Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

Η Σκέψη της Ημέρας

Μέσα μας υπάρχει έμφυτη μια άπειρη δύναμη, με την οποία μπορούμε να φέρουμε κάτω από τον έλεγχό μας και τα πέντε στοιχεία.

                                     



  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Μέρος 1ο



14
Να είσαι Παρατηρητής

               Μια μέρα ο Σουάμι μού ζήτησε να είμαι παρατηρητής. Τον ρώτησα τι σήμαινε αυτό.
Σουάμι: Να μην εμφανίζεται στο μυαλό σου καμιά αντίδραση για καμιά πράξη. Αυτό είναι το στάδιο του παρατηρητή. Ήδη έχει προκαθοριστεί  αυτό που πρόκειται να συμβεί και πότε θα συμβεί. Όσο κι αν προσπαθήσεις για να το αποφύγεις, αυτό που είναι να συμβεί θα συμβεί. Ο Κύριος παίζει κουκλοθέατρο. Εσύ δεν είσαι παρά μια μαριονέτα στα χέρια Του, ένα απλό εργαλείο. Να πράττεις το καθήκον που σου έχει επιφορτιστεί. Μην επιτρέπεις κανέναν περισπασμό να εμφανιστεί στο νου σου. Ούτε η άκρη ενός χορταριού δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς τη Θέληση του Θεού.  Να είσαι Παρατηρητής. Μην επιτρέψεις καμιά εγκόσμια πρόθεση να εγερθεί στο νου σου. Θα σου πω μιαν ιστορία από τη Μούντακα Ουπανισάδα.
Δύο πουλιά κάθονται σε ένα δέντρο. Το ένα τρώει ένα φρούτο. Το άλλο, που δεν τρώει, βρίσκεται σε ένα στάδιο ευδαιμονίας. Το πουλί που τρώει είναι η τζιβάτμα. Το άλλο είναι το Παραμάτμα. Το σώμα είναι το δέντρο. Τρώγοντας τον καρπό σημαίνει ότι βιώνει τη χαρά μα και τη θλίψη. Το Παραμάτμα ενοικεί στο σώμα, αποπροσκολλημένο από κάθε πράξη του. Όσο το σώμα παραμένει, να πράττεις σα να παίζεις σε κάποια παράσταση. Κανείς σε τούτον τον κόσμο δεν είναι συγγενής σου. Ο μοναδικός σου συγγενής είναι ο Θεός. Ζήσε με τούτη τη σκέψη.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΣΟΥΑΜΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ GV να μου στείλει μιαν φωτογραφία στην οποία φαίνεται ένα πουλί να πετάει πάνω από την υδρόγειο. Κάτω από την φωτογραφία ήταν γραμμένα: Έσο Παρατηρητής. Ο GV έστειλε  την φωτογραφία στον Δόκτορα χωρίς να τη στείλει κατευθείαν σε μένα. Ο Δόκτορας την κράτησε πέντε μέρες στο δωμάτιο προσευχής του για να ευλογηθεί και μετά μου την έστειλε! Όλα τούτα δεν είναι παρά λίλας του Σουάμι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου