Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" ΜΕΡΟΣ 1ο

Η Σκέψη της Ημέρας

Ο Θεός κατοικεί στο σπήλαιο της καρδιάς σα μια μπλε σπίθα. Όσο η σάντανά μας εντείνεται το φως περιβάλλει ολόκληρη την ύπαρξή μας.




ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ   Μέρος 1ο



Κεφάλαιο 3
Η ΡΑΝΤΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΚΡΙΣΝΑ



Βασάντα:  Σουάμι, ο GV λέει ότι οι Γκόπις δεν γνώριζαν τη διαφορά μεταξύ του δεξιού τους και του αριστερού τους χεριού. Εγώ είμαι σαν κι αυτές. Δεν ξέρω τίποτα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω μόνον Εσένα! Δεν θέλω τίποτα άλλο.
Σουάμι:     Τώρα έχω ακόμη έναν ορισμό. Δεν ξέρεις. Μόνον Εγώ ξέρω. Όλα αυτά αποτελούν απόρροια της Πρέμα σου. Γι’ αυτό  και Εγώ έχω τόσες πολλές φορές νικηθεί από σένα.
Βασάντα:  Στην αγάπη δεν υπάρχει μέρος για ήττα, Σουάμι! Όταν νικιέσαι η ευδαιμονία είναι μεγαλύτερη. Τι είναι ήττα; Κάποιος χάνει μόνον για χάρη του άλλου.. Μόνον όταν κάποιος παραιτείται για χάρη του άλλου βιώνει περισσότερη ευδαιμονία.
Σουάμι:     Να, άλλος ένας βαθμός!
Βασάντα:  Σουάμι, μπορεί να συγκεντρώνεις πολλούς βαθμούς, τα πάντα όμως είσαι Εσύ και μόνον. Οι σκέψεις μου, το σώμα, η ψυχή, η πράξεις μου και η δύναμη της θέλησής μου, όλα αυτά είναι δικές Σου εκδηλώσεις. Εσύ είσαι η μοναδική Πηγή. Μπορώ να υπάρξω χωρίς Εσένα; Υπάρχω εγώ σαν άτομο; Έχω καμιά άλλη σκέψη από τη δική Σου;
Σουάμι:     Και αυτό είναι ένα ακόμη μόριο.
Βασάντα:  Και οι δύο φωτογραφίες στο Σανάτανα Σάρατι αυτού του μήνα ήταν εκπληκτικές. Ο Ντανβάντρι είναι υπέροχος! Κάνα! Πόσο όμορφος φαίνεσαι! Όλες οι φωτογραφίες είναι πολύ πολύ γοητευτικές. Η ομορφιά Σου κάνει τους πάντες να τρελαίνονται.
Σουάμι:     Και αυτό είναι Πρέμα.
Βασάντα:  Σουάμι, για τα πάντα επαναλαμβάνεις το ίδιο πράγμα: Πρέμα, Πρέμα, Πρέμα, Πρέμα.
Σουάμι:     Και βέβαια… είναι αλήθεια. Είσαι εσύ που τραγουδάς
                     Οι γεμάτες λαχτάρα κραυγές  και τα κλάματά μου
                     Έχουν φέρει την γεμάτη ευδαιμονία Μορφή Σου!
                     Ο Πράλαντα δημιούργησε το Ναραχάρι
                     Η Πρέμα μου δημιούργησε τη δική Σου Μορφή!
                    
                     Η  Πρέμα σου είναι η μοναδική αιτία όλων αυτών. Η δική σου και  απεριόριστη αφοσίωση των πιστών είναι που δημιουργεί τον Θεό. Όμως οι μη-πιστοί θα μπορούσαν να πουν: «Κοιτάξτε Τον, έχει φουντωτά μαλλιά και ένα μακρύ πουκάμισο πάνω Του!» Όταν η αφοσίωση αυξάνει, αλλάζει και η θεώρηση. Τα μάτια της Πρέμα σου κοιτάν την ομορφιά τούτης της Μορφής.
Βασάντα:  Σουάμι, Σουάμι, Εσένα θέλω! Θέλω μόνον Εσένα.
 Σουάμι:    Eίμαι κοντά σου, γιατί κλαις;
Βασάντα:  Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω, Σουάμι. Τι να κάνω; Δεν μπορώ να ελέγξω τούτην την αγάπη.
Σουάμι:     Η ζωή σου είναι πραγματικά μια γιάγκνια. Έχεις αφιερώσει τον εαυτό σου προσφορά στην Πρέμα Γιάγκνια. Αυτό είναι γιόγκα, αυτό είναι τάπας. Δες τον Θεό  παντού. Να μην σκέφτεσαι: «Γιατί μιλάνε έτσι; Γιατί συμπεριφέρονται έτσι; Γιατί είναι  έτσι η φύση τους;» Τα πάντα είναι Θέλημα Θεού. Εκείνος είναι που τους ελέγχει. Εκείνος τους κάνει να μιλούν και να πράττουν. Σκέψου έτσι και μην επιτρέπεις τίποτα να καταγράφεται στο μυαλό σου.  Καμιά δεν πρέπει καταγραφή να εντυπώνεται στο νου σου.
Βασάντα:  Δεν θέλω τίποτα, Σουάμι. Γιατί με εμπλέκεις σε οικογενειακή ζωή; Γιατί δε με κάνεις σαν τη Ράντα και την Άνταλ που από μικρή φιλοδοξούσα να γίνω;
Σουάμι:     Μα δε σου το έχω πει; Μην ρωτάς το λόγο! Τώρα βιώνεις αυτό που έχεις ζητήσει. Βιώνεις τον Κρίσνα σα Ράντα. Δίνω ό,τι θέλεις. Αν ο πιστό θέλει να Με βιώσει σαν Πατέρα, θα γίνω πατέρας. Αν Με δει σα Μητέρα, θα γίνω η Μητέρα του. Αν με λατρεύουν σαν το παιδί τους, θα γίνω παιδί. Θα ευλογήσω τον καθένα με το να Με βιώσει με τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί.
Βασάντα:  Σουάμι, μόλις Σε δω, θα πέσω στα Πόδια Σου, θα κλάψω, θα αγγίξω τα Θεϊκά Σου Πόδια και θα Τα φιλήσω. Είναι λάθος;
Σουάμι:     Πώς μπορεί να είναι λάθος; Το παιδί δεν τρέχει για να πέσει στην αγκαλιά της μητέρας του, και με τόσο αγάπη τη φιλά δείχνοντάς της τη χαρά του; Μα και η μητέρα αγκαλιάζει το παιδί της και το χαϊδεύει. Πώς μπορεί αυτό να είναι κάτι κακό; Όλα τούτα είναι εκφράσεις αγάπης. Παράδειγμα: με το που σε βλέπουν ο Δόκτωρ και η γυναίκα του πέφτουν στην αγκαλιά σου και κλαίνε. Μα κι εσύ κλαις κρατώντας τα χέρια τους. Πρόκειται για αγνή αγάπη, αγάπη που πηγάζει από τα βάθη της καρδιάς. Δεν υπάρχει σωματική συνείδηση, μόνον ευδαιμονία.
Βασάντα:  Τώρα πια μου είναι όλα ξεκάθαρα, Σουάμι.
Σουάμι:     Είπες στον JVK: «Είσαι εξαιρετικά τυχερός, ο Σουάμι τόσες φορές σε χτύπησε χαϊδευτικά στο μάγουλο, δείχνοντάς σου την αγάπη Του σα Μητέρα.» Τώρα Με ρωτάς αν κάνεις λάθος. Πρέπει να έχεις στο νου σου μόνον το Παραμάτμα και το Τζιβάτμα. Το Τζιβάτμα λαχταράει, καλεί το Παραμάτμα. Το Παραμάτμα ακούει όλες τις κραυγές του Τζιβάτμα και έρχεται τρέχοντας και έτσι βιώνεται ευδαιμονία χωρίς όρια. Μπορείς να περιγράψεις το στάδιο; Δε γίνεται, γιατί μόνο βιώνεται. Λέγεται ότι αυτοί που το έχουν βιώσει δεν μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό και όσοι έχουν μιλήσει δεν το έχουν βιώσει. Όταν ο Δρ και η Σιβαμάνι κλαίνε, κλαις και εσύ. Ποιο το αίσθημα τότε; Έχεις κάποια άλλη σκέψη;
Βασάντα:  Είχα ξεχάσει τον κόσμο, Σουάμι, ήταν μια νέα εμπειρία. Δεν ήξερα με ποιον ήμουνα ούτε τι συνέβαινε.
Σουάμι:     Αυτό είναι ευδαιμονία. Εσείς οι τρεις βιώνετε το στάδιο της ευδαιμονίας. Είναι το στάδιο πέρα από το σώμα και τον κόσμο. Δεν μπορεί να διακρίνει έναν άντρα από μια γυναίκα, ούτε το σώμα, τον χρόνο και το χώρο. Μόνον το αίσθημα της απόλυτης ευδαιμονίας βιώνεται. Είναι το ίδιο με το όταν κάποιος ενώνεται με τον Θεό. Εσύ Με ρωτάς αν είναι λάθος να Με αγγίξεις στο αιθερικό σώμα. Στο διαλογισμό δεν υπάρχει καθόλου σωματική συνείδηση.
Βασάντα:  Σουάμι, αν κάποιος δεν ξέρει τίποτα, πώς μπορεί να γνωρίσει την ευδαιμονία;
Σουάμι:     Πρόκειται για το τελικό Στάδιο. Η Ευδαιμονία είναι η πραγματική φύση κάθε ψυχής σε τούτο το στάδιο. Η κάθε ψυχή πρέπει να βιώσει τούτο το στάδιο. Οι προσπάθειες που καταβάλλει κάποιος τον οδηγούν σε αυτό το στάδιο. Μέχρι τότε ο κύκλος των γεννήσεων και των θανάτων δε σταματά.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου