Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας

Η Αθανασία κερδίζεται μόνο με τη αυτοθυσία. Όταν θυσιάζουμε την εγκόσμια ζωή για τον Θεό, οι συνέεπειες του κάρμα εξαφανίζονται.

ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ   ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ   7

Κεφάλαιο 1 
ΤΑ ΣΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΚΤΙ
Ο Σουάμι έδωσε ένα χαρτί στις 16 Φεβρουαρίου του 2013 το οποίο ήταν γραμμένο και από τις δύο του πλευρές. Στο διαλογισμό ρώτησα τον Σουάμι για αυτά και Εκείνος είπε ότι πρέπει να γράψω για το καθένα από αυτά χωριστά. Και να η λίστα:
·          Το Άτμα είναι Ένα – τα σώματα πολλά
·           Γέμισε με Πρέμα – η Πρέμα είναι Θεός
·           Να έχεις πάντα συνειδητοποίηση
·           Έσο ευτυχισμένη. Άφησε και τους άλλους ευτυχισμένους
·           Το Μούκτι είναι το δικαίωμα της γέννησής μας
·           Το καθήκον του ανθρώπου είναι να φθάσει τον Θεό
·            Μια ζωή χωρίς Πρέμα είναι θάνατος
·            Η ζωή είναι όπως  είναι και τα αισθήματα
·            Η ελευθερία …
·            Η Πρέμα είναι το Ντάρμα της Σάτυα Γιούγκα
·            Τα αισθήματα και μόνο είναι υπεύθυνα για τα δεσμά και την 
·             ελευθερία
·             Το ύψιστο Ντάρμα είναι να φθάσεις τον Θεό
·             Η σοφία είναι πλήρης όταν τίθεται σε  εφαρμογή
·             Η Αυτοθυσία ανθεί μέσα από την Πρέμα – Η Πρέμα μεγαλώνει 
·             μέσα από την Αυτοθυσία
·             Η Αυτοθυσία είναι το κλειδί για την Αλήθεια
Άτμα ένα σώματα πολλά
Η ανθρώπινη γέννηση μας έχει δοθεί για να μάθουμε αυτό ακριβώς. Αυτό είναι το Ένα, που διαπερνά τα πάντα,  Άτμα. Οι Βέδες διακηρύσσουν Ekohum Bahusyam   από το Ένα προέρχονται τα πολλά. Αυτό είναι που ο Κρίσνα λέει στην Μπαγκαβάτ Γκίτα «Εγώ είμαι ο σπόρος όλης της  Δημιουργίας.» Είναι ο σπόρος για ολόκληρη τη Δημιουργία.
Από ένα μικρό σπόρο ξεφυτρώνει ένα μεγάλο δένδρο. Το δένδρο, ο κορμός, τα κλαδιά, τα φύλλα, τα λουλούδι, και τα ώριμα μα και ανώριμα φρούτα – όλα προέρχονται από έναν σπόρο. Υπάρχουν πολλά λουλούδια σε ένα κλαδί. Όμως το κλαδί δεν λέει σ’ αυτό που βρίσκεται από κάτω του: «Είσαι πιο κάτω από μένα, εγώ βρίσκομαι πιο ψηλά!» Το ένα  τρυφερό και καταπράσινο φύλλο δεν λέει στο ξεραμένο: «Εγώ είμαι νέο και εσύ σύντομα θα πέσεις!» Κανένα τους δε μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι πολύ πλούσιοι ή κατέχουν υψηλές θέσεις. Όλοι είναι κλαδιά του ίδιου δέντρου. Το γόητρο και τα χρήματα θα υπάρχουν μόνο για λίγο διάστημα. Όπως και το τρυφερό φύλλο έτσι και οι νέοι δεν θα πρέπει να προσβάλλουν τους ηλικιωμένους. Μην είστε περήφανοι για τα νιάτα σας! Τα νιάτα διαρκούν ελάχιστα. Ένα ώριμο φρούτο, βλέποντας το ανώριμο δεν θα του πει: «Κοίτα με είμαι όμορφο και γλυκό. Εσύ είσαι ξινό!» Κάποια μέρα και αυτή η ομορφιά θα χαθεί.
Δεν πρέπει να λέει κάποιος: «Η δική μου  θρησκεία είναι καλύτερη από τη δική σ0υ!» Όλοι είναι παιδιά του Ενός Θεού και μόνον. Υπάρχει μόνον ένα Άτμα που βρίσκεται στο σώμα όλων μας. Ολόκληρο το Σύμπαν είναι πράγματι Atma Chaitanyam που σημαίνει ο Θεός βρίσκεται και μέσα και έξω. Αν ο Θεός το θελήσει, μπορεί να κάνει τα πάντα. Έτσι κανείς δεν θα πρέπει να έχει ίχνος υπερηφάνειας. Μην βλέπετε διαφορές στις κάστες, στα φρονήματα, στις θρησκείες, στις χώρες πουθενά. Ο σημερινός εκατομμυριούχος μπορεί να γίνει ο αυριανός  ζητιάνος. Ο σημερινός ζητιάνος ο αυριανός εκατομμυριούχος. Και έτσι ό,τι φαίνεται σε τούτον τον κόσμο δεν είναι παρά το έργο της Μιας Τσαϊτάνυα, Συνειδητότητας. Η συνειδητοποίηση αυτή είναι Μούκτι, Απελευθέρωση. Μέχρι τότε πρέπει να γεννιόμαστε και να πεθαίνουμε ξανά και ξανά.
Όταν κάνουμε σάντανα, ανακαλύπτουμε ότι δεν είμαστε το σώμα και συνειδητοποιούμε ότι είμαστε Άτμα. Αυτή η εμπειρία μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μόνον το τα πάντα Διαπερνούν Άτμα. Αυτό είναι που λέγεται και στο Ναράγιανα Σούτρα.
 Αntar Bahischa Tatsarvam Vyaapya Naaraayanah Sthitah

Η Αρχή του Ναράγιανα βρίσκεται μέσα, έξω στην πραγματικότητα παντού. Είναι ο τα Πάντα Διαπερνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου