Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝΤΑ ΣΑΙ ΓΚΙΤΑ

Η Σκέψη της Ημέρας

Όταν η Θεά Πάρβατι έρθει να σας σώσει, πάντα Την ακολουθεί ο Κύριος Σίβα.


Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝΤΑ ΣΑΙ ΓΚΙΤΑ

v  Ποιος είναι ο σκοπός της απελευθέρωσης, εάν την κερδίσουμε μετά θάνατον; Μπορεί κανείς να την βιώσει τότε; Εγώ βίωσα το νέκταρ του Σάι εδώ και τώρα. Αυτό είναι αρκετό. Για ποιον λόγο να με απασχολεί αν πάω ή όχι στον παράδεισο, όταν πεθάνω; Η ευδαιμονία του Σάι είναι πιο σημαντική από την ευδαιμονία του παραδείσου.
v  Είμαι βυθισμένη στον ωκεανό του νέκταρ που ονομάζεται Μπαγκαβάν. Ποιος είναι ο σκοπός των εγκόσμιων απολαύσεων; Όλα είναι σκόνη. Όσο πιο πολύ βουτάω στο νέκταρ, τόσο πιο πολύ λιώνω και χάνομαι μέσα του.
v  Σε ένα κουκλοθέατρο βλέπουμε τον χορό των κούκλων. Εντούτοις, αυτός που ελέγχει τις κούκλες είναι αυτός που παίζει το κουκλοθέατρο. Αυτός ο κόσμος είναι ένα κουκλοθέατρο. Η σκηνή είναι η Μάγια. Εάν σηκωθεί η σκηνή, θα μπορέσουμε να δούμε αυτόν που παίζει το κουκλοθέατρο και θα έχουμε το όραμα της Αλήθειας.
v  Ο Θεός είναι παρών σε όλη την δημιουργία. Από αυτή τη συνειδητοποίηση έρχεται η Πραγματική ευδαιμονία.
v  Μέσα από την συνεχή πίστη, θα βρούμε την γαλήνη του νου. Η χαρά την οποία βιώνουμε είναι ανυπέρβλητη.
v  Κάθε δευτερόλεπτο που ζούμε είναι μία ευκαιρία να είμαστε με τον Θεό.
v  Ο άνθρωπος πρέπει να κάνει Σάντανα, να λιώνει, να λαχταράει και να κλαίει για την αγάπη και για την χάρη του Θεού. Μέσα από την χάρη Του, ανοίγει ο δρόμος της συνειδητοποίησης. Εμείς πρέπει να κάνουμε συνεχή σάντανα. Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος. Δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται εύκολα και γρήγορα.
v  Η επιτυχία θα έρθει, όταν διαβαίνουμε το μονοπάτι με πίστη, με ταπεινότητα και χωρίς εγωισμό.
v  Οι ανησυχίες μας και τα δάκρυά μας δεν μπορούν να αλλάξουν αυτό που έχει ήδη αποφασιστεί. Ρίξτε αυτά τα δάκρυά μόνο για τον Θεό. Μετατρέψτε την ανησυχία σε ανάγκη για το Ντάρσαν Του. Αντί να κλαίτε για τον κόσμο, κλάψτε για τον Θεό. Μετατρέψτε την προσκόλληση για την οικογένεια σε Πρέμα για τον Θεό.
v  Πρέπει να εκτελούμε το καθήκον μας. Ο νους μας δεν πρέπει να κοιτάει τα αποτελέσματα των πράξεων. Πρέπει να είναι απορροφημένος σε σκέψεις για τον Θεό. Έτσι ικανοποιείται ο νους και ευδαιμονεί  χωρίς προσκόλληση.
v  Μόνο όταν έχετε την πεποίθηση ότι είστε κάτι το διαφορετικό από το σώμα σας, το νου σας και την διάνοια θα γίνετε παρατηρητής και θα βλέπετε τις ατέλειές τους.
v  Ο έλεγχος των πέντε αισθήσεων είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, όταν ο άνθρωπος δεν επιθυμεί τις ανέσεις της ζωής.
v  Ο Κρίσνα και η Ράντα είναι αχώριστοι. Και η Γκίτα και η Ράντα γεννήθηκαν από τον Κρίσνα. Και οι δύο είναι το ίδιο. Όταν η Ράντα και η Γκίτα μπαίνουν στην ζυγαριά υπάρχει ισορροπία.
v  Η έντονη προσπάθεια μέσα από Σάντανα, Η Πρέμα για τον Θεό η ολοκληρωτική παράδοση και πάνω από όλα η Χάρη του Κυρίου είναι αυτό που απαιτείται για την αυτοπραγμάτωση.
v  Καθώς το ποτάμι ενώνεται με τον ωκεανό, χάνει την ταυτότητα του. Με αυτόν τον τρόπο η τζίβα θυσιάζει την ατομικότητα του στο Υπέρτατο. Η ζωή μου είναι ένα παράδειγμα για αυτό. Αυτό είναι το μυστικό της ένωσης της Βασάντα Ράντα με τον Σάι Κρίσνα. Χάρη σε αυτή την ένωση οι απλές πράξεις των ανθρώπων θα γίνουν από Κάρμα Γιόγκα, Ακάρμα. Αυτό το κύμα της μεταμόρφωσης θα κατακλύσει όλο τον κόσμο. Η δύναμη αυτή θα φέρει μία κοινωνική, πνευματική και παγκόσμια αφύπνιση. Αυτό θα είναι η αυγή της Σάτυα Γιούγκα. Ο κόσμος θα ευεργετηθεί από την δύναμη του Ακάρμα. Όταν νιώσετε την ανάγκη για τον Θεό να είναι τόσο έντονη, όσο έντονη είναι η ανάγκη του ανθρώπου που πνίγεται για αέρα, τότε θα Τον δείτε σίγουρα.
v  Ο νους που είναι στραμμένος στον Θεό, πάντα θα είναι γαλήνιος.
v  Κάθε ον πρέπει να περάσει δυσκολίες μέχρι να δοκιμάσει τον καρπό της επιτυχίας
v  Τα ίδια αντικείμενα που του έδιναν χαρά στα νιάτα του, γίνονται δηλητήριο στα γηρατειά. Η ζωή που έχει ως στόχο της, την ικανοποίηση των αισθήσεων γίνεται δηλητήριο στο τέλος.
v  Ο άνθρωπος χωρίς προσκολλήσεις και επιθυμίες είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
v  Ο ασκητής είναι αυτός που με αποπροσκόλληση γνωρίζει αυτό που είναι αληθινό και αυτό που είναι ψεύτικο.
v  Πολλοί μαχάτμας έχουν θυσιαστεί για το καλό του κόσμου. Ακόμα και αν δεν μπορούμε να τους μοιάσουμε, τουλάχιστον ας είμαστε ελεήμονες με τις σκέψεις μας και με τα λόγια μας.
v  Όταν εξαγνιστείτε, τότε θα μπορέσετε να δείτε τον Θεό παντού.
v  Αυτός που δείχνει αγάπη σε όλους, αυτός έχει φτάσει τον Θεό.
v  Ο σπόρος της Μπάκτι όταν φυτευθεί με αγάπη μεγαλώνει κα ι γίνεται το δεντράκι της πίστης, το οποίο προστατεύεται από τον φράχτη της Σάντανα, ώστε κάποια στιγμή να πάρουμε τον καρπό που λέγεται Θεός.
v  Αυτός που δεν εφαρμόζει όσα λέει η Γκίτα δεν είναι σε θέση να τη διδάσκει στους άλλους, αφού εκείνοι δεν θα ευεργετηθούν.
v  Ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί είναι να ζητήσει καταφύγιο στον Κύριο. Αυτή η συνειδητοποίηση θα τον σώσει από τις αρπάγες της εγκόσμιας ζωής.
v  Ο Θεός είναι ένας. Η μορφή Του όμως αλλάζει σύμφωνα με τη φύση του πιστού.

v  Όπως όταν η φλόγα του κεριού παραμένει σταθερή σε ένα μέρος που δεν έχει αέρα, έτσι και ο φωτισμένος άνθρωπος ακτινοβολεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου