Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝΤΑ ΣΑΙ ΓΚΙΤΑ

Η Σκέψη της Ημέρας

Το χωρίς όνομα, το χωρίς μορφή Ένα, διαπερνά τα πάντα σαν Αλήθεια.


Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝΤΑ ΣΑΙ ΓΚΙΤΑ (Συνέχεια)


v  Ο άνθρωπος που γνωρίζει ποιος είναι ο Θεός και γνωρίζει την δόξα Του, τότε πραγματικά Τον γνωρίζει. Ο Θεός αποκαλύπτεται σε αυτούς που δείχνουν συνεχή πίστη σε Αυτόν και που πάντα Τον σκέφτονται.
v  Ο Θεός με το έλεός Του μεταμορφώνει την αβοήθητη τζίβα. Την κάνει άξια και την παίρνει στην αγκαλιά Του.
v  Η λατρεία του Θεού είναι το ταξίδι της ψυχής προς την τελειότητα. Η αληθινή λατρεία είναι η συνεχής σκέψη του Θεού.
v  Όλοι πρέπει να αφυπνιστούν πνευματικά! Για ποιο λόγο γεννιόμαστε; Για να πεθαίνουμε ξανά και ξανά; Όχι, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Γεννιόμαστε για να απελευθερωθούμε από τον ατέρμονο κύκλο των συνεχών επαναγεννήσεων. Αυτός είναι ο λόγος που γεννηθήκαμε. Πώς είναι δυνατόν να απελευθερωθούμε; Μόνο με την συνεχή σάντανα.
v  Να έχετε λαχτάρα για τον Θεό. Να Τον αγαπάτε. Να Του λέτε ότι θέλετε Εκείνον και μόνο Εκείνον. Να κλαίτε για Εκείνον, να γίνετε τρελλοί για Εκείνον. Ακόμα οι αρνητικές μας ιδιότητες μπορούν να γίνουν γιόγκα.
v  Γιατί επιθυμείτε ένα εγκόσμιο βασίλειο όταν η Βασιλεία του Θεού σας περιμένει;
v  Το φως φαίνεται πριν ακόμα ανατείλει ο ήλιος. Παρομοίως, εάν ο Κύριος εμφανιστεί στο νου σας, θα φανεί από την ανιδιοτέλειά σας, από την αγνότητα της σκέψης σας και από το ενδιαφέρον σας για το μονοπάτι της Αλήθειας.
v  Το στάδιο της Γκουνατίτα, το οποίο ξεπερνάει τις τρεις γκούνας δεν είναι τίποτε άλλο παρά Πρέμα.
v  Προσκόλληση και στοργή οδηγούν σε σύγχυση. Εάν γίνετε παρατηρητής των πράξεών σας και τις κάνετε με αποπροσκόλληση, τότε ο νους θα παραμείνει σταθερός.
v  Εάν ο νους είναι γαλήνιος, τότε το σώμα δεν θα νοσήσει.
v  Ο υλικός πλούτος είναι περαστικός, όμως ο πνευματικός πλούτος είναι μόνιμος.
v  Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις καλές μας ιδιότητες και να απαλείψουμε την περηφάνια. Η σκέψη ότι είμαι καλός άνθρωπος γίνεται ο εχθρός των καλών σας ιδιοτήτων.
v  Εάν πρέπει να ξεπεράσουμε τα αισθήματα της ζήλειας, του θυμού και του μίσους, τότε δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από τον κόσμο. Αντίθετα, πρέπει να ζούμε με άλλους.
v  Ο Κύριος δίνει απελευθέρωση σε αυτός που την θέλουν και απολαύσεις σε αυτούς που επιθυμούν.
v  Η Γκίτα είναι το νέκταρ της σωτηρίας. Όπως ακριβώς το νέκταρ δίνει την αθανασία, έτσι και εμείς μπορούμε να απελευθερωθούμε εάν ακολουθήσουμε τις διδασκαλίες της καθημερινά.
v  Όταν πρέπει πάντα να κάνουμε την δουλειά μας με τη σκέψη του Θεού στο νου μας, τότε Εκείνος θα έρθει να μας σώσει, όταν Τον χρειαστούμε.
v  Όταν κανείς αφιερώνει όλες τις πράξεις του στον Θεό, τότε οι κακές του ιδιότητες εξασθενούν και ο ίδιος λάμπει με την δόξα του Κυρίου.
v  Ο Θεός είναι αιώνιος, αγνός και αθάνατος. Είναι το Υπέρτατο Ον. Τα λόγια δεν μπορούν να το περιγράψουν και ο νους δεν μπορεί να Το συλλάβει. Είναι πανταχού παρόν. Βρίσκεται μέσα σε όλους, όμως είναι ελεύθερο. Εμφανίζεται μέσα στους πιστούς Του ανάλογα με την φύση τους.
v  Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει την δύναμη και το μεγαλείο του Θεού. Μόνο ο Θεός γνωρίζει τον εαυτό Του.
v  Μπορείτε να μετρήσετε τους κόκκους άμμου στην ακρογιαλιά, όμως δεν θα μπορέσετε ποτέ να μάθετε την δόξα του Κυρίου.
v  Σαν μία μάχη που δίνεται με άδεια χέρια κάθε άνθρωπος πρέπει να παλέψει. Αυτό είναι μία φυσική διαδικασία. Αντίθετα από την Μαχαμπαράτα, ο άνθρωπος δεν μπορεί να μαζέψει στρατό και να ξεκινήσει πόλεμο. Ο άνθρωπος πρέπει να παλέψει μόνος του και να νικήσει τις δαιμονικές δυνάμεις. Οι δαιμονικές δυνάμεις είναι οι κακές σκέψεις, τα άσχημα λόγια και οι κακές πράξεις.
v  Ο πιστός πρέπει να γίνει ένας κορμός που πλέει σε ένα ποτάμι. Εάν κολυμπήσετε ενάντια στο ρεύμα, τότε θα πρέπει να παλέψετε. Ακολουθήστε λοιπόν την πορεία του ποταμού και απολαύστε την ευδαιμονία. Αφήστε τον Θεό να οδηγήσει τις ζωές σας σύμφωνα με το θέλημά Του.
v  Ο άνθρωπος που νοιώθει ικανοποίηση όταν κάνει αυτό που είναι προαποφασισμένο φτάνει την τελειότητα.
v  Υπάρχουν πολλά ποτάμια που ρέουν σε διαφορετικές διευθύνσεις, όμως όλα καταλήγουν στον ωκεανό. Μέχρι να ενωθούν με τον ωκεανό, τα ποτάμια αυτά έχουν διάφορα ονόματα: Γάγγης, Γιαμούνα, Σαράσβατι, κτλ. Μετά την ένωση, δεν έχουν διαφορετικά ονόματα. Η δράση του ωκεανού γίνεται η δράση του ποταμού. Όπως και όταν η τζίβα ενώνεται με τον Θεό, δεν δρα ατομικά. Οι πράξεις της γίνονται οι πράξεις του Θεού.
v  Θα έχουμε γαλήνη μόνο εάν κοιτάξουμε τον κόσμο διαφορετικά. Λέμε ότι ο κόσμος είναι κακός, όμως τίποτα δεν είναι κακό. Ο νους μας έχει γίνει στρεβλός. Εάν ο καθένας μας μεταμορφωθεί, τότε ο κόσμος θα μεταμορφωθεί. Αυτό είναι το μυστικό της γαλήνης. Ο νους που είναι κολλημένος στον Θεό, θα είναι πάντα γαλήνιος.

v  Το μηδενικό δεν έχει αξία. Όταν όμως η μονάδα μπει μπροστά του, τότε γίνεται ο αριθμός 10. Όταν γινόμαστε μηδενικά, τότε ενωνόμαστε με το Απόλυτο. Όταν γινόμαστε μηδέν τότε η αξία μας αυξάνεται και κερδίζουμε τα πάντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου