Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ -ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ



Η Σκέψη της Ημέρας
Η αυτοθυσία είναι το κλειδί της Αλήθειας





ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΡΟΣ 2"

THE VEDA OF VEDAMATHA
Η ΥΨΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Οποτεδήποτε το Ντάρμα βρίσκεται σε κίνδυνο ο Κύριος Σρι Μάνταβα γίνεται Αβατάρ (παίρνει ανθρώπινη μορφή) και ανυψώνει πνευματικά την ανθρωπότητα. Ο Σουάμι είπε: «Όλοι οι προηγούμενοι Αβατάρ ήρθαν έχοντας να εκτελέσουν μία αποστολή. Ο Κύριος Βάμανα ήρθε για να διορθώσει τον Βασιλιά Μπάλι και ο Κύριος Τιρβικράμα ήρθε για τον ίδιο ακριβώς τον σκοπό. Ο Σρι Ράμα ήρθε για να εξολοθρεύσει τις διαβολικές δυνάμεις. Ο Σρι Κρίσνα ήρθε επίσης για να αφανίσει τους Ασούρας και να καταστρέψει τους διεφθαρμένους βασιλιάδες εγκαθιδρύοντας έτσι το Ντάρμα. Με αυτόν τον τρόπο εξεπλήρωσαν μόνον ένα Έργο τούτοι οι Αβατάρς. Αλλά τώρα τούτο το βιβλίο δημιουργεί μιαν επανάσταση πνευματική σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαβάζοντας τούτο το βιβλίο δημιουργείται μια δίψα πνευματική. Αυτοί που το διαβάζουν θα βιώσουν ένα νέο ξύπνημα στο μυαλό τους που θα δημιουργήσει μιαν επιθυμία να φθάσουν στον κολοφώνα της πνευματικότητας. Και αυτό είναι ένα ιερό έργο.»
Όταν η Ινδία βρισκόταν κάτω από ξένη κατοχή, γεννήθηκαν σπουδαίοι ηγέτες για να ανάψουν την φλόγα της απελευθέρωσης σε όλες τις καρδιές. Η δίψα για την ανεξαρτησία άρχισε να μαίνεται και η χώρα απελευθερώθηκε. Εδώ πρόκειται για εθνική απελευθέρωση. Ήταν όμως πραγματική απελευθέρωση; Η απελευθέρωση της ψυχής από τις χειροπέδες της σαμσάρα (εγκόσμιας ζωής) είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Αυτός ο Αβατάρ έχει έρθει για να μας δείξει τον τρόπο.
Ακόμη κι αν η χώρα( Ινδία) είναι ελεύθερη, αν δεν υπάρξει ελευθερία για την εξατομικευμένη ψυχή, δεν υπάρχει κανένα όφελος. Στον καθένα από μας πρέπει να αφυπνιστεί η πνευματική φιλοδοξία. Πρέπει να φθάσουμε την πνευματική ελευθερία. Οι ανθρώπινες αξίες πρέπει να ανθίσουν απανταχού στη Γη. Όλοι οι τόποι πρέπει να πλημμυρίσουν από τη Σάτυα (Αλήθεια). Πρέπει παντού να ακούγονται ύμνοι που θα δοξάζουν το Μεγαλείο του Παντοδύναμου. Η Δύναμη και η Δόξα του Ονόματός Του πρέπει να διαδοθεί παντού. Ο Σουάμι είπε: «Να κάνεις αυστηρή άσκηση με την φλογερή επιθυμία, που θα καίει την καρδιά σου, για παγκόσμια απελευθέρωση. Γι’ αυτό και θα μπορέσεις να προκαλέσεις δίψα σε κάθε καρδιά. Όποιος διαβάζει το βιβλίο σου θα την βιώνει. Θα την διαφυλάξουν  σαν πολύτιμο  θησαυρό. Στον σημερινό κόσμο (που είναι γεμάτος με τόσες αρρώστιες) αυτό θα αποτελέσει μια Νέα Βέδα (Ύψιστη Γνώση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου