Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ #3

Η Σκέψη της Ημέρας

Η Μάγια του κόσμου κρύβει την αλήθεια.  Συνειδητοποιήστε την αλήθεια ότι το Ένα εμφανίζεται σαν πολλά.




Άρθρο για τη Συνειδητοποίηση #3


Γάμος  εξαναγκασμού 


Σήμερα ο Σουάμι έδωσε ένα χαρτί στο οποίο αυτά που έγραφε  ήταν διαιρεμένα σε διαφορετικά τμήματα. Ας δούμε το πρώτο τμήμα:
*Αυτοπαράδοση, που  σημαίνει την προοδευτική αλλαγή της προσωπικότητας (συνείδησης του «εγώ») του πιστού και που επιτρέπει στη συνειδητότητα του πιστού να ενωθεί σταδιακά με την Ίστα Ντεβάτα, τη μορφή που έχει επιλέξει να λατρεύει.
Ο Σουάμι εδώ έχει βάλει ένα αστέρι που υποδηλώνει το Κράμα Μούκτι, όπου κάποιος φθάνει σταδιακά και σιγά-σιγά την Απελευθέρωση. Φθάνει την Ίστα Ντεβάτα, το ιδεατό που ο ίδιος έχει επιλέξει. Ο Σουάμι είπε ότι αυτό είναι Αυτοπαράδοση και ονομάζεται Κράμα Μούκτι. Όλοι που έχουν γεννηθεί εδώ πρέπει να φθάσουν τον Θεό. Αυτό είναι το Κράμα Μούκτι, το μονοπάτι της σταδιακής  Απελευθέρωσης. Όσες γεννήσεις κι αν κάποιος πάρει, ετούτη θα είναι το τέλος όλων. Κάποιος άνθρωπος παίρνει χιλιάδες γεννήσεις και σιγά-σιγά και προοδευτικά φθάνει τον Θεό μέσα από το Κράμα Μούκτι. Κάποιος άλλος κάνει σάντανα και με μεγάλη και ολοκληρωτική προσπάθεια φθάνει το Μούκτι εδώ και τώρα. Αυτό είναι που έχει διδάξει ο Σουάμι όταν ήρθε εδώ.
Πρέπει να κάνουμε σάντανα προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις και να φθάσουμε τον Θεό. Όλα τα άλλα σε τούτον τον κόσμο υπόκεινται σε  φθορά. Ό,τι κερδίζουμε στη ζωή είναι εφήμερο. Χρήματα, θέση, συγγενείς κανένα από αυτά δεν θα πάρετε μαζί σας,  όταν αφήσετε  τούτον τον κόσμο. Αν αυτό σας γίνει πλήρη συνείδηση, τότε θα ευεργετηθείτε τα μάλα. Αυτός ο κανόνας μπορεί να ακολουθηθεί με όποια μορφή του Θεού εσείς έχετε επιλέξει και θα σας βοηθήσει να Τον φθάσετε. Αυτό είναι που δείχνει ο Σουάμι και το δηλώνει με το σύμβολο Σάρβα Ντάρμα. Ο Θεός είναι Ένας. Όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο. Ο Θεός βρίσκεται στην καρδιά όλων ως Ένοικος, Ανταργιάμι. Βρίσκεται εδώ με το Στάδιο του Παρατηρητή. Μέσα από τη σάντανα πρέπει να τον αφυπνίσουμε. Και τότε ο Ένοικος θα μεγαλώσει όλο και πιο πολύ σε μέγεθος και θα μας οδηγεί. Αυτό αναφέρεται στο κεφάλαιο 13 της Μπαγκαβάτ Γκιτά στα πέντε στάδια Upadrishta, Hanumantha, Bartha, Bhoktha και Maheswara. Ο Θεός βρίσκεται στην καρδιά όλων σα μια μπλε φλόγα στο μέγεθος της κορυφής  του χορταριού. Μέσα από τη σάντανα  η μπλε φλόγα γίνεται όλο και πιο μεγάλη μέχρι που καταλαμβάνει όλο το σώμα. Σ’ αυτό το στάδιο η Τζίβα γίνεται Σίβα. Αυτό είναι και το Στάδιο Μαχέσβαρα. Έχω δείξει σε ένα διάγραμμα από το κεφάλαιο Τροφή Βίντυα στο βιβλίο «Πέρα από τις Ουπανισάδες» πώς αυτό το μπλε φως επεκτείνεται και καταλαμβάνει ολόκληρο το σώμα.


                                                                              ο
  Στη Ναράγιανα Σούτρα δηλώνεται:
  
Niilatoyada madhyasthad Vidyullekheva bhaasvaraa

Niivaarasuuka vattanvee piitaa bhaasvatyanuupamaa
Tasyaa sikhaayaa madhye paramaatmaa vyavasthithaah
Sa Brahma, sa Sivah, sa Harih Sendrah soksharaah  
 paramah svaraat


 Αυτός που έχει την μορφή του μπλε φωτός στο κέντρο της καρδιας, είναι ο προσωπικός Θεός του καθενός. Λέγεται ότι είναι ο Μπράχμα, ο Χάρι, ο Σίβα και ο Ίντρα.
Εντούτοις, λέω ότι δεν έχει μόνο αυτά τα ονόματα. Είναι ο Ιησούς, ο Αλλάχ, ο Γκουρού Νάνακ, ο Ζοροάστρα, Ο Βούδας και ο Μαχαβίρ. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός, εμφανίζεται η αγαπημένη μορφή του Θεού και αυτή η μορφή τον λούζει με την χάρη Της. Ο Ανταριάμι, είναι η μορφή του Θεού την οποία έχει διαλέξει ο καθένας μας. Ένα Σάι Μπάτζαν λέει:
Rama Kaho Krishna Kajo Ishwara Allah Sai Kaho
Buddha Kaho, Guru Nanak Kaho Zoraashtra
Mahavira Esu Kaho
Yugaavatar Tumho Viswasakti Tumho
Sarvadharma Priya Sai Mahesa
Parabrahma Tumho

Εδώ λέει ότι ο Σουάμι είναι ο Αβατάρ αυτής της εποχής, είναι η Παγκόσμια Σάκτι. Όλες οι θρησκείες διδάσκουν ένα πράγμα: την Αγάπη. Αυτό δείχνει ο Σουάμι. Όλοι ψάλλουν τις Βέδες, ενώ ο Σουάμι ήταν παρών. Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι βλέπουν διαφορές στην καταγωγή και στην θρησκεία; Η Ναράγιανα Σούκτα μιλάει για αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Θεός βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων με την μορφή ενός μπλε φωτός. Λέμε ότι «είναι ο Μπράχμα, είναι ο Βίσνου, είναι ο Σίβα». Στον Ινδουισμό ο Θεός λετρεύεται με διάφορες μορφές. Κάποιοι λατρεύουν τον Σίβα, άλλοι τον Βίσνου και άλλοι τον Μπράχμα και τον Ίντρα. Το σλόκα δηλώνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να λατρεύει όλα τα ονόματα και όλες τις μορφές του Θεού. Το μπλε φως στην καρδιά είναι ο Μπράχμα, ο Βίσνου και ο Σίβα. Στον Ινδουισμό αυτό το μπλε φως περιέχει εκατοντάδες Θεούς και Θεές. Είναι ο αγαπημένος Θεός του κάθε ανθρώπου.
Οι Χριστιανοί βλέπουν το ίδιο μπλε φως. Για κάποιους είναι ο Χριστός και για άλλους η Παναγία. Κάθε θρησκεία βλέπει το μπλε φως σαν την Θεότητα την οποία λατρεύει. Η Ινδική θρησκεία είναι η πρώτη που ακολούθησε το Σανάτανα Ντάρμα. Τότε, οι Βέδες δήλωσαν ότι ο Θεός είναι ένα μπλε φως που βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων. Αυτό το φως είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Ο Σουάμι δίδαξε την εξάπλωση των Βεδών. Υπάρχει μόνο ένας Θεός. Ο Σουάμι το έδειξς στους ανθρώπους ανεξερτήτως θρησκειών. Μόνο όταν κανείς αφήσει την ατομικότητά του θα μπορέσει βιώσει ότι όλοι είναι ένα. Τότε μόνο θα μπορέσει να δείξει σε όλους την αγάπη και να κερδίσει την Απελευθέρωση. Στις Ομιλίες Σάτυα Σάι, τόμος 9 σελίδα 116
Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πότε οι Βέδες πήραν την σημερινή τους μορφή. Ο Bala Gangadhar Thilak υποθέτει ότι πρέπει να συνέβη πριν από 13.000 χρόνια. Άλλοι νομίζουν ότι έγινε πριν από 6.000 χρόνια, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι ήταν πολύ πριν από 4.000 χρόνια. Ο Βούδας ήταν μία ιστορική προσωπικότητα που έζησε πριν από 2.500 χρόνια. Ο Χριστός γεννήθηκε πριν από 1969 χρόνια και το Ισλάμ δημιουργήθηκε 600 χρόνια αργότερα. Επομένως, τόσο χρονολογικά, όσο και λογικά, το συμπέρασμα ότι το Βεδικό Ντάρμα είναι ο παππούς, ο Βουδισμός ο γιος, ο Χριστιανισμός ο εγγονός και το Ισλάμ το δισέγγονο είναι σωστό.
Επομένως, όλες οι θρησκείες έχουν την ίδια προέλευση. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε Χριστιανό, Ινδουιστή, Μωαμεθανό, κτλ. Υπάρχει μόνο ένας Ανταριάμι, ένας ένοικος σε όλους τους ανθρώπους, ένα μπλε φως. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους. Όλοι είναι τα παιδιά ενός Θεού.
Στο δεύτερο τμήμα, ο Σουάμι έγραψε:
...Το εγώ ταυτίζεται με το σώμα και την συνείδηση του σώματος. Μας περικλύει όπως ο καπνός μαυρίζει την φωτιά και έτσι δεν μπορούμε να δούμε την πραγματική, θεϊκή μας φύση. Η φύση μας είναι είτε κρυμμένη, είτε καλυμμένη από τον εγωισμό μας, ο οποίος προσδιορίζει την κατώτερή μας φύση.
Το εγώ συνδέεται με το σώμα και με όσους συνδέονται με αυτό. Έτσι αναπτύσσεται η έννοια του «εγώ και το δικό μου» Συνδέουμε τα πάντα με το σώμα μας. Από αυτό εκπορεύονται όλες οι αρνητικές μας ιδιότητες όπως ο θυμός και η ζήλια. Μέσα από την σύνδεση στην συνείδηση του σώματός μας, οι έξι κακές ιδιότητες: πόθος, θυμός, εγωισμός, πλεονεξία, ζήλια και προσκόλληση, έρχονται σε εμάς. Όπως ο καπνός καλύπτει την φωτιά, έτσι και εμείς είμαστε καλυμμένοι από αυτές τις ιδιότητες. Δεν μπορούμε να δούμε την πραγματική μας φύση. Ποια είναι η πραγματική μας φύση; Είμαστε αθάνατοι. Ο Σουάμι μας αποκαλεί παιδιά της αθανασίας. Η πραγματική μας φύση είναι η αθανασία. Αυτή η πραηγματική μας φύση είναι καλυμμένει και δεν μας επιτρέπει να φτάσουμε την αθανασία. Εξ’ αιτίας της συνείδησης του σώματός μας γεννιόμαστε και πεθαίνουμε ξανά και ξανά. Εάν συνειδητοποιήσουμε ότι την πραγματική μας φύση, τότε δεν θα γεννηθούμε ξανά και θα κερδίσουμε την απελευθέρωση.Μέχρι τότε πρέπει να γεννιόμαστε και να πεθαίνουμε ξανά και ξανά. Ο κύκλος της ζωής δεν θα σταματήσει ποτέ, μέχρι να καταλάβουμε αυτήν την αλήθεια. Αλλιώς θαπρέεπι να κερδίσουμε την απελευθέρωση σταδιακά μέσα από το μονοπάτι της Κράμα Μούκτι, της προοδευτικής απελευθέρωσης.
Επειδή όλοι έχουν συνείδηση του σώματός τους, όλα τα πράγματα συνδέονται μαζί τους. Γυναίκα, παιδιά, συγγενείς, χρήματα, θέση, έτσι περνάει η ζωή μας. Ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει να ξεχάσει το σώμα του, οι άλλοι άνθρωποι δεν θα τον αφήσουν.
Ένα παράδειγμα. Ένας άντρας έχει ένα γιο, ο οποίος δεν είναι παντρεμένος. Ένας απότους φίλους του,τον ρωτάει: «Ο γιος σου μεγάλωσε, του βρήκες νύφη; Στην κόρη σου δεν βρήκες ακόμα γαμπρό; Ο φίλος βλέπει την κατάσταση του αγοριού και κάνει τον πατέρα να νοιώθει ότι πρέπει να κανονίσει τον γάμο του γιου του και της κόρης του. Ένα χρόνο μετά τους γάμους ο ίδιος άντρας ρωτάει: «Ο γιος σου δεν έχει ακόμα παιδί; Ούτε η κόρη σου; Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς νοιώθουν ότι είναι καθήκον τους να κανονίσουν τον γάμο των παιδιών τους. Εάν οι γονείς είναι χαλαροί και δεν κάνουν τίποτε, οι άλλοι μπορεί να τους πουν ότι κάνουν μεγάλη αμαρτία. Τι παράξενος κόσμος είναι αυτός! Χρόνο με τον χρόνο, εποχή με την εποχή όλοι λένε: «το παιδί μου και γάμος!» Αυτά τα δύο πράγματα έχουν εντυπωθεί στην καρδιά και στο νου των ανθρώπων. Έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Η κοινωνία δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να ζήσει διαφορετικά. Μέσα από την συνείδηση του σώματος, ο άνθρωπος γεννιέται και πεθαίνει, γεννιέται και πεθαίνει. Εδώ ο γάμος και τα παιδιά είναι υποχρεωτικά για όλους!
Jay Sai Ram
VS
   






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου