Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Εξαιτίας των πολλών προσκολλήσεων που δημιουργούμε με τον άντρα, τη γυναίκα, τα παιδιά, τους γονείς, υποφέρουμε σε αυτόν τον κόσμο και γεννιόμαστε ξανά και ξανά

Από το βιβλίο
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΑΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ



Τούτος ο κόσμος αποτελεί ένα σπουδαίο κέντρο εκπαίδευσης  για όλους.  Γεννηθήκαμε για να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας μ’ αυτόν τον τρόπο.  Αν πετύχουμε στην εφαρμογή, δεν θα ξαναγεννηθούμε ποτέ ξανά!  Η Μάγια δεν θα μας αγγίξει και τότε όλοι θα γίνουμε Θεός.  Αυτή είναι η Νέα Δημιουργία.  Παντού είναι Σάτυα Μάγιαμ.  Καθώς εγώ βλέπω τα πάντα σα μάγια, Μάγιαβα, ολόκληρη η δημιουργία γίνεται τώρα Μάγιαβα.  Στα Νάντις του Σουάμι και στα δικά μου όλοι αποκαλούν τον Σουάμι Μάγιαβα.  Ο Θεός δημιούργησε μάγια τρικς και κάνει όλους να πέσουν μέσα.  Τώρα, όμως, αρκετά!  Αφυπνιστείτε και βγείτε από τη Μάγια!  Πρέπει να αρπάξουμε σφιχτά τον Θεό, που είναι η πηγή της μάγια και να μη φύγουμε. 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μόνο μέσα από σάντανα και τη μεταμόρφωσή μας μπορούμε να φθάσουμε τον Θεό 


Από το βιβλίο
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΑΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ



Ανάγνωση πνευματικών βιβλίων

Τα πνευματικά βιβλία είναι οι οδηγοί μας στο μονοπάτι.  Έπη σαν τη Ραμαγιάνα, τη Μαχαμπαράτα, την ΜπαγκαβάτΓκιτά, Μπαγκαβάταμ αποτελούν παραδείγματα πνευματικών βιβλίων-οδηγών.  Η εγκόσμια ζωή δεν είναι παρά σκουπίδια.  Είναι νερά υπονόμου!  Οι άνθρωποι περιπλανώνται στις τάφρους από γέννηση σε γέννηση για πόσες Γιούγκας;  Πόσα εκατομμύρια γεννήσεων;  Τώρα θα αλλάξετε;  Γιατί άλλα πνευματικά βιβλία;  Τα βιβλία του Σουάμι είναι αρκετά.  Αρκούν οι ομιλίες.  Η ουσία όλων των θρησκειών εμπεριέχεται στα βιβλία Του. Ο Θεός κατέβηκε εδώ με τη Μορφή του Αβατάρ Σάτυα Σάι Μπάμπα και έγραψε με τα ίδια τα χέρια Του.  Ο Ίδιος μίλησε σε ομιλίες.  Οι Αβατάρ που ήρθαν στις παλαιότερες Εποχές ποτέ δεν έζησαν ανάμεσα στους ανθρώπους όπως Εκείνος.  Δε συζητούσαν ούτε έκαναν ομιλίες όπως έκανε Εκείνος.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μέσα από το μονοπάτι της Σάντανα ο σάντακα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά



Από το βιβλίο
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΑΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ



Αποκλειστική Αφοσίωση σε μια Μορφή


Η αποκλειστική αφοσίωση σε μια Μορφή είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να έχουμε εστιασμένη την αφοσίωσή μας και να επικεντρωθούμε στη Μορφή του Θεού που έχουμε επιλέξει. Πρέπει να ψάλλουμε διαρκώς το Όνομά Του. Είναι αυτή η εστιασμένη αφοσίωση που κάνει να λιώνει η καρδιά του Κυρίου. Τα πάντα είναι δυνατά μέσα από την εστιασμένη αφοσίωση. Όμως δεν ευεργετήστε αν αλλάζετε τη Μορφή που προτιμάτε κάθε μέρα.

Παράδειγμα. Η βροχή που πέφτει σε ένα λόφο μπαίνει σε κανάλια και ρέει προς ένα μέρος, όπου γίνεται καταρράκτης. Αν δεν γίνει αυτό, τότε το νερό της βροχής ρέει προς διάφορες κατευθύνσεις και σταδιακά εξατμίζεται. Με τον ίδιο τρόπο όταν επικεντρώνουμε το νου μας σε μια μορφή Θεού και μόνον, τότε ο νους εστιάζεται και γαληνεύει. Είναι που μέσα από τούτον το μονομερή εστιασμό έρχεται η δύναμη. Εγώ έχω επί 72 συνεχή έτη μονομερώς εστιαστεί στον Σουάμι. Εξαιτίας τούτου του μονομερούς εστιασμού άλλαξε η τροχιά του κόσμου και έρχεται η παγκόσμια απελευθέρωση. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δείχνουμε αφοσίωση αποκλειστικά σε μια μορφή.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η Σάτυα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αγάπη


Από το βιβλίο
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΑΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ




Ο Σουάμι βρίσκεται πάντα μαζί μου, μου μιλάει στο διαλογισμό.  Είναι εδώ που αποκαλύπτει τα αισθήματά Του.  Εγώ γράφω την ύψιστη Σοφία και οι άλλοι εργάζονται πάνω στα βιβλία.  Έτσι αυτό είναι το μέρος της Δημιουργίας.  Είναι το μέρος του Σουάμι.  Γι’ αυτό και Εκείνος έδωσε τη χωριστή τσάντα.  Όλα τα άλλα είναι η δημιουργία και συνδέονται με τη Δημιουργία.  Το Μούκτι Νίλαγιαμ και μόνον είναι που συνδέεται με το Δημιουργό. Ο Σουάμι και εγώ ήρθαμε εδώ να δείξουμε την Ενότητα Δημιουργού και Δημιουργίας.  Όλοι εδώ στο Μούκτι Νίλαγιαμ δεν έχουν κανενός είδους δεσμό με γέννηση και θάνατο.  Το Μούκτι Νίλαγιαμ έχει έρθει για το Έργο του Αβατάρ.  Όταν ο Σουάμι και εγώ φύγουμε από τον τούτο τον κόσμο, όλοι τους θα εξαφανιστούν.  Δεν έχουν καρμική γέννηση αλλά  γέννηση Κάρανα.  Γεννήθηκαν για έναν ειδικό σκοπό.  Μόνον τώρα, μετά από τόσα χρόνια, ο Σουάμι μου μιλάει για την σπουδαιότητα του Μούκτι Νίλαγιαμ.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η Αλήθεια  αποκαλύπτεται στο μέγεθος που ο καθένας προσωπικά μπορεί να Την αντιληφθεί.



Από το βιβλίο
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΑΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ



Ολόκληρη η ζωή μου δεν είναι παρά μια αυστηρή πνευματική άσκηση, μιαν ασκητεία.  Ασκητισμός σημαίνει αγνότητα, μιαν αγνότητα που δεν επιτρέπει τον κάαμα ούτε καν να την πλησιάσει!  Αυτή η αγνότητα πρέπει να υπάρχει στη σκέψη,  στα λόγια και στις πράξεις του νου, του λόγου και του σώματος.  Τι είναι Καμαντάχανα;  Σημαίνει να ασκείσαι στο να μην  έχεις επιθυμίες μέσα από τις πέντε αισθήσεις ούτε να επιθυμείς κάτι.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 8

Η Σκέψη της Ημέρας

Οι άνθρωποι του κόσμου ζούνε σαν τα κοχύλια που δεν ξέρουν ότι μέσα τους κατοικεί το μαργαριτάρι. Το Αβαταρικό Έργο του Σουάμι είναι να αποκαλύψει το μαργαριτάρι που έχουμε μέσα μας. Το όστρακο αντιπροσωπεύει το σώμα μας. Το «εγώ και το δικό μου», που είναι το εγώ που συνδέεται με το σώμα, σπρώχνει τον άνθρωπο πίσω στον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Το μαργαριτάρι μέσα μας είναι  ο Ένοικος, ο Ανταργιάμι, το Άτμα, ο Θεός.


ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 8


Σε τούτον τον κόσμο ο Σουάμι αποτελεί τη μοναδική μου επιθυμία. Εκείνος και μόνον μπορεί να μου χαρίσει την ευτυχία. Τίποτε και κανείς άλλος δεν μπορεί να μου τη δώσει. Ο Σουάμι είναι η ίδια μου η αναπνοή και γι’ αυτό αποτελεί τη βάση μου. Γεννήθηκα από Κείνον. Εκείνος είναι η Βάση της Δημιουργίας. Έχουμε έρθει για να δείξουμε αυτό ακριβώς. Εκείνος είναι το Σάρβα Ντάρμα, η Βάση των πάντων. Είναι ο Σάρβα Ράτζα, ο Μεγαλύτερος όλων των Αβατάρ που έχουν έρθει στη Γη. Μέσα από την αγάπη Του ενώνει τα διασκορπισμένα κομμάτια του κόσμου. Είναι κάτι που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει ξαναγίνει. Μέσα από αυτό η Κάλι Γιούγκα θα γίνει Παράδεισος. Πρόκειται για τη Σατσαρίτα του Παραμάτμα. Πρόκειται για τη Σάι Γκίτα, την Πρώτη Δημιουργία του Θεού.


Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Άρθρα για τη Συνειδητοποίηση #36 Η Συνέπεια είναι πολύ μεγαλύτερη όταν το λάθος γίνεται ενώπιον του Θεού"

Η Σκέψη της Ημέρας

Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται στο φυσικό Σώμα, δημιουργεί γενιά που βασίζεται στον πόθο. Ο καρπός αυτού είναι η αιχμαλωσία στον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων






ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ # 36

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΘΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο Κρίσνα εξήγησε: «Όταν η Ντραουπάντι ταπεινώθηκε στην αυλή των Καουράβας, τόσο ο Μπίσμα όσο και οι Ντρόνα και Κριπατσάρυα παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Δεν σταμάτησαν την κατάφορη αδικία που της έγινε. Το να βλέπεις μιαν αδικοπραγία χωρίς να κάνεις κάτι, αυτό είναι μεγάλη αμαρτία.
Ο Μπίσμα ήταν μέγας γκνιάνι, άνθρωπος της Σοφίας. Αποτελεί οδηγό για την ανθρωπότητα, δείχνοντας το σωστό δρόμο. Απαρνήθηκε τα πάντα. Και όμως, διέπραξε ένα λάθος το ότι παρακολουθούσε μια μεγάλη αδικία που διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια του, χωρίς να κάνει τίποτα. Γι’ αυτόν το λόγο τώρα περιφέρεται στον ουράνιο κόσμο προσέχοντας μήπως γίνει κάπου κάποια αδικία. Ο Μπίσμα ρώτησε τον Σουάμι: «Και Εσύ παρακολούθησες να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια Σου μιαν τέτοια αδικία και δεν έκανες  απολύτως τίποτα.»
Εκείνη την περίοδο με είχαν προσβάλει τόσο πολύ, και ο Σουάμι δεν έκανε απολύτως τίποτα. Έκλαιγα και θρηνούσα. Το 2007 ο Σουάμι πήρε με το ίδιο Του το χέρι το βιβλίο «Οι 7 τελευταίες μέρες με τον Θεό». Τότε ήταν που με έδιωξαν από το Πουτταπάρτι. Τότε ήταν που ο Σουάμι ήρθε μαζί μου. Αυτό το απέδειξε μέσα από την φωτογραφία που έδωσε. Γι’ αυτό έχω γράψει παλαιότερα. Ο Σουάμι άφησε εκεί το Μάγια -  Σώμα Του μένοντας σ’ αυτό επί τριάμισι χρόνια. Και στη συνέχεια το άφησε. Το πραγματικό Του Σώμα, που βρισκόταν μαζί μου, βγήκε έξω και έμεινε στο Χαριντβάρ σαν ένας Μπαϊράγκι, περιπλανώμενος σανυάσι. Στη συνέχεια πήγε και έμεινε στην Σπηλιά Σίμλα με την πραγματική Του Μορφή. Στο τέλος ο Σουάμι ήρθε στο Σπίτι του Λόφου στο Πουτταπάρτι. Σύντομα θα βγει έξω με την Πούρναμ, την Απόλυτη, την Πλήρη Μορφή Του.
Αυτό το δράμα παίζεται για χάρη του Έργου του Αβατάρ. Ο Σουάμι άφησε το Μάγια Σώμα Του και θα ξανάρθει με ένα νέο σώμα, εν πληρότητι. Όταν με έδιωξαν, ρώτησαν τον Σουάμι για μένα. Ο Σουάμι έστειλε τον Τσεττιάρ για να δει τι συμβαίνει εδώ στο άσραμ. Ήρθε και ρώτησε για τα πάντα.
Του είπα: «Δεν θέλω τούτο το άσραμ. Δεν χτίστηκε για να αποκτήσω κάποιο όνομα, φήμη ούτε και για να μαζέψω πλήθος γύρω μου. Το ξεκινήσαμε μόλις μας το είπε ο Σουάμι. Είμαι έτοιμη να εκχωρήσω τα πάντα και μάλιστα τούτην την στιγμή στον Οργανισμό του Σουάμι. Θα πάω στα Ιμαλάια και θα κάνω τάπας στις όχθες του Γάγγη.»

Αυτά τα έγραψα και στον Σουάμι. Ο Σουάμι τα άκουσε όλα και ζήτησε να κλείσει ο φάκελος που είχαν ανοίξει για μένα στο Πουτταπάρτι. Και, όμως, εκείνοι δεν το έκαναν, δεν υπάκουσαν στις εντολές Του! Όταν πήγαμε στο αεροδρόμιο του Μαντουράι για να παρακολουθήσουμε την άφιξη του αεροπλάνου του Σουάμι, πήραν φωτογραφίες μας. Ο Σουάμι πήγαινε στο Κονταϊκανάλ. Όταν έφθασα και εγώ εκεί, με σταμάτησαν,  απαγορεύοντάς μου την είσοδο. Και όχι μόνον αυτό αλλά και πήραν φωτογραφίες όλων όσων έμεναν στο άσραμ. Ούτε και σε κείνους επέτρεψαν να δουν τον Σουάμι. Επί πλέον ήρθαν και πήραν και φωτογραφίες του Στούπι και του άσραμ γενικώς. Δεν σεβάστηκαν διόλου την εντολή του Θεού. Ο Σουάμι τούς είχε ζητήσει να κλείσουν τον φάκελο που είχαν ανοίξει το 1998. Και τότε γιατί τα έκαναν όλα αυτά; Αν δεν είναι σε θέση να υπακούουν τις εντολές του Σουάμι, γιατί τότε έχουν έναν Οργανισμό στο Όνομά Του;

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013


Η Σκέψη της Ημέρας

Μόνο με σάντανα, σάντανα και ακόμη περισσότερη σάντανα, μπορεί η τζίβα να γίνει Σίβα.



Από το βιβλίο "Βεδικές Αρχές για Διαλογισμό"

Αισθήματα - Δημιουργία

'Ενας σάντακα τελειώνει τη σάντανά του με Αισθήματα - Αυτοθυσίας. Όντας πια απελεύθερος από την επαναγέννηση, κατακτά την ελευθερία. Εγώ είμαι διαφορετική. κατέκτησα το στάδιο της Τζίβα Μούκτα και θυσιάστηκα για το χάρη του κόσμου. Προσευχόμενη για Παγκόσμια Απελευθέρωση πρόσφερα τα πάντα στον Θεό και άδειασα τον εαυτό μου. Τούτη η αυτοθυσία μου έδωσε τη δύναμη να δημιουργήσω ένα νέο κόσμο αγάπης και γαλήνης. Αυτή είναι η Χρυσή Εποχή, η Σάτυα Γιούγκα.

Ο Θεός και η δημιουργία Του δεν είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι ένα.

Πρέπει να  αγαπάμε τόσο τον Δημιουργό όσο και τη Δημιουργία Του.

Ο Θεός είναι ο τα πάντα Διαπερνών. Όχι μόνον τα ανθρώπινα πλάσματα αλλά και τα ζώα, φυτά, τις πέτρες, το χώμα, τα πάντα αποτελούν δικές Του μορφές.


Η Αλήθεια μπορεί να βιωθεί στην καθημερινή μας ζωή με το να βλέπουμε το Θεό στη δημιουργία.


Ένα όνομα και μια μορφή μάς έλκει και αρχίζει η αγάπη. Η αγάπη είναι βαθιά ριζωμένη σε μια σχέση. Γι' αυτό και η αγάπη εκδηλώνεται τόσο στην οικογένειά μας όσο και σε άλλες σχέσεις μας.

Όλες οι σχέσεις  μας είναι προσωρινές και μη πραγματικές. Η σοφία γνωρίζει ότι ο Θεός είναι η μοναδική μας αληθινή σχέση. Αυτή είναι που μας δίνει αιώνια ευδαιμονία.

Σαν τη σταγόνα του νερού που πέφτει από το φύλλο του λωτού έτσι και εμείς πρέπει να ζούμε αποπροσκολλημένοι, μην επιτρέποντας τίποτα να μας αγγίζει.

Πρέπει να αδειάσουμε από όλες μας τις επιθυμίες. Το δοχείο μπορεί να γεμίσει με αλήθεια μόνον αν είναι άδειο.

Η  Πρέμα για τον Θεό πρέπει να επεκταθεί μέχρι να Τον δούμε σε όλη τη Δημιουργία.

Στην αρχή ο νους πρέπει να εστιαστεί σε μιαν και μόνο μορφή, αυτό είναι Πρέμα. Όταν η Πρέμα επεκταθεί για να αγκαλιάσει ολόκληρο τον κόσμο γίνεται Συμπαντική Αγάπη.

Τα αισθήματα  είναι ζωτικής σημασίας  στο ταξίδι μας για να φθάσουμε το Θεό.

Τα αγνά αισθήματα αποκαλύπτουν την Αλήθεια. Με την εστιασμένη αφοσίωση μπορούμε να ακούσουμε την φωνή του Θεού.

Πρέπει να καλλιεργήσουμε το νου μας έτσι ώστε να μην αγγίζεται από τίποτα και από κανέναν. Αυτό είναι το στάδιο το χωρίς σκέψη, στο οποίο δεν υπάρχουν καταγραφές. Αυτό είναι το Μούκτι. Αυτή είναι η Αλήθεια.

Thought


Η Σκέψη της Ημέρας

Μόνο με σάντανα, σάντανα και ακόμη περισσότερη σάντανα, μπορεί η τζίβα να γίνει Σίβα.



Από το βιβλίο "Βεδικές Αρχές για Διαλογισμό"

Αισθήματα - Δημιουργία

'Ενας σάντακα τελειώνει τη σάντανά του με Αισθήματα - Αυτοθυσίας. Όντας πια απελεύθερος από την επαναγέννηση, κατακτά την ελευθερία. Εγώ είμαι διαφορετική. κατέκτησα το στάδιο της Τζίβα Μούκτα και θυσιάστηκα για το χάρη του κόσμου. Προσευχόμενη για Παγκόσμια Απελευθέρωση πρόσφερα τα πάντα στον Θεό και άδειασα τον εαυτό μου. Τούτη η αυτοθυσία μου έδωσε τη δύναμη να δημιουργήσω ένα νέο κόσμο αγάπης και γαλήνης. Αυτή είναι η Χρυσή Εποχή, η Σάτυα Γιούγκα.

Ο Θεός και η δημιουργία Του δεν είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι ένα.

Πρέπει να  αγαπάμε τόσο τον Δημιουργό όσο και τη Δημιουργία Του.

Ο Θεός είναι ο τα πάντα Διαπερνών. Όχι μόνον τα ανθρώπινα πλάσματα αλλά και τα ζώα, φυτά, τις πέτρες, το χώμα, τα πάντα αποτελούν δικές Του μορφές.


Η Αλήθεια μπορεί να βιωθεί στην καθημερινή μας ζωή με το να βλέπουμε το Θεό στη δημιουργία.


Ένα όνομα και μια μορφή μάς έλκει και αρχίζει η αγάπη. Η αγάπη είναι βαθιά ριζωμένη σε μια σχέση. Γι' αυτό και η αγάπη εκδηλώνεται τόσο στην οικογένειά μας όσο και σε άλλες σχέσεις μας.

Όλες οι σχέσεις  μας είναι προσωρινές και μη πραγματικές. Η σοφία γνωρίζει ότι ο Θεός είναι η μοναδική μας αληθινή σχέση. Αυτή είναι που μας δίνει αιώνια ευδαιμονία.

Σαν τη σταγόνα του νερού που πέφτει από το φύλλο του λωτού έτσι και εμείς πρέπει να ζούμε αποπροσκολλημένοι, μην επιτρέποντας τίποτα να μας αγγίζει.

Πρέπει να αδειάσουμε από όλες μας τις επιθυμίες. Το δοχείο μπορεί να γεμίσει με αλήθεια μόνον αν είναι άδειο.

Η  Πρέμα για τον Θεό πρέπει να επεκταθεί μέχρι να Τον δούμε σε όλη τη Δημιουργία.

Στην αρχή ο νους πρέπει να εστιαστεί σε μιαν και μόνο μορφή, αυτό είναι Πρέμα. Όταν η Πρέμα επεκταθεί για να αγκαλιάσει ολόκληρο τον κόσμο γίνεται Συμπαντική Αγάπη.

Τα αισθήματα  είναι ζωτικής σημασίας  στο ταξίδι μας για να φθάσουμε το Θεό.

Τα αγνά αισθήματα αποκαλύπτουν την Αλήθεια. Με την εστιασμένη αφοσίωση μπορούμε να ακούσουμε την φωνή του Θεού.

Πρέπει να καλλιεργήσουμε το νου μας έτσι ώστε να μην αγγίζεται από τίποτα και από κανέναν. Αυτό είναι το στάδιο το χωρίς σκέψη, στο οποίο δεν υπάρχουν καταγραφές. Αυτό είναι το Μούκτι. Αυτή είναι η Αλήθεια.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η δύναμη της παντογνωσίας του Θεού διαπερνά ολόκληρο το σύμπαν...

Από το βιβλίο
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΑΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Βασάντα:Σουάμι, Σε παρακαλώ, δώσε κάτι για τον πρόλογο αυτού του βιβλίου « Τα Φωτεινά Σημεία του Αβαταρικού Έργου» !  Μου έχεις δώσει και τον πρόλογο και τον επίλογο τόσων πολλών βιβλίων!

Σουάμι:   Η ζωή σου αποτελεί λαμπρότερο σημείο του Αβαταρικού Έργου.  Γεννήθηκες από Μένα, αυτός είναι ο πρόλογος του Αβαταρικού Έργου.  Και αυτό γιατί το πιο σημαντικό μέρος του Αβαταρικού Μου Έργου άρχισε από τη γέννησή σου. Στο τέλος το σώμα σου θα γίνει τζιότι-φλόγα- και θα μπει στο δικό Μου Σώμα. Αυτός θα είναι ο επίλογος του Αβαταρικού Έργου.  Ό,τι έχω κηρύξει, εσύ το έχεις εφαρμόσει στη ζωή σου.  Έγραψες πάνω από εκατό βιβλία στη ζωή σου, που περιέχουν τις συνομιλίες μας.  Το Μούκτι Στούπι τώρα τραβάει περισσότερα αισθήματα, τα οποία δεν αποκαλύπτονται στα βιβλία.  Τα τραβάει και τα στέλνει στον κόσμο.  Δεν μπορούμε να τα γράψουμε όλα.  Γι’ αυτό ό,τι σου λέω τώρα δεν αποτελεί παρά μόνον ένα πολύ μικρό τμήμα τους, μια περίληψη και μόνον. Κάνε ηλεκτρονικό βιβλίο.  Είναι αρκετό.  Είσαι η μητέρα του κόσμου.  Εγώ γράφω αυτά τα ηλεκτρονικά βιβλία με την καρδιά Μου που λιώνει, με αισθήματα και αναμνήσεις.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

από το βιβλίο...

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Μέρος 3ο





Ο Σουάμι μάς είπε ότι μετά από μερικά χρόνια θα Τον βλέπουμε από πολύ μακριά μόνο και έτσι θα μοιάζει με πορτοκαλί κουκίδα. Το είπα και στους άλλους. Αυτό το ηλιοβασίλεμα είναι μία προειδοποίηση και μας υπενθυμίζει αυτό που είπε ο Σουάμι. 


από το βιβλίο...

Ο ΑΒΑΤΑΡ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ


Γιατί ο Σουάμι άφησε το σώμα Του στο νοσοκομείο; Αυτή η ερώτηση είναι στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό. Είναι μόλις σήμερα που ο Σουάμι έδωσε την απάντηση. Ο Σουάμι πέρασε τόσα βάσανα λόγω των λαθών που πράττουν οι άνθρωποι. Ο Σουάμι δείχνει την παρουσία Του σε πολλά σπίτια. Εκεί εμφανίζονται, βιμπούτι, κούμκουμ και διάφορα άλλα πράγματα. Σε κάποια σπίτια μιλά μέσα από άλλους ενώ σε άλλα γράφει μηνύματα. Στην αρχή όλοι μένουν έκπληκτοι. Ο Σουάμι είπε ότι όλα αυτά είναι τα επισκεπτήριά Του. 



Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013


από το βιβλίο...

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Μέρος 2ο

"Δεν γνωρίζω γιατί συγκινούμαι τόσο πολύ όταν βλέπω κάποιον να υποφέρει. Ίσως επειδή μόνο όταν εγώ υποφέρω, κλαίω και θρηνώ για εκείνους, εκείνοι θεραπεύονται. Αυτό έχει γίνει η δεύτερη μου φύση και δεν μπορώ να το ελέγξω. Δεν μπορώ να κρατήσω τα αισθήματα και τα δάκρυα μου. Μόνο τα δάκρυά μου εξαλείφουν το Κάρμα τους."

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013


 

 

Από το βιβλίο Απελευθέρωση Εδώ και Τώρα Μέρος 1ο 

 

Η Θεά Κανιακουμάρι έκανε πολύ αυστηρή άσκηση για να παντρευτεί τον Κύριο Σίβα. Ο Κύριος την δέχτηκε και είπε ότι θα ερχόταν την ανατολή του ηλίου για να την παντρευτεί. Η Κάνιακουμάρι έκανε τις ανάλογες προετοιμασίες για τον γάμο. Εν τω μεταξύ, ο σοφός Νάραντα ήθελε την βοήθειά της για να σκοτώσει τους Ασούρας. Η Θεά θα μπορούσε να τον βοηθήσει μόνο εφόσον παρέμενε ανύπαντρη. Γι’ αυτό ο Σοφός κατέστρωσε ένα σχέδιο για να σταματήσει τον γάμο. Έκανε τον κόκορα να κράξει πριν από την ανατολή! Όταν άκουσε τον κόκορα ο Κύριος Σίβα που ήταν στο δρόμο να παντρευτεί την Κανιακουμάρι σταμάτησε σε ένα μέρος που λέγεται Σουσιντραμ. Επειδή δεν τα κατάφερε να πάει την προκαθορισμένη ώρα, η Κάνιακουμάρι θύμωσε τόσο που έριξε το φαγητό και τα κοσμήματα που προορίζονταν για τον γάμο μέσα στην θάλασσα και άρχισε να κάνει πνευματική πειθαρχία σαν σανυάσι.

 

14 Ιανουαρίου 2001

Πήγα στο Κανιακουμάρι (το μέρος όπου βρίσκεται ο ναός της Θεάς. Είναι το νοτιότερο σημείο της Ινδίας) για να έχω το ντάρσαν της Θεάς. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού στο ναό:

 

Βασάντα: Σουάμι! Γιατί μου ζήτησες να πάμε στο Κανιακουμάρι;

Σουάμι: Έλα, θα σου δείξω.

 

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ήρθε να με δει. Πρέπει να ήταν δώδεκα χρονών. Φορούσε μία κόκκινη μεταξωτή φούστα με μία μεγάλη μπλε δαντέλα και το πάνω μέρος από ένα κίτρινο σάρι. Συνειδητοποίησα ότι ήταν η Θεά Κανιακουμάρι. Είπε: «Σου δίνω την Σάκτι μου» και με πήγε στην θάλασσα. Σκέφτηκα πως εάν με πηγαίνει στην θάλασσα, πώς θα μου δώσει την Σάκτι της; Εκείνη κάθησε σε ένα βράχο κι εγώ κάθησα δίπλα της. Μου έδωσε τρεις μπάλες από ρύζι τις οποίες και έφαγα. Μετά εξαφανίστηκε.

Αναφώνησα! «Τι έλεος! « Το όραμα της Θεάς ήταν υπέροχο. Με ποιον τρόπο μπορώ να δείξω την ευγνωμοσύνη μου;

Μετά από αυτό, η ομάδα μας πήγε στην ακρογιαλιά και είδαμε το ηλιοβασίλεμα. Ο ήλιος έμοιαζε με μία υπέροχη, χρυσή μπάλα. Σε μερικά λεπτά άλλαξε και είχε ένα υπέροχο πορτοκαλό χρώμα. Πάνω από την πορτοκαλί μπάλα είδα τον Μπαγκαβάν Μπάμπα. Σιγά – σιγά, ο πορτοκαλί ήλιος άγγιξε τον ορίζοντα και εξαφανίστηκε.

Ο Σουάμι μας είπε όι μετά από μερικά χρόνια θα Τον βλέπουμε από πολύ μακρία μόνο και  έτσι θα μοιάζει με πορτοκαλί κουκίδα. Το είπα και στους άλλους. Αυτό το ηλιοβασίλεμα είναι μία προειδοποίηση και μας υπενθυμίζει αυτό που είπε ο Σουάμι.

Το πρωί της 15ης Ιανουαρίου, κατά την διάρκεια του διαλογισμού, ρώτησα τον Σουάμι για το όραμα στο Κανιακουμάρι. Εκείνος απάντησε: «Σκέψου το μόνη σου». Δεν μπορούσα και ζήτησα από τον Σουάμι να με βοηθήσει.

Ο Σουάμι είπε: «Υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στην απάρνηση και στο ντάρσαν της Θεάς». Και πάλι δεν ήξερα. Στις 16 Ιανουαρίου πήγα στο σπίτι του γιου μου, του Αραβίνταν. Ο Σουάμι ήρθε στον μεσημεριανό διαλογισμό και Τον ρώτησα για το ρύζι που μου έδωσε η Θεά.  

Ο Σουάμι είπε: «Όταν κάποιος γίνεται Σανυάσι, η μητέρα του, του δίνει τρεις μπάλες ρύζι. Η μητέρα σου είναι η  Κάνιακουμάρι. Έκανε πνευματική πειθαρχία για να καταστρέψει το κακό. Παρομοίως έγινες Σανυάσι για να καταστρέψεις τις κακές ιδιότητες του κόσμου. Ο Κύριος Σίβα είπε ότι θα παντρευτεί την Κανυακουμάρι. Ο Σοφός Νάραντα απέτρεψε τον γάμο και έτσι η Θεά, ως ανύπνατρη, είχε την δύναμη να καταστρέψει τους κακούς Ασούρας. Τότε η Θεά αποκήρυξε τον κόσμο και άρχισε την άσκησή της. Με τον ίδιο τρόπο, εσύ αρνήθηκες το μαγκάλια και έτσι καταστρέφεις το κακό που υπάρχει στον κόσμο».

Πολλές φορές αναρωτήθηκα ποιος είναι ο λόγος που αρμήθηκα το μαγκάλυα που ήθελα τόσο πολύ. Εδώ και πολλά χρόνια κάνω πνευματική άσκηση και κλαίω για τον Θεό. Τα αισθήματά μου τα περιγράφω σε ποιήματα και τραγούδια.  Όταν ήρθε ο καιρός να απολαύσω τους καρπούς των πράξεών μου, εγώ τα θυσίασα όλα!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Σκέψη της Ημέρας


Πρέπει να κάνουμε συνεχή και έντονη σάντανα για να στρέψουμε το νου και τις αισθήσεις προς τον Θεό. 


Από το βιβλίο Παραμάτμα Σατσαρίτα Μέρος 4ο 


Τον καιρό που ήμασταν παντρεμένοι δεν ξέραμε τίποτα. Πίστευα ότι ο γάμος ήταν σαν τις ταινίες που έβλεπα στο σινεμά και τις  ιστορίες που διάβαζα. Φανταζόμουνα τον άντρα και τη γυναίκα του να τραγουδούν και να χορεύουν και να κάθονται σε μια κούνια! Έτσι πίστευα ότι θα ήταν ο γάμος. Μα ούτε καν βίωσα κάτι τέτοιο. Ο νους μου ήταν εστιασμένος στην αγνότητα.

Όπως και εγώ ποτέ δε μιλούσα με άντρες περίμενα και ο σύζυγός μου να μη μιλάει και αυτός με γυναίκες. Ολόκληρη η προσοχή μου ήταν εκεί εστιασμένη. Αν έβγαινε έξω Τον ρωτούσα με ποιον μίλησε, πού πήγε. Έστελνα την υπηρέτρια να τον παρακολουθήσει και να δει με ποιον μιλούσε και πού πήγαινε. Εκείνος, όμως, με συμβούλευε λέγοντάς μου ότι ήταν αδύνατον για έναν άντρα να βγει έξω χωρίς να μιλήσει με τους άλλους. Με δίδασκε ότι κάτι τέτοιο ήταν παντελώς αδύνατον.

Μαζί περάσαμε  έξι χρόνια. Μου δίδαξε πώς ήταν η ζωή και πώς  ο κόσμος. Εγώ αυστηρά ακολουθούσα το Ντάρμα  της νοικοκυράς. Έτσι πέρασα τα έξι αυτά χρόνια μαζί Του. Τώρα λαχταρώ να βρεθώ κοντά  Του. Πώς ναναι το Σώμα του Θεού; Είναι σαν το ανθρώπινο; Έχει τρίχες στα χέρια Του όπως  και ο άνθρωποςΜεγαλώνουν στο πρόσωπό Του οι τρίχες σαν των συνηθισμένων αντρών; Πώς είναι τα μαλλιά Του; Μιλάνε όπως και οι τρίχες του Χάνουμαν;

Ολόκληρη η ζωή μου πέρασε σκεφτόμενη τις διαφορές  μεταξύ του Σώματος του Θεού και του συνηθισμένου ανθρώπου. Κι αυτό αποτελεί μιαν καινούργια εμπειρία  για τον Θεό. Ο Σουάμι βρίσκεται στο Υπέρτατο Στάδιο. Το μοναδικό πράγμα που δεν γνώρισε ποτέ ο Θεός είναι η ανθρώπινη ευτυχία. Και αυτό συμβαίνει επειδή  ο Αβατάρ έρχεται χωρίς την αίσθηση της αφής. Ζει περιορισμένος από τον φράχτη του Ντάρμα Σταπάνα και λειτουργεί μέσα στο κουκούλι του Σταδίου του Παρατηρητή. Είναι τελείως  ανήμπορος να λειτουργήσει πέρα από αυτό.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Σκέψη της Ημέρας


Πώς πρέπει να ζούμε; Είναι στο χέρι μας. Δεν είναι επιλογή του Θεού!


Από το Άρθρο για την Συνειδητοποίηση # 24

 

Αριθμός 46

Πού βρίσκεται η Αλήθεια; Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Υπάρχει κάποιο μέρος στο οποίο δεν βρίσκεται η Αλήθεια; Ο Θεός είναι Αλήθεια. Σε τούτον τον κόσμο δεν υπάρχει μέρος που δεν βρίσκεται ο Θεός. Γι’ αυτό δεν υπάρχει και μέρος που δεν ενυπάρχει η Αλήθεια. Ο Πράλαντα απέδειξε ότι ο Θεός βρίσκεται στ’ αλήθεια παντού, από μιαν  απλή κολόνα μέχρι και στην άκρη ενός χορταριού. Όμως, για να το δούμε αυτό, απαιτείται το μάτι της σοφίας. Μόνον αν έχουμε σοφία, μπορούμε να δούμε τον Θεό παντού. Εγώ είδα τον Σουάμι παντού, μέσα από τα μάτια μου της σοφίας. Η αυστηρότατη πνευματική άσκηση γι’ αυτό ακριβώς έγινε, για να το δείξει  σε όλους.

Μόνον όποιος έχει αγάπη θα μπορέσει να δει τον Θεό. Γι’ αυτό και μεις πρέπει πρώτα να γεμίσουμε με αγάπη τους εαυτούς μας. Η αγάπη και μόνον είναι που δείχνει την Αλήθεια. Δεν πρόκειται για μια ιδιοτελή αγάπη, αλλά για μια αγάπη που δείχνεται σε όλους του κόσμου τούτου. Είναι μέσα από την αγάπη μου που ήρθε το Στούπι και μέσα από το Στούπι είναι που η Σάτυα και η Πρέμα γεμίζει τα πάντα.

Χθες ο Σουάμι έδωσε μιαν φωτογραφία δύο τριαντάφυλλων με έξι μπουμπούκια. Υπήρχαν και δεκαεννέα φύλλα. Το ένα από τα  ανθισμένα τριαντάφυλλα ήταν μεγάλο και το άλλο μικρό. Από κάτω ήταν γραμμένα: Κορνίζα φωτογραφίας 4 επί  6

Ο αριθμός 46 δηλώνει τα χρωμοσώματα που απαιτούνται για τη δημιουργία. Τα γενέθλια του Σουάμι είναι  στις 23 και τα δικά μου επίσης στις 23. Αυτά τα δύο λειτουργούν μέσα στις καρδιές μας, την Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ, σα 46 χρωμοσώματα, που εξέρχονται σαν η Νέα Δημιουργία. Το μεγάλο τριαντάφυλλο είναι ο Σουάμι, ο Άγκνι Μούλα. Το μικρό είμαι εγώ, η Σάκτι Του. Τα 6 μπουμπούκια είναι για τα σαντ γκούνας, τα 19 φύλλα για τις 19 μου ιδιότητες. Με αυτές τις ιδιότητες είναι που αλλάζει ο κόσμος. Οι 19 μου ιδιότητες θα λειτουργήσουν σε όλους. Λειτουργούν σα μιαν κορνίζα. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργούν στη Σάτυα Γιούγκα. Αυτό είναι όπως μια Σάτυα Γιούγκα μέσα σε μιαν Κάλι Γιούγκα. Αυτό είναι αγάπη. Μια αγάπη που λούζει ολόκληρη τη δημιουργία. Μέσα από τούτην την αγάπη δείχνουμε ότι η Αλήθεια βρίσκεται πανταχού. Γι’ αυτό πρέπει να δείχνετε αγάπη σε όλους και σε όλα.

Το μόνο που διδάσκουν όλες οι θρησκείες είναι αγάπη. Αυτό είναι που έδειξε εδώ ο Σουάμι με τον ερχομό Του. Είναι Σάτυαμ. Είναι Αγάπη. Όλοι τούτου του κόσμου, όλες οι θρησκείες, οι κάστες, τα δόγματα ενώνονται μπροστά Του. Γιατί; Επειδή έδειξε μέσα από τη δική Του Αγάπη ότι όλα είναι Ένα. Μπορούμε τούτην την Αλήθεια να τη συνειδητοποιήσουμε μόνον σε τούτην την εποχή που έζησε ο Σουάμι.  Υπάρχει μόνον μία Αλήθεια, αλλά εμφανίζεται σαν πολλές. Αυτό μόνον με τον Σουάμι μπορεί να γίνει συνείδηση. Μόνον όταν δείξετε αγάπη σε όλους θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε τούτη την Αλήθεια. Εκόχουμ Μπαχυσυάμ- το Ένα  έχει γίνει πολλά. Ρώτησα τον Σουάμι στο διαλογισμό.

Βασάντα:  Γράφω για την Αλήθεια. Υπάρχει κάποιος μέρος χωρίς Σάτυαμ;

Σουάμι:     Ο Θεός είναι Αλήθεια. Θέλει να δημιουργεί. Η Σάκτι έρχεται από Κείνον σα Δημιουργία, σα Σύμπαν. Τα πάντα είναι Αλήθεια. Ήρθαμε σε τούτον τον κόσμο για να το  δείξουμε αυτό και πώς έρχεται η Νέα Δημιουργία. Εσύ επεκτείνεσαι σα τη δημιουργία. Δεν πρόκειται για την θεωρία του Μπιγκ – Μπανγκ, αλλά για την απόδειξή της.

Βασάντα:  Τώρα καταλαβαίνω, Σουάμι, και θα γράψω.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Σκέψη της Ημέρας


Όταν συνδέεις τα πάντα με τον Θεό, τότε γίνεσαι Θεός.


Από  Άρθρο για την Συνειδητοποίηση # 24

Στις  12 Σεπτεμβρίου ο Σουάμι έδωσε μια σελίδα τυπωμένη με τίτλο: «Διάλεξε έναν αριθμό».

Οι αριθμοί ξεκινούσαν από το 27 και τελείωναν στο 47. Ο Σουάμι ζητά να επιλέξουμε έναν αριθμό και να εξηγήσουμε την ερώτηση. Όταν το παρατηρήσαμε από πιο κοντά, είδαμε ότι έλειπαν οι αριθμοί 37, 38 και 42. Στο τελευταίο άρθρο για τη Συνειδητοποίηση έγραψα την ερμηνεία των ερωτήσεων 37 και 38. Ο Σουάμι δεν έγραψε τον 42.

Αριθμός 42

Τώρα ας δούμε τι συνέβη το 1942. Ήταν η χρονιά που ξεκίνησε το κίνημα «Εγκαταλείψτε την Ινδία». Επρόκειτο για τον αγώνα εξαναγκασμού των ξένων δυνάμεων κατοχής να εγκαταλείψουν την Ινδία και να φύγουν. Ήταν οι ηγέτες του Κογκρέσου που ενώθηκαν και ξεκίνησαν τούτο το απελευθερωτικό Κίνημα. Συλλογίστηκα πώς να συνδέσω τούτο το γεγονός και να γράψω γι’ αυτό.

Πρέπει πρώτα – πρώτα να διώξουμε όλα τα κακά πράγματα από το ανθρώπινο σώμα. Μόνον όταν αυτά απομακρυνθούν, ξεκινά η απελευθέρωση του καθενός μας. Αυτό το απέδειξα μέσα από τη ζωή μου. Απέδειξα πόση μεγάλη δύναμη κρύβει το ανθρώπινο σώμα. Όλοι κάνουν σάντανα  και φθάνουν τον Θεό, καθώς γίνονται άγιοι, σοφοί και ρίσις. Αν και εγώ έφθασα το Μούκτι μέσα από σάντανα, δεν ήθελα να το βιώσω χωρίς να το απολαύσω. Δεν μπορώ ούτε καν να φάω χωρίς να μοιράσω το φαγητό μου και σε όσους παρίστανται. Έτσι έκανα περισσότερη σάντανα, κλαίγοντας και θρηνώντας.

Τελικά η Κουνταλίνι μου αναδύθηκε προς τα έξω με τη μορφή του Στούπι. Η αμρίτα ξεχείλισε από αυτό, κάνοντας τα πάντα αμρίτα. Η Γη γίνεται Βαϊκούντα. Υπάρχει μια δύναμη στο σώμα που μπορεί να δώσει Μούκτι σε όλους. Το πρώτο βήμα είναι να αδειάσουμε από τα πάντα. Έγραψα για όλη τη σάντανα που έχω κάνει στο βιβλίο «Πέρα από τις Ουπανισάδες». Η Βρεττανική Κυβέρηση ήταν πολύ μικρή και η Ινδία πολύ μεγάλη. Αν και η Βρεττανία ήταν μικρή μπόρεσε να σκλαβώσει μια τόσο μεγάλη χώρα. Ο λόγος ότι η Ινδία δεν ήταν ενωμένη. Ο Γκάντιτζι και όλοι οι μεγάλοι ηγέτες ενώθηκαν και αφύπνισαν τους ανθρώπους, πυροδοτώντας το αίσθημα της ελευθερίας.

Με τον ίδιο τρόπο και ο άνθρωπος, που έχει τόση δύναμη μέσα του, έχει σκλαβωθεί από το μικροσκοπικό «εγώ». Όλοι έχουν τη δύναμη μέσα τους να μετατρέψουν τούτην την Εποχή Κάλι σε Σάτυα Γιούγκα. Και όμως  το «εγώ», που βρίσκεται μέσα στον καθένα μας, έχει κατακτήσει τούτη τη δύναμη. Και ο λόγος; Επειδή δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ νου, διάνοιας και αισθήσεων. Το καθένα από αυτά σέρνει τον άνθρωπο σε διαφορετική κατεύθυνση. Και έτσι η κρυμμένη μέσα του δύναμη πάει τελείως χαμένη, χαραμίζεται και τελικά καταστρέφεται. Πρέπει να τα ελέγξουμε όλα και να εστιαστούμε σε ένα σημείο και μόνον. Όταν ήμουνα νέα, έγραψα ένα τραγούδι. Να λίγες αράδες:

Ο νους είναι μία άμαξα

Που τη σέρνουν πέντε άλογα

Και την πηγαίνουν σε 500 διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε μέρα

Με τούτον τον τρόπο η δύναμη μέσα στον άνθρωπο καταστρέφεται. Είναι ανίκανος να πάει εκεί που πρέπει να πάει. Γι’ αυτό ας την ελέγξουμε και ας την στρέψουμε προς τον Θεό. Μέσα από αυτήν γεννιέται η σοφία. Το «εγώ» στον άνθρωπο επιθυμεί πολλά πράγματα. Από τη στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι και τον θάνατό του ο άνθρωπος συνεχώς θέλει τούτο ή το άλλο. Όταν οι αισθήσεις στρέφονται σε διαφορετικές επιθυμίες, γίνονται το «εγώ». Όταν οι αισθήσεις ελέγχονται και στρέφονται προς τον Θεό, γίνονται Γκνιάνα, Σοφία. Όταν το «εγώ» πηγαίνει στα πράγματα του έξω κόσμου, ακολουθούν πολλές κακές ιδιότητες. Αν κάποιου οι επιθυμίες δεν εκπληρώνονται, παρουσιάζεται ο θυμός. Αν εκπληρώνονται, ακολουθεί η απληστία. Αν η επιθυμία κάποιου εκπληρωθεί, τότε καραδοκεί μια νέα. Όλες  οι επιθυμίες παρατάσσονται η μία μετά την άλλη. Εκείνος που τις ελέγχει και εστιάζεται στον Θεό, γίνεται ο κύριός τους. Όταν ο άνθρωπος ακολουθεί πολλές επιθυμίες, έρχονται κακές ιδιότητες και σκλαβώνεται από το «εγώ». Το «εγώ» παίρνει όλες τις δυνάμεις που ενυπάρχουν στο σώμα και τον σκλαβώνει. Μέσα από τούτην τη δύναμη οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τρόπους για να φθάσουν το φεγγάρι και τον ήλιο! Όμως οι άγιοι και οι σοφοί χρησιμοποίησαν  τη δύναμη για να ανακαλύψουν τρόπους να φθάσουν τον Θεό, τον Ένα που δημιούργησε τον ήλιο και το φεγγάρι.

Δεν υπάρχει καμιάν απολύτως ανάγκη στο να προσπαθήσουμε να κατέχουμε τη Δημιουργία. Πρέπει να κάνουμε το Δημιουργό δικό μας! Μέσα από το «εγώ» έρχονται η ζήλεια, ο θυμός και η αντιπαράθεση. Εξαιτίας  του «εγώ» παρουσιάζεται το αντεπιχείρημα. Αν κάποιος αντιτίθεται με σας, παραμείνετε ήρεμοι ή φύγετε από το μέρος που βρίσκεστε. Συλλογιστείτε. Αν είναι δικό σας το λάθος, τότε διορθώστε το. Ξεχάστε και αφήστε τα λάθη που υπάρχουν σε κείνον που αντιτίθεται μαζί σας. Αυτό είναι το δικό τους πεπρωμένο.

Ο Σουάμι πάντα προειδοποιούσε τους σπουδαστές Του να μην αντιπαρατίθενται με κανέναν. Όλα αυτά αποτελούν εμπόδια στο δρόμο της Αλήθειας, Σάτυαμ. Μόνον όταν διώξουμε όλα αυτά θα έρθει η Απελευθέρωση. Πρώτα πρέπει να διώξουμε την σκόνη και τη βρωμιά από μέσα μας. Αυτό το έχω γράψει στο βιβλίο «Πέρα από τις Ουπανισάδες», στο κεφάλαιο «Κάλι, Κάλι, Κάλι». Μέσα από τη σάντανά μου διώχνω τις κακές ιδιότητες όλων, αδειάζοντάς  τους. Ο Σουάμι κι εγώ δεχθήκαμε τις αμαρτίες όλων τούτου του κόσμου στο σώμα μας και τους αδειάζουμε. Και τότε μπαίνουμε μέσα σε όλους αυτούς, μέσα από τα αισθήματά μας, και τους κάνουμε Τζίβαν Μούκτας. Αυτό είναι το να βιώνεις ελευθερία ενόσω βρίσκεσαι στο ανθρώπινο σώμα. Πρέπει να πετάξουμε κάθε τι βρώμικο και κακό από το σώμ

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σκέψη της Ημέρας

Αποκόψτε τις εγκόσμιες σκέψεις και την εγκόσμια γνώση. Επικολλήστε κάθε αντικείμενο με την θεϊκή γνώση. Τότε μόνο θα δείτε την κοσμική μορφή του Κυρίου 

Από το Άρθρο για την Συνειδητοποίηση #24

Η Έλευσή Του γίνεται για το καλό όλου του κόσμου, για την ευημερία των πάντων. Το μόνο που Τον δεσμεύει είναι η Πρέμα. Πώς είναι τούτη η Πρέμα; Πρέπει να είναι αγνή και αμόλυντη. Πώς τούτη η Πρέμα μπορεί να γίνει μιαρή, πώς μολύνεται;  Μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και το σώμα. Έτσι ο νους δεν θα πρέπει να σκέφτεται τίποτα άλλο από Εκείνον. Το σώμα δεν είναι τίποτα άλλο από Κείνον. Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν;
Αυτό το έχω δείξει μέσα  από τη ζωή μου. η καρδιά, που επί 72 ολόκληρα χρόνια διακατεχόταν μόνον από τη δική Του σκέψη, βγήκε προς τα έξω σαν Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ. Το στόμα, που ποτέ δεν πρόφερε άλλη λέξη από το Όνομά Του, ήρθε έξω σαν Στούπι. Πρόκειται για το Βάακ Σίντι, την αγνότητα του λόγου. Και τώρα ας έρθουμε στο αμόλυντο σώμα. Ο Σουάμι έδειξε ότι βρίσκεται μέσα σε κάθε άτομο του σώματός μου. Παρ’ όλο αυτό, εγώ συνεχίζω να κάνω αυστηρότατη πνευματική άσκηση ώστε το σώμα να να εξαγνιστεί ακόμα περισσότερο, να καθαγιαστεί πιο πολύ. Μέσα από αυτήν την άσκηση το σώμα γίνεται τζιότι και ενώνεται με το φυσικό Σώμα του Σουάμι.
Μόνον μιαν τέτοια επέκταση αγάπης, ένα τέτοιο μέγεθος είναι που μπορεί να Τον αιχμαλωτίσει και να Τον φυλακίσει. Στην καρδιά σας δεν θα πρέπει να υπάρχει το παραμικρότερο ίχνος εγώ, να είναι τελείως αμόλυντη.  Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όσο κι αν προσεύχεστε, γιούγκας κι αν περάσετε μέσα σε προσευχή,  ποτέ δεν θα έρθει.
Εδώ ο Σουάμι δίνει μιαν αυστηρή και σοβαρή προειδοποίηση. Πόσες φορές θα πρέπει να γεννιέστε και να πεθαίνετε; Ο σκοπός της ζωής είναι να φθάσετε το Απόλυτο, το Πούρναμ. Μέχρι κείνη την στιγμή, ο κύκλος των γεννήσεων και των θανάτων θα συνεχίζεται, χωρίς να τελειώνει ποτέ.  Κανείς άλλος Αβατάρ μέχρι τώρα δεν  έχει κατέβει και εξήγησε όλα τούτα στην ανθρωπότητα με τόσο όμορφο τρόπο. Ο Μέγιστος των Αβατάρ ήρθε εδώ και το δίδαξε αυτό σε όλους. Αρκετά τούτο το κύλισμα με το «εγώ και το δικό μου»!  Αφυπνιστείτε!
Στην εποχή του Αβατάρ Κρίσνα, Εκείνος τα δίδαξε όλα μέσα από αυτά τα μικρά γεγονότα. Όμως, τότε οι άνθρωποι σκέφτονταν ότι όλα τούτα αποτελούσαν τα λίλας Του, ότι επρόκειτο για τα δικά Του παιχνίδια. Ο Σουάμι τώρα έχει έρθει εδώ και διδάσκει την εσωτερική σημασία των πάντων. Τούτος ο Αβατάρ δεν έχει ξανάρθει σε τούτον τον κόσμο. Είναι η Ενσάρκωση όλων των Θεών σε μία Μορφή. Μέσα από τη συμπόνια Του για τους ανθρώπους της Κάλι Γιούγκα, κατέβηκε στη Γη. Μην χάσετε τούη την ευκαιρία.
Ξανά η Γιασόντα λέει στη Ράντα:
…μέχρι τώρα βρισκόμουνα κάτω από την επήρεια του «εγώ» και της άγνοιας. Εσύ τα έχεις όλα απ0βάλει και μ0υ άνοιξες τα μάτια. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί σε τούτον τον κόσμο που αγαπούν περισσότερο από μένα τον Κρίσνα. Αλλά εξαιτίας της άγνοιάς μου πίστεψα ότι η αγάπη μου για τον Κρίσνα ήταν η μεγαλύτερη όλων. Αυτό και το λάθος μου. Σε παρακαλώ, δίδαξέ μου το μονοπάτι της αγάπης που εσύ ακολουθείς…
Η Γιασόντα λέει στη Ράντα ότι της άνοιξε τα μάτια και της ζητά να της μιλήσει πιο καθαρά για την αγάπη της για τον Κρίσνα. Όλοι βρίσκονται στο ίδιο στάδιο και λένε: «Είμαι τόσο κοντά με τον Σουάμι! Ο Σουάμι μού μιλάει! Είμαι ο καλύτερός Του πιστός!» Όπου υπάρχει εγώ υπάρχει και άγνοια. Υπάρχει και στους πιο καλούς πιστούς του Θεού. Μόνον ο Θεός γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός Του πιστός. Ας δούμε και τι απαντά η Ράντα.
…Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να σου το διδάξει ή να σου το δώσει. Μόλις εσύ συνειδητοποιήσεις τον αληθινό σου Εαυτό και αποκτήσεις πλήρη πίστη στον Κρίσνα, η αγάπη αυτή θα αναπτυχθεί αυτόματα μέσα σου.
Όταν πεινάς κανείς δεν  μπορεί να φάει αντί για σένα για να μπορέσει έτσι να ικανοποιήσει την πείνα σου. Εσύ είσαι που πρέπει να φας. Το ίδιο συμμβαίνει και με την ύψιστη αφοσίωση, την Πρέμα. Κανείς δεν μπορεί να τη παραχωρήσει στους άλλους. Το μόνο που απαιτείται είναι πνευματική πείνα. Πρέπει να κλαίμε και να θρηνούμε για τον Θεό. Και μόνον τότε είναι που 0 Θεός έρχεται κοντά μας.
Η δική μου η περίπτωση είναι διαφορετική.  Ο Σουάμι μού ζήτησε να δώσω σε όλους την Πρέμα μου. Έδωσα Πρέμα Σάκτι σε χιλιάδες ανθρώπων, σε ποτάμια, ωκεανούς, ακόμα και σε ένα σκυλί!  Αυτός συνέβη για να καταδειχθεί πώς λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο Αβαταρικό Έργο. Ο Σουάμι μού το είχε δείξει σε μια μικρή σκάλα. Ένα παράδειγμα. Τι είναι η Γη; Πώς λειτουργεί; Στα μικρά παιδιά τούς παρουσιάζουν μιαν υδρόγειο σφαίρα και τα διδάσκουν. Στο Πανεπιστήμιο τους δείχνουν πολλά στα εργαστήρια. Με τούτο τον τρόπο και ο Σουάμι μου το έδειξε πριν. Έδωσα Πρέμα Σάκτι σε χιλιάδες ανθρώπων. Ποιος, όμως, μπορεί να απ0δείξει ότι έχει Πρέμα για τον Θεό και όχι αγάπη; Κανείς! Αυτό δεν πρόκειται να τους έρθει. Δεν μπορεί να κατακτηθεί μέσω κάποιου άλλου, δεν μπορεί να τους τη δώσει κάποιος άλλος. Μόνον με την προσωπική ολόψυχη προσπάθεια θα έρθει η Πρέμα για τον Θεό. Το να απομακρύνετε τις προσκολλήσεις θα καθαρίσει το δρόμο.
Τα εβδομήντα μου δύο χρόνια της εστιασμένης μου Πρέμας για τον Σουάμι αλλάζουν το τροχιακό σύστημα του κόσμου.  Η Πρέμα μου γεμίζουν τον κόσμο και τα πάντα γίνονται Βασάνταμάγιαμ. Παλιά έδειχνα σε μικρή κλίμακα πώς η Πρέμα μου εισέρχεται. Στη συνέχεια σε ένα γιγαντιαίο επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να το διδάξει. Έρχεται από μόνο του και αναπτύσσεται αυτόματα. Ένα παιδί μεγαλώνει, σπουδάζει, γίνεται γάμος, σύζυγος, παιδιά ακολουθούν, δημιουργεί μιαν οικογένεια. Ο άνθρωπος προσκολλάται σ’ αυτήν και την αγαπά. Ποιος του διδάσκει πώς να ζήσει την οικογενειακή ζωή και όλα αυτά τα πράγματα; Κανείς απολύτως! Μπορεί να το συμπεριλαμβάνουν στη διδακτέα ύλη σε κάποιο κολλέγιο και να το διδάσκουν, αλλά πώς εκείνοι τα ξέρουν όλα αυτά; Όλα αυτά αποτελούν τις απολαβές των διαδοχικών τους γεννήσεων. Γι΄αυτό ακριβώς και ο άνθρωπος τα γνωρίζει όλα αυτά. Και όμως ο άνθρωπος δεν γνωρίζει πώς να δείξει Πρέμα στον Θεό! Και αυτό γιατί ποτέ δεν έμαθε κάτι τέτοιο στις προηγούμενές του γεννήσεις.  Σκέφτεται κανείς έτσι; Εγώ και το δικό μου, οι προσκολλήσεις όλες έρχονται από μόνες τους χωρίς να χρειάζεται να τις διδάξει κάποιος. Ο άνθρωπος γνωρίζει τα πάντα για την εγκόσμια ζωή, καθώς έχει υποστεί την οικογενειακή ζωή σε πολλές πολλές γιούγκας.  Η αφοσίωση στον Θεό, όμως, δεν του είναι  οικεία.
Και έτσι ο Σουάμι έδωσε τούτην την κάρτα και μέσα από αυτήν εξηγεί τα πάντα. Ο Σουάμι μού ζήτησε να εξηγήσω τώρα αυτό για το οποίο μίλησε στις 31 Ιουλίου του 1996, σε μια Του ομιλία. Η μητρική προσκόλληση συμβολίζεται με μία  σε χρώμα γκρι χάντρα, ενώ η αγνή  Πρέμα με διαμάντι. Ο Κρίσνα είναι στολισμένος και με τα δύο. Αρκετά πια η προσκόλληση και η Μάγια! Αφυπνιστείτε και εφαρμόστε τα λόγια του Σουάμι στην προσωπική σας ζωή. Πρέπει να επωφεληθείτε του χρόνου τούτου που ο Σουάμι, ο Μέγιστος των Αβατάρ έχει έρθει στη Γη.
                                   JJJaaaiii   SSSaaaiii   RRRaaammm
VVV S S S