Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑ "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΕΣ" -- " ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"



Η Σκέψη της Ημέρας


Μόνο η ταπεινότητα θα σας απελευθερώσει από την επιθυμία.




Από το βιβλίο, «Πέρα από τις Ουπανισάδες»

Το Ένα είναι ο Πουρούσα, τα πολλά είναι η Πράκριτι.
Το Ένα είναι ο Δημιουργός, τα πολλά είναι η Δημιουργία.
Το Ένα είναι Σάτυα (Αλήθεια), η διεύρυνσή του είναι Πρέμα.
Το Ένα είναι ο Σίβα, η θέλησή Του είναι η Σάκτι.

Όλοι πρέπει να καταλάβουν αυτήν την Αλήθεια. Στις Ουπανισάδες, ο Γιαγκναβάλκυα λέει στη σύζυγό του τη Μαϊτράγι, «Η επιθυμία της συζύγου για το σύζυγο δεν είναι ούτε για το σώμα ούτε για το μυαλό του, είναι για το Άτμα που βρίσκεται μέσα του. Η αγάπη του συζύγου για τη σύζυγο, η αγάπη του γονιού για το παιδί, είναι για τον ίδιο λόγο.»
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η αγάπη που έχουμε για τους άλλους είναι στ’ αλήθεια, μόνον αγάπη για τον Κύριο που βρίσκεται μέσα τους. Μόλις το συνειδητοποιήσετε αυτό, τότε το μυστικό ότι το Ένα είναι πολλά θα αποκαλυφθεί.
Ο Σουάμι λέει πάντα, «Έχετε ξεχάσει τον Δημιουργό και έχετε ξεγελαστεί από τη δημιουργία.»
Εάν αγκιστρωθείτε στο Ένα που είναι ο Θεός, αυτό είναι αρκετό. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν σε σας χωρίς προσπάθεια, αυτόματα. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποκτήσετε ό,τι θέλετε από το γήινο κόσμο. Πρώτα δείτε τον Θεό και έπειτα όλα όσα επιθυμείτε από τον κόσμο θα έρθουν σε σας. Αυτό θα σας δώσει τη σοφία ότι όλα είναι φθαρτά και οδηγούν μόνο στη μιζέρια. 


Από το βιβλίο "Απελευθέρωση Εδώ και Τώρα!" Μέρος 1ο

Γιατί έχω σαγηνευτεί από την αλησμόνητη Μορφή Σου;
Γιατί Σε ακολουθώ με άθραυστα δεσμά;
Μήπως  οι κραυγές μου είναι νανούρισμα για Σένα;
Μήπως τα δάκρυά μου Σε λούζουν μέσα σε ευδαιμονία;
                 Ω Σαΐσβαρα! Δεν με συμπονάς καθόλου;
Γι α τ ί   π ρ έ π ε ι έ ν α ς  σ ά ν τ α κ α ς   τ ο υ  Ά τ μ α  ν α     α ν α ζ η τ ά   α π ό δ ε ι ξ η   γ ι α   γ ι α   τ ι ς   ε μ π ε ι ρ ί ε ς   τ ο υ;  Από μόνες τους  οι ιδιάζουσες εμπειρίες του αποτελούν αποδείξεις του ξεχειλίσματος της Αλήθειας. Πόσο το έχω συνειδητοποιήσει  αυτό! Όντας ανήμπορη να αντέξω τη δύναμη της έλξης, τη δύναμη της αγάπης, έχασα τον εαυτό μου. Κάποιες φορές θρηνούσα και κάποιες άλλες έπλεα σε ευδαιμονία. Η ζωή μου έγινε μια συνεχής μάχη με τον εαυτό μου.
Ο οποιοσδήποτε το διαβάσει αυτό θα μπορέσει  να δει τον Θεό εδώ και τώρα. Αυτή είναι η ζωή μου. Έτσι είναι που είδα τον Κρίσνα. Ο Ίδιος ο Σουάμι μού είπε ότι είχα γίνει τρελή από την αφοσίωση και ότι και Εκείνον τον τρέλανε. Πρόκειται για την κορφή της Μαντούρα Μπάβα. Την έφθασα μετά από τριάντα πέντε χρόνια ταξιδιού προς τον Θεό. Και ακολουθώντας την είχα πολλές αποκαλύψεις.
Και εσείς μπορείτε να με ακολουθήσετε σε τούτο το ταξίδι της πραγμάτωσης του Θεού και της κατάκτησης της κορυφής  της πνευματικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου