Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

Η Σκέψη της Ημέρας

"Ο Θεός είναι αγάπη" είναι διδασκαλία.
"Η Αγάπη είναι Θεός" είναι εφαρμογή.




                                                   ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ   

                             ΚΑΙ ΤΩΡΑ


1
Ο Συμπαντικός Δάσκαλος


Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που γεννηθήκαμε σε τούτους τους καιρούς. Υπάρχουν πιστοί του Σάι σε όλον τον κόσμο, η εμπειρίες, όμως, του καθενός είναι διαφορετικές από εκείνες του άλλου. Πόσα διαφορετικά είδη εμπειριών! Με το που ξεκινάτε να έχετε εμπιστοσύνη στον Σάι, αυτές οι εμπειρίες σας έρχονται για να δείξουν ότι βρίσκεστε κάτω από την προστασία Του.
Από την αρχή της Δημιουργίας πολλοί Αβατάρς έχουν κατέβει στη Γη, ποιος όμως έχει αποκαλύψει τον Εαυτό Του σε τέτοιο σημείο; Όλοι μπορούν να βιώσουν την άπειρη αγάπη του Σουάμι και την εγγύτητά Του. Με την καθεμιά από τις εμπειρίες μας τις γεμάτες ευδαιμονία μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι Εκείνος είναι η Αλήθεια. Αν γυρίσουμε τις σελίδες των Ιερών Κειμένων, θα διαπιστώσουμε ότι στην Εποχή των άλλων Αβατάρ ελάχιστοι τους γνώριζαν.
Όχι μόνον Ινδοί μα και από άλλες χώρες θεωρούν τον Σουάμι Σωτήρα τους. Μέχρι τώρα κανείς άλλος Αβατάρ δεν έχει γίνει αποδεκτός ομόφωνα σαν Παγκόσμιος Δάσκαλος εκτός από τον Σουάμι. Αναρίθμητοι άνθρωποι ανά τον κόσμο ψάλλουν τις Δόξες και το Μεγαλείο Του. Είναι, όμως, δυνατό να διηγηθείς με λέξεις τούτη τη Θεϊκή Δόξα; Ίσως…! Αν ο Κύριος Γκανέσα ερχότανε για να γράψει, αν το νερό της θάλασσας ήταν μελάνι και ο απέραντος ουρανός χαρτί!
Ο Σουάμι έχει φέρει εις πέρας σπουδαιότερο έργο από ό,τι επέτυχαν οι άλλοι Αβατάρς. Μεταμορφώνει μιαν ολόκληρη εποχή με έναν τελείως επαναστατικό τρόπο. Η Κάλι Γιούγκα γίνεται Ντβάπαρα Γιούγκα.
Αναφέρεται στη Γκίτα:
‘Paritranaaya Sadhunaam VinasaayachaDushkritaam
Όπως έχει σ’ αυτήν τη σλόκα ο Σρι Κρίσνα υποσχεθεί, ο Κύριος έχει ενσαρκωθεί για να εγκαθιδρύσει το Ντάρμα. Διορθώνει τους ανθρώπους που εμφορούνται με διαβολικές σκέψεις χωρίς να τους εξολοθρέψει. Κανείς Αβατάρ δεν το έχει κάνει αυτό μέχρι τώρα. Ο κόσμος έχει δει τόσες πολλές επαναστάσεις! Εδώ, όμως, πρόκειται για μιαν Πνευματική επανάσταση.
Ο Κύριος Ράμα κυβέρνησε μόνον τούτην τη χώρα. Το βασίλειο του Κυρίου Σάι είναι όλος ο κόσμος. Μεταφέρει ολόκληρον τον κόσμο στον Παράδεισο. Αυτός ο Αβατάρ είναι Σαμπούρνα Αβατάρ. Είναι ο Αυτοκράτορας των δεκατεσσάρων κόσμων. Είναι η Ενσάρκωση όλων των Θεοτήτων. Σπουδαίοι σοφοί, άγιοι, κύριοι της πνευματικής άσκησης και γιόγκις περιμένουν για το Ντάρσαν Του. Αυτός ο Υπέρτατος Κύριος έχει κατέβει από την Βαϊκούντα με το ανθρώπινο ένδυμα σα Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα στο Πάρτι. Πώς να υμνήσει κανείς το Μεγαλείο και την άφατη Δόξα Του; Με τι λόγια να περιγράψει το Μέγα Του Έλεος; Όταν τελειωμένες ψυχές και αιώνια όντα περιμένουν για μιας στιγμής Ντάρσαν του Μπαγκαβάν, Εκείνος δίνει Ντάρσαν σε χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.
Από τις τέσσερις Γιούγκες, η Εποχή Κάλι είναι η καλύτερη για να βιώσεις το Θεϊκό Έργο. Τώρα εμείς είμαστε  οι πιο τυχεροί όλου του κόσμου που έχουμε τούτη τη μοναδική ευκαιρία! Τη Θειότητα του Ράμα και του Κρίσνα ελάχιστοι την γνώρισαν. Σήμερα, όμως, ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει τον Σάι σα Παραμπράχμα και συγκεντρώνεται στα Πόδια Του. Οι παρελθούσες καλές μας πράξεις μάς έχουν φέρει στα Πόδια Του. Ας βυθιστούμε στον Ωκεανό του Ελέους Του! Η ατέλειωτη Συμπόνια Του ρέει προς όλους μας.
Έχω γράψει γι’ αυτό ένα τραγούδι:
Δεν είμαι ο Ίντρα για να δω με τα χίλια μάτια την Θεία Σου Αίγλη!
Δεν είμαι ο Αντισέσα για να υμνήσω τη Δόξα Σου με χίλιες   
γλώσσες!
Δεν είμαι ο Καρταβίρυα για να κρατήσω Τα Λώτινά Σου Πόδια με
χιλιάδες χέρια!
Γεννήθηκα σα μια συνηθισμένη θνητή σε τούτον τον σκοτεινό
κόσμο!
Αν και μας εξουσιάζει ο Νόμος του Κάρμα, ο Κύριος έριξε πάνω μας βροχή το Έλεός Του για να ελαφρύνει το φορτίο μας. Με την χωρίς όρια την άπειρη Πρέμα Του που μας πλημμυρίζει, έχει σταματήσει το Θεϊκό Του ρολόι για να περπατήσει ανάμεσά μας σαν κοινός θνητός. Μας φέρνει όλους κάτω από την ομπρέλα της Θεϊκής Χάρης Του. Ούτε να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε την αγάπη όλων των μητέρων του κόσμου δεν θα μπορέσουμε να την ζυγιάσουμε και ισοσταθμίσουμε  με την Αμέτρητή Του Πρέμα.
Ο Κύριος, μπορεί η Αγάπη του να εξισωθεί;
Δεν είναι γλυκύτερη από την αγάπη όλων των μητεράδων του
κόσμου;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου