας σύρουν στα δικαστήρια. Κανείς δεν θα μοιραστεί το κάρμα που εσείς έχετε κερδίσει. Πρέπει να το κατανοήσετε αυτό. Κάποιος εργάζεται νυχθημερόν για να βγάλει χρήματα. Δίνει όλη του τη ζωή γι’ αυτό. Ζει σε μεγάλο παλάτι, στην Τράπεζα ο λογαριασμό του φουσκωμένος, είναι εκατομμυριούχος. Και τότε, με το που το σώμα του αρρωσταίνει, αρχίζει να υποφέρει. Αρρωσταίνει, πέφτει στο κρεβάτι και σε λίγο διάστημα πεθαίνει. Κανείς όμως δεν θυσιάζει τη ζωή του γι’ αυτόν.
Να ένα παράδειγμα. Μια αγαπημένη σύζυγος. Αγαπά τον άντρα της σαν την ίδια της τη ζωή. Εκείνος αρρωσταίνει και υποφέρει. Παρ’ όλη την τραγικότητα της κατάστασής του εκείνη ουδέποτε θα πει πάρε τη δική μου ζωή και σώσε τον.
Και ένα άλλο. Η μητέρα κουβαλάει στην κοιλιά της επί 10 μήνες το παιδί της. Πόσο υποφέρει! Τώρα γίνεται κάποια επιπλοκή και το παιδί αρχίζει να υποφέρει. Μόνον ένας από τους δύο μπορεί να ζήσει. Σε τούτην την περίσταση η μητέρα δεν θα θυσιάσει τη ζωή της για να σώσει το παιδί της. Όλοι αυτοί είναι τελικά οι πιο κοντινοί μας; Πώς μπορούμε να το πούμε αυτό;
Ο Θεός και μόνον είναι ο κοντινότερος από τους πιο κοντινούς. Τον φωνάζετε και κλαίτε για Κείνον. Εκείνος είναι ο πραγματικός σας  πατέρας. Το είδατε  με το ίδια σας τα μάτια ότι το  απέδειξε με το να θυσιάσει για μας την ίδια Του τη ζωή. Είναι ο πραγματικός σας Θεός. Παίρνει στο Σώμα Του όλες σας τις αμαρτίες. Πόσο έχει υποφέρει! Αυτός είναι ο αληθινός Πατέρας και Μητέρα. Όλοι οι άλλοι συγγενείς δεν πρόκειται να σας βοηθήσουν σε στιγμές κινδύνου. Εκείνος είναι πολύ κοντά στην καρδιά μας. Εκείνος θα βοηθήσει.

Όλοι πρέπει να διαβάσουν την ιστορία του Πράλαντα. Όταν του δώσανε να πιει δηλητήριο, εκείνος έψαλε το Όνομα Ναράγιανα – Ναράγιανα. Αμέσως ο δηλητήριο μετατράπηκε σε αμρίτα. Τον βάλανε ανάμεσα σε δηλητηριώδη φίδια για να τον δαγκώσουν. Εκείνος ξανά έψαλε το Ναράγιανα και αμέσως τα φίδια έγιναν μια πανέμορφη γιρλάντα. Και τότε τον ρίξανε από την κορυφή ενός βουνού στον ωκεανό. Ξανά έψαλε το Ναράγιαν. Η Μητέρα του Ωκεανού τον έπιασε και τον απώθεσε στην ακτή. Μέσα από το Όνομα Ναράγιανα όλοι οι κίνδυνοι ξεπεράστηκαν. Όταν ο Γκατζέντρα φώναξε: Ω Άντι Μούλαμ!  ο Μάχαβίσνου έτρεξε να τον προστατέψει. Ο Θεός και μόνον είναι το κοντινότερό μας πρόσωπο και το πλέον αγαπημένο. Εκείνος και μόνον είναι ο Σωτήρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου