Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!" ΜΕΡΟΣ 1ο

Η Σκέψη της Ημέρας

Η σάντανα τελειώνει όταν φθάσουμε τη Σάτυα.





ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!




Οι Ευλογίες του Σάι Μπάμπα για το βιβλίο

Πριν περίπου τρία χρόνια ο σύζυγός μου κ. Μονοχάραν και εγώ επισκεφτήκαμε το σπίτι ενός πιστού του Δρ Kothandapani  στο οποίο συμβαίνουν θαύματα του Σουάμι. Τοποθετήσαμε τον φάκελο με το χειρόγραφο του βιβλίου στο Ιερό και προσφέραμε ένα φρούτο γκουάνα. Όλοι προσευχηθήκαμε για τις ευλογίες του Σουάμι.
Με τρόπο θαυμαστό ο Σουάμι έκοψε στα δύο το γκουάνα και στο οποίο είδαμε γραμμένο στην μία πλευρά του εσωτερικού του το Ομ και στην άλλη το Σάι. Όλοι μείναμε έκθαμβοι μπροστά σε τούτο το θαύμα. Και τότε παρατηρήσαμε βιμπούτι να είναι σκορπισμένο στο άγαλμα του Κυρίου Γκανέσα. Ο Δόκτωρ μας διηγήθηκε την ιστορία του πώς  Κύριος Βινάγιακα  (Γκανέσα) έσπασε τον χαυλιόδοντά του και τον χρησιμοποίησε σα στυλό για να γράψει τη Μαχαμπαράτα. Γι’ αυτό και ο Σουάμι υλοποίησε βιμπούτι στον χαυλιόδοντα του Βινάγιακα σαν ένδειξη των ευλογιών Του για αυτό το θεϊκό βιβλίο.
Λουτρό από  βιμπούτι έβγαινε επίσης από την αριστερή πλευρά του αγάλματος του Ναταράτζα. Αμέσως ο Δρ είπε: «Θα ήμουνα πολύ πιο ευτυχισμένος αν το βιμπούτι έπεφτε από το άγαλμα του Κρίσνα αντί του Ναταράτζα». Στο διαλογισμό ρώτησα: «Σουάμι, ο Δρ λέει γιατί δεν έδωσες βιμπούτι από το άγαλμα του Κρίσνα;» Ο  Σουάμι απάντησε: «Ο Σίβα έδωσε το αριστερό Του πλευρό στην Πάρβατι, Σάκτι. Γι’ αυτό και έχω δώσει βιμπούτι από το Σίβα Σάκτι.»
«Σουάμι! Αν ο Σίβα έδωσε το αριστερό Του μισό, γιατί το βιμπούτι έπεσε από το άγαλμα του Ναταράτζα που χορεύει;» ρώτησα.
«Ήδη σου  έχω πει ότι θα χορέψω μαζί σου σα γιρλάντα Μου. Δεν πιστεύεις ότι το βιμπούτι που πέφτει από το Σίβα που χορεύει είναι κατάλληλο θαύμα; Να στ’ αλήθεια δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό το μικρό πράγμα;» απάντησε ο Σουάμι. Με τούτη την επιδοκιμασία του Μπαγκαβάν ένιωσα μεγάλη χαρά.
Αγαπητοί αναγνώστες, δείτε, σας παρακαλώ, τις φωτογραφίες του Βινάγιακα, του Σίβα-Χορευτή και το φρούτο γκουάνα με προσοχή και θα δείτε τα θαύματα - και το βιμπούτι να πέφτει και τις λέξεις Ομ και Σάι στα δύο μισά του φρούτου.
Ο Σάι Μπάμπα υπογράφει το βιβλίο
7 Μαΐου 1997
Άφησα το χειρόγραφο αυτού του βιβλίου στο σπίτι του  PSA  Subramanian Chettiyar στο Μαντουράι. Όταν ο Σουάμι επισκέφτηκε το σπίτι του, ο γιος του Srinivasan είπε στον Σουάμι: «Σουάμι, οι συζητήσεις Σου με την κυρία Βασάντα έχουν γραφεί σε τούτο το βιβλίο.» Ο Σουάμι  γύρισε τις σελίδες του φακέλου και ρώτησε: «Έχουν γραφεί στα Ταμίλ;»  «Ναι, Σουάμι. Της μιλάς στα Ταμίλ και γι’ αυτό το έχει καταγράψει στα Ταμίλ» απάντησε εκείνος.
«Ναι, της μίλησα στα Ταμίλ. Τι πρέπει τώρα να κάνω;» ρώτησε ο Σουάμι.
«Θέλουν αυτόγραφό Σου.»
Και τότε ο Σουάμι πήρε ένα στυλό και υπέγραψε «Με αγάπη Μπάμπα». Και είπε: «Δες το έχω γράψει με μεγάλα γράμματα». Και αμέσως τράβηξαν φωτογραφία την ώρα που ο Σουάμι υπέγραφε.
Όταν είδα την υπογραφή νόμισα ότι ήταν διαφορετική από τη συνηθισμένη Του. Στη λέξη with  δεν μπορούσα να δω το i.  Κοίταξα προσεκτικά και είδα ότι το i ήταν κολλημένο, σχεδόν κρυμμένο από το W. Για ποιο λόγο;
Ο Σουάμι είπε: ‘Το i δηλώνει τον μικρό εαυτό. Ο μικρός εαυτός αποκαλεί τον ίδιο Εγώ -Ι- και υποφέρει. Μόλις κατακτήσει την Γκνιάνα, λέει: «Τα πάντα είσαι Εσύ. Εσύ και μόνον!» Αν τα δύο Us (ο μικρός εαυτός και ο μεγάλος Εαυτός) ενωθούν γίνονται ένα W, που συμβολίζει τον Θεό. Το κρυμμένο ι δηλώνει την ένωση του μικρού εαυτού με τον μεγάλο Εαυτό. Η Τζιβάτμα ενώνεται με το Παραμάτμα. Με τον ίδιο τρόπο και εσύ έχεις ενωθεί μαζί Μου. Τώρα δεν υπάρχει πια ατομικό εγώ σ’ εσένα.»
Φωτογραφία
Στις 10 Ιουλίου 1996 ο Σουάμι μου έδωσε Ντάρσαν και τραγούδησε το τραγούδι:
Ας χορέψουμε, ας τραγουδήσουμε αφού έχουμε φθάσει στην ευδαιμονική ελευθερία.
Και στις 13 Ιουλίου τραγούδησε το ίδιο τραγούδι. Τον ρώτησα γιατί τραγούδησε αυτό το τραγούδι. Ο Σουάμι απάντησε: «Έχεις φθάσει στην Ελευθερία. Έχεις κατακτήσει την Ελευθερία.»
Για να επιβεβαιώσει τούτη τη δήλωση ο Σουάμι υπέγραψε το βιβλίο με έναν ειδικό τρόπο.
Τόση ομορφιά αντικρίζουμε στην εξωτερική φύση
Τόση θειότητα βλέπουμε στην εσωτερική μας φύση
Όλη η ομορφιά και η θειότητα είναι η υπογραφή του Σουάμι

                                            Βασάντα Σάι








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου