Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΗΛ. ΒΙΒΛΙΟ "ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ" ΜΕΡΟΣ 5ο



Η Σκέψη της Ημέρας


Όταν οι αισθήσεις είναι κάτω από έλεγχο, τότε αυτόματα ελέγχεται και ο νους.






ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ    Μέρος 6ο

Κεφάλαιο 1

Νέα Άποψη

            Σήμερα ο Σουάμι έδωσε μια μικρή φωτογραφία Του, όπου γύρω από το πρόσωπό Του υπήρχαν πολλά φτερά παγωνιού. Εκεί ήταν γραμμένο:
Το πιο ισχυρό όπλο για την καταστροφή των δαιμονικών δυνάμεων που σήμερα οργιάζουν στον κόσμο, είναι η αγάπη.
                         Μπάμπα 2008
            Η αγάπη είναι το μόνο ισχυρό όπλο που μπορεί να καταστρέψει τις δυνάμεις του κακού στον κόσμο. Το κακό έχει απλωθεί σε όλον τον κόσμο. Είναι το απόγειο της Κάλι. Οπουδήποτε και αν κοιτάξει κάποιος, το κακό παντού συνεχώς αυξάνεται. Ο νους του ανθρώπου έχει διαβρωθεί. Η συμπεριφορά όλων είναι ενάντια στο ντάρμα. Δεν υπάρχει πουθενά ούτε  δικαιοσύνη, ούτε τιμιότητα, ούτε ντάρμα. Ακόμη και στο πιο μικρό θέμα, διοικεί πραγματικά το κακό. Ο Σουάμι ήρθε εδώ σαν Αβατάρ για να αλλάξει τον κόσμο μέσα από την αγάπη. Οι προηγούμενοι Αβατάρ κατέστρεψαν το κακό και εδραίωσαν το ντάρμα. Ο Σουάμι κατέβηκε και δεν καταστρέφει κανέναν, αλλά αντί για αυτό, αλλάζει τον κόσμο. Έτσι η αγάπη είναι το πιο ισχυρό όπλο. Για να το δείξει αυτό, ο Σουάμι χωρίσθηκε στα δυο και ήρθε με τη μορφή μου. Ήδη από τη γέννησή μου έκλαιγα, επειδή χωρίσθηκα από τον Θεό. Λόγω της Πρέμα που έχω για Εκείνον, δεν μπορώ να Τον ξεχάσω ούτε για ένα δευτερόλεπτο.
            Σαν αναγνώριση για την αφοσίωσή μου, ο Σουάμι με δέχθηκε σαν τη Σάκτι Του. Ο Σουάμι πάντα μιλά μαζί μου στο διαλογισμό. Το περιεχόμενο των συζητήσεών μας μου ζήτησε να το γράψω σε βιβλίο με τον τίτλο, «Απελευθέρωση Εδώ και Τώρα». Ο Ίδιος υπέγραψε το βιβλίο στο Μαντουράι και μετά με τα ίδια Του τα χέρια έθεσε σε κυκλοφορία το βιβλίο στο Πρασάντι Νίλαγιαμ. Ήταν τότε που ο Κος Κρίσνα Μούρτι από το Άντρα Πραντές πήγε να δει το νάντι μου. Ήρθε στο Βαντακκαμπάττι να μου το δείξει, μόνο αφού το έδειξε στον Σουάμι που το ευλόγησε στο ντάρσαν.
            Όταν πήγαμε στο Πουτταπάρτι για την υπογραφή του δεύτερου βιβλίου, πήραμε μαζί μας το νάντι. Το δείξαμε σε έναν πολύ σημαντικό πιστό, τον Ανίλ Κουμάρ, και του ζητήσαμε να βοηθήσει να πάρουμε την υπογραφή του Σουάμι για το δεύτερο βιβλίο. Όμως, εκείνος πήγε το νάντι μου στο Γραφείο Διοίκησης του Άσραμ. Όταν διάβασαν το νάντι μού είπαν να μην ξαναπάω ποτέ πια στο Πρασάντι Νίλαγιαμ. Τότε σταμάτησα και δεν πήγα στο Πουτταπάρτι για πέντε χρόνια. Ήταν μόνο το 2003, στο Σιβαράτρι, που ο Ίδιος ο Σουάμι με κάλεσε πίσω. Μετά από αυτό ήμουν πολύ χαρούμενη. Μετά, το 2007, έγραψα το βιβλίο «Οι Τελευταίες 7 Μέρες του Θεού». Ο Ίδιος ο Σουάμι πήρε το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου. Παρόλα αυτά, με ξανακάλεσαν στο γραφείο και με σταμάτησαν από το να μπαίνω μέσα στο Πρασάντι.
            Εξαιτίας αυτού του αποχωρισμού και της Πρέμα μου για τον Σουάμι, πήρα έναν καινούργιο όρκο. Δήλωσα, ότι θα κάνω όλους τους άνδρες στον κόσμο, Σάτυα Σάι και όλες τις γυναίκες, Βασάντα. Μετά ζήτησα Μούκτι για όλους. Η Πρέμα μου για τον Σουάμι αλλάζει την Εποχή της Κάλι σε Σάτυα Γιούγκα. Καταστρέφει όλο το κάρμα του κόσμου και κάνει τους πάντες Τζίβαν Μούκτας. Οι προηγούμενοι Αβατάρ χρησιμοποίησαν όπλα για να καταστρέψουν τους δαίμονες και τους βασιλιάδες. Εμείς δεν καταστρέφουμε κανέναν, αλλά τους αλλάζουμε με την Πρέμα μας.
            Ο Σουάμι έγραψε την ημερομηνία 2008. Ας δούμε τι συνέβη τότε. Ήταν εκείνη η εποχή που λαχταρούσα να δω τον Σουάμι. Έκλαιγα και θρηνούσα. Ο Σουάμι με κάλεσε στο Πρασάντι και είπε, «Θα έρθεις μέσα με ένα αόρατο σώμα.» Εγώ, όμως, φοβόμουν και σκεφτόμουν, «Εάν με δουν, θα με βγάλουν έξω για ακόμη μια φορά!» Το είπα αυτό στον Σουάμι, ο οποίος είπε, «Έλα, κανείς δεν θα σε δει.» Μπήκαμε στο Πρασάντι για το Ντάρσαν. Πολλοί πιστοί, που είναι πολύ κοντινοί μου, στεκόταν ακριβώς δίπλα μου και όμως δεν με αναγνώρισαν. Ο Σουάμι είπε, ότι αυτό συνέβη λόγω του «αόρατου σώματος». Με τον ίδιο τρόπο, ο Σουάμι είναι τώρα στο Πρασάντι Νίλαγιαμ με ένα αόρατο σώμα.
            Ας δούμε τι έδειξε ο Σουάμι σαν βραδινό ταχυδρομείο από το ανέκδοτο χειρόγραφο του βιβλίου «Το Μυστικό του Αβατάρ», Μέρος 3ο, στο κεφάλαιο «Οι Τάπας του Σίβα».
17 Ιανουαρίου 2011  Διαλογισμός
Βασάντα:     Σουάμι, γιατί κάνεις αυστηρή άσκηση;
Σουάμι:        Και ο Ίδιος ο Σίβα έκανε άσκηση. Αυστηρή άσκηση σημαίνει αγνότητα. Ο γάμος του Θεού γίνεται χωρίς να βασίζεται στο κάαμα. Γίνεται για το ντάρμα και για την εδραίωση του ντάρμα μόνο. Είναι για την ευημερία στον κόσμο. Μήπως ο Σίβα δεν γνώριζε για την αυστηρή άσκηση της Πάρβατι; Ήξερε ότι θα την παντρευτεί. Όμως, όταν οι ντέβας έστειλαν τον Κααμαντέβα για να Τον ενοχλήσει, η Νίστα Του διακόπηκε. Εκείνος έκαψε το κάαμα. Αυστηρή άσκηση σημαίνει αγνότητα. Η λαγνεία δεν μπορεί ποτέ να πλησιάσει αυτό που είναι αγνό. Και ο Θεός δεν μπορεί να πλησιάσει την αγνότητα. Μόνο όταν Εκείνος κάψει το κάαμα, μπορεί να γίνει ο γάμος. Γι αυτόν τον λόγο Εγώ τώρα κάνω αυστηρή άσκηση αισθημάτων.
Βασάντα:     Σουάμι, για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η άσκηση;
Σουάμι:        Το κάαμα του κόσμου είναι το εμπόδιο που πρέπει πρώτα να απομακρύνω. Μόνο τότε θα μπορέσω να αγγίξω εσένα, την αγνότητα της αυστηρής άσκησης. Τώρα, καθώς τελειώνει η δική σου άσκηση, αρχίζει η δική Μου.   
Βασάντα:     Σουάμι, σε ποιόν να δώσω το κεφάλαιο;
Σουάμι:        Τώρα, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου της Νίστα, μην καταβάλεις καμιά προσπάθεια να δώσεις κεφάλαια. Εγώ ο Ίδιος θα τα πάρω στο τέλος.
Τέλος διαλογισμού
            Τώρα ας δούμε γι αυτό. Ο Κύριος Σίβα βρισκόμενος σε Νίστα έκανε αυστηρή άσκηση. Αυστηρή άσκηση σημαίνει αγνότητα. Ο γάμος του Θεού δεν γίνεται λόγω του κάαμα. Είναι μόνο για την ευημερία του κόσμου. Οι γάμοι όλων των Αβατάρ είναι μόνο για την εγκαθίδρυση του ντάρμα. Ο Κύριος Σίβα ήξερε ότι πρέπει να παντρευτεί την Πάρβατι Ντέβι. Οι ντέβας έστειλαν τον Κααμαντέβα στον Σίβα. Εκείνος πρέπει να βγει από τη Νίστα και να παντρευτεί την Πάρβατι. Ο Σίβα έκαψε τον Κααμαντέβα. Μόνο τότε έλαβε χώρα ο γάμος με την Πάρβατι. Αυτό έγινε για την ευημερία των ντέβας. Μόνο μετά από αυτόν τον γάμο, θα μπορούσε να γεννηθεί ο Κύριος Μουρούγκα και ο ασούρα, ο Σουραπάντμα, να καταστραφεί. Αυστηρή άσκηση σημαίνει αγνότητα. Ο Κάαμα ποτέ δεν μπορεί να πλησιάσει την αγνότητα. Και ο Θεός επίσης πρέπει να κάνει άσκηση για να πλησιάσει.  Αυτό είναι που δείχνει ο Σουάμι.
            Η Πάρβατι έκανε άσκηση για να παντρευτεί τον Σίβα. Ο Σίβα έκανε κι Εκείνος άσκηση. Αφού ο Σίβα έκαψε τον Κααμαντέβα, παντρεύτηκε την Πάρβατι. Για να παντρευτεί την Πάρβατι, ο Κύριος Σίβα έκανε επίσης αυστηρή άσκηση. Αυτό είναι που είπε ο Σουάμι. Αυτή είναι μια καινούρια άποψη, άγνωστη μέχρι στιγμής στον κόσμο. Και ο Θεός κάνει άσκηση, μόνο τότε μπορεί να πλησιάσει την αγνότητα. Έτσι, ο Σουάμι είπε, ότι κι Εκείνος κάνει άσκηση. Τι άσκηση κάνει; Είναι άσκηση αισθημάτων. Όμως τότε, δεν καταλάβαινα τι σημαίνει αυτό. Μόνο τώρα καταλαβαίνω. Ο Σουάμι άφησε το σώμα Του και έκανε αυστηρή άσκηση με ένα σώμα αισθημάτων. Εάν πρόκειται να τελεστεί γάμος, δεν πρέπει να υπάρχει κάαμα. Μόνο αφού κάηκε το κάαμα μπορούσε να τελεστεί ο γάμος του Σίβα και της Πάρβατι. Μόνο αφού και οι δυο έκαναν αυστηρή άσκηση, συναντήθηκαν και ενώθηκαν. Οι ντέβας και οι Αβατάρ μπορούν να κάνουν τον κάαμα παιδί τους. Όμως, γι αυτόν τον νέο Αβατάρ, εάν υπάρχει κάαμα, δεν μπορεί ποτέ να τελεστεί γάμος. Αυτό είναι που δείχνει αυτή η άποψη.
            Έκανα άσκηση για 73 χρόνια. Η Νέα Δημιουργία πρέπει να έρθει μέσα από εμένα. Αυτή είναι η πρώτη δημιουργία που έρχεται άμεσα από τον Θεό. Έρχεται μέσα από αυστηρή άσκηση. Γενικά, η δημιουργία έρχεται μέσω του κάαμα. Μέσα από το γάμο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, έρχεται η δημιουργία, δημιουργείται η γενιά. Σε αυτόν τον κόσμο δημιουργία γίνεται κάθε λεπτό. Αυτό συμβαίνει στους ανθρώπους, στα ζώα, στα σκουλήκια, στα πουλιά, στα έντομα. Όλα γεννούν. Όμως, αυτή η Νέα Δημιουργία έρχεται μέσω της αυστηρής άσκησης του Θεού. Όταν η Πάρβατι Ντέβι κάθισε δίπλα στον Κύριο Σίβα μετά την τέλεση του γάμου τους, ο Άγκνι ξεπήδησε από τον Κύριο. Τότε γεννήθηκε ο Μουρούγκα. Με τον ίδιο τρόπο, όταν ο Σουάμι θα με αγγίξει, θα έρθει η δημιουργία του Άγκνι. Αυτή είναι η αυστηρή άσκηση που αγγίζει την αυστηρή άσκηση. Αυτός δεν είναι γάμος γεμάτος πόθο ή παιδιά του πόθου. Είναι παιδιά που γεννήθηκαν από την αυστηρή άσκηση.
            Οι Αβατάρ μπορεί να παντρευτούν και να γεννηθούν παιδιά. Μπορούν μα κάνουν τον κάαμα παιδί τους. Και ο Σουάμι με παντρεύτηκε και γεννήθηκαν τρία παιδιά. Ο Αραβίνταν γεννήθηκε σαν κομμάτι του Κααμαντέβα. Ο Σουάμι τώρα έρχεται όχι σαν Αβατάρ αλλά σαν Πρωταρχική Ψυχή. Έρχεται, αφού έχει κάνει άσκηση. Και εγώ κάνω άσκηση. Ο Σουάμι έρχεται ξανά μέσα από την Πρέμα άσκησή μου. Αφού Εκείνος έρθει θα με καλέσει. Όταν θα με αγγίξει, θα γεννηθεί η Νέα Δημιουργία.
            Δεν έχω γεννηθεί από ανθρώπους. Έχω γεννηθεί από ένα φως, που ήρθε από τον Σουάμι. Το σώμα μου δεν αναπτύχθηκε τρώγοντας τροφή, μεγάλωσε τρώγοντας αυστηρή άσκηση. Έχω μεγαλώσει μέσα από σκέψεις του Θεού. Το σώμα μου ζει από τη σκέψη του Σουάμι. Το σώμα αλλάζει μέσα από την άσκησή μου. Τελικά, το σώμα μου θα γίνει ένα τζιότι και θα συγχωνευτεί στο σώμα του Σουάμι. Δεν είναι ένα συνηθισμένο ανθρώπινο σώμα φτιαγμένο από σάρκες, φλέβες, αίμα και κόκκαλα. Είναι ένα σώμα αυστηρής άσκησης. Για να αγγίξει αυτό το σώμα της αυστηρής άσκησης, ο Ίδιος ο Σουάμι κάνει αυστηρή άσκηση. Εάν αυτό είναι έτσι, τι μπορώ να πω;  Πώς μπορώ να το πω; Αυτός είναι ο λόγος που ο Σουάμι έδωσε ονόματα για το σώμα. Αυτό είναι που είπε ο Σουάμι. Ήταν τότε που ο Σουάμι έδωσε 89 ονόματα για το σώμα μου. Κανείς δεν έχει ονόματα για το σώμα! Κανείς θεός ή θεά δεν έχει ονόματα για το σώμα του. Εξαιτίας της αυστηρής άσκησης που έγινε μέσα από το σώμα, ο Σουάμι έδωσε ονόματα γι αυτό. Εδώ, στο κεφάλαιο, ο Σουάμι έγραψε με μολύβι,
Η Πρέμα Σάκτι είναι μεγαλύτερη από την Ίτσα Σάκτι του Θεού…
            Τι είναι η Ίτσα Σάκτι του Θεού; Είναι η σανκάλπα Του, η δύναμη της θέλησής Του. Η δύναμη της Πρέμα αλλάζει τη σανκάλπα Του. Έτσι, ο Σουάμι άφησε το σώμα Του και τώρα θα ξαναέρθει. Ο Σουάμι είπε  ότι για να αφαιρέσει το κάρμα από τον κόσμο, κάνει αυστηρή άσκηση αισθημάτων. Όλοι μπορούν να δουν πόσο υποφέρει ένα σώμα. Όμως, ο πόνος της πνευματικής δοκιμασίας, της αυστηρής άσκησης αισθημάτων, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από κανέναν. Από τότε που άφησε το σώμα, ο Σουάμι κάνει αυστηρή άσκηση αισθημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου