Σάββατο 24 Αυγούστου 2013


Η Σκέψη της Ημέρας

Μόνο με σάντανα, σάντανα και ακόμη περισσότερη σάντανα, μπορεί η τζίβα να γίνει Σίβα.



Από το βιβλίο "Βεδικές Αρχές για Διαλογισμό"

Αισθήματα - Δημιουργία

'Ενας σάντακα τελειώνει τη σάντανά του με Αισθήματα - Αυτοθυσίας. Όντας πια απελεύθερος από την επαναγέννηση, κατακτά την ελευθερία. Εγώ είμαι διαφορετική. κατέκτησα το στάδιο της Τζίβα Μούκτα και θυσιάστηκα για το χάρη του κόσμου. Προσευχόμενη για Παγκόσμια Απελευθέρωση πρόσφερα τα πάντα στον Θεό και άδειασα τον εαυτό μου. Τούτη η αυτοθυσία μου έδωσε τη δύναμη να δημιουργήσω ένα νέο κόσμο αγάπης και γαλήνης. Αυτή είναι η Χρυσή Εποχή, η Σάτυα Γιούγκα.

Ο Θεός και η δημιουργία Του δεν είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι ένα.

Πρέπει να  αγαπάμε τόσο τον Δημιουργό όσο και τη Δημιουργία Του.

Ο Θεός είναι ο τα πάντα Διαπερνών. Όχι μόνον τα ανθρώπινα πλάσματα αλλά και τα ζώα, φυτά, τις πέτρες, το χώμα, τα πάντα αποτελούν δικές Του μορφές.


Η Αλήθεια μπορεί να βιωθεί στην καθημερινή μας ζωή με το να βλέπουμε το Θεό στη δημιουργία.


Ένα όνομα και μια μορφή μάς έλκει και αρχίζει η αγάπη. Η αγάπη είναι βαθιά ριζωμένη σε μια σχέση. Γι' αυτό και η αγάπη εκδηλώνεται τόσο στην οικογένειά μας όσο και σε άλλες σχέσεις μας.

Όλες οι σχέσεις  μας είναι προσωρινές και μη πραγματικές. Η σοφία γνωρίζει ότι ο Θεός είναι η μοναδική μας αληθινή σχέση. Αυτή είναι που μας δίνει αιώνια ευδαιμονία.

Σαν τη σταγόνα του νερού που πέφτει από το φύλλο του λωτού έτσι και εμείς πρέπει να ζούμε αποπροσκολλημένοι, μην επιτρέποντας τίποτα να μας αγγίζει.

Πρέπει να αδειάσουμε από όλες μας τις επιθυμίες. Το δοχείο μπορεί να γεμίσει με αλήθεια μόνον αν είναι άδειο.

Η  Πρέμα για τον Θεό πρέπει να επεκταθεί μέχρι να Τον δούμε σε όλη τη Δημιουργία.

Στην αρχή ο νους πρέπει να εστιαστεί σε μιαν και μόνο μορφή, αυτό είναι Πρέμα. Όταν η Πρέμα επεκταθεί για να αγκαλιάσει ολόκληρο τον κόσμο γίνεται Συμπαντική Αγάπη.

Τα αισθήματα  είναι ζωτικής σημασίας  στο ταξίδι μας για να φθάσουμε το Θεό.

Τα αγνά αισθήματα αποκαλύπτουν την Αλήθεια. Με την εστιασμένη αφοσίωση μπορούμε να ακούσουμε την φωνή του Θεού.

Πρέπει να καλλιεργήσουμε το νου μας έτσι ώστε να μην αγγίζεται από τίποτα και από κανέναν. Αυτό είναι το στάδιο το χωρίς σκέψη, στο οποίο δεν υπάρχουν καταγραφές. Αυτό είναι το Μούκτι. Αυτή είναι η Αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου