Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΒΕΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

Η Σκέψη της Ημέρας 

Τα αισθήματα της αφοσίωσης μιας τζίβας προσφέρονται μέσα από το 101 Νάντις στον Ενοικώντα "Θεό". Σε ανταπόδοση δέχεται τη Γνώση του Εαυτού. 


          ΒΕΔΙΚΕΣ  ΑΡΧΕΣ  ΓΙΑ   ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ



Εισαγωγή


Η ζωή είναι όπως και τα αισθήματα. Είναι τα αισθήματα που συνεχίζουν από Εποχή σε Εποχή, γέννηση μετά τη γέννηση. Τα αισθήματα, όταν  επικεντρώνονται στον Θεό, μας βοηθούν να κερδίσουμε την ελευθερία από τον κύκλο των  γεννήσεων και των θανάτων. Αυτό το βιβλίο μεταφέρει τούτο  το διαχρονικό μήνυμα των Βεδών.
    Σουάμι, δεν ξέρω τίποτα. Μου ζήτησες να γράψω από τα Αισθήματα – Η ριζική Αιτία – Δημιουργία και είπες ότι αυτά είναι η Αρχή – Αξίωμα του να γίνεις Θεός. Σε παρακαλώ, ευλόγησε με για να γράψω καλά.

                                                                        Βασάντα Σάι

Σχετικά με τη συγγραφέα.
Η Σρι Βασάντα  Σάι γεννήθηκε σε ένα απομονωμένο χωριό της Νότιας Ινδίας, το Βαντακαμπάττι της Πολιτείας Ταμίλ Νάντου. Από τα πρώιμά της χρόνια έκανε έντονη πνευματική άσκηση για να ενωθεί με τον Κύριο. Η ζωή της δείχνει πώς μια εξατομικευμένη ψυχή λαχταράει την ένωση με τον Θεό. Όλα της τα βιβλία, και είναι πολλά, αναδύθηκαν από το φως της μεγάλης της αγάπης και σεβασμού για τον Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα. Η Σρι Βασάντα Σάι τώρα κατοικεί στο Άσραμ Μούκτι Νίλαγιαμ στο χωριό Royapalayam κοντά στο Thirumangalam, Ταμίλ Νάντου. Το Άσραμ είναι  η κατοικία της κολόνας της Αλήθειας, του Μούκτι Στούπι.


Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΓΙΟΓΚΑ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η Σκέψη της Ημέρας

Η Αγάπη καθαρίζει τον αέρα και καθαγιάζει τη Γη.


Τι είναι να μετατρέψεις την πράξη σε Γιόγκα;


Η Κάρμα Γιόγκα μετατρέπει μια συνηθισμένη πράξη σε Γιόγκα. Είναι να πράττεις χωρίς το φορτίο των συνεπειών. Οι ταραχές που εμφανίζονται στο νου, καθώς εκτελούμε μιαν πράξη, είναι η αιτία του φορτίου. Αυτά τα αισθήματα ευτυχίας, λύπης, ανησυχίας, αρεσκειών και απαρεσκειών είναι που προκαλούν το στρες στο νου. Αυτά τα αισθήματα είναι που δένουν. Καταχωρούνται στο νου σα σαμσκάρας, βαθειές καταγραφές. Δημιουργούν το αίσθημα του «εγώ», την αίσθηση του πράττοντος. Αν απουσιάζει το «εγώ», θα απελευθερωθούμε από ανησυχίες και φόβους. Οι πράξεις ρέουν εύκολα καθώς το «εγώ» απουσιάζει. Τέτοιες πράξεις είναι αγνές και τέλειες. Αυτό είναι Γιόγκα. Το αίσθημα ότι είμαστε εμείς οι πράττοντες είναι που διαταράσσει τη γαλήνη.


Πνευματικές Ερωτήσεις


Τι είναι απελευθέρωση;
Άμμα: Απελευθέρωση από όλα τα δεσμά, τις θλίψεις, τους πόνους, τις αρρώστες και τις δυσκολίες είναι Μούκτι – Απελευθέρωση.
Τι είναι Πρέμα;
Άμμα: Η αγάπη για τον Θεό και μόνον είναι Πρέμα. Όλα τα άλλα είναι προσκολλήσεις.
Πώς απελευθερωνόμαστε από τις προσκολλήσεις και τις επιθυμίες;
Άμμα: Μόνο με την επαγρύπνηση… όλα είναι μάγια… μόνον ο Θεός είναι πραγματικός. Εκείνος είναι η μοναδική ευτυχία. Αν αποκτήσουμε αυτήν την επίγνωση, τότε θα απελευθερωθούμε. Όχι πια επιθυμίες.
Τι είναι σάντανα;
Άμμα: Πάντα να σκέφτεσαι τον Θεό, το κάθε λεπτό, επί είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Μισή ή μια ώρα δεν είναι αρκετό.
Πώς να αναπτύξουμε αγάπη για τον Σουάμι;
Άμμα: Στρέψε όλα σου τα αισθήματα, τις αισθήσεις 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: "ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΑΜΙ;"

Η Σκέψη της Ημέρας

Η Πρέμα δεν γνωρίζει ντροπή. Δεν μπορεί κανένας και τίποτα να την ελέγξει.  Δεν εξαρτάται από τίποτα, είναι πάντα ελεύθερη.







Από το βιβλίο «Ποιος βρίσκεται στην καρδιά του Σουάμι;»




Στην αρχή ο Σουάμι έδωσε ντάρσαν στο γραφείο. Αυτή είναι η σφραγίδα μου. Η δουλειά μου είναι να γράφω. Για να το δείξει αυτό, ο Σουάμι έδωσε ντάρσαν με αυτόν τον τρόπο και είπε, «Μπορούμε να βλεπόμαστε, να μιλάμε αλλά δεν μπορούμε να αγγίζουμε ο ένας τον άλλο.» Αυτό αναφέρεται στη συζήτηση που έχω με τον Σουάμι στο διαλογισμό στο λεπτοφυές, στο αιτιατό και στο υπέρ αιτιατό σώμα. Αυτές οι συζητήσεις είναι που παίρνουν τη μορφή των βιβλίων που γράφω.
Το «Ντάρσαν Γραφείου» είναι το πρώτο στάδιο.
Είδα τον Σουάμι σε φυσικό επίπεδο πάνω στο γραφείο, όμως, όταν τα χέρια μου προσπάθησαν να αγγίξουν τα πόδια Του, υπήρχε μόνο το γραφείο. Όταν είδα τον Σουάμι, δεν υπήρχε γραφείο. Όταν είδα το γραφείο, δεν υπήρχε ο  Σουάμι. Ένας άγιος λέει, «Το ξύλο κάλυψε τον ελέφαντα.» Κάποιος κοιτά το κομμάτι του ξύλου, επικεντρώνεται στην εξωτερική του μορφή και λέει, «Είναι ένας ελέφαντας». Κάποιος άλλος λέει, «Είναι ξύλο τικ, που το έχουν σκαλίσει σε σχήμα ελέφαντα. Το τικ είναι πάρα πολύ καλό ξύλο». Εκείνος που βλέπει τον ελέφαντα, δεν γνωρίζει για το ξύλο. Αυτός που επικεντρώνεται στο ξύλο δεν γνωρίζει τον ελέφαντα. Αυτός πρόσεξε μόνο το ξύλο από το οποίο σχηματίσθηκε ο ελέφαντας. Για τον πρώτο  ο ελέφαντας κρύβει το ξύλο ενώ για τον άλλο, ο ελέφαντας έχει συγχωνευτεί με το ξύλο. Με τον ίδιο τρόπο, αυτός που κοιτά μόνο το δημιουργημένο σύμπαν, τα μάτια του δεν μπορούν να δουν τον Δημιουργό του κόσμου. Αυτοί που μαγεύονται από τη δημιουργία δεν μπορούν να δουν τον Δημιουργό. Αυτός που βλέπει τον Θεό δεν βλέπει τη Δημιουργία, γιατί όλα είναι μόνο Θεός.
Αυτό είναι το πρώτο στάδιο που μου δίδαξε ο Σουάμι καθώς καθόμουν στο γραφείο μου. Μετά άρχισα να Τον αναζητώ. Τον έβλεπα μέσα σε όλα. Αυτός ο Αβατάρ δεν έχει κατεβεί μόνο με μια μορφή, αυτός ο Ίδιος διαποτίζει ολόκληρη τη Δημιουργία. Γράφω πάνω σε ένα γραφείο. Από εκεί η σοφία διαδίδεται παντού. Μην κοιτάτε τη Δημιουργία του Δημιουργού. Αντί γι αυτή, δείτε τον Σουάμι που κρύβεται μέσα σε κάθε κομμάτι της δημιουργίας. Εάν κοιτάτε τη Δημιουργία, η Μάγια θα σας αιχμαλωτίσει. Κάποιος βλέπει έναν ελέφαντα και σκέφτεται, «Ω! Αυτό το ελεφαντόδοντο είναι πολύ ακριβό, πόσο μεγάλη είναι η προβοσκίδα του! Ο ελέφαντας είναι πολύ δυνατό ζώο». Όμως, το ξύλο τικ, που έδωσε τη μορφή, έχει μεγαλύτερη αξία. Έτσι λοιπόν σκέφτεται ένας άνδρας, «Η γυναίκα μου, ο γιός μου, η οικογένειά μου, τα πλούτη μου, το σπίτι μου». Και λέει επίσης, «Η οικογένειά του, η γυναίκα του, τα παιδιά του, κλπ.» Με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος δημιουργεί πολλές διαφορές. Ούτε τα πόδια αλλά ούτε και η προβοσκίδα είναι ξεχωριστά από τον ελέφαντα. Όλα είναι φτιαγμένα από το ίδιο ξύλο. Όταν ανατείλει αυτή η σοφία, ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι όλες οι οικογένειες, όλοι οι άνθρωποι, όλοι οι συνάνθρωποί του λειτουργούν κάτω από την ίδια Ατμική Αρχή. Εάν γνωρίσει αυτήν την πραγματικότητα, τότε θα καταλάβει. Για να κερδίσει αυτήν τη σοφία, ο άνθρωπος πρέπει να διασχίσει το φυσικό, το λεπτοφυές και το αιτιατό σώμα.
Το δεύτερο στάδιο που δείχνει ο Σουάμι είναι το «Πρασάντι Ντάρσαν».
Ο Σουάμι υπέγραψε το πρώτο μου βιβλίο το 1997. Το 1996 μού είπε, ότι ήμουν η Ράντα. Το έγραψα αυτό σε ένα γράμμα και το έδωσα στον Σουάμι με το ίδιο μου το χέρι. Αλλά κι Εκείνος πήρε το γράμμα με το Ίδιο Του το χέρι. Στεκόταν ακριβώς μπροστά σε μένα και μου έδωσε πανταναμασκάρ. Στην παλάμη μου κρατούσα ένα μικρό πάντουκα για την Κάβερι. Ο Σουάμι το άγγιξε και το ευλόγησε και αυτό ο Ίδιος. Στο άλλο μου χέρι κρατούσα τα πάντουκας του Σουάμι. Και σε αυτά έβαλε το Χέρι Του και τα ευλόγησε. Αυτό συνέβη το 1996 και έχω γράψει εκτενώς γι’ αυτό.
Τώρα καθώς γράφω ξανά, σκέφτομαι, «Αυτό δεν ήταν ευλογία, αλλά υπόσχεση». Ο Σουάμι είπε, «Είσαι η Ράντα Μου. Τα δυο μας χέρια ενώνονται και λειτουργούν για το έργο μας. Τα Δικά Μου πάντουκας και τα δικά σου χέρια θα φέρουν τη Σάτυα Γιούγκα στον κόσμο. Δεν πρόκειται ποτέ να σε αφήσω και σε καμιά περίσταση».
Αυτό είναι που λέει ο Σουάμι εδώ. Είναι τα Πόδια Του και τα χέρια μου, που κρατούν τα Δικά Του Πόδια, αυτά φέρνουν τη Βαϊκούντα στη Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ. Εκείνη την ημέρα ο Σουάμι έδειξε, ότι είμαστε στο Υπέρ Αιτιατό σώμα. Έδειξε, ότι ο γάμος ενώνει τα χέρια μας.
Τώρα το τρίτο ντάρσαν είναι το «Όταν ήρθε ο Μπαγκαβάν…»

Κάποτε στο Βαντακκαμπάττι, όταν κοιμόμουν, ο Σουάμι ήρθε και στάθηκε δίπλα μου. Ένοιωσα το άγγιγμά Του στο μάγουλό μου, καθώς με παρηγορούσε για να σταματήσω να κλαίω. Φίλησα το χέρι Του. Αυτό έδειξε ότι είμαστε ακόμα πιο κοντά. Άγγιξε τον ώμο και το μάγουλό μου και έτσι εκπλήρωσε το όνειρο μιας ολόκληρης ζωής. Αυτό το σπάρσαν με τη φυσική μορφή συνέβη πριν είκοσι χρόνια. Μετά από αυτό ήταν που Εκείνος μού ζήτησε το 2001, να βγάλω το Μάνγκαλα Σούτρα μου και μου έδωσε το δικό Του Μανγκάλυα. Ακολούθως, με τη φωτογραφία του γάμου, απέδειξε ότι μόνο Εκείνος ήταν που με παντρεύτηκε. Έδειξε το «αίσθημα του αγγίγματός» Του για τα έξι χρόνια του γάμου και μετά χωρίσθηκε από εμένα. Για σαράντα χρόνια αναζητούσα τον Θεό που έδωσε αυτό το «αίσθημα αγγίγματος». Και μόνο τον Φεβρουάριο του 2003, Εκείνος αποκάλυψε την αλήθεια, ότι ήταν μόνο Εκείνος που με παντρεύτηκε, αλλά με διαφορετική μορφή. Αυτόν τον Θεό θέλω, μόνο τη μορφή του Σουάμι. Γι αυτόν τον λόγο έδειξε το «αίσθημα αγγίγματός» Του δυο φορές με φυσική μορφή. Τώρα, αυτό το Αβαταρικό έργο τελειώνει και εγώ λαχταρώ ξανά το ντάρσαν, το σπάρσαν και το σαμπάσαν Του. Τώρα ο Σουάμι λέει ξανά, ότι σύντομα θα με ξανακαλέσει. Όλα αυτά τα έχω γράψει στο βιβλίο, «Το Μυστικό του Αβατάρ» Μέρος 2ο, στο κεφάλαιο «Τρεις Ημέρες».   

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ #21

Η Σκέψη της Ημέρας

Οι αγνές σκέψεις κάνουν τον άνθρωπο Θεό, οι μιαρές τον κάνουν ζώο.



Άρθρο για τη Συνειδητοποίηση # 21


Προσπάθεια και Ανταπόκριση


Ο Σουάμι υπέδειξε ένα σπουδαίο θέμα από τη σελίδα 68 του βιβλίου «Πρέμα Μπάκτι».
…Για να δείξει στους ανθρώπους τις όψεις της Θειότητας, που μόλις έχουν περιγραφεί, και να φέρουμε τα ανθρώπινα πλάσματα σε συμβολή με τον Θεό, το Δημουργό τους, ο Κρίσνα, που είναι το Ίδιο το Παραμάτμα, ήρθε με ανθρώπινη μορφή. Η Ντάρα, Πράκριτι, πήρε τη μορφή της Ράντα, μια θέση που συμβολίζει τη Δημιουργία. Έτσι πρέπει να θεωρούμε τη Ράντα τον αγγελιοφόρο της Πράκριτι, που συμβολίζει όλα όσα αντιπροσωπεύουν τη Δημιουργία. Μας έδειξε πολλούς τύπους ιδεωδών σαν παραδείγματα για τους ανθρώπους που έχουν στόχο να φθάσουν τον Θεϊκό Κύριο με τη Μορφή του Κρίσνα. Σε όλα αυτά πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να αναγνωρίσουμε την στενή συγγένεια που υπάρχει μεταξύ των προσπαθειών της Ράντα και των ανταποκρίσεων του Κρίσνα.

Τα πάντα είναι όψεις του Θεού και έχουν μέσα τους την Θειότητα. Ο Σρι Κρίσνα Παραμάτμα ήρθε εδώ για να το δείξει αυτό και να φέρει τα ανθρώπινα πλάσματα σε συμβολή με τον Θεό. Η Ράντα είναι η Πράκριτι. Ο Σουάμι κατέβηκε για να συνεχίσει αυτό το Έργο. Ο Κρίσνα έδειξε ελάχιστα, ήρθε να εξολοθρεύσει τους κακούς ανθρώπους και να εγκαθιδρύσει το Ντάρμα. Και έκανε και τους ανθρώπους να πάνε με τον Θεό. Ο Κρίσνα το έδειξε στις γκόπις και στους γκόπας στην Γκόκουλαμ. Οι αγράμματοι γκόπας και οι γκόπις έφθασαν στο Στάδιο Μουμούκσου, εκείνου που είναι πάντα απορροφημένος στο Θεϊκό Ιδανικό του. Αυτός κατέκτησαν μέσα από την αγάπη τους για τον Κρίσνα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΠΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ "ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ" ΚΑΙ "ΜΠΡΑΧΜΑ ΣΟΥΤΡΑ'

Η Σκέψη της Ημέρας

Τα αισθήματά σας στραμμένα προς τον Θεό κάνουν και σας Θεό.




Από το βιβλίο «Νέα Εμπειρία»

Είμαι στο στάδιο της πλήρους παράδοσης. Έχω συνεχή και πλήρη επίγνωση κάθε λεπτό, για κάθε σκέψη, για κάθε λόγο και για κάθε πράξη. Κάθε στιγμή είναι συνεχής επίγνωση. Ο Ράμα ζήτησε από το Λάκσμανα να βρει ένα μέρος για να χτίσει μια καλύβα. Ο Λάκσμανα αμέσως φώναξε, «Γιατί μου ζητάς να διαλέξω; Δεν έχω δικές μου ξεχωριστές επιθυμίες.»
Με τον ίδιο τρόπο δεν έχω κι εγώ επιθυμίες. Η μόνη μου επιθυμία είναι, «Θέλω τον Σουάμι, τον Σουάμι». Θέλω την αγάπη Του. Θέλω να προσφέρω ολοκληρωτικά τον εαυτό μου σε Εκείνον. Προσφέρω τα πάντα στον Σουάμι. Έχω κάνει τη ζωή μου μια γιάγκνια, μια θυσία, στην οποία προσφέρω κάθε ένα από τα αισθήματά μου στον Σουάμι. Αυτά είναι 72 χρόνια συνεχόμενης Ουπάσανα (λατρείας) αισθημάτων. Από τη γέννησή μου υπήρχε μόνο ο Σουάμι. Έχω γεννηθεί από Εκείνον και θα μεταμορφώσω αυτό το σώμα σε Τζιότι και θα συγχωνευτώ στο Δικό Του σώμα. Αυτό είναι Ουπάσανα αισθημάτων.
Αυτή η λατρεία των αισθημάτων είναι που έρχεται σαν το Μούκτι Στούπι και τη Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ. Έτσι λοιπόν αυτά τα τρία συνδέονται, το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Η βάση για όλα αυτά είναι η θυσία. Μόνο εάν κάποιος θυσιάσει τα πάντα μπορεί να παραδοθεί πλήρως στον Θεό. Μόνο μέσα από την παράδοση μπορούμε να φτάσουμε τον Θεό. Όταν υπάρχουν αυτά τα δύο, η ζωή γίνεται μια προσφορά. Η ζωή μου είναι μια προσφορά στον Σουάμι. Όταν διευρύνομαι σαν Σύμπαν, η Νέα Δημιουργία εξίσου προσφέρεται στον Σουάμι. Όταν λέω, «Δεν είμαι, δεν είμαι», όλα γίνονται Σουάμι. Εκείνος είναι ο Μόνος που τα κάνει όλα.  


Από το βιβλίο «Μπράχμα Σούτρα»

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το όνομα Σάτυα Σάι έχει δοθεί στην Αλήθεια και το όνομα Βασάντα Σάι έχει δοθεί στην Πρέμα. Αυτό δεν συνδέεται με το φυσικό σώμα του Θεού που έχει ενσαρκωθεί σαν Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα, ούτε με το φυσικό σώμα της πιστής που ονομάζεται Βασάντα Σάι.
Είναι μόνο αισθήματα. Τα ονόματα και οι μορφές δίνονται μόνο για να γίνουν κατανοητά τα αισθήματα. Μόνο αισθήματα θα γεννηθούν. Τώρα όλοι οι άνδρες θα γεννηθούν με τα αισθήματα του Σουάμι και όλες οι γυναίκες με τα δικά μου αισθήματα. Θα είναι μόνο γέννηση αισθημάτων.
Σε αυτόν τον κόσμο της μιζέριας, ο άνθρωπος είναι ανήμπορος να ξεπεράσει τις σκέψεις που συνδέονται με το φυσικό σώμα του άνδρα και της γυναίκας. Από εποχή σε εποχή, από γέννηση σε γέννηση, αυτή η τιποτένια σκέψη είναι που έχει καταλάβει το νου του ανθρώπου και ο ίδιος είναι ανήμπορος να προχωρήσει πέρα από τη συνειδητότητα του σώματός του…..
Μόνο σε αυτήν την Κάλι Γιούγκα ανακύπτουν αυτές οι επικίνδυνες σκέψεις που συνδέουν και ενώνουν το φυσικό σώμα με τον Θεό. Αυτός είναι ο λόγος που ο Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα δεν μου επιτρέπει να πλησιάσω τη φυσική Του μορφή. Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι της Κάλι δεν μπορούν να καταλάβουν την αγνή θεϊκή αγάπη και αρνείται να μου δώσει έστω και ενός λεπτού πανταναμασκάρ. Όλοι οι ντέβας γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ποιοι είμαστε. Οι σοφοί δηλώνουν καθαρά στα νάντις, ότι είμαστε ο Μαχαβίσνου και η Μαχαλάκσμι, ο Σίβα και η Σάκτι.

Η Πρέμα μου για τον Σουάμι αλλάζει την Κάλι και φέρνει τη Σάτυα Γιούγκα. Χώρισα τον εαυτό μου στα δυο, σε Σάτυα και Πρέμα. Οι ιδιότητες δεν έχουν μορφή. Η Σάτυα, η Αλήθεια δεν έχει μορφή. Πώς μπορούμε να τη δούμε; Για να δείξουμε και να εξηγήσουμε την ύπαρξη της Αλήθειας μέσα μου, αυτή αποκαλύπτεται με το όνομα και τη μορφή του Σάτυα Σάι. Με τον ίδιο τρόπο, η Πρέμα μέσα μου αποκαλύπτεται με το όνομα και τη μορφή της Βασάντα. Και η Πρέμα δεν έχει μορφή. Πώς λοιπόν θα τη δείξουμε καθώς πηγαίνει σε όλους;  Αυτός είναι ο λόγος που παίρνει το όνομα και τη μορφή της Βασάντα. Τώρα η δημιουργία αρχίζει. Αυτή η Νέα Δημιουργία θα είναι γεμάτη μόνο με Σάτυα και Πρέμα….

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ # 13


Η Σκέψη της Ημέρας

Υπάρχει μία Συμπαντική Συνειδητότητα. Τα αισθήματά μας είναι που μας συνδέουν με αυτήν την Συμπαντική Συνειδητότητα.



ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ # 13

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ




Και τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Μέσα από τα εφτά τσάκρας όλα είναι Ένα. Το Πούρναμ στο Πούρναμ είναι πάλι Πούρναμ.

Poornamadah Poornamidam
Poornaat Poornam Udachyate
PoornasyaPoornam Aadaaya
                                              Poornam Evaavasishyate

Αυτό είναι Πλήρες, εκείνο είναι Πλήρες
                                         Από το Πλήρες γεννιέται το Πλήρες
  Όταν το Πλήρες αφαιρείται από το Πλήρες
      Αυτό που απομένει είναι το Πλήρες και μόνον
Λοιπόν, ο Σουάμι λέει ότι όταν ο Πούρναμ πολλαπλασιάζεται, παραμένει Πούρναμ. Αυτή είναι η Δημιουργία. Αυτό είναι οι 24 Αρχές – Αξιώματα του γίνεις Θεός. Αυτό σημαίνει ότι όλοι φθάνουν στο Στάδιο Τζίβαν Μούκτα. Ο Σουάμι έγραψε 17 στο χρώμα της ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι η Ενότητα κατακτιέται μέσα από τα 7 τσάκρας και ότι εμείς οι δύο μπαίνουμε στα πάντα και σε όλους, Βιγκνές.


Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΕΣ" ΚΑΙ "ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΊΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΕΓΩ"

Η Σκέψη της Ημέρας

Τα πέντε στοιχεία επηρεάζουν άμεσα τις πέντε αισθήσεις. Αν εμείς  δεν είμαστε καθαροί - αγνοί - και τα πέντε στοιχεία θα χάσουν την καθαρότητά τους. Γι' αυτό και ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος στο να φέρει την αρμονία στα πέντε στοιχεία.





Από το βιβλίο «Πέρα από τις Ουπανισάδες»
Στην αρχή ήμουν ένα συνηθισμένο ασημένιο φεγγάρι Βασάντα. Με τη συνεχή σάντανα προχώρησα, βελτιώθηκα και έγινα ένα κίτρινο φεγγάρι. Το κοινό ασημένιο φεγγάρι δηλώνει το φυσικό σώμα, το κίτρινο φεγγάρι είναι το λεπτοφυές σώμα και το χρυσό είναι το αιτιατό σώμα. Το πορτοκαλί φεγγάρι είναι το  Υπέρ αιτιατό σώμα, είναι η ταύτιση με τη Σάτυα, η συγχώνευση με τον Σάτυα Σάι. Το πορτοκαλί φεγγάρι αντιπροσωπεύει τον Σουάμι. Τώρα έχω γίνει Ένα με τον Σουάμι. Το Φεγγάρι συμβολίζει το νου μέσα από τον οποίον εκφράζονται τα αισθήματα και τα  συναισθήματα.
Όταν ο νους έχει συνείδηση του έξω κόσμου, αιχμαλωτίζεται από τις προσκολλήσεις. Εάν ο νους έχει αποτραβηχτεί και η συνειδητότητα είναι επικεντρωμένη μέσα μας, αυτό είναι Άτμα. Μέσα από τη συνεχή σάντανα, μεγαλώνουμε πνευματικά και ξεχωρίζουμε ένα ένα τα πέντε περιβλήματα. Όταν προχωρήσουμε πέρα από το αιτιατό σώμα, γινόμαστε Σάτυα. Επομένως πρέπει να στρέψουμε τα αισθήματα και τα συναισθήματά μας προς τα μέσα. Με τις σκέψεις μου μπορώ να αλλάξω τα αισθήματα και τα συναισθήματα όλων. Ο Σουάμι έχει δώσει την απόδειξη ότι οι προσπάθειές μου θα είναι επιτυχημένες. Όπως εγώ, έτσι κι εσείς μπορείτε να γίνετε ασημένιο, κίτρινο, χρυσό και πορτοκαλί φεγγάρι.
Ο Σρι Γιουκτέσβαρ λέει ότι εκείνοι που ζουν στο αιτιατό σώμα, μπορούν να δημιουργήσουν έναν καινούριο κόσμο. Αυτό συμβαίνει και στη ζωή μου. Με τη δύναμη της σκέψης μου θα αναδυθεί η νέα δημιουργία.








Από το βιβλίο «Η Αυτοβιογραφία του Εγώ χωρίς εγώ»

Σε αυτήν την Κάλι Γιούγκα δεν υπάρχει ούτε Πρέμα ούτε Ντάρμα. Επομένως, ο Μπράχμαν χώρισε τον εαυτό Του στα δυο και ήρθε σαν Σάτυα και Πρέμα. Είναι σαν τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Η Αρχή του Ενός Θεού έχει χωρισθεί και λειτουργεί σαν δύο, σαν  την Αρχή της Σάτυα και σαν την Αρχή της Πρέμα.
Η Αρχή της Σάτυα λειτουργεί στο Πουτταπάρτι, διδάσκοντας: «Είμαι Θεός. Ο καθένας από εσάς είναι Θεός.  Αφήστε τη Μάγια.» Λέει συνεχώς: «Είμαι Θεός, είμαι Θεός.» Η Αρχή της Πρέμα λέει: «Είμαι ένα ανθρώπινο ον, είμαι ένα ανθρώπινο ον.» Αυτό δείχνει τη διαφορά στους ρόλους που έχουμε πάρει.
Ο σκοπός του ανθρώπου είναι να φτάσει τον Θεό. Η Πρέμα είναι το μοναδικό μονοπάτι. Πώς θα πρέπει να ζούμε τη ζωή μας για να επιτύχουμε το σκοπό μας; Πώς κάποιος μπορεί να δείχνει αγάπη; Αυτή, η οποία ενσαρκώνει την Αρχή της Πρέμα, δίνει την απάντηση. Δείχνει με το παράδειγμά της πώς να βλέπουμε τον Θεό σε όλα, πώς να αγαπάμε τους πάντες και τα πάντα από το μικρότερο σκουλήκι μέχρι τον Κύριο Μπράχμαν.  Η ζωή της δείχνει ότι η αγάπη είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσεις τον Θεό και η ανθρώπινη γέννηση μας δίνεται μόνο γι αυτόν τον λόγο. «Αγαπάτε τους πάντες και τα πάντα.»
Ο Κύριος Σάτυα Σάι ενσαρκώνει την Αρχή της Σάτυα. Η ψυχή Βασάντα ενσαρκώνει την Αρχή της Πρέμα. Και οι δυο έχουν έρθει για να δείξουν αυτές τις Αρχές. Ο Κύριος είναι ο Σάτυα, ο σκοπός. Η ψυχή είναι η Πρέμα, το μονοπάτι.

Μπορεί να έχετε διαβάσει για το Αξίωμα του Πουρούσα και της Πράκριτι, αλλά να μη γνωρίζετε πώς λειτουργεί. Ο Σουάμι κι εγώ έχουμε έρθει για να δείξουμε το Αξίωμα του Πουρούσα και της Πράκριτι. Πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν τι είναι η Τσιτσάκτι και πώς λειτουργεί. Δεν γνωρίζουν από πού έρχεται και πού επιστρέφει. Την απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα την βρείτε κοιτάζοντας τη ζωή μου.  

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ: ΣΑΙ ΜΠΟΝΤ 007 2

Η Σκέψη της Ημέρας

Ο Θεός είναι Αγάπη. Η εκδήλωση της Αγάπης είναι το Ντάρμα του ανθρώπου.




Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ: ΣΑΙ ΜΠΟΝΤ 007   2




Οι ακόλουθοι πίνακες συγκρίνουν τα 7 τσάκρας μου με εκείνα αυτών που κάνουν σίντις…

























Η δύναμη να κάνεις σίντις έρχεται μετά το άνοιγμα των δύο ή τριών τσάκρας. Γνωρίζοντας αυτό πρέπει κάποιος να τις σταματήσει από το ξεκίνημα ακόμα. Αλλιώς γίνεται κάτι σα μάγος. Πλήθος συγκεντώνεται γύρω του και, καθώς κάνει επίδειξη των δυνάμεών του,εκείνες ξοδεύονται άσκοπα, η υγεία του φθείρεται και αυξάνονται οι ασουρικές  ιδιότητες. Έτσι η τόσο πολύτιμη ανθρώπινη γέννηση διασπαθίζεται.
Τα τσάκρας πρέπει να ανοίξουν ένα- ένα. Τα τσάκρας Ίντα, Πίνγκαλα και Σουσούμνα πρέπει να εγερθούν ταυτόχρονα. Αν η Κουνταλίνι Σάκτι  κινηθεί προς τα πάνω σωστά μέσα από το Σουσούμνα νάντι  φθάνει στη Σαχασράρα. Ο άνθρωπος γίνεται Θεός. Η Σάκτι Του χρησιμοποιείται για να ευεργετήσει με ευημερία τον κόσμο. Κάποιες φορές τα τσάκρας δεν ανοίγουν με τη σωστή ακολουθία. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, εγείρεται η Σάκτι και η Σαχασράρα ανοίγει αφύσικα. Εδώ τα πέταλα του λωτού αγγίζουν το φως στο κέντρο και εγείρονται δαιμονικές ιδιότητες και ο  άνθρωπος γίνεται δαίμονας.
Όταν αφυπνίζονται τα τσάκρας με τη σωστή σειρά και φθάσουν στη Σαχασράρα, ο λωτός ανοίγει και το φως επεκτείνεται για να αγγίξει τα πέταλα. Τώρα ο νέκταρ αρχίζει να ρέει και ο άνθρωπος γίνεται Θεϊκός. Η Κουνταλίνι είναι μία, αλλά έχει τη δύναμη να κάνει τον άνθρωπο Θεό ή δαίμονα.


Jai Sai Ram!
V S



Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 2 ΣΑΙ ΜΠΟΝΤ 007

Η Σκέψη της Ημέρας

Αν τα αισθήματά μας είναι αγνά θα απολαύσουμε σφρίγος και δύναμη.



Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ 2   ΣΑΙ ΜΠΟΝΤ 007

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8  



ΤΟ ΜΑΝΓΚΑΛΥΑ ΤΗΣ ΣΙΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ


Κάποιος κερδίζει δυνάμεις εξαιτίας των περασμένων γεννήσεων πλεονεκτημάτων και της Χάρης του Θεού. Μπορεί να έχει κάνει κάποια σάντανα που του δίνει τη δυνατότητα να υλοποιεί διάφορα αντικείμενα και τα οποία  δίνει στους άλλους. Όταν οι άνθρωποι του λένε τα προβλήματα και τις αρρώστιες τους, εκείνος υλοποιεί γιάντρας. Τώρα οι οπαδοί του συγκεντρώνονται και αρχίζουν να τελούν λατρευτικές τελετές για κείνον.  Τον θεωρούν γκουρού τους. Τονώνουν έτσι το  εγώ του και με αποτέλεσμα εκείνος να σπαταλά τις δυνάμεις του.  Η σκέψη του «εγώ» αναδύεται και η ζωή του περιστρέφεται γύρω από το «εγώ και το δικό μου». Δεν πρέπει κανένας να κάνει τόση κακή και εις μάτην χρήση των δυνάμεων, ακόμη κι αν τα αντικείμενα υλοποιούντα αυτόματα. Πρέπει η σάντανα να γίνεται για να μεταμορφωθεί. Δεν πρέπει να στρέφει την προσοχή τους στις σίντις. Η Σάντανα πρέπει να γίνεται με πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση. Στο μονοπάτι της σάντανα θα εμφαντιστούν σίντις. Αντί να τις χρησιμοοιήσει, θα πρέπει να τις κόψει. Πρέπει να κάνει τη σάντανά του με έναν εξ απορρήτων τρόπο, χωρίς να να την επιδεικνύει στον έξω κόσμο, και με αυτοέλεγχο. Γι’ αυτόν το λόγο οι πνευματικοί αναζητητές απαζητούν απόμερα σημεία. Πηγαίνουν είτε σε σπηλιές είτε σε ακατοίκητα δάση.
Αν κάποιος ζει μια πειθαρχημένη ζωή, οι δυνάμεις του αυξάνουν και τα τσάκρας της Κουνταλίνι ανοίγουν ένα - ένα. Τελικά η Κουνταλίνι Σάκτι φθάνει στο έβδομο τσάκρας στο οποίο   ανοίγει η Σαχασράρα και ο άνθρωπος φθάνει στο Στάδιο Τζίβαν Μούκτα.
Αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος  δεν ακολουθεί καμιά πνευματική πειθαρχία, ούτε κανόνες και κανονισμούς. Δεν βλέπει καμιάν αναγκαιότητα στο να ελέγξει τις πέντε αισθήσεις. Δεν κάνει κανενός είδους σάντανα. Αντίθετα επιδεικνύει στους πάντες τις δυνάμεις του και έχει παγιδευτεί από τη δόξα, το όνομα και τη φήμη του. Εξαιτίας των αισθημάτων του «εγώ και δικό μου» μα και του ονόματος και της φήμης που επιζητεί, έχει χάσει κάθε  αυτοέλεγχο. Αρχίζει να δείχνει σημεία ζήλειας, θυμού και εχθρότητας προς τους άλλους.
Εξαιτίας της κακής χρήσης και της έλλεψης αυτοέλεγχου τα λώτινα πέταλα στην Σαχασράρα αγγίζουν το φως και εμφανίζονται μέσα του δαιμονικές δυνάμεις. Σε εκείνον, όμως, που έχει πνευματική πειθαρχία και ασκεί έλεγχο στις αισθήσεις του, το φως είναι που αγγίζει τα πέταλα του λωτού και έτσι γίνεται Τζίβαν Μούκτα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Μπασμασούρα με τον Χιρανυακασίπου και τον Ράβανα έκαναν αυστηρό ασκητισμό με σκληρή πειθαρχία, μα χάθηκαν εξαιτίας της ιδιοτέλειας, της ματαιοδοξίας, του πόθου, του εγώ και της απληστίας. Αν και έκαναν πολλές και σκληρές πειθαρχικές ασκήσεις, οι δαιμονικές τους ιδιότητες υπήρξαν η αιτία να αγγίξουν τα πέταλα της Σαχασράρα το φως με αποτέλεσνα οι ίδιοι να παραμείν0υν δαίμονες. Εγώ εξαιτίας του αυστηρού μου ασκητισμού κέρδισα πολλές Σάκτις. Μου ήρθαν πολλά πόστα όπως αυτά της Ράντα, της Σίτα, της Λάκσμι, της Ντούργκα κ.λ.π.. Όλα τα έκοψα λέγοντας ότι εγώ θέλω μόνον τον Σουάμι. Για να αφιερώσω τον εαυτό μου στον Σουάμι πρόσφερα το νου μου, τη διάνοια, τις αισθήσεις και το εγώ μου και έτσι άδειασα. Ο Σουάμι είπε: «Όλα αυτά τα έχεις κάνει.» Εγώ είπα: «Δεν είμαι, δεν είμαι, μόνον Εσύ, μόνον Εσύ!»
Αυτό είναι το στάδιο του «Εγώ χωρίς εγώ». Αυτό το στάδιο μεταμορφώνει όλον τον κόσμο. Δεν έχω εγώ και έτσι οι δυνάμεις μου δεν υλοποιούν ούτε βιμπούτι, κούμκούμ, γιάντρα ή ειδώλια. Αντίθετα οι δυνάμεις μου αποθηκεύονται και τα αισθήματα χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν την Κάλι Γιούγκα σε Σάτυα Γιούγκα. Έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν μια καινούργια Γιούγκα.
Για όσους έχουν τη δύναμη να υλοποιούν αντικείμενα ας  διαβάσουν με προσοχή τούτο το κεφάλαιο. Αφυπνιστείτε και βγείτε από την ψευδαίσθηση  των δυνάμεων σίντι. Αν δεν το κάνετε, θα σταματήσει στο σημείο που βρίσκεστε η πνευματική σας πρόοδος. Υπάρχει πολύς ακόμα δρόμος  στο μονοπάτι, πρέπει να προχωρήσετε να πάτε ακόμα πιο ψηλά. Αποθηκεύστε τις δυνάμεις σας. Μην τις σπαταλάτε με το να τις επιδεικνύετε. Μπορείτε να φθάσετε  στο στάδιο Τζίβαν Μούκτα. Πρώτα απελευθερώστε τον εαυτό σας από τη θηλειά που υπάρχει γύρω από το λαιμό σας. Μπορείτε να σώσετε και τους άλλους  από τα προβλήματα και τις αρρώστιες τους,  μόνον αν εσείς οι ίδιοι απαλλαγείτε. Αποβάλλετε όλες τις δυνάμεις και προσευχηθείτε στον Θεό με ειλικρίνεια.
Στα αρχικά στάδια, αφού δημοσίευσα το πρώτο μου βιβλίο, πολλά θαύματα γινόντουσαν στο σπίτι μου. Πολλά πράγματα εμφανίζονταν. Οι άνθρωποι άρχισαν να έρχονται σωρηδόν. Προσευχήθηκα στον Σουάμι: «Δεν τα θέλω όλα αυτά! Δεν θέλω πλήθη. Θέλω να κάνω σάντανα απομονωμένη από όλους.» Φώναζα ικετευτικά. Και έτσι όλα αυτά σταμάτησαν. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να φθάσουμε τον Θεό.
Πιστεύετε ότι αν πάτε στα σπίτια των θαυμάτων και πάρετε γιάντρας και ειδώλια θα λυθούν όλα σας τα προβλήματα. Ικετέψτε Τον. Ο Παριπούρνα Αβατάρ ζει στη Γη. Προσευχηθείτε με καρδιά που να λιώνει. Ο Κύριος του Ελέους σίγουρα θα σας απαλλάξει. Όταν έγραφα αυτό το κεφάλαιο, διάβασα στο βιβλίο «Κουνταλίνι και Τάντρα» και στο κεφάλαιο  «Οι Σίντις και ο παράγοντας εγώ» τα ακόλουθα:
Όταν κάποιος έχει εφαρμόσει την Κουνταλίνι Γιόγκα για κάποια χρόνια και ξαφνικά αρχίσει να έχει εμπειρίες γεμάτες ευδαιμονία, αρχίζει να σκέφτεται ότι είναι ανώτερος από τους άλλους και θεωρεί τον εαυτό του Θεϊκό…
Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι το μέσο να φθάσεις την Ύψιστη Συνειδητότητα και Φώτιση. Αν, όμως, χαθείτε στην ομορφιά της Κουνταλίνι, μπορεί να μην φθάσετε στην Φώτιση. Όταν ένα συγκεκριμένο στάδιο του νου γίνεται πολύ αποδοτικό και παρουσιάζονται δυνάμεις σίντις όπως  τηλεπάθεια, διαίσθηση, υπνωτισμός, πνευματικές θεραπείες, δύναμη για υλοποίηση αντικειμένων, κάποιοι αναζητητές τις θεωρούν ότι υπαρχουν γιατί οι ίδιοι έχουν φθάσει στην Θεϊκή ολοκλήρωση και αρχίζουν να σκέφτοναι «Τώρα είμαι Θεός». Και τότε εν ονόματι Θεού αρχίζουν να κάνουν όλα τα είδη ευτράπελων μαγικών. Αυτά τρέφουν το «εγώ» και με την πάροδο του χρόνου, η άγνοιά τους μεγαλώνει πάρα πολύ. Υπάρχει ένας εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος. Το εγώ τους γίνεται τρομακτικά μεγάλο και αναπτύσσουν την αίσθηση της υπεροχής. Μέχρι εκεί φθάνουν. Αν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα το λάθος με τις ψυχικές δυνάμεις, εκείνοι που τις αποζητούν πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν έτσι να καταστρέψουν τελείως την πνευματική τους συνειδητότητα.»
Τελικά ο Σοφός Παταντζάλι λέει στο Γιόγκα Σούτρα:
«Όλες αυτές οι ψυχικές εκδηλώσεις είναι εμπόδια που κλειδώνουν την ελεύθερη ροή της συνειδητότητας προς το Σαμάντι.»

Για τους παραπάνω λόγους αυτοί οι αναζητητές του Θεού πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Δεν πρέπει να εμπλέκουν το νου με σκέψεις για δυνάμεις σίντις και σάκτις. Όλα πρέπει να κοπούν με το δυνατό σπαθί της απάθειας.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ #9


Η Σκέψη της Ημέρας

Πιστεύουμε ότι το φαγητό είναι ο λόγος της καλής μας ή όχι υγείας. Στην πραγματικότητα την υγεία μας την επηρεάζουν τα αισθήματά μας.






ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ # 9


ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΝΤΑΡΒΑ ΓΑΜΟΣ


Ο Σ ο υ ά μ ι    ά φ η σ ε    τ ο   Σ ώ μ α    Τ ο υ   γ ι α    τ ι ς  δ ι κ έ ς    μ ο υ   α μ α ρ τ ί ε ς

Υπήρχε κάποτε ένας βασιλιάς στην Πολιτεία Ταμίλ Νάντου. Το όνομα του Σίμπι. Ο Αυτοκράτορας  αυτός έδωσε τη ζωή του για ένα περιστέρι που ήρθε και του ζήτησε προστασία. Ένας  άλλος βασιλιάς, ο Manonidhi Chola, ήταν έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του ίδιου του γιου για ένα νεκρό μοσχάρι. Μια μέρα ο  γιος του σκότωσε χωρίς να το καταλάβει ένα μοσχαράκι με την άμαξά του. Ξαφνικά ο Θεός εμφανίστηκε, έφερε στη ζωή το μοσχάρι και έτσι προστάτεψε τη ζωή του γιου του βασιλιά. Σε τούτη τη γη της Ινδίας ένας βασιλιά έκοψε τα χέρια και τα πόδια του Μανσούρ! Στη Αλεξάνδρεια, ένα αυτοκράτορας σκότωσε την Αγία Αικατερίνη, κόβοντάς της το κεφάλι! Τι είδους κόσμος είναι αυτός που ζούμε; Ένα παράξενο μέρος. Ανάμεσα στους άλλους βασιλιάδες βρίσκονται και αυτοί που απέδωσαν δικαιοσύνη και στο μοσχάρι και στο περιστέρι! Εξαιτίας  των αμαρτιών των ανθρώπων της Κάλι Γιούγκα ένας Αβατάρ παρέδωσε τη ζωή Του. Ο Σουάμι υπέφερε σαν τον Ιησού και άφησε το Σώμα Του εξαιτίας  των αμαρτιών όλων. Το κάθε σπίτι πρέπει να γράψει τα ακόλουθα λόγια:
Ο Μπαγκαβάν Σάτυα Σάι Μπάμπα άφησε το Σώμα Του εξαιτίας των αμαρτιών μου.
Να το γράψετε και να το διαβάζετε κάθε μέρα. Κάνω έκκληση σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να πάρουν έναν όρκο: Εφαρμόστε τουλάχιστον μία από τις  διδασκαλίες του Σουάμι στη ζωή σας. Καθημερινά εφαρμόστε τουλάχιστον μία από τις  διδασκαλίες  του Σουάμι.
Ο Σουάμι έδωσε μια κάρτα σε σχήμα διαμαντιού με το Θεϊκό Ταχυδρομείο και με τις ακόλουθες  λέξεις τυπωμένες.  Είθε τούτο το νέο κεφάλαιο στη ζωή σας να γεμίσει μα αγάπη, χαρά και πραγμάτωση των προσδοκιών σας.

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας

Τα αισθήματά δημιουργούν τη ζωή μας. 








ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ   ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ   7





…Η Σοφία είναι πλήρης μόνον όταν τίθεται σε εφαρμογή.

Η Σοφία δεν ολοκληρώνεται με το διάβασμα των βιβλίων ή το να ακούμε πνευματικές διδασκαλίες. Αν εφαρμόσουμε τουλάχιστον μία, τότε γίνεται πλήρης. Δεν υπάρχει κανένα όφελος στο να αποκτάτε βαθμούς ή να γίνεστε πάντιτ. Απολύτως κανένα. Την Ύψιστη  Σοφία που διαβάζουμε θα πρέπει και να την εφαρμόζουμε στη ζωή μας. Αλλιώς είναι άχρηστη. Με το να εφαρμόσουμε τουλάχιστον μία καλή ιδιότητα, αντί απλά να αποκτούμε γνώσεις μέσα από βιβλία, αυτό είναι που  μετατρέπεται σε σοφία. Όταν αποκτάμε σοφία, θα μπορέσουμε να φθάσουμε στον Θεό. Αν δεν εφαρμόζεται, η μεταμόρφωση σε Σοφία δεν θα γίνει. Μπορεί να έχετε πολλά πτυχία ή να έχετε γίνει πάντιτ ή ακαδημαϊκός. Η χρησιμότητα όμως ποια; Η απλή εκπαίδευση δεν μας είναι διόλου χρήσιμη για  να φθάσουμε τον Θεό. Μεγάλοι άγιοι και σοφοί δεν σπούδασαν. Ήταν η δίψα τους για τον Θεό που τους έκανε  αγί0υς. Ο Ραμακρίσνα και ο Ράμανα δεν έτυχαν τέτοιας σχολικής εκπαίδευσης.

Η Θυσία τρέφεται από την Πρέμα. Η Πρέμα αναπτύσσεται μέσα από  την Θυσία.
Αυτό το σημείο αποτελεί μία από τις 16 ιδιότητες της  Ράντα. εδώ η Θυσία συναγωνίζεται με την Πρέμα που πλημμυρίζει. Γι’ αυτό έχω γράψει στο βιβλίο Ευδαιμονία, Ευδαιμονία, Ευδαιμονία 2. Έγραψα για τις 16 ιδιότητες σε 19 διαφορετικά κεφάλαια. Ολόκληρη η ζωή μου είναι απλώς αυτές οι δύο ιδιότητες. Δεν μπορώ να ελέγξω αυτήν την Πρέμα που ξεχειλίζει. Η λαχτάρα μου συνεχίζεται. Μέσα από τούτην την Πρέμα έχει αποκαλυφθεί τόση σοφία. Έχω γράψει τούτη τη σοφία σε περισσότερα από 120 βιβλία. Μέσα από την Πρέμα η σοφία μεγαλώνει. Έχω θυσιάσει τον Σουάμι και κλαίω. Η Πρέμα και η αυτοθυσία μεταμορφώνουν την Κάλι Γιούγκα σε Σάτυα Γιούγκα. Εκείνος που κατέχει αυτές τις ιδιότητες μπορεί να πετύχει τα πάντα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να ενωθούν η Πρέμα με την αυτοθυσία.  Απαιτείται ανιδιοτελής Πρέμα. Γι’ αυτό πρέπει να θυσιάσετε τον εαυτό σας.


… Η Θυσία είναι το κλειδί για την Αλήθεια.

Μόνον με την θυσία μπορείτε να φθάσετε τον Θεό. Ο Θεός είναι Αλήθεια. Τον Ντάρσαν της Σάτυα είναι το Ντάρσαν του Θεού. Όταν οι ρίσις έκαναν αυστηρό ασκητισμό, μπορούσαν να ακούσουν τη φωνή του Θεού. Αυτό είναι το Σάτυα Ντάρσαν. Και τότε κατέγραφαν τα πάντα και συνέλεξαν  τα λόγια του Θεού στις Ουπανισάδες. Έγραψαν ύψιστη σοφία. Αυτά που εγώ γράφω είναι ειπωμένα από τον Ίδιο τον Μπαγκαβάν άμεσα. Ο Ίδιος ο Θεός αποκαλύπτει τούτη τη σοφία. Η θυσία είναι ο λόγος που αποκαλύπτεται. Η αυτοθυσία είναι το κλειδί του Θεού. Αν αποκτήσουμε το κλειδί, μπορούμε να φθάσουμε τον Θεό. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αρκετά! Θυσιάστε τα πάντα! Για πόσο καιρό ακόμα θα γεννιέστε και θα πεθαίνετε ξανά και ξανά. Μην θέλετε τίποτα άλλο από το να πιαστείτε γερά από τον Θεό.
Στο επόμενο μήνυμα ο Σουάμι έγραψε ένα σλόκα από την Γκίτα στα Αγγλικά. Ήταν από το 18ο κεφάλαιο, ο στίχος 58.
     Maccittasarvadurgāimatprasādāttariyasathacettvamahakārānna
śroyasi  vinakyasi
         

Έχοντας εστιασμένο το νου σας σε Μένα και με τη Χάρη Μου, θα υπερβείτε όλα τα εμπόδια, αλλά αν από εγωισμό δε υπακούσετε τα λόγια Μου, θα καταστραφείτε.