Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 2"

Η Σκέψη της Ημέρας

Πρέπει να αναπτύξουμε έτσι το νου μας, ώστε να μην μπορέσει κανείς και τίποτα να τον αγγίξουν.







ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΡΟΣ 2

Ο ΑΠΥΘΜΕΝΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ έχει έρθει για τούτον τον ποταμό Του (Βασάντα) και τον έκανε να ενωθεί μαζί Του. Οι ποταμοί αναζητούν τον ωκεανό. Εδώ τούτος ο ωκεανός Σάι έχει έρθει αναζητώντας τα ποτάμια σαν κι εμάς για να μας απορροφήσει μέσα Του. Τα μυρμήγκια ψάχνουν να βρουν τα γλυκά αλλά εδώ το βουνό της γλυκύτητας, ο Σουάμι, έρχεται προς αναζήτηση των μυρμηγκιών και τα ταΐζει πνευματικότητα.
Μεταμορφώνοντας της Εποχής του Σιδήρου
Με την Χάρη Του σε Χρυσή Εποχή,
Ποιος μπορεί να περιγράψει τη Δόξα Του επαρκώς;
Υπάρχει τέτοιο λεξιλόγιο;
Μπορούν απλές λέξεις να Τον εμπεριέχουν;
Η καλή μας τύχη φέρνει τον  Saiyesha
Πλησιέστερα σε μας σε τούτην την Εποχή του Αβατάρ
Όσο ποτέ πριν στις  Εποχές των προηγούμενων Αβατάρς.
Αυτό αποτελεί απόδειξη μιας από τις ιδιότητες, τη Soulambyam (απλότητα), του Κυρίου. Πού μπορούμε να βρούμε μέσα στα Ιερά Κείμενα και να διαβάσουμε παρόμοια συμπόνια με τούτην που μας έχει λούσει τούτη η Μορφή του Ελέους, τούτος ο Ωκεανός της Φιλευσπλαχνίας; Η φύση τούτου του Θεϊκού Πλάσματος είναι να εκπληρώνει την κάθε επιθυμία των πιστών Του. Μπορούμε να δούμε ένα τέτοιο Πλάσμα πουθενά; Για  τους  πιστούς Του έχει παραμερίσει τη Δόξα Του, το Σεβασμό και κατέβηκε κάτω στη Γη με  μορφή! Ο Αυτοκράτορας των εφτά Ουρανών, Αυτός που μπορεί με την Θέλησή Του και μόνον να  δημιουργήσει μα και να καταστρέψει τούτον τον κόσμο σε κλάσμα του δευτερολέπτου, Αυτός ο Κύριος έχει έρθει στη Γη με μιαν τέτοιαν απλή Μορφή! Φανταστείτε. Εκείνος που διατάσσει τους Θεούς, σαν τον Ίντρα παράδειγμα, τώρα υπηρετεί τους πιστούς Του! Δέστε τα Ιερά Πόδια που υπηρετεί η Μάχα Λάκσμι! Εδώ και 74 χρόνια περιφέρεται σε τούτην την ανθρώπινη θάλασσα. Ω … τι Έλεος!
Ο Αυτοκράτορας των 14 Κόσμων, που Τον έχουν υμνήσει και δοξάσει ο Λάκσμανα, ο Χάνουμαν και ο Μαχαρίσι Νάραντα, έχει κατέβει στη Γη, αφήνοντας  τον  αδαμαντοστόλιστο θρόνο Του και παραιτούμενος από την Ηγετική Του Θέση. Μη λογαριάζοντας τις προσβολές με τις οποίες Τον περιλούζουν, εργάζονται με τον καθένα από μας προσωπικά. Λούζει με την Αγάπη Του όχι μόνον εκείνους που Τον πιστεύουν μα και εκείνους που όχι απλά δεν Τον πιστεύουν μα και που διαφωνούν μαζί Του. Τόσο είναι το Έλεός Του!
Έκανε ποτέ άλλος Αβατάρ κάτι τέτοιο στις προηγούμενες Ενσαρκώσεις Τους; Ακόμη κι αν μετατρέψουμε τον Ουρανό σε χαρτί και τους ωκεανούς σε μελάνι θα είναι αρκετά έστω για να σκιαγραφήσουμε τη Δόξα και το Μεγαλείο Του;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου