Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας

Ο μοναδικός δρόμος για να εξασφαλιστεί η πραγματική γαλήνη είναι ο δρόμος της Αυτοθυσίας



ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ  ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7  

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  1


ΤΑ ΣΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΚΤΙ





… Να έχεις πάντοτε επίγνωση
Μόνον όταν έχουμε επίγνωση μπορούμε να φθάσουμε τον καρπό της γέννησής μας. Επαγρύπνηση απαιτείται την κάθε στιγμή. Η επαγρύπνηση χρειάζεται για το νου, τη διάνοια τις αισθήσεις, κάθε στιγμή. Και αυτό γιατί οι κακές ιδιότητες μπορούν ανά πάσα στιγμή να εμφανιστούν και από κάθε κατεύθυνση. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι  με επαγρύπνηση. Πρέπει να ασκηθούμε γι’ αυτό. και τότε μόνον θα μπορέσουμε να φθάσουμε τον Θεό. Το Μαχαβάκυα δηλώνει: Prajnanam Braham.  Πραγκνιάνα σημαίνει συνεχή  και ολοκληρωμένη επίγνωση. Όποιος φθάνει σε αυτό το στάδιο, βρίσκεται στο στάδιο του Θεού. Γι’ αυτό Ο  αυτοέλεγχος, η ενδοσκόπηση, είναι πολύ – πολύ σημαντική.  Πρέπει πάντα να έχουμε επίγνωση της κάθε μας σκέψης, λέξης και πράξης και της καρδιάς. Αυτό είναι που ο Σουάμι υποδηλώνει με τη λέξη  W A T C H: ΠΡΟΣΕΧΕ
Τις λέξεις -W
Τις πράξεις - A
Τις σκέψεις -Τ
Τον χαρακτήρα -C
 Την καρδιά -H
Πρέπει κάθε στιγμή να παρακολουθούμε με επαγρύπνηση το νου μας, τις σκέψεις και τις πράξεις. Αυτό και εφάρμοσα σε όλη μου τη ζωή. Η συνεχής επαγρύπνηση είναι που με έφερε σε τούτο το στάδιο. Αν έχουμε επαγρύπνηση, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την Αλήθεια.


Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας
Η αθανασία κερδίζεται μόνο μέσα από την αυτοθυσία. Όταν θυσιάσουμε την εγκόσμια ζωή για τον Θεό, τότε εξαφανίζονται και οι επιδράσεις του κάρμα.


ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ        ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ    7  
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Γιατί κτίζουν φράγματα για χειμαρρώδεις πλημμύρες; Θα σταματήσουν τις πλημμύρες; Μπορούν τα φράγματα να  σταματήσουν την πλημμύρα που μπορεί και σηκώνει δέντρα ολόκληρα; Είμαι ελεύθερο πουλί. Έχω σπάσει όλα τα δεσμά που μας βάζουν οι κανόνες και κανονισμοί, τα τελετουργικά και οι παραδόσεις. Έχω σπάσει και το ίδιο το Ντάρμα. Είμαι ένα ελεύθερο πουλί που πετάει στον Σάι Ουρανό, το γεμάτο ευδαιμονία. Μπορείτε να ελέγξετε το φως ή τον αέρα; Μπορείτε να τραβήξετε γραμμές και να πείτε μείνετε μέσα σ’ αυτές; Οι γραμμές που έχει ο νους σας  χαράξει δεν μπορούν να ελέγξουν αυτήν την Πρέμα της Ράντα. Αφήστε  την να πάρει το δικό της δρόμο  μα και εσείς  προσπαθήστε να την βιώσετε και απολαύσετε.
Επισκέπτεστε  έναν πιστό για να τον κριτικάρετε για το πού βάζει τις φωτογραφίες; Μάθετε να αδράχνετε  τις καλές δονήσεις  του μέρους εκείνου. Σκεφτείτε  πώς να αφυπνιστείτε πνευματικά, πώς να αποκτήσετε το όραμα του Θεϊκού Άτμα. Όταν είστε από τους πλέον τυχερούς που έχετε τούτη τη γέννηση, την τόσο πολύτιμη, μην σπαταλάτε τον χρόνο με το να σκέφτεστε τέτοια ανάξια λόγου πράγματα. Ακόμα και αν βρείτε κάτι λάθος, σκεφτείτε ότι ο Μπαγκαβάν θα το αναλάβει. Όσοι δηλώνουν πιστοί του Μπαγκαβάν πρέπει να ακολουθούν τις Αρχές Του. Μια από τις πλέον κύριες  διδασκαλίες Του είναι να μη μιλάμε άσχημα για τους άλλους. Αντίθετα να πράττουμε σύμφωνα με τη διδασκαλία του Σουάμι. Αλλάξτε τη γεμάτη προκαταλήψεις όρασή σας. Εστιάστε την στον Μπαγκαβάν. Ποια η ωφέλεια του να συζητάμε σε ποιο μέρος πρέπει να μπει η κάθε φωτογραφία; Πρέπει να έχουμε τα μάτια της Πρέμα για να φθάσουμε τον Θεό. Πρέπει να εκπαιδευτούμε να βλέπουμε τα πάντα με Πρέμα. Ναι, χρειαζόμαστε και κανονισμούς και κανόνες μα περισσότερο χρειαζόμαστε να εφαρμόσουμε τις διδασκαλίες του Σουάμι. Οι κανονισμοί τους δεν θα τους επιτρέψουν ούτε τα βιβλία, που έχω γράψει, να διαβάσουν.
 Ο Άγιος Τιρουβαλλούβαρ λέει: «Μπορεί κάποιος να βάλει όρια στην αγάπη». Η στενομυαλιά  δεν επιτρέπει σε κάποιον  να βιώσει  την χωρίς όρια αγάπη. Μόνο λάθη βρίσκει. Γιατί φοράτε σκίαστρα αρνούμενοι να δείτε το καλό στους άλλους; Για σκεφτείτε το. Τα γράφω όλα αυτά μόνο γιατί ο Μπαγκαβάν μού το λέει να το κάνω. Σταματήστε να κριτικάρετε τους άλλους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι έξω από το δικό μας νοητικό επίπεδο. Μάθετε να σέβεστε τους άλλους. Ποτέ να μη μιλάτε με απερισκεψία ή με διάθεση αποδοκιμασίας.
Sarva jeeva thiraskaaram kesavam prathi gachathi
Όταν προσβάλλετε κάποια ψυχή είναι σα να προσβάλλετε τον Ίδιο τον Θεό.

Ο Μπαγκαβάν βρίσκεται σε όλα τα δημιουργήματα. Οι Σάι πιστοί πρέπει να πράττουν σύμφωνα με τις Αρχές του Μπαγκαβάν. Πρέπει να έχουμε τις  αρετές  που ο Μπαγκαβάν περιμένει από μας. Η καρδιά μας πρέπει να πλημμυρίζει από αγάπη. Ο Θεός μπορεί να φανεί μόνον μέσα από αγάπη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να δείξουμε αγάπη σε όλους. Η Ενσάρκωση της Κάλι Γιούγκα. ο Μπαγκαβάν Σάτυα Σάι Μπάμπα,  έχει έρθει για να μας λυτρώσει όλους μας. Μας διδάσκει με έναν εύκολο τρόπο για την Απελευθέρωση. Όλοι όσοι ζούνε τώρα είναι εξαιρετικά τυχεροί. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ασκητισμό όπως στα παλιά χρόνια. Δεν χρειάζεται να ελέγξουμε τις αισθήσεις μας και να ψάξουμε τον Θεό στα δάση και στις σπηλιές. Μας διδάσκει το σωστό τρόπο ζωής ώστε όπου κι αν βρισκόμαστε να φθάσουμε τον Θεό. Επί εβδομήντα οκτώ χρόνια μας διαφωτίζει στο πώς θα ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο. Αν περπατήσουμε σύμφωνα με τις Αρχές Του, θα είναι αρκετό. Μπορούμε να φθάσουμε τον Θεό. Μην χάνετε τούτην τη χρυσή ευκαιρία! Ακολουθήστε τις διδασκαλίες Του. 

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΡΑΜΑΤΡΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας 

Η Αυτοθυσία ευδοκιμεί μέσα από την Πρέμα και η Πρέμα αυξάνεται μέσα από την αυτοθυσία.



ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ  7



…Γεμίστε με  Πρέμα, η Πρέμα είναι Θεός.


Όταν γεμίζουμε με αγάπη, αυτό είναι Θεός. Ο Θεός είναι η Ενσάρκωση της Αγάπης. Αυτό είναι που δείχνουν, όταν έρχονται οι Αβατάρς. Τώρα ο Σουάμι,  ο Μεγαλύτερος Αβατάρ όλων των Εποχών, ήρθε και δίδαξε το ίδιο πράγμα. Μας προσφωνούσε «Ενσαρκώσεις τις Αγάπης» Prema Swaroopalara. Καθώς ο Σουάμι είναι η Ενσάρκωση της Αγάπης γι’ αυτό και Εκείνος μας αποκαλούσε και μας  ενσαρκώσεις της Αγάπης. Μόνον όποιος δεν έχει Πρέμα βλέπει διαφορές. Μαλώνουμε κάποιον και τον αποκαλούμε: «Ε εσύ σκυλί η διάβολε!» Και η αιτία είναι ότι αυτές οι ζωώδεις ιδιότητες βρίσκονται μέσα μας. Η ζωή δεν είναι παρά μια αντανάκλαση, αντήχηση και αντίδραση. Ο κόσμος είναι η αντανάκλασή μας. Ο Νταρμαράτζα και ο Ντουρυόντανα στη Μαχαμπαράτα αυτό το έχουν αποδείξει. Εγώ γράφω αυτήν την ιστορία στα βιβλία μου κάθε φορά. Αν είμαστε καλοί, ο κόσμος μάς φαίνεται καλός. Αν είμαστε κακοί, τότε ο κόσμος  εμφανίζεται στα μάτια μας κακός. Γι’ αυτό αν γεμίσουμε με Πρέμα, βλέπουμε σε όλους και σε όλα την Πρέμα. Ο Θεός δεν βλέπει ποτέ διαφορές και σε κανέναν. Δε λέει: «Αυτό είναι καλό, αυτό κακό.» Η Αγάπη Του μας λούζει όλους το ίδιο. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να μεγαλώσει και η δική μας Πρέμα. Αυτό είναι το Στάδιο του Θεού. ο Θεός δεν έχει ούτε μορφή ούτε όνομα.
Η Αγάπη είναι η Μορφή Του
Η Αλήθεια είναι η Αναπνοή Του
Όπου υπάρχει η Αγάπη εκεί κατοικεί στ’ αλήθεια ο Θεός






Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 7

Η Σκέψη της Ημέρας

Η Αθανασία κερδίζεται μόνο με τη αυτοθυσία. Όταν θυσιάζουμε την εγκόσμια ζωή για τον Θεό, οι συνέεπειες του κάρμα εξαφανίζονται.

ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ   ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ   7

Κεφάλαιο 1 
ΤΑ ΣΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΚΤΙ
Ο Σουάμι έδωσε ένα χαρτί στις 16 Φεβρουαρίου του 2013 το οποίο ήταν γραμμένο και από τις δύο του πλευρές. Στο διαλογισμό ρώτησα τον Σουάμι για αυτά και Εκείνος είπε ότι πρέπει να γράψω για το καθένα από αυτά χωριστά. Και να η λίστα:
·          Το Άτμα είναι Ένα – τα σώματα πολλά
·           Γέμισε με Πρέμα – η Πρέμα είναι Θεός
·           Να έχεις πάντα συνειδητοποίηση
·           Έσο ευτυχισμένη. Άφησε και τους άλλους ευτυχισμένους
·           Το Μούκτι είναι το δικαίωμα της γέννησής μας
·           Το καθήκον του ανθρώπου είναι να φθάσει τον Θεό
·            Μια ζωή χωρίς Πρέμα είναι θάνατος
·            Η ζωή είναι όπως  είναι και τα αισθήματα
·            Η ελευθερία …
·            Η Πρέμα είναι το Ντάρμα της Σάτυα Γιούγκα
·            Τα αισθήματα και μόνο είναι υπεύθυνα για τα δεσμά και την 
·             ελευθερία
·             Το ύψιστο Ντάρμα είναι να φθάσεις τον Θεό
·             Η σοφία είναι πλήρης όταν τίθεται σε  εφαρμογή
·             Η Αυτοθυσία ανθεί μέσα από την Πρέμα – Η Πρέμα μεγαλώνει 
·             μέσα από την Αυτοθυσία
·             Η Αυτοθυσία είναι το κλειδί για την Αλήθεια
Άτμα ένα σώματα πολλά
Η ανθρώπινη γέννηση μας έχει δοθεί για να μάθουμε αυτό ακριβώς. Αυτό είναι το Ένα, που διαπερνά τα πάντα,  Άτμα. Οι Βέδες διακηρύσσουν Ekohum Bahusyam   από το Ένα προέρχονται τα πολλά. Αυτό είναι που ο Κρίσνα λέει στην Μπαγκαβάτ Γκίτα «Εγώ είμαι ο σπόρος όλης της  Δημιουργίας.» Είναι ο σπόρος για ολόκληρη τη Δημιουργία.
Από ένα μικρό σπόρο ξεφυτρώνει ένα μεγάλο δένδρο. Το δένδρο, ο κορμός, τα κλαδιά, τα φύλλα, τα λουλούδι, και τα ώριμα μα και ανώριμα φρούτα – όλα προέρχονται από έναν σπόρο. Υπάρχουν πολλά λουλούδια σε ένα κλαδί. Όμως το κλαδί δεν λέει σ’ αυτό που βρίσκεται από κάτω του: «Είσαι πιο κάτω από μένα, εγώ βρίσκομαι πιο ψηλά!» Το ένα  τρυφερό και καταπράσινο φύλλο δεν λέει στο ξεραμένο: «Εγώ είμαι νέο και εσύ σύντομα θα πέσεις!» Κανένα τους δε μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι πολύ πλούσιοι ή κατέχουν υψηλές θέσεις. Όλοι είναι κλαδιά του ίδιου δέντρου. Το γόητρο και τα χρήματα θα υπάρχουν μόνο για λίγο διάστημα. Όπως και το τρυφερό φύλλο έτσι και οι νέοι δεν θα πρέπει να προσβάλλουν τους ηλικιωμένους. Μην είστε περήφανοι για τα νιάτα σας! Τα νιάτα διαρκούν ελάχιστα. Ένα ώριμο φρούτο, βλέποντας το ανώριμο δεν θα του πει: «Κοίτα με είμαι όμορφο και γλυκό. Εσύ είσαι ξινό!» Κάποια μέρα και αυτή η ομορφιά θα χαθεί.
Δεν πρέπει να λέει κάποιος: «Η δική μου  θρησκεία είναι καλύτερη από τη δική σ0υ!» Όλοι είναι παιδιά του Ενός Θεού και μόνον. Υπάρχει μόνον ένα Άτμα που βρίσκεται στο σώμα όλων μας. Ολόκληρο το Σύμπαν είναι πράγματι Atma Chaitanyam που σημαίνει ο Θεός βρίσκεται και μέσα και έξω. Αν ο Θεός το θελήσει, μπορεί να κάνει τα πάντα. Έτσι κανείς δεν θα πρέπει να έχει ίχνος υπερηφάνειας. Μην βλέπετε διαφορές στις κάστες, στα φρονήματα, στις θρησκείες, στις χώρες πουθενά. Ο σημερινός εκατομμυριούχος μπορεί να γίνει ο αυριανός  ζητιάνος. Ο σημερινός ζητιάνος ο αυριανός εκατομμυριούχος. Και έτσι ό,τι φαίνεται σε τούτον τον κόσμο δεν είναι παρά το έργο της Μιας Τσαϊτάνυα, Συνειδητότητας. Η συνειδητοποίηση αυτή είναι Μούκτι, Απελευθέρωση. Μέχρι τότε πρέπει να γεννιόμαστε και να πεθαίνουμε ξανά και ξανά.
Όταν κάνουμε σάντανα, ανακαλύπτουμε ότι δεν είμαστε το σώμα και συνειδητοποιούμε ότι είμαστε Άτμα. Αυτή η εμπειρία μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μόνον το τα πάντα Διαπερνούν Άτμα. Αυτό είναι που λέγεται και στο Ναράγιανα Σούτρα.
 Αntar Bahischa Tatsarvam Vyaapya Naaraayanah Sthitah

Η Αρχή του Ναράγιανα βρίσκεται μέσα, έξω στην πραγματικότητα παντού. Είναι ο τα Πάντα Διαπερνών.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Η Σκέψη της Ημέρας

Η πίστη μας αποτελεί αντανάκλαση του νοητικού μας σταδίου.







Άρθρο για τη Συνειδητοποίηση  #10
Φυσική Άνεση

Στο τετράδιο που συνήθιζα να γράφω τα γράμματα για τον Σουάμι, Εκείνος έγραψε τις παρακάτω τρεις λέξεις στα Ίντι και με τους αντίστοιχους όρους στα Αγγλικά.
Sahaj Sukh – φυσική άνεση
Sanajh         - κατανόηση
Chintan       - στοχασμός
Όλοι πρέπει να διαβάζουν τα άρθρα για τη Συνειδητοποίηση που γράφω και να διαλογίζονται πάνω σ’ αυτά. Όταν τα εφαρμόζετε στη ζωή σας, θα έχετε μία γεμάτη φυσικές ανέσεις ζωή. Όποιος γεννηθεί σε τούτη τη ζωή πρέπει και να πεθάνει. Όταν αφήνουμε τούτον τον κόσμο, δεν παίρνουμε τίποτα μαζί μας. Αν και όλοι το γνωρίζουμε αυτό, εμείς συνεχίζουμε να πολλαπλασιάζουμε τα πλούτη μας, την φήμη και την οικογένεια. Διαβάστε  τα βιβλία του Σουάμι. Εφαρμόστε τα και καταλάβετε ότι όλα αυτά τα 84 χρόνια μας έκανε κηρύγματα. Μόνον όταν κάποιος τα εφαρμόσει, θα γνωρίσει την πραγματική άνεση. Αν όχι, τα πάντα θα πάνε χαμένα.
Ό,τι και να βιώνουμε σε τούτο τον κόσμο, δεν μας δίνει την αληθινή άνεση. Ο Σουάμι κατέβηκε εδώ σαν Αβατάρ για να μας το δείξει αυτό. Καμιά άλλη Θεϊκή Ενσάρκωση δεν ήρθε εδώ όπως Εκείνος έκανε, μιλώντας μας και καθοδηγώντας  όλους. Η εγκόσμια γνώση δεν έχει καμιά χρησιμότητα. Πρέπει να κατανοήσουμε την πνευματικότητα, την πνευματική γνώση. Ακολουθήστε κάποιο από τα εννέα μονοπάτια της πίστης. Αυτό και μόνον είναι αρκετό να σας φέρει στον Θεό. Και τώρα ας τα δούμε αυτά τα εννέα μονοπάτια της αφοσίωσης.
Εννέα Μονοπάτια της Πίστης
Σράβαναμ  – Σημαίνει  να ακούς. Ο Βασιλιάς Πάρικσιτ αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα γι’ αυτό. Ο Πάρικσιτ είχε καταραστεί να πεθάνει σε εφτά μέρες. Σκέφτηκε: «Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο;» Και τότε ήρθε ο Σοφός Σούκα και διάβασε επί εφτά συνεχόμενες μέρες και χωρίς διακοπή την Μπαγκαβάταμ. Πολλοί επίσης σοφοί ήρθαν και παρακολούθησαν τα λόγια του Σούκα. Η Μπαγκαβάταμ διηγείται το Ύψιστο Μεγαλείο και τη Δόξα του Κρίσνα. Ο Σοφός Σούκα διάβαζε μέρα νύχτα τις Δόξες του Θεού, ενώ ο Πάρικσιτ έπλεε σε πελάγη ευδαιμονίας ακούγοντας τον Σούκα και τελικά άφησε το σώμα του ακούγοντας την Μπαγκαβάταμ. Στο χωριό μας συνηθίζεται όταν κάποιος πρόκειται να αφήσει το σώμα του να ακούει αυτήν την Πουράνα. Οι Άζβαρς τραγουδούν: «Δώστε στα παιδιά σας ονόματα του Θεού. Όταν πεθαίνετε καλέστε τα και θα είναι σα να καλείτε τον Θεό.»
Κίρταναμ – οι ψαλμοί . Ο Σουάμι έδωσε  γι’ αυτό τον Σοφό Σούκα. Ήταν ο Σούκα που ύμνησε τις Δόξες του Κυρίου, την Μπαγκαβάταμ, επί εφτά συνεχόμενες μέρες. Ήταν μια συνεχής απαγγελία των Ονομάτων και της Δόξας του Θεού.
Βισνουσμάραναμ – ψάλλοντας ο Όνομα του Κυρίου. Ο Πράλαντα αποτελεί το τέλειο παράδειγμα γι’ αυτό. Είτε στη χαρά είτε σε λύπη ο Πράλαντα είχε πάντα στραμμένες  όλες του τις σκέψεις στον Θεό. Ο Πράλαντα βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους, καθώς επιχείρησαν  πολλές φορές να τον σκοτώσουν. Του δώσανε δηλητήριο, τον ρίξανε από μεγάλο βουνό στον ωκεανό και, όμως, δεν σταμάτησε να ψάλλει το «Ομ Ναμό Ναράγιανα». Στο τέλος ο Κύριος ήρθε με τη μορφή του Ναρασίμα Αβατάρ, σκότωσε τον Χιρανυακασίπου και έσωσε τον Πράλαντα.
Πάντα Σέβαμ – Υπηρεσία στα Πόδια του Κυρίου. Δεν έχουν όλοι οι πιστοί την ευκαιρία να προσφέρουν λατρεία στα Πόδια του Κυρίου. Ακόμη και όταν παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία, πολλοί την χρησιμοποιούν για επίτευξη υλικών σκοπών. Η Θεά Λάκσμι, η σύζυγος του Κυρίου Βίσνου, αποτελεί το τελειότερο παράδειγμα εκείνης που έχει αφιερώσει όλη  τη ζωή της στη λατρεία των Ποδιών του Κυρίου. Κοιτάζοντας   τα Πόδια σαν την  Πηγή ολόκληρης της Δημιουργίας, θεωρώντας Τα Υπέρτατα Ιερά που ο Ίδιος ο Μπράχμα έπλυνε, θαυμάζοντάς Τα για το ότι μέτρησαν ολόκληρο τον κόσμο και ευλαβούμενοι καθώς αυτά διαπερνούν τα πάντα.
Άρτσαναμ – Υποδειγματικός αυτού του τύπου πίστης και αφοσίωσης είναι ο Αυτοκράτορας Πρίτου. Σε κάθε περίπτωση ο Πρίτου τηρούσε τη λατρεία του Χάρι σαν την πρωταρχική του υποχρέωση. Έβλεπε παντού στο Σύμπαν τον Κύριο. Γι’ αυτό και αφιέρωνε την κάθε του σκέψη, πράξη και λόγο στο Θείο.
Βάνταναμ – Προσφορά καθημερινής λατρείας. Ο Άκρουρα είναι το παράδειγμα. Ο Άκρουρα καθαγίασε τη ζωή του με το να προσπέφτει στον Κύριο συνεχώς και να υποκλίνεται με ταπεινότητα και αγνότητα. Ο Σουάμι λέει ότι Βάνταναμ δε σημαίνει ενώνω τις παλάμες και προσκυνώ. Σημαίνει να προσφέρω στον Κύριο όλες τις Γκνεντρίγιας (αντίληψη δια των εσωτερικών αισθήσεων) και Καρμεντρίγιας  (εξωτερικά όργανα της πράξης) με το συναίσθημα της καθολικής, της πλήρους παράδοσης. Είναι η πλήρη υποταγή στη Θεία Θέληση. Εδώ μπορεί να έχει το όραμα του Βίσνου σε κάθε μέρος και πάντοτε.
Ντάσυαμ – Υπηρεσία. Ο Χάνουμαν είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Υπηρετούσε τον Ράμα με τις σκέψεις του αδιάλειπτα στραμμένες σ’ Εκείν0ν. Ο Χάνουμαν δεν ήταν ένα συνηθισμένο πλάσμα. Ήταν κύριος και των 64 επιστημών και τεχνών. Έτσι ο Ράμα τον περιγράφει σαν ήρωα της ειρήνης που κατείχε άπειρη δύναμη και σοφία. Κάθε τι που έπεφτε στο χέρι του ο Χάνουμαν το εξέταζε αν ήταν  πάνω του το όνομα του Ράμα. Αν δεν υπήρχε, το πετούσε χωρίς να διστάζει να κάνει το ίδιο ακόμα   και με πολύτιμο λίθο θεωρώντας τον σαν άχρηστη πέτρα. Καθώς έκτιζε τη γέφυρα για τη Λάνκα, ο Χάνουμαν πετούσε τους βράχους στη θάλασσα λέγοντας το Όνομα του Ράμα και τότε οι βράχοι επέπλεαν. Οι συλλαβές ΡΑ και Μα ήταν γραμμένες  σε χωριστές πέτρες και όταν τις πετούσε στην θάλασσα, εκείνες ενώνονταν στην επιφάνεια και έτσι σχηματίστηκε  η γέφυρα. Η κάθε του τρίχα αντηχούσε το Όνομα Ράμα. Όταν ο Ράβανα ρώτησε ποιος ήταν ο Χάνουμαν απάντησε: «Είμαι ο υπηρέτης του Ράμα.»
27 Απριλίου 2013   Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, όταν έδωσες παράδειγμα για το κίρτανα, ανέφερες το όνομα του Σούκα. Τι είναι αυτό, Σουάμι;
Σουάμι:     Ο Σούκα κάθισε συνεχώς επί εφτά μέρες και υμνούσε τη Δόξα του Θεού. Το ίδιο και συ συνεχώς γράφεις για τη Δόξα του Θεού. Γράψε γι’ αυτό.
Βασάντα:  Τώρα θα γράψω, Σουάμι.
Τέλος του Διαλογισμού
Ας τα δούμε όλα αυτά. Ο Σουάμι μού ζήτησε να γράψω για το πώς έχω εφαρμόσει και ακολουθήσει τα εννέα μονοπάτια της πίστης.
Σράβαναμ – Ο Πάρικσιτ αποτελεί το παράδειγμα του να ακούμε για τη Δόξα και το Μεγαλείο του Κυρίου. Επί εφτά μέρες κάθισε και άκουγε τη Δόξα Του. Τον είχαν καταραστεί να πεθάνει σε εφτά μέρες. Και τότε ήρθε ο Σούκα και τραγούδησε τις Δόξες του Κυρίου. Εγώ από μικρό παιδί φοβόμουνα τον θάνατο. Άκουγα ιστορίες μέρα νύχτα από τους μεγαλύτερους στο σπίτι. Δεν με ενδιέφερε  να παίζω. Ζητούσα από  τον κάθε καλεσμένο του σπιτιού που ερχόταν στο σπίτι να μου πει κάποια ιστορία. Ο θείος μου διάβαζε τη Ραμαγιάνα κάθε  απόγευμα σε όλους που ερχόντουσαν να ακούσουν από το χωριό. Δεν κοιμόμουνα αν πρώτα δεν άκουγα κάποια ιστορία. Αυτή η τακτική από τα παιδικά μου χρόνια συνεχίστηκε και με ιστορίες του Σουάμι κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Είναι η ιστορία της Άνταλ που άκουσα από παιδί που καταγράφηκε βαθειά στο μυαλό μου.
Δεν θέλω να αφήσω το σώμα μου με γαλήνη όπως έκανε ο Πάρικσιτ, ακούγοντας κάποια ιστορία! Όχι! Ποτέ δεν θα αφήσω το σώμα μου μ’ αυτόν τον τρόπο. Ο θάνατος που από μικρή φοβόμουνα δεν θα με πάρει. Όπως και η Άνταλ, το σώμα μου πρέπει να ενωθεί με το Σώμα του Κρίσνα. Ήθελα να παντρευτώ τον Κρίσνα.  Αυτή είναι και η μοναδική μου επιθυμία από μικρή. Η ζωή μου είναι το τέλειο παράδειγμα για Σράβαναμ. Όταν από παιδί πήγαινα ή ερχόμουνα από το σχολείο, οι ηλικιωμένοι με φωνάζανε και μου λέγανε κάποια ιστορία. Μου λέγανε: «Έλα και θα σου πω μια ιστορία.» Έτσι μου μιλούσανε. Όλοι στο χωριό ήξεραν ότι ο μόνος τρόπος για να με κάνουν να μιλήσω ήταν να μου πουν μια ιστορία. Όλοι το ήξεραν αυτό. όταν φώναζαν άλλα παιδιά τούς δίνανε μια καραμέλα είτε κάποια σοκολάτα. Για μένα και μόνον ήταν μια ιστορία. Αλλιώς δεν πήγαινα σε κανένα σπίτι. Γι’ αυτόν το λόγο και τώρα ο Σουάμι λέει για τους προηγούμενους Αβατάρ μέσα από ιστορίες και εγώ γράφω τη σοφία.
Κίρτανα – Ο Σουάμι λέει ότι ο Σούκα αποτελεί το παράδειγμα για Κίρτανα. Όπως μόλις ανέφερα, ύμνησε τη Δόξα του Θεού επί εφτά μέρες. Στο σχόλιο του Vinobhaji πάνω στην Γκίτα λέει ότι ο Σούκα κάθισε για εφτά μέρες συνεχώς χωρίς να κινείται ούτε καν να αλλάξει θέση. Οι άνθρωποι μπορούν να καθίσουν στο διαλογισμό για μία – δύο ώρες χωρίς να κινούνται, εδώ, όμως, ο Σούκα κάθισε στην ίδια θέση και τραγούδησε τις Δόξες του Κυρίου. Εδώ και 70 χρόνια δεν κάνω τίποτα άλλο από το να τραγουδώ τη Δόξα και το Μεγαλείο του Θεού. Έγραψα πολλά τραγούδια και άρθρα όταν ήμουν νέα για τις  διάφορες Θεότητες των Ναών και εκατοντάδες  ποιήματα. Γράφω χιλιάδες ποιήματα και τραγούδια υμνώντας τον Σουάμι. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο Κίρτανα. Τώρα γράφω  όλα όσα μου λέει ο Σουάμι στα βιβλία. Αυτός ο αριθμός τώρα έχει αυξηθεί – είναι πάνω από 120 βιβλία. Τώρα γράφω και ηλεκτρονικής μορφής βιβλία. Κάθομαι από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα μέρος. Επί 73 χρόνια γράφω για τον Σουάμι και τις Δόξες Του.

(συνεχίζεται…)


Jai Sai Ram

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 3

Η Σκέψη της Ημέρας

Η εσωτερική άσκηση λατρείας είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τις πομπώδης θρησκευτικές τελετές.







Ο Μέγας Σοφός Βυάσα λέει στη Ντέβι Μπαγκαβάταμ ότι η κατοικία της Ράντα είναι η Γκολόκα και ότι είναι η Παραμπίκα Σάκτι, η Ύψιστη Μορφή. Πρέπει για να κερδίσουμε την εύνοια του Κρίσνα να πλησιάσουμε τη Ράντα. Εκείνη είναι που θα διώξει όλα τα εμπόδια και θα μας παραδώσει σ’ Εκείνον. Στην εποχή του Κρίσνα Αβατάρ ο Βίσνου ενσαρκώθηκε σαν Κρίσνα, ο Αντισέσα σαν ο αδελφός Του Μπαλαράμα και οι Ντέβας σαν γκόπις και γκόπας. Η Παραμπίκα Σάκτι ενσαρκώθηκε σαν η κόρη του Βρισαμπάνου, Ράντα. Δεν μπορούνε να μιλήσουμε για τον Κρίσνα χωρίς να έρθει στο νου μας η Ράντα.
Στον κόσμο που έχει δημιουργηθεί ο Κρίσνα είναι ο Δημιουργός και η Ράντα η Μαγιασάκτι, η απατηλή δύναμη της Δημιουργίας. Η Ράντα που λαχταράει για τον Κρίσνα και κλαίει για τον χωρισμό, η Ράντα στην κούνια, η Ράντα που χάνεται στην μoυσική του φλάουτου. Όλα αυτά στην πραγματικότητα είναι ο Κρίσνα με πολλές ασύλληπτες μορφές.
Και καθώς γράφω όλα αυτά, συνειδητοποιώ πώς ταιριάζουν όλα στη δική μου ζωή. Συχνά λέω στον Σουάμι: «Ο νους μου είναι αφοσιωμένος μόνον στη Μορφή Σάτυα Σάι. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε καμιά άλλη μορφή.»
Ο Σουάμι είπε: «Κόψε τη μορφή. Προσευχήσου στον Άμορφο Μπράχμαν.» Εγώ δεν μπόρεσα να το κάνω. Έκανα παντσάγκνι τάπας τίποτα όμως δεν άλλαξε στο νου μου. Σήμερα δε με νοιάζει ούτε ο Κρίσνα. Είναι μόνον και συνεχώς ο Σάτυα Σάι Μπάμπα. Μπορώ να εκδηλώσω την αγάπη μου μόνον στη Μορφή Του. Τώρα καταλαβαίνω το γιατί. Όταν ήμουν Ράντα, ήταν η Μορφή του Κρίσνα. Τώρα σαν Βασάντα είναι η Μορφή Σάτυα Σάι. Είμαι ανίκανη να πάρω το μυαλό μου από τούτη τη μορφή. Τι είναι τούτη η πανίσχυρη έλξη; Τι είναι τούτη η Πρέμα που δεν μπορεί να Τον ξεχάσει ούτε για μια στιγμή, μια Πρέμα που δεν επιτρέπει στο νου ούτε δευτερόλεπτο να ταλαντευτεί; Είναι δυνατό να υπάρχει μια τέτοια Πρέμα; Και εγώ η ίδια συνήθως έμενα έκπληκτη και αναρωτιόμουνα για τον εαυτό μου. Αν και προσπάθησα σκληρά να κατευθύνω κάπου αλλού το νου μου, στάθηκε παντελώς αδύνατον.







Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σκέψη της ημέρας

Εάν κάθε λεπτό αφιερώνουμε τα αισθήματα μας στον Θεό, τότε θα κάνουμε πούτζα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. 

Από το βιβλίο Απελευθέρωση Εδώ και Τώρα Μέρος 2ο
 

Ο Σρι Κρίσνα και η Ράντα δεν είναι δύο, αλλά Ένα. Έγιναν δύο για να χαρούν την Πρέμα. Η δική τους είναι η Αιώνια Πρέμα. Δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με το σώμα. Μπορεί αυτό να γίνει εύκολα κατανοητό, όταν καταχωρήσουμε  σε  πίνακα τις διαφορές  μεταξύ της Πρέμα και του Κάαμα.
ΠΡΕΜΑ
1.       Η Πρέμα είναι αγνή συνειδητότητα. Καμιά σχέση με το σώμα.
2.      Στην Πρέμα Μπάκτι (το μονοπάτι της Αγάπης) ο Μπαγκαβάν και ο μπάκτα, ο Αποδέκτης της Πρέμα και αυτός  που τη δίνει, είναι αγνή Συνειδητότητα. Κάποιες φορές ο Μπαγκαβάν στο στάδιο του Μπάκτα και ο μπάκτα στο στάδιο του Μπαγκαβάν απολαμβάνουν την Πρέμα. Η Μία Κοσμική Μορφή παίρνει δύο μορφές και βιώνουν την Πρέμα.
3.      Ο μπάκτα που έχει γίνει τζίβαν μούκτα αγαπάει τον Θεό μόνον για Κείνον. Αυτό είναι Πρέμα.
4.      Είναι ανιδιοτελής. Όταν απουσιάζει η σωματική συνείδηση δεν υπάρχει καμιά επιθυμία προς τέρψη των αισθήσεων. Εκτός από την Αγάπη για τον Θεό, ο πιστός πάντα σκέφτεται πώς να Τον ικανοποιήσει, πώς να Τον υπηρετήσει.
5.      Επιφανειακά μοιάζει να σχετίζεται με σώμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι Αγνή Συνειδητότητα.
6.      Δεν υπάρχει πια καμιά ψευδαίσθηση. Η Πρέμα βασίζεται στο φως της Γκνιάνα.
7.      Εκείνος που έχει Πρέμα δεν έχει κανέναν εγκόσμιο δεσμό. Δεν επιθυμεί τους καρπούς ούτε του Παραδείσου ούτε  και τους γήινους. Δεν θλίβεται. Βρίσκεται σε  ευδαιμονία για πάντα. Γίνεται μια τζίβαν μούκτα, εν ζωή απελευθερωμένη ψυχή.
8.     Στην Πρέμα υπάρχει πλήρης ελευθερία, γιατί είναι ακατάσχετη και χωρίς όρια. Ο Μπαγκαβάν υποτάσσεται στην αγάπη του μπάκτα.
9.      Υπάρχει  αυτοθυσία στην Πρέμα. Η Πρέμα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτοθυσία.  Η αυτοθυσία και η Πρέμα είναι αλληλένδετες. Δεν υπάρχει αυτοθυσία χωρίς Πρέμα και Πρέμα χωρίς αυτοθυσία. Αυτόν που την έχει τον ανεβάζει σε ένα υψηλότερο επίπεδο.
10.  Εξαιτίας  της  Πρέμα ο μπάκτα είναι τελείως ελεύθερος και παραδομένος στον Μπαγκαβάν.
11.   Η Πρέμα επεκτείνεται κάθε δευτερόλεπτο. Εκφράζεται με καινούργιους τρόπους κάθε στιγμή. Η ζωή δεν είναι ποτέ  βαρετή. Με αυτή την Θεϊκή Ενέργεια δεν υπάρχει ούτε κούραση ούτε ανία.
12.  Ο μπάκτα στοχεύει μόνον στην ευτυχία του Μπαγκαβάν.
13.  Η Πρέμα γεννιέται στην αγνότητα. Ένα καθαρό μυαλό είναι η αιτία της γαλήνης του μπάκτα.
14.  Το μονοπάτι της Πρέμα οδηγεί στον Μπαγκαβάν. Ανοίγει τις Πύλες προς την Απελευθέρωση.
15.   Η Πρέμα είναι ενότητα.


ΚΑΑΜΑ
1.Ο Κάαμα βασίζεται στο σώμα. Υπάρχει ταύτιση μαζί του και προσκόλληση σ αυτό.
2. Κατά γενικό κανόνα ο Κάαμα είναι η δύναμη έλξης που εγείρεται σε όλα τα πλάσματα για λόγους δημιουργίας. Και ως εκ τούτου η διαφορά αρσενικού θηλυκού και η μεταξύ τους έλξη βασίζεται στη σωματική προσκόλληση και προκαλεί τη σύμμειξη της αγάπης με τον πόθο.
3. Το πάθος εγείρεται εξαιτίας της  φυσικής έλξης.
4. Έχει θεμέλιο την ιδιοτέλεια. Επιθυμία προς ικανοποίηση των αισθήσεων και απόλαυση της επακόλουθης ηδονής.
5. Ο Κάαμα έχει υλική υπόσταση.
6. Προκαλεί ψευδαίσθηση και απώλεια της διάκρισης. Οι στίχοι  Kaama Krodha abijayathe  του δεύτερου Κεφαλαίου της Γκίτα δίνουν τις συνέπειες  του Κάαμα. Ο Κάαμα φέρνει λύπη.
7. Ο Κάαμα προκαλεί πόνο. Οι άνθρωποι αγωνίζονται στον ωκεανό της Σαμσάρα.
8. Το σώμα και οι αισθήσεις, που από μόνες  τους  δεν έχουν συνείδηση, αποκτούν μεγάλη αξία.
9. Υπάρχει σκλαβιά. Σε κάποιες περιπτώσεις, εξαιτίας του πάθ0υς, ο άντρας υποτάσσεται στη γυναίκα και η γυναίκα στον άντρα.
10. Αισθήματα πόθου και επιθυμίες εγείρουν φαντασιώσεις. Επιθυμίες και θυμός είναι συνυφασμένα μεταξύ τους. Ο Κάαμα οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.
11.Ένας άντρας πιστεύει ότι η γυναίκα πρέπει να τον προσκυνάει και η γυναίκα γίνεται κτητική.
12. Τα αισθήματα της λαγνείας κάποτε τελειώνουν. Σύντομα ακολουθεί η ανία. Μια παροιμία Ταμίλ λέει: Το πάθος κρατάει εξήντα μέρες, ο πόθος τριάντα.
13. Υπάρχει ιδιοτέλεια και ευτυχία εγωκεντρική.
14. Ο Κάαμα φέρνει κατήφεια. Κατάθλιψη, αναστάτωση. Ταραχή είναι τα χαρακτηριστικά του.
15. Εκείνος που εμφορείται με πάθος είναι σκλάβος των αισθήσεων. Η Γκίτα λέει: «Λαγνεία, θυμός και απληστία είναι οι πύλες για την κόλαση.
16. Πάντα υπάρχουν δύο και πάντα εγκύπτουν διαφορές.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ # 9

Η Σκέψη της Ημέρας
Ποιος είναι σε θέση να περιορίσει το άπειρο διάστημα; Ποιος μπορεί να θέσει όρους στον χωρίς όρια ωκεανό; Με τον ίδιο τρόπο η τα πάντα διαπερνούσα Πρέμα δεν έχει ούτε κανόνες  ούτε κανονισμούς.







ΑΡΘΡΟ # 9   ΓΙΑ ΤΗ  ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


1.    Ο Σουάμι άφησε το Σώμα Του για τις δικές μου αμαρτίες
Ο Σουάμι έδωσε μια λίστα με πολλές  ερωτήσεις. Στην ερώτηση 28 ρωτάει:
28- Ποια λέξη σε περιγράφει καλύτερα;
 Αν έκανε τούτη την ερώτηση, πώς θα έπρεπε να απαντήσω; Ας το αναλύσουμε.
Είμαι το Άτμα. Αν είμαι το Άτμα, τότε γιατί δίνω τόση σημασία στο σώμα; Είναι γιατί το σώμα αυτό πρέπει να ενωθεί με το Σώμα του Σουάμι. Γιατί σκέφτομαι έτσι; Μέχρι τούτη τη στιγμή κανείς από τους ρίσις και τους σοφούς που έχουν  έρθει δεν έκαναν τούτη τη σκέψη . Γιατί τότε εγώ μόνο σκέφτομαι έτσι; Από την πολύ νεαρή μου ηλικία ήθελα να παντρευτώ τον Θεό. Αν υπάρχει γάμος, τότε και το σώμα θα πρέπει να Του προσφερθεί… είμαι πολύ δυνατή και αποφασισμένη ότι τούτο το σώμα, που είναι για να προσφερθεί στον Θεό, δεν θα πέσει στο χώμα. Έτσι δεν είναι Άτμα.
Μήπως είναι Σάκτι; Όχι, ούτε Σάκτι είμαι. Ο Σουάμι είπε ότι είμαι η Σάκτι Του. Έγραψα γι’ αυτό στο πρώτο μου βιβλίο το οποίο και υπέγραψε. Όμως, μόλις το έγραψα αυτό με διώξανε και δεν μου επετράπη να δω τον Σουάμι. Και εγώ δεν πήγα ξανά στο Πουτταπάρτι.
Το 2001 ο Σουάμι έδωσε το Μανγκάλυα και απέδειξε ότι είμαι η Σάκτι Του. Το 2003 ο Σουάμι με κάλεσε πίσω στο Πουτταπάρτι κατά το Σιβαράτρι. Εκεί έδειξε ότι είμαστε οι Σίβα- Σάκτι. Το 1963 ο Σουάμι έμεινε παράλυτος για 8 μέρες. Μόλις αυτοθεραπεύτηκε, αποκάλυψε ότι η παράλυσή Του στην αριστερή πλευρά οφειλόταν στη Σάκτι και είπε την ιστορία του Σοφού Μπαραντβάτζα.
Με τον ίδιο τρόπο πριν τα εγκαίνια της Γκάρμπα Κότταμ, κάναμε πολλές γιάγκνιας. Ήταν τότε που υπέφερα  επί 8 μέρες  με αφόρητο πόνο της αριστερής μου πλευράς. Ο Nanjundaih Dixit, μια όψη του Σοφού Μπαραντβάτζα, ήρθε για να τελέσει τις γιάγκνιας. Ο Σουάμι είπε ότι όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είμαι η Σάκτι Του. Το 2007 έγραψα το βιβλίο «Οι 7 τελευταίες Μέρες με τον Θεό» και ξανά μου απηγορεύθη η είσοδος στο Πρασάντι Νίλαγιαμ. Πόσα εμπόδια για τη Σάκτι του Σουάμι για να μπορέσει να Τον δει; Κυνηγήθηκα από όποιο μέρος και να πήγα. Α παπά! Αρκετά! Δεν είμαι η Σάκτι! Σας παρακαλώ, αφήστε με μόνη! Αρκετά! Αρκετά! Δεν είμαι η Σάκτι! Ο Θεός μπορεί να λέει ότι είμαι, τα ανθρώπινα πλάσματα, όμως, ποτέ δεν θα το δεχθούνε. Έτσι κι εγώ δεν είμαι η Σάκτι Του, όχι, όχι, όχι!
Ποια, λοιπόν, είμαι; Είναι το μυαλό; Αν ήμουνα ο νους, τότε χιλιάδες  των χιλιάδων επιθυμιών θα εγείρονταν μέσα μου. Εγώ, όμως, δε έχω καμιά εγκόσμια επιθυμία. Η μοναδική μου επιθυμία είναι να δω τον Σουάμι και να μιλήσω μαζί Του στο φυσικό επίπεδο. Εξαιτίας των επιθυμιών του ο άνθρωπος γεννιέται ξανά και ξανά. Εγώ δεν έχω μυαλό. Το μυαλό μου είναι συνεχώς και αδιάλειπτα με τον Σουάμι. Έτσι, λοιπόν, ούτε το μυαλό είμαι. Και τότε ποια είμαι; Και εγώ υποβάλω στον εαυτό μου την ίδια ερώτηση.
Είμαι γυναίκα; Όχι! Όχι! Πιστεύοντας ότι είμαι γυναίκα με σταμάτησαν από το να βλέπω τον Σουάμι. Δεν μου το επέτρεπαν. Ο Θεός είναι άντρας και εγώ μια γυναίκα που Τον αγαπάει. Τι παράξενος κόσμος! Καμιά άλλη σχέση δεν είναι γνωστή σε τούτον τον κόσμο πέραν της σχέσης άντρα – γυναίκας. Έτσι  είναι που βλέπουν εκείνοι και  τον Θεό. Αυτή είναι η δική τους θεώρηση. Επειδή είμαι γυναίκα, με καταδίωξαν σαν σκυλί! Όχι, όχι! Ο γιο! Δεν είμαι γυναίκα, σας παρακαλώ, αφήστε με μόνη.
Πέρασα  τα μαρτύρια της Αγίας Αικατερίνης. Μπορεί μια ψυχή που έχει γεννηθεί  γυναίκα να μη γίνει οσιομάρτυρας;  Έχουν οι γυναίκες το δικαίωμα να φθάσουν το πόστο του αγίου ή του σοφού; Δεν έχει δικαιώματα; Μια γυναίκα δεν μπορεί να έχει απαρνηθεί τα  πάντα; Ο Σουάμι ήρθε εδώ για να δείξει τη μεγαλοσύνη της γυναίκας. Έτσι εμείς  κάνουμε τον κόσμο Σάτυα Γιούγκα. Ο Σουάμι τον κάνει Βασάνταμάγιαμ. Τώρα ποιος θα με κυνηγήσει; Είστε Σάτυα Σάι. Η Βασάντα που εσείς κυνηγήσατε, είναι τώρα και μητέρα σας και σύζυγός σας και θυγατέρα σας! Γι’ αυτό ποιος κυνηγάει ποιον; Και πού βρίσκονται οι διώκτες;
Ποια είμαι; Μόνο μια λέξη υπάρχει που μπορεί να με περιγράψει. Είμαι η σκόνη κάτω από τα Πόδια του Σουάμι. Σουάμι, αρκετά με τούτη την ανθρώπινη γέννηση! Αυτός ο κόσμος και αυτοί μέσα σ’ αυτόν δε μου είναι οικείοι. Δεν είμαι εξοικειωμένη μαζί τους ούτε και με τις κακές τους  ιδιότητες. Μόνο ένα μέρος υπάρχει για μένα για  να κρυφτώ και αυτό είναι κάτω από τα Πόδια Σου. Εκεί δεν θα φαίνομαι στους ανθρώπους.
Ο Σουάμι μού έδωσε τα 108 Σανσκριτικά ονόματα, 108 Ταμίλ και 89 ονόματα για το σώμα. Από όλα αυτά ένα μόνο όνομα είναι που θέλω:
Sai Pada Dhulikayai σκόνη στα Πόδια του Σουάμι.
Δεν θέλω τίποτα άλλο από αυτό. Όλα τα άλλα δείχνουν ότι είμαι η Σάκτι Του. Όχι! Δεν είμαι αυτή. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να είμαι η σκόνη κάτω από τα Πόδια Του. Αυτό είναι και το μοναδικό μέρος στο οποίο είμαι προστατευμένη από τα μάτια του κόσμου και αθέατη από τους πάντες.
Σήμερα ο Σουάμι έδωσε μια κάρτα με το Θεϊκό Ταχυδρομείο.
Ω Μητέρα,
Εκείνος φοράει το αίμα των δακρύων σου
Στα Πόδια Του
Και τώρα δεν περπατά
Και έτσι κανείς δεν μπορεί να δει την Ιερή Αλήθεια
Της αγάπης σου, που την κρατά
Για Κείνον

Αυτό ταιριάζει τέλεια με τούτο το κεφάλαιο. Ο Σουάμι φυλάει την Ιερή Αλήθεια της  Πρέμα μου κάτω από τα Πόδια Του, όπου κανείς δεν μπορεί να τη δει. Λέει ότι δεν μπορεί να περπατήσει καθώς φοράει το αίμα των δακρύων μου στα Πόδια Του. Έτσι βρίσκεται σε ένα αόρατο σώμα. Μόνον όταν το αίμα των δακρύων σταματήσει, Εκείνος θα βγει έξω και θα γίνει από όλους ορατός. Μέχρι τότε θα βρίσκεται στο αόρατο σώμα στο Σπίτι του Λόφου στο Πουτταπάρτι. Όχι μόνον το αίμα από τα δάκρυά μου βρίσκεται κάτω από τα Πόδια Του μα και εγώ η ίδια.