Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛ. ΒΙΒΛΙΟ "Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ: ΣΑΙ ΜΠΟΝΤ 007"

Η Σκέψη της Ημέρας

Η σοφία είναι ατελής εφόσον δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.












ΚΕΦΑΛΑΙΟ  5
Πόσοι Χάνουμαν;

Με εκπλήττει το γεγονός  του πόσοι  διαφορετικοί πιστοί του Χάνουμαν έχουν έρθει εδώ.  Εκείνος που πρωτοήρθε δεν ήθελε τον κόσμο να συνωστίζεται ούτε και να δείχνει τις δυνάμεις του. Ήθελε να λατρεύει τον Θεό σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Του είπαν να πάει στο Μούκτι Νίλαγιαμ για να βρει τη γαλήνη. Είναι ένας απλός άνθρωπος του χωριού και ο ιερέας του Ναού του Χάνουμαν. Ο Χάνουμαν μπήκε μέσα του επειδή ο ίδιος εμφορείται από ειλικρινή αφοσίωση. Προσευχήθηκε στον Χάνουμαν και του είπε να έρθει στο Μούκτι Νίλαγιαμ για να βρει ηρεμία. Και εκείνος δε γνώριζε τίποτα για μένα. Ρώτησε και βρήκε πού βρίσκεται το Μούκτι Νίλαγιαμ και έτσι ήρθε εδώ. Το πρόσωπό του φωτιζόταν από μια ιδιαίτερη ακτινοβολία.
Οι άλλοι δύο το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να συγκεντρώνουν πλήθος οπαδών γύρω τους. Με την τακτική τελετουργική τους λατρεία προς τον Κύριο Χάνουμαν απέκτησαν κάποιες δυνάμεις  σίντις, καθώς άνοιξαν κάποια τσάκρα τους. Χρησιμοποιούν αυτές  τις δυνάμεις για να κερδίζουν τα προς το ζειν.  Μα εξαιτίας αυτού οι κακές δυνάμεις μεγαλώνουν μέσα τους χωρίς να συμβαίνει το ίδιο και με το επίπεδο της συνειδητοποίησής τους. Το εγώ τους συνεχώς φουσκώνει εξαιτίας  των επαίνων. Κερδίζουν πολλά χρήματα. Ο τρόπος με τον οποίον μιλούσε ο τρίτος άνθρωπος έδειχνε ξεκάθαρα το υπερφίαλο εγώ του. Προσπάθησε  πολύ να έλξει όσους συνάντησε εδώ επιδεικνύοντας  τις δυνάμεις του. Μπροστά στα μάτια μας έκανε παράσταση σα το μάγο που κάνει τα τρικς του σε ένα τσίρκο. Γεμάτα εκπλήξεις μα και σοκαρίσματα!
Αν κάνουμε σίντις η ενέργεια που απαιτείται για να φθάσουμε τον Θεό καταναλίσκεται. Ποια η ανάγκη να επιδείξει τις δυνάμεις του στον Πρωθυπουργό; Γιατί έχει τέτοια φιλοδοξία για να αποκτήσει όνομα, φήμη και χρήματα; Μπορεί με αυτά να κερδίσει τον Θεό; Όχι, βεβαίως. Όλα αυτά δεν είναι μόνιμα. Οι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν τους άλλους και να θεραπεύουν τις αρρώστιες τους. Αν δεν θεραπεύετε τις αρρώστιες με βιμπούτι, θα πάνε σε γιατρό, που θα τους δώσει φάρμακο και θα τους θεραπεύσει.
Ποιο είναι το δικό σας στάδιο; Πρέπει να σπαταλάτε ενέργεια που προορίζεται όμως για να φθάσετε  τον Θεό; Δεν θα πρέπει πρώτα να φθάσετε στην Απελευθέρωση; Για πόσο ακόμη θέλετε  να πολεμάτε στον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων; Κατ’ αρχήν χρησιμοποιήστε την ενέργειά σας για να σώσετε  τον εαυτό σας και μετά να ανησυχείτε για τους άλλους. Εγώ φοβάμαι ακόμη και να κοιτάξω αυτούς που κάνουν σίντις. Δε μ’ αρέσει η στάση τους, γιατί με ενδιαφέρει να μη σπαταλούν άσκοπα τις δυνάμεις τους. Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομα του Σουάμι για να κάνουν άλλους να πιστέψουν σ’ αυτούς. Ολόκληρος ο κόσμος πιστεύει ότι ο Σουάμι είναι Θεός. Ο Θεός έχει κατέβει στη Γη για να σώσει την ανθρωπότητα. Όπως και ο Κρίσνα έχει δώσει την Μπαγκαβάτ Γκιτά και διδάσκει πώς να ζήσουμε μιαν ιδεατή ζωή.  Δίδαξε:
·                         Πώς να δραπετεύσουμε από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων.
·                         Πώς να εργαζόμαστε χωρίς καμιά προσκόλληση.
·                         (και) Τον πραγματικό στόχο της ζωής.
Αυτός ο Αβατάρ, ο Σουάμι, εκπληρώνει τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων. Παρέχει τα απαραίτητα όχι μόνο για το σώμα μα και για το νου. Γι’ αυτόν το λόγο ιδρύει νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα που διδάσκουν ανθρώπινες αξίες. Παρέχει τροφή και καθαρό νερό.  Η ίδια η κυβέρνηση αδυνατεί να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον με τέτοιον αποτελεσματικό τρόπο. Ο Σουάμι βοηθάει τους ανθρώπους εξαιτίας της   χωρίς όρια αγάπης Του γι’ αυτούς. Το 2006 τέλεσε την Άτι Ρούντρα Μάχα Γιάγκνια για τον εξαγνισμό του κόσμου. Μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν στο Πουτταπάρτι και λάτρεψαν τον Σουάμι καθώς ταυτόχρονα σκέφτονταν: «Είναι αρκετό το να έχουμε απλώς το Ντάρσαν του Σουάμι;» Την ώρα που έγραφα αυτό το δοκίμιο, άκουσα ότι χιλιάδες πιστών πήγαιναν στο Τσενάι να δουν τον Σουάμι.
Όσοι κάνουν σίντις παρουσιάζουν τη δύναμη τούτου του Μεγάλου Αβατάρ σα να’ ναι δική τους. Λένε: «Ο Σουάμι μού είπε αυτό, ο Σουάμι κάνει τούτο μέσα από μένα, κ.λ.π….» Ο Σουάμι έχει έρθει για να χαρίσει το δώρο της αιώνιας Απελευθέρωσης. Κάντε χρήση των σίντις μόνο γι’ αυτόν το λόγο. Μην τις σπαταλάτε επιδεικνύοντάς  τες στους άλλους.

                                    g g g
Ας έρθουμε τώρα στον τέταρτο Χάνουμαν. Στο βιβλίο «Η Κοσμική Μορφή του Ανθρώπου – Πρέμα Σάι Αβατάρ Μέρος 4» ο Σουάμι μού είπε να γράψω για τους εννέα πλανήτες και για τα πετράδια που συνδέονται με αυτούς. Τότε ο Σουάμι μου είχε ζητήσει να κάνω εννέα κοσμήματα χρησιμοποιώντας διάφορα πετράδια. Όταν έγραφα για τα μαργαριτάρια, είπα: «Η Μητέρα Σίτα έδωσε ένα κολιέ μαργαριτάρια στον Χάνουμαν σα δώρο. Ο Χάνουμαν δάγκωνε το κάθε μαργαριτάρι και το έβαζε και στο αυτί του για να δει αν ακουγόταν το όνομα του Ράμα. Και μην ακούγοντάς το τα πετούσε το ένα μετά το άλλο.»
Η αφοσίωση του Χάνουμαν αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα για όλον τον κόσμο. Ένιωσε, παρ’ όλα αυτά, μεγάλη ενοχή και υπέφερε γιατί δεν έδειξε  τον προσήκοντα σεβασμό προς τη Μητέρα Σίτα, που του είχε χαρίσει  το μαργαριταρένιο κολιέ. Σκεφτόταν: «Έχω καταστρέψει το δώρο που Εκείνη μου χάρισε.» Ένα μέρος τούτου του αισθήματος  ενοχής του Χάνουμαν εισήλθε σε έναν πιστό από την Αμερική.
Να η ιστορία. Κάποιος πιστός μου έφερε ένα σάρι από το Δελχί. Στο σάρι εμφανίστηκαν μαργαριτάρια. Ρώτησα τον Σουάμι και Εκείνος είπε: «Εγώ έβαλα τα μαργαριτάρια στο σάρι.»  Λίγο αργότερα ο ίδιος πιστός μού έστειλε ένα κολιέ μαργαριτάρια όταν έμενε στο Πουτταπάρτι. Μα τα μαργαριτάρια ποτέ δεν έφθασαν! Όταν την επόμενη χρονιά με επισκέφτηκε, μου έδωσε ένα άλλο κολιέ μαργαριταρένιο. Ρώτησα τον Σουάμι γιατί ο πιστός ήθελε να μου δώσει μαργαριτάρια.
Όταν έγραφα αυτό το κεφάλαιο, ρώτησα τον πιστό αν είχε κάποιον ιδιαίτερο σύνδεσμο με τον Χάνουμαν, κάποια ασυνήθιστη εμπειρία. Δεν του είχαμε πει ότι ο Σουάμι μάς είχε πει ότι ήταν μια όψη του Χάνουμαν. Και τότε εκείνος μας έστειλε το ακόλουθο email:
Αγαπημένη Άμμα,
Πολλά θαύματα έγιναν στο σπίτι ενός πιστού. Όταν αγοράζουν από εκεί σάρις, εμφανίζονται διάφορα  πετράδια σ’ αυτά. Είπα σε μια κυρία ότι ήθελα ένα κίτρινο σάρι για μια φίλη. Δεν της είπα ότι ήταν για τη Βασάντα Σάι. Το αγόρασα και είδα μέσα σ’ αυτό τρία ροζ μαργαριτάρια και μια πέτρα φεγγαριού. Η κυρία μού είπε ότι ποτέ πριν δεν είχαν εμφανιστεί μαργαριτάρια. Αυτό το σάρι και τα πετράδια τα έδωσα στην Άμμα. Λίγα χρόνια αργότερα  είδα κάτι ροζ μαργαριτάρια και μέσα μου ένιωσα την ανάγκη να αγοράσω 108 τέτοια και να τα κάνω για σένα. Η σύζυγός μου και εγώ σκεφτήκαμε ότι θα σου άρεζαν το ροζ, αφού ο Σουάμι είχε πει ότι το δέρμα της Ράντα ήταν ροζ. Νομίσαμε ότι αυτό θα ήταν ένα δώρο του Σουάμι για σένα μέσα από μας. Ατυχώς  αυτά και ένα πακέτο βιμπούτι χάθηκαν στο ταχυδρομείο και έτσι εσύ ποτέ δεν τα πήρες.
Γαλήνιος σκόπευα να σου δώσω τα περασμένα σε νήμα 108 μαργαριτάρια. Άμμα! Γι’ αυτό και ήρθα στο Μούκτι Νίλαγιαμ τον Ιούνιο του 2006 με το δώρο των μαργαριταριών. Σου τα έδωσα από αγάπη. Άμμα, εξαιτίας  της αγάπης και της αφοσίωσης  μοιράζεσαι τα πάντα και  εμπνέεις όλους τους πιστούς. Πραγματικά, η σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να σου πούμε ότι τα μαργαριτάρια είναι εκ μέρους όλων των πιστών.
(Και ο πιστός συνέχισε να μιλάει για τον Κύριο Χάνουμαν)
Πάντα αναγνώριζα  το Μεγαλείο Του και διάβαζα συνεχώς πριν από 20 χρόνια τη Χάνουμαν Τσαλίσα. Το 1983 στο Πουτταπάρτι, ένας φίλος μού είπε: «Αν πάρεις μια τρίχα από το χέρι του Χάνουμαν και τη βάλεις στο αυτί σου, θα μπορέσεις να ακούσεις Ραμ, Ραμ, Ραμ.» Αυτό με συγκλόνισε τόσο βαθειά –πράγμα που συνέβη και σε άπειρους άλλους πιστούς. Σκέφτηκα: «Ο Χάνουμαν είναι τόσο Μεγάλος. Θα ήθελα να Του μοιάσω όλο και πιο πολύ!»
Και τότε την τελευταία εβδομάδα, και επί τρεις συνεχόμενες μέρες, κατά τον πρωινό διαλογισμό, είχα μια περίεργη εμπειρία. Για κάποιον λόγο η αναπνοή μου αυθόρμητα έγινε πολύ βαθειά. Ένιωσα και είδα με το μάτι του νου μου τον Χάνουμαν να κάθεται στο μέρος μου σε μια καρέκλα με τα πόδια σταυρωτά, σα να είχε ενωθεί με μένα. Τούτη η αυθόρμητη εμπειρία με άφησε έκθαμβο. Και είμαι τόσο χαρούμενος που μπορώ να τη μοιραστώ τώρα μαζί σου.
Σάι Ραμ

                                              g g g
Αυτός ο πιστός δεν ήξερε ότι ήταν ένα μικρό τμήμα του Χάνουμαν. Λάτρευε με αφοσίωση τον Χάνουμαν και διάβαζε την Χάνουμαν Τσαλίσα. Δύο φορές δέχθηκε εμπειρίες από τον Χάνουμαν, χωρίς, όμως, να τις πει σε κανέναν. Όταν ρώτησα τον Σουάμι γιατί μου έδωσε το μαργαριταρένιο κολιέ, ο Σουάμι απάντησε: «Έχει ένα μικρό αίσθημα ενοχής του Χάνουμαν.»  Ο Σουάμι ο Ίδιος έχει πει ότι είναι ένα μικρό κομμάτι του Χάνουμαν. Κάνει σάντανα με τόση αφοσίωση για τον Σουάμι, όση είχε και ο Χάνουμαν για τον Ράμα. Κάποτε ένας πιστός μού έδωσε ένα λίνγκαμ. Μα και αυτός είχε  βρει ένα λίνγκαμ καθώς έσκαβε τον κήπο του στην Αμερική. Αυτός είναι ο καρπός της  σάντανά του. Πολλές φορές αγόρασε μαργαριτάρια. Μόνο τώρα ο Σουάμι έχει εξηγήσει το λόγο.

Jai Sai Ram!
V S

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου