Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝΤΑ ΣΑΙ ΓΚΙΤΑ

Η Σκέψη της Ημέρας

ΓΙΑΤ ΜΠΑΒΑΜ ΤΑΤ ΜΠΑΒΑΤΙ - Ό,τι σκέφτεσαι, αυτό γίνεσαι.

Η μπάβα με την οποία ζεις παίρνει μορφή και στην πραγματικότητα.



Ομ Σρι Σάι Βασάντα Σαϊσάγια Νάμαχα

Η ουσία της Βασάντα Σάι Γκίτα


v  Ο Κύριος Σάτυα Σάι ενσαρκώθηκε για να μας πάει στη Βαϊκούντα. Είναι έτοιμος να μας χαρίσει την Aπελευθέρωση Εδώ και τώρα. Πρόκειται να αποκτήσουμε τους καρπούς της ελευθερίας ή θα γεννιόμαστε ξανά και ξανά; Σας παρακαλώ σκεφτείτε. Ζυγίστε τα θετικά και τα αρνητικά και να έχετε διάκριση. Πάρτε την απόφαση να ζήσετε την αιώνια ζωή. Η Γκίτα θα σας βοηθήσει.
v  Όταν νοιώθει παντού κανείς την παρουσία του Θεού, τότε ο κόσμος και ο Θεός ενώνονται και γίνονται ένα.
v  Το στάδιο της Ενότητας με τον Θεό βρίσκεται πέρα από τις Γκούνας. Εκεί ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση του σώματός του. Ο άνθρωπος πρέπει να αδειάσει. Αφού ο άνθρωπος χάσει την υπόστασή του, ο Θεός τον κάνει το φλάουτό Του.
v  Ο καρπός της αποπροσκόλλησης είναι η σοφία και μέσα από την σοφία κερδίζουμε την γαλήνη.
v  Η σοφία έρχεται μέσα από την αλλαγή μας.
v  Δεν μπορείς να βιώσεις κάτι χωρίς να θυσιάσεις κάτι άλλο. Αυτός είναι ο νόμος του κόσμου.
v  Ο θάνατός μας, ο τόπος και ο χρόνος έχουν ήδη αποφασιστεί. Αυτό θα συμβεί και κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει.
v  Πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως όλα μεταβάλλονται. Όλα, εκτός από τον Θεό.
v  Εάν ο νους είναι απορροφημένος σε ένα πράγμα, τότε γίνεται το αντικείμενο της σκέψης του. Ο νους που είναι απορροφημένος στον Θεό, γίνεται ο ίδιος Θεός.
v  Όταν υπομένουμε τα βάσανα, ενώ κάνουμε το καθήκον μας σωστά, αυτό γίνεται πνευματική άσκηση.
v  Οποιοδήποτε και αν είναι το βάσανο, ο πόνος που έρχεται με αυτά, ο μοναδικός στόχος της ζωής μας πρέπει να είναι να πιαστούμε από τα πόδια του Κυρίου.
v  Η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία συνεχής λατρεία.
v  Δεν είναι σημαντικό το τι προσφέρουμε στον Κύριο, αλλά πώς το προσφέρουμε.
v  Ο τρόπος με τον οποίο θα πεθάνουμε δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ζήσαμε.
v  Όπως το λάδι ρέει συνεχώς, έτσι και εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε συνεχώς τον Θεό.
v  Αφού συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο Θεός, έχουμε πετύχει τον στόχο μας.
v  Δείξτε την αγάπη σας σε όλους, αλλά μην δείχνετε περισσή τρυφερότητα σε κάποιον συγκεκριμένα.
v  Οπουδήποτε και ό,τι κάνετε, μετατρέψτε την πράξη σας σε λατρεία του Θεού.
v  Εάν ο κάθε άνθρωπος μεταμορφωθεί, τότε το σπίτι θα αλλάξει. Εάν αλλάξει το σπίτι, θα αλλάξει και το έθνος. Εάν αλλάξει το έθνος, ο κόσμος ευημερεί. Εάν αλλάξει ο κόσμο, ο αέρας θα εξαγνιστεί. Όλοι όσοι τον αναπνέουν θα έχουν καλή υγεία. Εάν κάποιος δίνει αγάπη, τότε αυτό γίνεται το αντίδοτο στην δαιμονική φύση και στην δυστυχία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος! Ξυπνήστε και δείτε την Αλήθεια!
v  Η σκέψη που έρχεται στο νου μας την ώρα του θανάτου βάζει τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η επόμενη ενσάρκωσή μας. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ασκηθούμε και να σκεφτόμαστε μόνο τον Θεό.
v  Η χαρά την οποία παίρνουμε από τα υλικά αγαθά δεν είναι πραγματική χαρά. Η υπέρτατη ευδαιμονία βρίσκεται μέσα μας. Μην την ψάχνετε έξω από εσάς. Ψάξτε την μέσα σας και απολαύστε την.
v  Η ουσία της Πρέμα δεν μπορεί να κατανοηθεί από τους ανθρώπους. Είναι η Πλήρης Συνειδητότητα. Αυτός που την βιώνει γίνεται Θεός.
v  Ο μόνος λόγος για τον οποίον δεν φωτιζόμαστε, είναι διότι δεν έχουμε πίστη.
v  Στην παρούσα εποχή, οι άνθρωποι γαλουχούνται με την τρέλα για πόστα, για χρήματα και τίτλους, ενώ δεν ακολουθούν επαρκώς τα καθήκοντά τους. Επειδή είναι μπλεγμένοι σε αυτή την ψευδαίσθηση, χάνουν την ικανότητά τους να σκέφτονται λογικά και ξεχνούν παντελώς τον πολιτισμό και την κληρονομιά τους.
v  Τι είναι δικό μας; Τι φέραμε σε αυτό τον κόσμο; Τι θα πάρουμε μαζί μας; Για ποιο λόγο γεννηθήκαμε; Μήπως γεννηθήκαμε μόνο για να πεθάνουμε; Γεννηθήκαμε για να απελευθερωθούμε και για να γίνουμε παραδείγματα προς μίμηση.
v  Όταν προσφέρουμε τις πράξεις μας στον Θεό, οι ακαθαρσίες του νου απομακρύνονται και τα αισθήματα που έχουμε για Εκείνον βγαίνουν στην επιφάνεια.
v  Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει ότι η γαλήνη που αποκτάει μέσα από τα υλικά αγαθά δεν είναι αληθινή και προσπαθήσει να βρει την πηγή της πραγματικής ειρήνης, τότε μόνο ξεκινάει το πνευματικό του ταξίδι.

v  Γεννηθήκαμε σε αυτό το σώμα για να κάνουμε Σάντανα. Πρέπει να συνεχίσουμε την Σάντανά μας μέχρι την τελευταία μας πνοή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου