Κυριακή 5 Μαΐου 2013

H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ -- ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Σκέψη της Ημέρας

Ακολουθώντας πνευματικές διδασκαλίες με τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις, οδηγείστε στη διάκριση και στη σοφία. Απλή γνώση των βιβλίων είναι άχρηστη.



ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ   #4

Ο Έξυπνος Βασιλιάς
«Είμαι το Άτμα. Τούτη η γέννηση μου έχει δοθεί για να ενωθώ με τον Θεό.»
Έτσι πρέπει να συλλογιζόμαστε και να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να γνωρίσουμε την Αλήθεια του Άτμα. Τούτος ο Μέγας Αβατάρ ήρθε εδώ για να διδάξει αυτό ακριβώς.
Αρκετά! Αφυπνιστείτε! Σηκωθείτε! Δεν είστε το σώμα!
Μέσα από τη  σωματική συνείδηση είναι που εγείρεται το «εγώ και το δικό μου». Ο άνθρωπος επιθυμεί όλο και πιο πολύ πλούτο. Και καθώς θέλει να είναι σαν τους άλλους, μπαίνουν μέσα του ο θυμός και η ζήλεια. Και όμως όταν αφήνει το σώμα, δε θα πάρει τίποτα μαζί του. Ποια η σύζυγος; Ποια τα παιδιά; Αυτή η αλήθεια φαίνεται μέσα από την ιστορία του Βαλμίκι.
Ο ληστής Ρατνάκαρα σκότωνε και λήστευε πολλούς και με αυτά τα πλούτη που έπαιρνε φρόντιζε την οικογένειά του. Τον πλησίασε ο Σοφός Νάραντα και του είπε να ρωτήσει την οικογένειά του: «Μοιράζεστε τα πλούτη, μοιράζεστε, όμως, και την αμαρτία;» Εκείνοι είπαν: «Είναι το δικό σου καθήκον να προστατέψεις την οικογένειά σου. Εμείς δεν πρόκειται να μοιραστούμε τις δικές σου αμαρτίες.» Μόνο μετά από αυτό ο Ρατνάκαρα συνειδητοποίησε το λάθος του. Έκανε ασκητισμό και έγινε ο Σοφός Βαλμίκι. Έτσι, λοιπόν, όποια σκληρή δουλειά και να κάνετε για χάρη της οικογένειάς, κανείς δεν θα μοιραστεί μαζί σας τις αμαρτίες σας. Πρέπει να προσπαθήσετε να διώξετε αυτές τις κακές ιδιότητες. Πόθο, θυμό, απληστία, προσκόλληση και αμαρτωλές ιδιότητες που έρχονται μέσα από τη σωματική συνείδηση. Πρέπει να αποβάλλετε τη σωματική συνείδηση. Διακηρύξτε: «Είμαι το Άτμα! Αυτό το σώμα και όσα συνδέονται με αυτό δεν συνδέονται με τον αληθινό μου Εαυτό!» Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να συλλογιστείτε.
Τα 8 Είδη Εγωισμού
Ο Σουάμι έδωσε ένα χαρτί στο οποίο είχε γράψει: «Αναγνωρίστε αυτούς τους 8 εγωισμούς. Πρέπει τους τσαλαπατήσετε.  Οι επάρσεις που αναπτύσσονται είναι αυτές της οικογένειας, του πλούτου, της ομορφιάς, της νεότητας, των πτυχίων, της ιδιαίτερης πατρίδας και ακόμη αυτή της  επίτευξης αυστηρών ασκήσεων καθώς διασχίζουμε το πνευματικό μονοπάτι.»
Και στη συνέχεια…
               «Το εγώ αποτελεί το παραπέτασμα που καλύπτει τον Θεό που είναι ο Αληθινός Εαυτός.»
Και τώρα ας δούμε τα 8 είδη εγωισμού. Ο Σουάμι λέει ότι πρέπει να τσαλαπατήσουμε αυτόν τον εγωισμό. Το λέει χρησιμοποιώντας  σκληρά λόγια. Ο πατέρας δίνει όλη του την αγάπη στα παιδιά του. Όταν κάνουν λάθη μιλάει με  σκληρές κουβέντες και είναι αυστηρός μαζί τους. Ο Σουάμι είναι η Ενσάρκωση της Αγάπης, μα δείχνει αυστηρότητα στα παιδιά που έχουν πάρει λάθος δρόμο. Τώρα ας δούμε τον εγωισμό που αναπτύσσεται σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου