Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας
Η αθανασία κερδίζεται μόνο μέσα από την αυτοθυσία. Όταν θυσιάσουμε την εγκόσμια ζωή για τον Θεό, τότε εξαφανίζονται και οι επιδράσεις του κάρμα.


ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ        ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ    7  
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Γιατί κτίζουν φράγματα για χειμαρρώδεις πλημμύρες; Θα σταματήσουν τις πλημμύρες; Μπορούν τα φράγματα να  σταματήσουν την πλημμύρα που μπορεί και σηκώνει δέντρα ολόκληρα; Είμαι ελεύθερο πουλί. Έχω σπάσει όλα τα δεσμά που μας βάζουν οι κανόνες και κανονισμοί, τα τελετουργικά και οι παραδόσεις. Έχω σπάσει και το ίδιο το Ντάρμα. Είμαι ένα ελεύθερο πουλί που πετάει στον Σάι Ουρανό, το γεμάτο ευδαιμονία. Μπορείτε να ελέγξετε το φως ή τον αέρα; Μπορείτε να τραβήξετε γραμμές και να πείτε μείνετε μέσα σ’ αυτές; Οι γραμμές που έχει ο νους σας  χαράξει δεν μπορούν να ελέγξουν αυτήν την Πρέμα της Ράντα. Αφήστε  την να πάρει το δικό της δρόμο  μα και εσείς  προσπαθήστε να την βιώσετε και απολαύσετε.
Επισκέπτεστε  έναν πιστό για να τον κριτικάρετε για το πού βάζει τις φωτογραφίες; Μάθετε να αδράχνετε  τις καλές δονήσεις  του μέρους εκείνου. Σκεφτείτε  πώς να αφυπνιστείτε πνευματικά, πώς να αποκτήσετε το όραμα του Θεϊκού Άτμα. Όταν είστε από τους πλέον τυχερούς που έχετε τούτη τη γέννηση, την τόσο πολύτιμη, μην σπαταλάτε τον χρόνο με το να σκέφτεστε τέτοια ανάξια λόγου πράγματα. Ακόμα και αν βρείτε κάτι λάθος, σκεφτείτε ότι ο Μπαγκαβάν θα το αναλάβει. Όσοι δηλώνουν πιστοί του Μπαγκαβάν πρέπει να ακολουθούν τις Αρχές Του. Μια από τις πλέον κύριες  διδασκαλίες Του είναι να μη μιλάμε άσχημα για τους άλλους. Αντίθετα να πράττουμε σύμφωνα με τη διδασκαλία του Σουάμι. Αλλάξτε τη γεμάτη προκαταλήψεις όρασή σας. Εστιάστε την στον Μπαγκαβάν. Ποια η ωφέλεια του να συζητάμε σε ποιο μέρος πρέπει να μπει η κάθε φωτογραφία; Πρέπει να έχουμε τα μάτια της Πρέμα για να φθάσουμε τον Θεό. Πρέπει να εκπαιδευτούμε να βλέπουμε τα πάντα με Πρέμα. Ναι, χρειαζόμαστε και κανονισμούς και κανόνες μα περισσότερο χρειαζόμαστε να εφαρμόσουμε τις διδασκαλίες του Σουάμι. Οι κανονισμοί τους δεν θα τους επιτρέψουν ούτε τα βιβλία, που έχω γράψει, να διαβάσουν.
 Ο Άγιος Τιρουβαλλούβαρ λέει: «Μπορεί κάποιος να βάλει όρια στην αγάπη». Η στενομυαλιά  δεν επιτρέπει σε κάποιον  να βιώσει  την χωρίς όρια αγάπη. Μόνο λάθη βρίσκει. Γιατί φοράτε σκίαστρα αρνούμενοι να δείτε το καλό στους άλλους; Για σκεφτείτε το. Τα γράφω όλα αυτά μόνο γιατί ο Μπαγκαβάν μού το λέει να το κάνω. Σταματήστε να κριτικάρετε τους άλλους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι έξω από το δικό μας νοητικό επίπεδο. Μάθετε να σέβεστε τους άλλους. Ποτέ να μη μιλάτε με απερισκεψία ή με διάθεση αποδοκιμασίας.
Sarva jeeva thiraskaaram kesavam prathi gachathi
Όταν προσβάλλετε κάποια ψυχή είναι σα να προσβάλλετε τον Ίδιο τον Θεό.

Ο Μπαγκαβάν βρίσκεται σε όλα τα δημιουργήματα. Οι Σάι πιστοί πρέπει να πράττουν σύμφωνα με τις Αρχές του Μπαγκαβάν. Πρέπει να έχουμε τις  αρετές  που ο Μπαγκαβάν περιμένει από μας. Η καρδιά μας πρέπει να πλημμυρίζει από αγάπη. Ο Θεός μπορεί να φανεί μόνον μέσα από αγάπη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να δείξουμε αγάπη σε όλους. Η Ενσάρκωση της Κάλι Γιούγκα. ο Μπαγκαβάν Σάτυα Σάι Μπάμπα,  έχει έρθει για να μας λυτρώσει όλους μας. Μας διδάσκει με έναν εύκολο τρόπο για την Απελευθέρωση. Όλοι όσοι ζούνε τώρα είναι εξαιρετικά τυχεροί. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ασκητισμό όπως στα παλιά χρόνια. Δεν χρειάζεται να ελέγξουμε τις αισθήσεις μας και να ψάξουμε τον Θεό στα δάση και στις σπηλιές. Μας διδάσκει το σωστό τρόπο ζωής ώστε όπου κι αν βρισκόμαστε να φθάσουμε τον Θεό. Επί εβδομήντα οκτώ χρόνια μας διαφωτίζει στο πώς θα ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο. Αν περπατήσουμε σύμφωνα με τις Αρχές Του, θα είναι αρκετό. Μπορούμε να φθάσουμε τον Θεό. Μην χάνετε τούτην τη χρυσή ευκαιρία! Ακολουθήστε τις διδασκαλίες Του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου