Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΒΕΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

Η Σκέψη της Ημέρας

Μπορεί κάποιος να είναι καλός ή κακός, ποτέ, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κύριος είναι ο Ένοικος των πάντων.


ΒΕΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ 


Αισθήματα σοφίας.

«Ακολουθώντας τις πνευματικές διδασκαλίες στην σκέψη, στα λόγια και στις πράξεις οδηγούμαστε στην διάκριση και στη σοφία. Απλή εγκόσμια γνώση είναι άχρηστη.»

v
  Ο φόβος του θανάτου οφείλεται στην προσκόλληση του σώματος. Σωματική προσκόλληση είναι η αιτία της γέννησης, που οδηγεί στις εγκόσμιες σχέσεις.
v  Ποιος αναφέρεται και σε ποιον; Πού βρίσκονταν αυτοί οι συγγενείς πριν γεννηθούμε και πού θα βρίσκονται μετά τον θάνατό μας; Κατ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει να συλλογιστούμε και να κατανοήσουμε καλά αυτό που είναι αληθινό  και αιώνιο.
v  Ο Θεός και μόνον είναι αιώνιος και αληθινός , όλα τα άλλα είναι φθαρτά. Η σοφία ότι ο Θεός και μόνον είναι αιώνιος πρέπει να εγερθεί μέσα μας.
v  Πρέπει να εδραιώσουμε το αίσθημα ότι ο μοναδικός φίλος μας είναι ο Θεός. Ο μοναδικός συγγενής είναι ο Θεός. Πρέπει ξεκάθαρα να κατανοήσουμε ότι όλα τα άλλα είναι Μάγια.
v  Τα αισθήματα αναδύονται πρώτα. Αυτά φέρνουν τις σκέψεις. Τη στιγμή που εμφανίζεται ένα αίσθημα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και να διακρίνουμε αν είναι καλό ή κακό. Πρέπει να κόψουμε τις κακές σκέψεις πριν αυτές τεθούν σε εφαρμογή. Αλλιώς γινόμαστε θύματα βασάνων.
v  Η σοφία είναι ατελής, αν δεν τεθεί σε εφαρμογή.
v  Τα αισθήματα, οι σκέψεις, και η διάκριση εστιασμένα σε εγκόσμια πράγματα οδηγούν σε γνώση.
v  Μόνον με το άγγιγμα του Θεού μπορούμε να βιώσουμε μόνιμη γαλήνη. Πώς να αγγίξουμε το Θείο; …μέσα από τη σοφία. Αγγίζοντας το θείο με σοφία, γεμίζουμε ευδαιμονία.
v  Ακόμα και μια πεισματάρα φύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φθάσει τον Θεό. Νιώστε: «Πρέπει να δω τον Θεό εδώ και τώρα!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου