Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας

Αν γευτούμε το νέκταρ του Ονόματος του Κυρίου, τότε ο νους μας δεν θα σκέφτεται άλλες γεύσεις.






ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ   ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ  7 




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5        ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΙΚ - ΝΙΚ


Και τώρα ας το δούμε αυτό. Ο Σουάμι έδωσε μιαν παραμάνα ασφαλείας. Μέσα από αποδεικνύει ότι είναι η ασφάλεια στη ζωή μου. Είναι ο φρουρός της προσωπικής μου ασφάλειας. Όλοι απολαμβάνουν τη ζωή τους σαν ένα πικ – νικ. Ο Σουάμι το έχει πει αυτό. Και είναι αλήθεια. Πόσο υποφέρουν κατά τη μία γέννηση μετά την άλλη, όμως, ξανά και ξανά απολαμβάνουν και βιώνουν τη ζωή τους σαν μια εκδρομή στην εξοχή.
Να ένα παράδειγμα. Μια γυναίκα υποφέρει τους πόνους του τοκετού. Αν το παιδί πεθάνει, κλαίει απαρηγόρητα και ξανά υποφέρει πολύ. Μετά από λίγο καιρό γεννιέται άλλο ένα παιδί. Ξεχνούν τις προηγούμενες δυσκολίες τους και ξανά απολαμβάνουν τη ζωή τους.
Άλλο ένα παράδειγμα. Παντρεύονται δύο άνθρωποι και απολαμβάνουν σα σύζυγοι τη ζωή τους. Όταν η γυναίκα πεθάνει, ο σύζυγος υποφέρει τόσο πολύ! Για να ξεχάσει πηγαίνει προσκυνηματικό ταξίδι. Στην επιστροφή ξαναπαντρεύεται. Ξανά απολαμβάνει τη ζωή χωρίς να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι αιώνια. Οι άνθρωποι το αποκαλούν αυτό «απάθεια του πόνου του τοκετού» ή «απάθεια νεκροταφείου». Μα η απάθειά τους κρατάει μόνο μια στιγμή. Την απάθεια τη νιώθουν εξαιτίας του μεγάλου τους πόνου που βίωσαν. Και παρόλα αυτά την επόμενη στιγμή ήδη τ0ν έχουν ξεχάσει.
Ένα πικ – νικ είναι μια ημερήσια εκδρομή που κρατάει ελάχιστα. Κάποιος παίρνει την οικογένειά του για να κάνουν πικ – νικ. Περνούν ευχάριστα και στυ συνέχεια γυρίζουν στο σπίτι. Και νέες δυσκολίες και βάσανα αρχίζουν για μια ακόμη φορά. Ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να απελευθερώσει τον εαυτό του από μια τέτοια κατάσταση. Και έτσι τα σάστρας και οι πουράνας ανοίγουν δρόμο. Μα κανείς δεν τον ακολουθεί. Μεγάλοι Άγιοι έχουν γεννηθεί και όλα αυτά τα έχουν κηρύξει. Και όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Και τώρα ας δούμε τη δική μου ζωή. Δεν θέλω τούτη τη ζωή. Δεν επιθυμώ ούτε την εγκοσμιότητα, ούτε συγγενείς και σχέσεις. Δεν επιθυμώ τίποτα απολύτως. Εξαιτίας τούτης της απάθειας άδραξα σφικτά τον Θεό. Εκτός από τον Θεό, τίποτα άλλο δεν έχει διάρκεια. Όταν έρθουμε στην εποχή τ0υ Πρέμα Σάι Αβατάρ, ο Σουάμι θα μας πάρει για πικ – νικ. Πόση ευτυχία θα βιώσουμε! Θα πάμε σε πικ – νικ με τον Θεό! Ολόκληρη η ζωή μας θα είναι ένα πικ – νικ. Η κάθε στιγμή που εμείς και όσοι θα συνδέονται μαζί μας θα απολαμβάνουμε και θα βιώνουμε θα είναι μια  πικ – νικ ζωή. Αν το συγκρίνετε με αυτό θα δείτε ότι η δική σας ζωή που απολαμβάνετε και βιώνετε τώρα είναι μια κόλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου