Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ 2ο

Η Σκέψη της Ημέρας

Όταν ο νους έχει επίγνωση του εξωτερικού κόσμου, είναι αιχμαλωτισμένος στην προσκόλληση.


              Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ 2ο
















«Σκέφτηκα ότι τούτος ο κόσμος θα αποτελέσει ένα καλό θέμα για το βιβλίο Η Μάγια των Θαυμάτων, για να βοηθήσει τους πιστούς που έχουν λανθασμένη εικόνα για τον Σουάμι. Παρόλο που ο Μπαγκαβάν άφησε το Σώμα Του, μιαρές σκέψεις και αισθήματα θέτουν σε κίνδυνο την πνευματική πρόοδό τους.»

Κεφάλαιο 2
Άγγιγμα με τα δάκτυλα
Κάποτε στο Κονταϊκανάλ, μια γυναίκα μου είπε: «Κάθε μέρα δίνω ένα γράμμα στον Σουάμι. Όταν ο Σουάμι παίρνει το γράμμα μου αγγίζει τα δάκτυλά μου.»
Έμεινα κατάπληκτη. Ο Σουάμι της παίρνει καθημερινά και από ένα γράμμα! Και αγγίζει και τα δάκτυλά της; Γιατί αυτή η γυναίκα μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο;
Αυτές οι σκέψεις γίνονται εξαιτίας των ρύπων που έχει μέσα της. Οι καταγραφές που κουβαλάει σε τόσες γεννήσεις και μόνον είναι που την κάνουν να μιλάει έτσι. Είναι οι γεμάτες λαγνεία σκέψεις και μόνον που την κάνει να μιλάει έτσι για τον Θεό. Ακόμη κι αν το δάκτυλο του Σουάμι την άγγιζε, δεν θα έπρεπε να σκέφτεται ότι το πρόκειται για το παρηγορητικό  άγγιγμα ενός πατέρα ή το γεμάτο συμπόνια άγγιγμα μιας μητέρας και να γεμίσει από αισθήματα ευγνωμοσύνης.
Είναι αμαρτία να λέμε στους άλλους ότι ο Σουάμι παίρνει το γράμμα σας κάθε μέρα αγγίζοντας και τα δάκτυλά σας. Είναι Θεός, Θεός, Θεός! Σε τούτη την Εποχή Κάλι οι γυναίκες συχνάζουν στους κινηματογράφους. Παρακολουθούν τηλεόραση και διαβάζουν βιβλία και περιοδικά που τους πυροδοτούν τις εγκόσμιές τους επιθυμίες. Και τότε μιλούν συνδέοντας τους εαυτούς τους με τον Σουάμι.
Ομιλία στη γιορτή Ντάσαρα – 1 Οκτωβρίου 2006
Ο Σουάμι έδωσε μια ομιλία στη οποία έλεγε τα εξής:
… Σήμερα και οι γυναίκες και οι άντρες κάθονται στη μέση του δρόμου και κουτσομπολεύουν. Στο τέλος της Ντβάπαρα Γιούγκα ο Νταρμαράτζα υπήρξε μια μέρα μάρτυρας μιας τέτοιας σκηνής. Ένιωσε πολύ δυστυχισμένος και αμέσως κάλεσε τα αδέλφια του σε συμβούλιο. Εξέφρασε την αγωνία του λέγοντάς τους: «Ω Μπίμα, Αρτζούνα, Νάκουλα, Σαχαντέβα! Η Εποχή Κάλι άρχισε ήδη από χες. Είναι πια καιρός να φύγουμε. Καθώς περπατούσα στους δρόμους της πόλης είδα μια γυναίκα και έναν άντρα να συνομιλούν στο δρόμο. Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ να αντέξω νε είμαι μάρτυρας μιας τέτοιας ανήθικης συμπεριφοράς…
Και έτσι τα αδέλφια έφυγαν για την ουράνια κατοικία τους.»
Εκείνη την Εποχή θεωρείτο λάθος για μια γυναίκα να μιλάει δημόσια με έναν άντρα. Βλέποντας οι Πάνταβας τούτην την συμπεριφορά συνειδητοποίησαν ότι η Κάλι Γιούγκα άρχισε.
Στο σπίτι μου, όταν η γιαγιά μου και ο πατέρας μου ζούσαν, οι γυναίκες ποτέ δεν έβγαιναν από το σπίτι. Και εγώ δεν έβγαινα έξω. Δεν ήξερα καν ποιοι ήταν οι γείτονες. Ακολουθούσαμε σκληρή πειθαρχία.  Και τα παιδιά μου επίσης δεν περιφερόντουσαν έξω από το σπίτι. Η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει:
«Οι λάμπες που στολίζουν τα σκαλοπάτια των Ναών, δεν πρέπει να διακοσμούν τα κατώφλια των σπιτιών».
Το σπίτι είναι ο ναός και οι γυναίκες οι λάμπες. Διδάσκονταν ότι οι λάμπες που διακοσμούν τα μέρη λατρείας δεν θα πρέπει να στολίζουν τις εξώπορτες των σπιτιών. Με αυτές τις εντυπώσεις μεγαλώσαμε. Στη ομιλία Του ο Σουάμι υποδεικνύει το ίδιο.
Σήμερα άντρες  και γυναίκες περπατούν στο δρόμο μαζί χέρι – χέρι. Στα παλιά χρόνια ήταν λάθος η γυναίκα να μιλάει με κάποιον άντρα στο δρόμο. Τότε το γυναικείο φύλο δοξάζονταν και περιφρουρείτο. Και γι’ αυτό τότε γεννιόντουσαν παιδιά της σοφίας.
Γιατί γεννηθήκαμε σε τούτον τον κόσμο; Ποιος ο σκοπός της γέννησής μας; Γεννιόμαστε για να πεθαίνουμε ξανά και ξανά; Οι σκέψεις μας γίνονται σαμσκάρας που μας σπρώχνουν στον κύκλο των επαναγεννήσεων. Πόσες χιλιάδες γεννήσεων έχουμε πάρει σε όλη τη διάρκεια των  4 Εποχών; Δεν πρέπει τουλάχιστον τώρα να ξεφύγουμε από αυτόν τον κύκλο;
Κάθε γυναίκα που μιλάει για τον Θεό και τον συνδέει μαζί της με τον τρόπο που τον συνέδεσε η γυναίκα, για την οποία μίλησα στην αρχή του κεφαλαίου, πρέπει να θεωρείται ότι είναι λάθος. Στη σύγχρονη εποχή οι γυναίκες θεωρούν τον Θεό ότι είναι σύζυγός τους. Θα πρέπει να σπαταλάμε την ιερή μας ανθρώπινη γέννηση καλλιεργώντας τέτοιες σκέψεις; Ω γυναίκες, παντρευτείτε και λατρέψτε το σύζυγό σας σαν Θεό! Πόσες γυναίκες αγνές έχουν ζήσει στη Ινδία! Λατρεύοντας τον σύζυγό σας σαν Θεό αυτό αποτελεί μια μοναδική γυναικεία ιδιότητα.
Κάποια μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι της Μαντούρα Μπάκτι, θεωρώντας τον Θεό σαν τον Αγαπημένο, σα σύζυγο. Η Μίρα, η Άνταλ, ο Τζαγιαντέβα και ο Γκαουράνγκα ακολούθησαν αυτό το μονοπάτι. Ο Κύριος ανταποκρίθηκε στην αφοσίωσή τους. Όμως όταν ο Θεός κατεβαίνει με ανθρώπινη Μορφή σαν Αβατάρ, δεν είναι τόσο εύκολο να δεχθούμε την ανταπόκρισή Του. Μα και ο κόσμος δεν πρόκειται να το σεβαστεί αυτό. Για αυτό έχω γράψει με λεπτομέρεια στο βιβλίο «Η Κοσμική Μορφή του Ανθρώπου – Αβατάρ Πρέμα Σάι» 4ο μέρος.
Εκεί είπα ότι αν μια μπάκτα,  ακολουθώντας το μονοπάτι της Μαντούρα Μπάβα, θέλει να βιώσει τα αισθήματα του Θεού σε ανταπόκριση των δικών της αισθημάτων, πρέπει να λάβει χώρα γάμος με τον Αβατάρ είτε στο φυσικό επίπεδο είτε με τον τρόπο Γκάνταρβα. Και μόνον τότε θα γίνει αποδεκτός σαν Νταρμικός. Αλλιώς ο κόσμος δεν θα μπορέσει να το δεχθεί. Πρέπει να γίνει σύζυγος του Θεού σύμφωνα με τους νόμους του Ντάρμα. Είναι αμαρτία να λέμε: «Ο Σουάμι με άγγιξε. Παίρνει γράμματα από μένα για να με αγγίξει.»
Ω γυναίκες, ακόμη κι αν πήρατε χιλιάδες γεννήσεων πώς είναι δυνατόν να ξεπλυθεί τούτη η αμαρτία; Ο Σουάμι είναι ο Πούρνα Αβατάρ! Μην Τον κάνετε Ήρωα της δικής σας κινηματογραφικής ιστορίας! Πώς μπορείτε να μιλάτε κατ’ αυτόν τον τρόπο; Από πού παίρνετε τούτο το θάρρος; Μιλάτε μ’ αυτόν τον τρόπο επειδή ο Πούρνα Αβατάρ έχει  έρθει με ανθρώπινη μορφή και ζει σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος;
Ω γυναίκες, ω άνθρωποι του κόσμου, πότε θα  καταλάβετε Αυτόν τον Πούρνα Αβατάρ; Έχει έρθει εδώ για να μας απαλλάξει από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Και αντί εσείς να επωφεληθείτε από Αυτόν, γλιστράτε από το μονοπάτι. Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Η ζωή σας θα πάει χαμένη. Σταματήστε την ανόητη αυτήν φαντασίωση και ζητήστε το δώρο της αθανασίας. Ζητήστε σοφία.
Αν κάποιος θέλει να πάρει απάντηση από τον Θεό για τα αισθήματά του που εκδήλωσε μέσα από το μονοπάτι της Μαντούρα Μπάβα, απαιτείται γάμος. Ο Γκάνταβα γάμος ήταν αναγκαίος ακόμα και για τη Ράντα με τον Κρίσνα για να μπορέσουν να εκφράσουν τα αισθήματά τους. Έχω γράψει πώς η Ράντα μπόρεσε να δεχθεί το Ντάρσαν, Σπάρσαν και Σαμπάσαν του Κρίσνα τις τελευταίες της στιγμές μόνον μετά τον γάμο Γκάνταρβα. Στην ομιλία Του ο Σουάμι είπε ότι στην Ντβάπαρα Γιούγκα θεωρείτο λάθος αν μια γυναίκα συνομιλούσε με έναν άντρα στο δρόμο. Τώρα σε τούτην την εποχή η γυναίκα λέει σε όλους: «Ο Σουάμι παίρνει τα γράμματά μου και μου αγγίζει τα δάκτυλά μου.» Ακόμη και τα περιοδικά και τα βιβλία δεν θα γράφανε κάτι συνδέοντας έτσι μια γυναίκα με τον Θεό. Ακόμη και αυτοί της παλαιολιθικής εποχής δεν θα μιλούσαν έτσι! Ποια η ανάγκη να αγγίξει στα κρυφά κάποιος τα δάκτυλα του Θεού;
28 Οκτωβρίου 2006    Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, γράφω γι’ αυτές τις γυναίκες. Γιατί να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Σε παρακαλώ, πες μου!
Σουάμι:     Οι γυναίκες έχουν χάσει την γυναικεία τους φύση.
Τέλος του Διαλογισμού
Τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Οι γυναίκες αποτελούν ενσαρκώσεις της θηλυκής δύναμης, της Σάκτι. Και όμως σπαταλούν αυτήν τη δύναμη σε λάγνα αισθήματα. Το να γεννηθείς γυναίκα είναι η ύψιστη ανθρώπινη γέννηση. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες  ευκαιρίες  για πνευματική άσκηση από τους άντρες. Οι άντρες έχουν μεγαλύτερη επαφή με τον εξωτερικό κόσμο. Αποκτούν γνωριμίες με πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να πηγαίνουν σε πολλά μέρη. Δεν είναι το ίδιο με τις γυναίκες. Στις γυναίκες η οικογένειά τους είναι και ο κόσμος τους. Ο νους τους είναι επικεντρωμένος στην οικογένειά τους και μόνον. Οι γυναίκες από τη φύση τους είναι ντροπαλές, συνεσταλμένες και ευαίσθητες. Η φύση τους είναι ήσυχη και σατβική. Η Κάλι Γιούγκα όμως είχε απήχηση και στο γυναικείο φύλο με συνέπεια να αλλάξει αποκτώντας ανδρικές ιδιότητες. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάνε αδιάντροπα συνδέοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον εαυτό τους με τον Θεό.
Οι γυναίκες γενικά αισθάνονται συστολή για να εκφράσουν τη στοργή τους προς τα έξω. Όμως η σύγχρονη γυναίκα δεν διστάζει να το κάνει και μιλάει ελεύθερα μ’ αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε όμως να με ρωτήσετε: «Μα κι εσύ γράφεις με τον ίδιο τρόπο, συνδέοντας τον εαυτό σου με τον Θεό!» τα αισθήματά μου από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκα είναι επικεντρωμένα στον Θεό και  μόνον σ’ Αυτόν. Η φιλοδοξία μου ήταν να Τον παντρευτώ. Έζησα έχοντας τούτη την μοναδική σκέψη στο νου μου. Δεν εξέφραζα προς τα έξω τα αισθήματά μου. Ο Σουάμι αποκάλυψε τη σχέση μας. Και όμως δε με έχει χαριτώσει μα το Σπάρσαν ούτε και το Σαμπάσαν Του. Πολλοί σοφοί έχουν γράψει γι’ αυτό σε  Ιερά Νάντις.
Ο Σουάμι δεν ανήκει μόνον σε τούτον τον κόσμο. Είναι ο Αυτοκράτορας των 14 κόσμων. Είναι ο Κύριος των αναρίθμητων συμπάντων. Επειδή έχει κατέβει με ανθρώπινη μορφή οι άνθρωποι μιλάνε με αυτόν τον τρόπο.
Ποιος μπορεί να μετρήσει τις Δόξες του Κυρίου; Οι Θεοί, οι Θεές και τα ουράνια πλάσματα περιμένουν για να Τον υπηρετήσουν. Τι ανάγκη έχει να αγγίξει το δάκτυλό σας; Κατά τη διάρκεια του Ντάρσαν ο Σουάμι κάποιες φορές χτυπά απαλά το κεφάλι κάποιου. Το ίδιο κάνει και σε κάποιους άλλους και αγγίζει τα δάκτυλά τους. Ο Σουάμι ευλογεί ανάλογα με τα προσόντα που  από τις προηγούμενες  γεννήσεις. Πρέπει να βλέπουμε τις πράξεις Του σύμφωνα με τια μιαρές σκέψεις μας; Αν το άγγιγμα του Κυρίου οδηγεί σε λανθασμένες  σκέψεις, τούτο οφείλεται στον πόθο που έχει συσσωρευτεί σε τόσες Εποχές.
Ένα κορίτσι που έχει σπουδάσει τις ομιλίες του Σουάμι μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Επίσης μου είπε ότι πήγε στο όνειρό της και την παντρεύτηκε! Αυτό μου το είπε δύο φορές. Οι σκέψεις και οι φαντασιώσεις μας συχνά έρχονται με την μορφή ονείρων. Αν πιστεύουμε στον Σουάμι, Τον ονειρευόμαστε. Μα όταν ξυπνήσουμε το πρωί, συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του ονείρου και της καθημερινής μας ζωής.
Να ένα παράδειγμα. Αυτό το πρωί ο Έντυ μού είπε ένα όνειρο που είδε. Είπε ότι είδε τον Σουάμι και τον ίδιο σε διάφορα μέρη. Δεν μπορούσε να καταλάβει πού βρίσκονταν ούτε τι έκαναν. Το όνειρό του δείχνει ότι δεν υπήρχε κάποιος σύνδεσμος με την καθημερινή του ζωή. Είναι οι δικές μας επιθυμίες  και σκέψεις για τον Σουάμι που έρχονται σαν όνειρα. Είναι η αντανάκλαση, η αντίδραση και η αντήχηση. Δεν έχουν καμιά σχέση με τον Σουάμι. Εκείνος είναι ο Παρατηρητής.
Τη νύχτα, κατά τη διάρκεια του ύπνου, βλέπουμε όνειρα. Με τον ίδιο τρόπο οι εμπειρίες  που έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελούν τα «όνειρα της ημέρας». Αυτός ο κόσμος δεν είναι πραγματικός. Ο κόσμος που βλέπουμε και κατά τη διάρκεια της ημέρας  είναι επίσης ονειρική κατάσταση. Τα όνειρα είναι δημιουργία του νου. Όνειρα μέρας και όνειρα νύχτας δεν είναι τίποτα άλλο από δική μας φαντασία. Τα όνειρα που έχουμε το βράδυ που κοιμόμαστε κρατούν μόνον μια νύχτα. Το όνειρο της ημέρας κρατάει μιαν ολόκληρη ζωή.
Οι συζητήσεις του Σουάμι με τους σπουδαστές Του έχουν καταγραφεί στο βιβλίο «Καρδιά προς Καρδιά». Σε μια από αυτές ο Σουάμι ρωτάει τον επόπτη του ξενώνα: «Τι φαγητό έχει σήμερα; Πώς το έδωσες;» Τους καθοδηγεί και τους λέει πώς  πρέπει να μαγειρεύεται το φαγητό, πώς να σερβίρεται, πόση ποσότητα να παρέχεται κ.λ.π.. Φροντίζει σα μητέρα σους σπουδαστές Του.
Ο Σουάμι όλους τους φροντίζει σαν πατέρας  και μητέρα. Παρέχει τροφή για το σώμα σας μα και για τη ψυχή σας. Δείχνει το σωστό μονοπάτι σαν Γκουρού και σαν Θεός. Εσείς, λοιπόν, γιατί να πρέπει να μιλάτε  μ’ αυτόν τον τρόπο για Κείνον και να Τον συνδέετε με σας  με εγκόσμιο τρόπο; Είναι Θεός, η Πρωταρχική Ψυχή! Το δικό μας άγγιγμα και το δικό Του πρέπει να μας οδηγεί στο Καμαντάχανα, το κάψιμο του πόθου. Είναι  άγγιγμα ψυχής. Αν εισβάλλουν μέσα μας κάποιες διεφθαρμένες σκέψεις είτε περίεργες φαντασιώσεις, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αποτέλεσμα δικών μας πόθων.
 Το άγγιγμα του πόθου δεν είναι παρά σκουριά και χώμα
Το άριστο είναι το άγγιγμα ψυχής

Jai Sai Ram!VS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου