Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 2"



Η Σκέψη της Ημέρας
Πρέπει να μιλάμε μόνο γι' αυτά που εμείς οι ίδιοι εφαρμόζουμε.





ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Πρέμα, Πρέμα, Πρέμα! Τι σημαίνει Πρέμα; Είναι η κορυφή της Μπάκτι (Αφοσίωσης). Αυτό που στο οποίο εμείς αναφερόμαστε σαν «αγάπη» δεν είναι παρά στοργή, δεσμός και προσκόλληση. Η αγάπη για τον Θεό αποκαλείται Πρέμα. Η Πρέμα ρέει και πλημμυρίζει κάθε άτομο του σώματός μας. Εκτοξεύεται από τη ρίζα της κάθε τρίχας σα μια πηγή. Η φύση της δεν είναι περιορισμένη αλλά συνεχώς διευρύνεται. Αυτό στο οποίο ο Σουάμι αναφέρεται σα συμπαντική αγάπη δεν είναι παρά η Πρέμα που εναγκαλίζεται τα πάντα και που πλημμυρίζει ολόκληρο τον κόσμο. Η Ντάγια, η γεμάτη αγάπη καλοσύνη, ρέει φυσικά σε όσους διακατέχονται από τούτην την Πρέμα. Το να λούζεις όλο και πιο πολύ με την Πρέμα, αυτό οδηγεί σε άναντα. Αυτή η άναντα διαπερνάει κάθε άτομο του σώματός μας.
Αυτοί που έχουν εδραιωθεί στην Πρέμα και στη Ντάγια (Συμπόνια) φυσικά έχουν την ιδιότητα της αυτοθυσίας. Για να αναφέρω ένα παράδειγμα, θα πάρω ένα γεγονός από τη ζωή του Ραμανούτζα (ενός γνωστού αγίου από την Ινδία). Πρόκειται για τον πνευματικό ηγέτη που ίδρυσε τη Σχολή της Φιλοσοφίας Vashistadvaitha. Κάποτε πλησίασε έναν Γκουρού για να του δώσει mantra upadesha. Πήγε στον Γκουρού αρκετές φορές. Εκείνην την εποχή δεν υπήρχαν άμαξες και έτσι έπρεπε να περπατήσει μια μεγάλη απόσταση για να τον δει. Τελικά  ο Γκουρού του έδωσε την ουπαντέσα και το μάντρα Ομ Ναμό Ναράγιανα, τα οποία του τα ψιθύρισε στο αυτί του. Ο Γκουρού είπε στον Ραμανούτζα ότι δεν θα πρέπει να φανερώσει το μάντρα σε κανέναν και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχε να αντιμετωπίσει την κόλαση. Και τι έκανε ο Ραμανούτζα; Πήγε στην κορυφή του Ναού Thirugoshtiyur  στην πόλη και κάλεσε τους ανθρώπους. Χωρίς καμιά διάκριση διαλάλησε το μάντρα και ενέπνευσε όλους να το ψάλλουν, ώστε να κερδίσουν την απελευθέρωση. 
Ο Γκουρού το πληροφορήθηκε και έγινε έξαλλος. Πρόσταξε αμέσως τον Ραμανούτζα να παρουσιαστεί μπροστά του και του φώναξε: «Γνωρίζεις την τιμωρία για το έγκλημα που διέπραξες;» Και ο Ραμανούτζα απάντησε: «Ναι!» Τι σημασία έχει αν ένας και μόνον πάει στην κόλαση και υποφέρει μπροστά στα  εκατομμύρια που θα αποκτήσουν τη σωτηρία τους; Η συμπόνια και η αίσθηση της αυτοθυσίας για τους συνανθρώπους του πλημμύριζαν από κάθε νεύρο του σώματός του! Αυτό είναι η Συμπαντική Αγάπη. Η Αυτοθυσία και η συμπόνια είναι τα δύο μάτια της Πρέμα. Και όταν η Πρέμα ρέει έτσι, τότε η ευτυχία μεγαλώνει. Αυτή η Πρέμα και μόνον μπορεί να μεταμορφώσει τη δύναμη αυτής της Εποχής Κάλι. Γι’ αυτό και ο Σουάμι μας, ο Σάτυα Σάι Μπάμπα θα πάρει την Ενσάρκωση του Πρέμα Σάι.
Η αναπνοή Του είναι Πρέμα
Τα λόγια Του είναι Πρέμα
Πρόκειται να γεμίσει αυτόν τον κόσμο με Πρέμα!
Στην προηγούμενή Του Ενσάρκωση ήταν ο Σίρντι Μπάμπα και μαγείρεψε την πνευματική τροφή. Τώρα, σα Σάτυα Σάι Μπάμπα, σερβίρει τα πιάτα. Και στην επόμενή Του Ενσάρκωση, σαν Πρέμα Σάι, θα ικανοποιήσει όλους μας με το να μοιραστεί μαζί μας το Θεϊκό Πρασάντ (τροφή).
Τώρα  θέτει να θεμέλια για να μετατρέψει ολόκληρο τον κόσμο σε Πρέμα. Μόνον όταν τα θεμέλια είναι γερά, μπορεί και το κτίριο να είναι γερό. Η Πρέμα θα είναι το θεμέλιο όταν Εκείνος θα πάρει τη Μορφή του Πρέμα Σάι Αβατάρ και τότε θα ανατείλει η Κρίτα Γιούγκα (Εποχή Σάτυα). Θα ξημερώσει ξανά η Βεδική περίοδος. Παντού θα ηχούν οι ψαλμωδίες των Βεδών. Τα Μπάτζανς θα ακτινοβολούν την ευωδία της Μπάκτι (Αφοσίωσης). Σε κάθε γωνιά θα δίνονται ομιλίες πάνω στις Πουράνας και σε ιστορικά γεγονότα που θα έχουν πνευματικό υπόβαθρο! Το κάθε σπίτι θα αντηχεί με το Όνομα του Θεού. Τα κύματα της Θεϊκής Χάρης θα γεμίζουν τα Ουράνια. Σε κάθε αναπνοή μα και σε κάθε λέξη που θα προφέρεται θα υπάρχει αγνότητα. Οι δονήσεις της Σάτυα θα διαπερνούν τα πάντα. Όλοι θα είναι εξαιρετικά χαρούμενοι και αυτή τους η χαρά θα διασκορπίζεται παντού. Τα ανθρώπινα πλάσματα θα συμπεριφέρονται σαν ανθρώπινα πλάσματα! Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν θα πρόκειται για τη Γη ή για Παράδεισο. Η Σάτυα Γιούγκα θα λαμποκοπά. Ο ιερός καπνός από την χόμα κούντ (ιερές φωτιές) θα διασκορπίζεται και στον ουρανό και στη Γη. Οι άγγελοι και οι Ντέβας θα είναι ικανοποιημένοι από τις γιάγκνιας και θα λούζουν με ευτυχία και ευλογίες ολόκληρη τη Γη!
Οι εποχές θα αρχίζουν να επανέρχονται στον κανονικό τους κύκλο. Ποτέ δε θα εμφανίζονται μουσώνες ούτε και θα πέφτει βροχή. Παντού θα υπάρχει ευημερία. Η Σάτυα, το Ντάρμα και  η Δικαιοσύνη θα επαναγκαθιδρυθούν. Ο ανθρώπινος νους θα είναι αγνός και γεμάτος με την Αλήθεια. Η Συμπόνια για το συνάνθρωπο θα ρέει και θα ξεπερνά τα διαχωριστικά όρια που έχουν δημιουργηθεί από τις κάστες, τις δοξασίες, τις χώρες και τις θρησκείες. Θα υπάρχει μόνον ένας Θεός και μία φυλή. Όλες οι καρδιές θα είναι γεμάτες με Πρέμα και Πρέμα θα εκπέμπουν.  Οι Μπάκτας (Πιστοί) θα χορεύουν και θα αναπηδούν μέσα σε έκσταση όπως και ο Κρισνατσαϊτάνυα Μαχαπραμπού. Ο αέρας θα αντηχεί από ναματζάπα (ψαλμωδίες). Οτιδήποτε θα ακούμε και θα βλέπουμε θα μας θυμίζει τον Θεό. Καθώς θα’ χουν ξυπνήσει από το λήθαργο της λησμοσύνης, μια άσβεστη δίψα αφοσίωσης και βαθειά λαχτάρα αναζήτησης του Θεού θα γεμίζει τις καρδιές όλων. Θα αποβάλουν τη μόχα(επιθυμία) και θα προσκολληθούν στη Γιόγκα!
Πώς αυτή η Πρέμα μεταφέρεται από τη μία καρδιά στην άλλη; Ποια τα ευεργετήματα αυτής της μεταφοράς; Αυτός είναι και ο σκοπός τούτου του βιβλίου, να εξηγήσει όλες αυτές τις ιδέες.
Τα μαγικά, τα θαύματα μα ούτε και τα μάντρα μπορούν να μεταφέρουν την Πρέμα από τη μια καρδιά στην άλλη! Μόνον αν έχουμε όλες τις ευλογίες του Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις, τα αναγκαία προσόντα είναι η απλότητα, η υπακοή και η ταπεινότητα. Και αυτή η καθολική μεταμόρφωση  γίνεται εφικτή με την από κάθε πλευρά και προς κάθε πλευρά σαρωτική, εστιασμένη αγάπη προς τον Μπαγκαβάν Μπάμπα. Με μια σιωπηλή επανάσταση Εκείνος μεταμορφώνει τον κόσμο σε Παράδεισο. Ελάτε! Διαβάστε το! Νιώστε το! Ευεργετηθείτε! Jai Sai Ram.

Vasantha Sai
Υ.Γ.
Με το που τελείωσα να γράφω δέχθηκα ένα πακέτο με κούριερ σταλμένο από τη Σουσμίτα από την Τανζανία. Περιείχε 108 μορφές του Σίρντι Μπάμπα, του Σάτυα Σάι και του Πρέμα Σάι χαραγμένες σε καλούπι! Τι υπέροχη απόδειξη! Τι σπουδαία επιβεβαίωση και σφραγίδα έγκρισης!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου