Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας

Τα αισθήματά δημιουργούν τη ζωή μας. 








ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ   ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ   7





…Η Σοφία είναι πλήρης μόνον όταν τίθεται σε εφαρμογή.

Η Σοφία δεν ολοκληρώνεται με το διάβασμα των βιβλίων ή το να ακούμε πνευματικές διδασκαλίες. Αν εφαρμόσουμε τουλάχιστον μία, τότε γίνεται πλήρης. Δεν υπάρχει κανένα όφελος στο να αποκτάτε βαθμούς ή να γίνεστε πάντιτ. Απολύτως κανένα. Την Ύψιστη  Σοφία που διαβάζουμε θα πρέπει και να την εφαρμόζουμε στη ζωή μας. Αλλιώς είναι άχρηστη. Με το να εφαρμόσουμε τουλάχιστον μία καλή ιδιότητα, αντί απλά να αποκτούμε γνώσεις μέσα από βιβλία, αυτό είναι που  μετατρέπεται σε σοφία. Όταν αποκτάμε σοφία, θα μπορέσουμε να φθάσουμε στον Θεό. Αν δεν εφαρμόζεται, η μεταμόρφωση σε Σοφία δεν θα γίνει. Μπορεί να έχετε πολλά πτυχία ή να έχετε γίνει πάντιτ ή ακαδημαϊκός. Η χρησιμότητα όμως ποια; Η απλή εκπαίδευση δεν μας είναι διόλου χρήσιμη για  να φθάσουμε τον Θεό. Μεγάλοι άγιοι και σοφοί δεν σπούδασαν. Ήταν η δίψα τους για τον Θεό που τους έκανε  αγί0υς. Ο Ραμακρίσνα και ο Ράμανα δεν έτυχαν τέτοιας σχολικής εκπαίδευσης.

Η Θυσία τρέφεται από την Πρέμα. Η Πρέμα αναπτύσσεται μέσα από  την Θυσία.
Αυτό το σημείο αποτελεί μία από τις 16 ιδιότητες της  Ράντα. εδώ η Θυσία συναγωνίζεται με την Πρέμα που πλημμυρίζει. Γι’ αυτό έχω γράψει στο βιβλίο Ευδαιμονία, Ευδαιμονία, Ευδαιμονία 2. Έγραψα για τις 16 ιδιότητες σε 19 διαφορετικά κεφάλαια. Ολόκληρη η ζωή μου είναι απλώς αυτές οι δύο ιδιότητες. Δεν μπορώ να ελέγξω αυτήν την Πρέμα που ξεχειλίζει. Η λαχτάρα μου συνεχίζεται. Μέσα από τούτην την Πρέμα έχει αποκαλυφθεί τόση σοφία. Έχω γράψει τούτη τη σοφία σε περισσότερα από 120 βιβλία. Μέσα από την Πρέμα η σοφία μεγαλώνει. Έχω θυσιάσει τον Σουάμι και κλαίω. Η Πρέμα και η αυτοθυσία μεταμορφώνουν την Κάλι Γιούγκα σε Σάτυα Γιούγκα. Εκείνος που κατέχει αυτές τις ιδιότητες μπορεί να πετύχει τα πάντα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να ενωθούν η Πρέμα με την αυτοθυσία.  Απαιτείται ανιδιοτελής Πρέμα. Γι’ αυτό πρέπει να θυσιάσετε τον εαυτό σας.


… Η Θυσία είναι το κλειδί για την Αλήθεια.

Μόνον με την θυσία μπορείτε να φθάσετε τον Θεό. Ο Θεός είναι Αλήθεια. Τον Ντάρσαν της Σάτυα είναι το Ντάρσαν του Θεού. Όταν οι ρίσις έκαναν αυστηρό ασκητισμό, μπορούσαν να ακούσουν τη φωνή του Θεού. Αυτό είναι το Σάτυα Ντάρσαν. Και τότε κατέγραφαν τα πάντα και συνέλεξαν  τα λόγια του Θεού στις Ουπανισάδες. Έγραψαν ύψιστη σοφία. Αυτά που εγώ γράφω είναι ειπωμένα από τον Ίδιο τον Μπαγκαβάν άμεσα. Ο Ίδιος ο Θεός αποκαλύπτει τούτη τη σοφία. Η θυσία είναι ο λόγος που αποκαλύπτεται. Η αυτοθυσία είναι το κλειδί του Θεού. Αν αποκτήσουμε το κλειδί, μπορούμε να φθάσουμε τον Θεό. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αρκετά! Θυσιάστε τα πάντα! Για πόσο καιρό ακόμα θα γεννιέστε και θα πεθαίνετε ξανά και ξανά. Μην θέλετε τίποτα άλλο από το να πιαστείτε γερά από τον Θεό.
Στο επόμενο μήνυμα ο Σουάμι έγραψε ένα σλόκα από την Γκίτα στα Αγγλικά. Ήταν από το 18ο κεφάλαιο, ο στίχος 58.
     Maccittasarvadurgāimatprasādāttariyasathacettvamahakārānna
śroyasi  vinakyasi
         

Έχοντας εστιασμένο το νου σας σε Μένα και με τη Χάρη Μου, θα υπερβείτε όλα τα εμπόδια, αλλά αν από εγωισμό δε υπακούσετε τα λόγια Μου, θα καταστραφείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου