Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 2"

Η Σκέψη της Ημέρας

Όταν υπομένουμε τις κακουχίες και εκτελούμε το καθήκον μας με αποφασιστικότητα, τότε όλες μας οι πράξεις γίνονται τάπας (πνευματική άσκηση).






Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ
Βασάντα:  Σουάμι, γιατί οι άνθρωποι υποφέρουν από τόσα προβλήματα ; Νιώθω ανήμπορη να το αντέξω. Μέσα από τις ευλογίες Σου, Σε παρακαλώ, χάρισε την ευτυχία στον κόσμο!
Σουάμι:     Ο καθένας βιώνει τις συνέπειες του κάρμα που έχει συσσωρευτεί από το παρελθόν.
Βασάντα:  Σουάμι, Σε παρακαλώ, σβήσε τις συνέπειες του Κάρμα και τις αμαρτίες όλων από τώρα και πέρα!
Σουάμι:     Ακόμη κι αν το κάνω, θα επιστρέψουν στο ίδιο αμαρτωλό δρόμο ξανά και ξανά. Γιατί υφίστανται τις εμπειρίες σύμφωνα με τις παλιές τους πράξεις και έτσι βρίσκονται κάτω από κάποιον έλεγχο και έτσι φοβούνται τις κακές πράξεις. Αλλιώς θα αρχίσουν να ζούνε όπως τους αρέσει.
Βασάντα;  Και τότε ποια είναι η έξοδος; Πότε θα αφυπνιστούν πνευματικά; Πότε θα βιώσουν τον Θεό;
Σουάμι:     Είναι ο ίδιος ο νόμος του Κάρμα που εφαρμόζεται. Αν ένα πρόβλημα λυθεί, τότε ένα άλλο εμφανίζεται. Το άγχος για την επίλυση των προβλημάτων θα έρθει σε ένα τέλος μόνον αν επιτευχθεί πλήρης παράδοση στον Θεό. Και τότε θα προβλήματα θα πηγαίνουν και θα έρχονται, αλλά ο άνθρωπος πια δεν θα επικεντρώνεται σ’ αυτά.
Βασάντα:  Νιώθω λύπη στην καρδιά μου όταν τα σκέφτομαι, Σουάμι. Σε παρακαλώ, λούσε με τη Χάρη Σου και χάρισέ τους πνευματική αφύπνιση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου