Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΒΕΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

Η Σκέψη της Ημέρας

Το Μούκτι είναι η απελευθέρωση από τα δεσμά.  Είναι η Ευδαιμονία της Ενότητας.



ΒΕΔΙΚΕΣ  ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ


Αισθήματα – Θυσία

«Απάθεια για τον κόσμο καταστρέφει όλες τις επιθυμίες και μας αδειάζει. Το να κουβαλάμε το φορτίο των άλλων δημιουργεί όλο και περισσότερο κάρμα»

v    Πλούτη, στάτους, δημοτικότητα, οικογένεια, σχέσεις – όλα αυτά είναι φθαρτά. Μόνον η αυτοθυσία είναι μόνιμη σε τούτον τον κόσμο, καθώς μας χορηγεί το αιώνιο στάδιο.
v    Η Πρέμα και η θυσία είναι σα δυο παράλληλες γραμμές. Η θυσία ευδοκιμεί μέσα από την Πρέμα και η Πρέμα μεγαλώνει μέσα από την αυτοθυσία.
v    Κάνετε μικρές πράξεις αυτοθυσίας και δείτε την ευτυχία που αποκομίζετε.
Αποκομίζετε.
v    Ο μοναδικός δρόμος να εξασφαλίσετε πραγματική γαλήνη είναι μέσα από το μονοπάτι της αυτοθυσίας
v     Η θυσία εγείρεται από την απάθεια. Όταν κάποιος είναι σταθερά εδραιωμένος στην Αλήθεια ότι ο Θεός και μόνον είναι πραγματικός και όλα τα άλλα είναι Μάγια, τότε αυτόματα έρχεται η απάθεια.
v    Πρέπει να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από τη Μάγια. Πρέπει να θυσιάσουμε τα πάντα. Δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή επιθυμία.
v    Θυσία είναι το κλειδί για την Αλήθεια.
v    Το Μούκτι μπορεί να κατακτηθεί μόνον θυσιάζοντας τα πάντα. Μόνον ένας δρόμος υπάρχει για την Απελευθέρωση – Θυσία! Θυσία! Θυσία!


Αισθήματα – Δημιουργία

«Ένας σάντακα τελειώνει τη σάντανά του με τα Αισθήματα- Θυσία. Απελευθερωμένος πια από την επαναγέννηση κατακτά την Απελευθέρωση. Εγώ είμαι διαφορετική. Έφθασα σε τούτο στο Στάδιο Τζίβαν Μούκτα και το θυσίασα για χάρη του κόσμου. Προσευχόμενη για Παγκόσμια Απελευθέρωση, πρόσφερα τα πάντα στον Θεό και έτσι άδειασα τον εαυτό μου. Αυτή η θυσία μου έδωσε τη δύναμη να δημιουργήσω έναν κόσμο αγάπης και γαλήνης.  Αυτή είναι η Χρυσή Εποχή, η  Σάτυα Γιούγκα.»
v
        Ο Θεός και η Δημιουργία Του δεν είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι Ένα.
v  Πρέπει να αγαπάμε και το Δημιουργό και τη Δημιουργία.
v  Ο Θεός είναι ο τα πάντα Διαπερνών. Όχι μόνον τα ανθρώπινα πλάσματα, αλλά και τα ζώα, τα φυτά, τις  πέτρες, το χώμα, τα πάντα αποτελούν μορφές Του.
v  Η Αλήθεια μπορεί να βιώνεται κάθε μέρα με το να βλέπεις τον Θεό στη Δημιουργία.
v  Μορφή + όνομα + σχέση = δεσμά.
v  Όταν το όνομα και η μορφή μάς έλκει, τότε ξεκινά η αγάπη. Η αγάπη έχει τις ρίζες της στη σχέση. Γι’ αυτό και η αγάπη εκφράζεται για την οικογένειά μας και τις άλλες μας σχέσεις.
v  Όλες οι σχέσεις είναι προσωρινές και μη πραγματικές. Η σοφία γνωρίζει ότι ο Θεός είναι η μοναδική μας αληθινή σχέση. Αυτό μας δίνει αιώνια Ευδαιμονία.
v  Σαν τη σταγόνα του νερού  που κατακρυλάει από τα φύλλα του λωτού πρέπει και μεις να ζούμε τη ζωή μας αποπροσκολλημένοι, μην επιτρέποντας τίποτα να μας αγγίξει.
v  Πρέπει κάποιος να αδειάσει από κάθε επιθυμία. Η Αλήθεια γεμίζει ένα άδειο δοχείο.
v  Η Πρέμα για τον Θεό πρέπει να επεκτείνεται μέχρι να Τον δούμε σε όλη τη Δημιουργία.
v    Στην αρχή ο νους πρέπει να εστιαστεί σε μια και μόνον μορφή, αυτό είναι Πρέμα. Όταν η Πρέμα επεκτείνεται και αγκαλιάζει όλον τον κόσμο, γίνεται Συμπαντική Αγάπη.
v    Τα αισθήματά μας είναι ζωτικής σημασίας για να φθάσουμε τον Θεό.
v    Τα αγνά αισθήματα αποκαλύπτουν την Αλήθεια. Με εστιασμένη αφοσίωση μπορούμε να ακούσουμε την Φωνή του Θεού.

v    Κάποιος πρέπει να αναπτύξει νου που να μην τον αγγίζει τίποτα και κανένα Αυτό είναι το χωρίς σκέψη στάδιο, στο οποίο δεν υπάρχουν καταγραφές. Αυτό είναι το Μούκτι. Είναι η Αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου