Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΗΛ.ΒΙΒΛΙΟ "



Η Σκέψη της Ημέρας

Η δύναμη μιας ανεκπλήρωτης επιθυμίας στον άνθρωπο αποτελεί την αιτία των δεσμών του.






                                          Κεφάλαιο 3
Ειδήμων στις Δονήσεις



Κάποτε μια γυναίκα, καλή πιστή, ήρθε να μείνει στο Μούκτι Νίλαγιαμ. Από τη στιγμή που έφθασε, με παρακαλούσε να τη συγχωρήσω.
Τη ρώτησα: «Για πιο πράγμα;»
Είπε: «Στην προηγούμενή μου ζωή έζησα σα Ντασαράτα. Τότε εσύ ήσουν η Σίτα. Εγώ ήμουνα που σε έστειλα στο δάσος.»  Της είπα ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει αυτό, ότι ήμουνα η Σίτα. Εκείνη, όμως, συνέχισε να λέει την ίδια ιστορία μέχρι την στιγμή που έφυγε από το Άσραμ. Μόλις έφυγε, όλοι στο άσραμ το συζητούσαμε και γελάσαμε πολύ.
Λίγο αργότερα πήγαμε στο Πουτταπάρτι για τα γενέθλια του Σουάμι. Στα Ακάντα Μπάτζανς πήραμε το νούμερο ένα και καθίσαμε στην Τρίτη σειρά. Η ίδια γυναίκα ήρθε και κάθισε δίπλα μου.
Με ρώτησε: «Ξέρεις ποια είσαι;»
Της απάντησα: «Δεν το ξέρω.»
Είπε: «Εγώ ξέρω ποια είσαι… είσαι σύζυγος του Κρίσνα.»
 Και στη συνέχεια είπε: «Και εγώ είμαι μία από τις συζύγους του Κρίσνα. Μπορώ να νιώσω τις δονήσεις σου. Μπορείς εσύ να νιώσεις τις δικές μου;»
Απάντησα ότι δεν ξέρω να νιώθω τις δονήσεις. Η γυναίκα συνέχισε να μιλάει. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα από το να κάθομαι πλάι της και να ακούω την ανόητη φλυαρία της. Αν και τα μπάτζανς είχαν αρχίσει εκείνη δεν σταμάτησε να φλυαρεί.
Την επόμενη μέρα κάποιες πιστές ήρθαν στο δωμάτιό μας για διαλογισμό. Μια από αυτές μου είπε ότι η ίδια γυναίκα τούς είχε πει ότι ήταν η Παρθένος  Μαρία σε μια από τις προηγούμενες ζωές της. Αναρωτήθηκαν αν η γυναίκα έπασχε από κάποια νοητική αρρώστια.
Στην αρχή είπε ότι ήταν ο Ντασαράτα, μετά κάποια από τις συζύγους του Κρίσνα και τώρα λέει ότι είναι η Παρθένος Μαρία. Μου είπε ότι και οι δυο μας ήμασταν σύζυγοι του Κρίσνα και ρώτησε αν ξέρω να νιώθω τις δονήσεις. Σκέφτηκα: «Η σύζυγος του Κρίσνα έχει ιδιαίτερες δονήσεις;»
Οι γιατροί κάνουν τεστ για να δουν αν πάσχεις από κάποιο τυφοειδή πυρετό είτε κάποια άλλη λοίμωξη. Με τον ίδιο τρόπο η γυναίκα έλεγε στη τύχη: «Έχεις τις δονήσεις της συζύγου του Κρίσνα, έχεις τις δονήσεις τις συζύγου του Ράμα, έχεις τις δονήσεις της Παρθένου Μαρίας.»
Αυτή η γυναίκα είναι ειδήμων στις δονήσεις! Πώς γνωρίζει τις διαφορετικές δονήσεις; Ναι, υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να νιώσουν δονήσεις. Γι’ αυτό έχω γράψει στα βιβλία μου. Παρ’ όλα αυτά πώς μπορεί μια γυναίκα να ξέρει τις δονήσεις της συζύγου του Κρίσνα;
Τι μπορώ να πω γι’ αυτήν; Μήπως έχει κάποια νοητική διαταραχή; Γιατί τριγυρίζει εδώ κι εκεί και λέει στους πάντες ότι ήταν ο Ντασαράτα, η σύζυγος του Κρίσνα ή η Παρθένος Μαρία σε μια της προηγούμενη γέννηση; Γιατί πρέπει κάποιος να νοιάζεται για το ποιος ήταν στην προηγούμενή του ζωή; Είναι καλύτερα να αναρωτηθείτε ποιοι είστε σήμερα και γιατί έχετε γεννηθεί.
Έχετε τη μεγάλη τύχη να ζείτε στον τόπο που κατοικεί ο Πούρνα Αβατάρ. Γιατί χάνετε πολύτιμο χρόνο; Με το να το λέμε απλώς δεν μπορούμε να γίνουμε σύζυγοι του Κρίσνα. Πρέπει να κάνουμε άσκηση, να αυτοπειθαρχήσουμε, να ελέγξουμε τις πέντε αισθήσεις μας, να κάνουμε αυστηρή άσκηση και να μεταμορφωθούμε. Οι μέρες λιγοστεύουν πολύ γρήγορα. Πρέπει να απαλλαγούμε από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων.
Ο Σουάμι μού είπε ότι ήμουν η Ράντα, η Σίτα, η Μαχαλάκσμι και η Ντούργκα, εγώ, όμως, αρνήθηκα να τις δεχθώ λέγοντας  ότι ήταν απλά πόστα. Είπα στον Σουάμι ότι δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πόστα. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν Εκείνον. Ζήτησα μόνον τον Θεό. Μην αφήνετε τούτους τους περισπασμούς να σας παρασύρουν. Οι δικές της επιθυμίες και πόθοι την έκαναν «Ειδήμονα στις δονήσεις». Επαγρυπνείτε! Μόνον τον Θεό να έχετε σαν σκοπό σας.
Εγώ γεννήθηκα μόνο για να φθάσω τον Θεό. Δεν έχουμε αποκτήσει τούτην την τόσο πολύτιμη ανθρώπινη γέννηση για να μας αποκαλούνε Ράντα, Σίτα ή Ρούκμινι. Αυτή η γέννηση μας  δόθηκε για να ανακαλύψουμε ότι «Είμαι το Άτμα!» Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, αν δεν έχουμε πια καμιά αμφιβολία ότι είμαστε το Άτμα, δεν πρόκειται να ξαναγεννηθούμε. Δεν είμαστε εδώ για να ανακαλύψουμε ότι ήμασταν η Ράντα ή η Σίτα. Ο Σουάμι λέει ότι πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι ήμαστε. Λέει: «Είμαι Θεός και εσείς είστε Θεός!» Αυτή η ανθρώπινη γέννηση μας έχει δοθεί για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Μέσα από άσκηση μπορούμε να αποκτήσουμε τούτη τη γνώση, ότι πράγματι είμαστε Θεός.
Η γυναίκα μού είπε στο Ντάρσαν: «Είσαι σύζυγος του Κρίσνα. Και εγώ είμαι σύζυγος του Κρίσνα, και γι’ αυτό καθόμαστε πλάι – πλάι.» Μπορούμε να γίνουμε σύζυγοι του Κρίσνα με το να καθόμαστε πλάι – πλάι; Με την άσκηση μπορούμε να αποκτήσουμε το όραμα του Κυρίου που ενοικεί μέσα μας. Μπορούμε να έχουμε το όραμά Του μόνον εσωτερικά και όχι απ’ έξω.
Οι δονήσεις  δεν είναι ένα παιχνίδι. Τι θα πετύχουμε με τον να ανακαλύψουμε τις διάφορες  δονήσεις; Πώς θα ανακουφιστούμε με αυτό από τα προβλήματα της ζωής; Αντίθετα πρέπει να συλλογιστούμε στο ποιος είναι ο σύζυγος, ποιο το παιδί, ποιος  είναι συγγενής μου; Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Τι θα συμβεί αν πεθάνω αύριο; Πρέπει να απελευθερωθώ από κάθε προσκόλληση.»
Ας μην σπαταλάμε την ανθρώπινη γέννηση σε μάταιες κουβέντες. Είναι αρκετό το να ζείτε στο Πουτταπάρτι;  Είναι αρκετό το να κάθεστε κοντά στον Θεό; Αυτό θα σα χαρίσει τη Απελευθέρωση; Μπορεί το ψάρι να αποκτήσει την Απελευθέρωση με το να ζει στον Γάγγη; Λέγεται ότι κάποιος αποκτά την Απελευθέρωση με το που θα βουτήξει στα νερά του Γάγγη. Τα ψάρια, λοιπόν, που ζουν εκεί είναι απελευθερωμένα; Με τον ίδιο τρόπο μπορεί κανείς να απελευθερωθεί απλώς με το να ζει στο Πουτταπάρτι; Πρέπει να κάνουμε σάντανα. Αυτή η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις δονήσεις των άλλων, δεν μπορεί να γνωρίσει τις δονήσεις του Σουάμι. Αν παρατηρήσει και απορροφήσει τις δονήσεις του Σουάμι, τότε γίνεται Θεός.
Αυτός ο Πούρνα Αβατάρ έχει έρθει στη Γη για να μας  απαλλάξει από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Κανείς  εκτός από Εκείνον δεν μπορεί να μας δείξει το δρόμο και να μας χαρίσει Απελευθέρωση. Κάνετε μια προσπάθεια να φθάσετε τον Θεό και να πραγματώσετε την Αλήθεια.

Jai Sai Ram!V

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Σκέψη της Ημέρας

Στον Υπεραιτιατό Κόσμο γίνεται Ένωση με την Αλήθεια, τον Θεό.



                                                 Άρθρα για τη Συνειδητοποίηση # 2
  
Ο Κλόουν και ο Ζητιάνος




Η Γιάμινι έκανε μία ερώτηση: «Στην   Aitareya Upanishad αναφέρεται ότι Ντρίστι σημαίνει να δεις με το μάτι του νου. Εσύ το έχεις εξηγήσει για τους συνηθισμένους ανθρώπους, πώς όμως τα βλέπεις όλα;’
Να η απάντησή μου. Από πολύ μικρή δεν έβλεπα τίποτα με μιαν εγκόσμια ματιά. Τα συνέδεα με την πνευματικότητα. Γι’ αυτό ήδη έχω γράψει και εμβαθύνει σαν «κόβω- ράβω». Οι κοινοί άνθρωποι βλέπουν ένα πράγμα μέσα από τα φυσικά τους μάτια και κάτι άλλο μέσα από το μάτι του νου τους. Οτιδήποτε εγώ βλέπω με τα φυσικά μάτια το συνδέω με τον Θεό. Πολλά παραδείγματα έχω δώσει γι’ αυτό στο παρελθόν. Έτσι τώρα ο Σουάμι δίνει φωτογραφίες, αντικείμενα και άλλα πράγματα ζητώντας μου να γράψω. Εγώ γράφω για τη σοφία του κάθε πράγματος. Όποτε και ό,τι δω τα μάτια μου δεν το βλέπουν με μιαν εξωτερική ματιά. Βλέπουν μόνον την εσωτερική τους σημασία. Εγώ μιλάω για την εσωτερική θειότητα του κάθε πράγματος. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που στερείται θειότητας. Όλα προέρχονται από τον Αιώνιο Ένα Θεό. Ο Κύριος Κρίσνα δήλωσε στην Γκιτά ότι όλα στη Δημιουργία είναι σαν χάντρες περασμένες σε μια κλωστή. Οι χάντρες είναι οι διάφορες δημιουργίες. Ο Θεός είναι η κλωστή στην οποία όλα είναι αρμαθιασμένα. Όταν κάποιος βλέπει τις χάντρες, η κλωστή είναι κρυμμένη από την θέα. Μόνον οι χάντρες φαίνονται. Έτσι όλοι βλέπουν τον έξω κόσμο και αυταπατούνται. Οι χάντρες, που φαίνονται απ’ έξω, είναι όλες διαφορετικές. Ο άνθρωπος περνάει την ώρα του μέσα από το δικό του «εγώ και δικό μου» -όπως η οικογένειά του, η θέση του κ.λ.π..
Αιτία της γέννησης είναι το αίσθημα αφής. Ό,τι αγγίζει ο νους κάποιου και τον ταρακουνά αυτό είναι το αίσθημα αφής. Έτσι ο άνθρωπος γεννιέται ξανά και ξανά. Είναι οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες του που αποτελούν την αιτία της επαναγέννησής του.  Πρέπει να γνωρίζουμε τούτην την αλήθεια και να κερδίσουμε σοφία. Μόνον η σοφία θα μας απελευθερώσει από το να ξαναγεννηθούμε. Ο νους συνεχώς ζητάει πράγματα. Οι επιθυμίες συνεχώς εμφανίζονται στον άνθρωπο που επίσης συνεχώς θέλει το ένα ή το άλλο. Σε μία από τις ομιλίες Του ο Σουάμι είπε: «Δεν είστε ζητιάνοι, αλλά λιοντάρια.» Στον 5ο τόμο των «Ομιλιών Σάτυα Σάι» και στη σελίδα 85 λέει:
…δεν κουραστήκατε να παίζετε το ρόλο του ζητιάνου και του κλόουν σε κάθε σκηνή, σε κάθε γέννηση; Φιλοδοξήστε για έναν ευγενέστερο ρόλο, τουλάχιστον σε τούτην τη γέννηση.
Αυτό είναι που ο Σουάμι έχει πει. Ο άνθρωπος συνεχώς περιφέρεται, ψάχνοντας και τρέχοντας σα ζητιάνος σε κάθε του γέννηση. Τώρα, που ο Σουάμι βρίσκεται εδώ, δεν θα πρέπει να είμαστε ζητιάνοι. Όλοι έχουν έρθει εδώ για να φθάσουν τον Θεό. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε τώρα, που ο Σουάμι είναι εδώ. Είναι οι επιθυμίες που κάνουν τον άνθρωπο να τριγυρνά εδώ κι εκεί. Πηγαίνει από μέρος σε μέρος και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του. Τα πάντα είναι Μάγια. Τα πάντα είναι φθαρτά. Αν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα φθάσετε την αιώνια ευδαιμονία. Αυτή η γέννηση μάς έχει χορηγηθεί για να φθάσουμε τον Θεό.
Υπάρχει μια Υπέρτατη Δύναμη μέσα στον καθένα από μας. Αν αυτό το συνειδητοποιήσουμε και το χρησιμοποιήσουμε με σωστό τρόπο, τότε θα γίνουμε το Απόλυτο. Ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιεί ότι ο ίδιος δεν είναι παρά ένας ζητιάνος. Όταν ο ζητιάνος έρχεται στην πόρτα μας, τον κοιτάμε με απέχθεια και τον διώχνουμε. Εκλιπαρούμε για  τα πάντα σα ζητιάνοι, χάνοντας έτσι τον αυτοσεβασμό μας  με μόνη μας σκέψη να εκπληρώσουμε τις ασήμαντές  μας επιθυμίες.
Ο κόσμος είναι μια σκηνή και όλοι εμείς  ηθοποιοί. Όλοι γεννιόμαστε σαν όψεις του Θείου. Γι’ αυτό και πρέπει να αποδείξουμε μέσα από τη ζωή μας τούτη την αλήθεια. Όλοι μας είμαστε παιδιά του Ενός και μοναδικού Θεού. Όλοι πρέπει να διατρανώσουν:
…δεν είμαι το παιδί ενός ζητιάνου! Σε τούτο το δράμα, είμαι ένας Πρίγκιπας, ο γιος Του Βασιλέα. Είμαι ο γιος του Αυτοκράτορα Σάτυα Σάι. Δεν είμαι ο γιος κάποιου κλόουν!
Μ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει όλοι να σκεφτούν. Πρέπει να δώσουμε όρκο να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα μ’ αυτό. Και όμως πώς ζούμε; Πρέπει να είμαστε ταπεινοί προς όλους και να δείχνουμε σε όλους αγάπη. Πρέπει να ελαττώσουμε τις επιθυμίες μας και να ακολουθήσουμε τον πολιτισμό της Μπάρατ- Ινδίας. Να λέμε την αλήθεια και να περπατάμε στο δρόμο της δικαιοσύνης. Όλοι πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με ό,τι έχουν στη ζωή τους. Να μη τριγυρνάμε άσκοπα από μέρος σε μέρος για να βρούμε δουλειά και να κερδίσουμε χρήματα. Στη σύγχρονη εποχή  όλοι οι νέοι άνθρωποι θέλουν να πάνε στο εξωτερικό για να κερδίσουν χρήματα. Όλα όμως τα κέρδη και τα πράγματα είναι εφήμερα και φθαρτά. Δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας, όταν θα φύγουμε, ούτε τα χρήματα ούτε τη θέση που κατέχουμε. Μόνον ό,τι μάθουμε στη πνευματική ζωή, τις καλές πράξεις και τις ιδιότητες, μόνον αυτά θα έρθουν μαζί μας. Πρέπει να εφαρμόσουμε όσα ο Σουάμι έχει διδάξει όλα αυτά τα 84 χρόνια.  Πρέπει να τα εφαρμόσουμε στη ζωή μας. Αρκετά το ότι έχουμε γεννηθεί και πεθάνει τόσες φορές! Προσπαθήστε να φθάσετε τον Θεό! Αυτός ο Μέγας Αβατάρ έχει έρθει και έχει διδάξει σε όλους. Δεν παίρνουμε μαζί μας τίποτα, όταν αφήνουμε τούτον τον κόσμο. Δεν υπάρχει καμιά χρησιμότητα στο να πολλαπλασιάζουμε τη γενιά μας! Να ένα παράδειγμα. Κάποιος έχει ένα γιο. Το αγόρι πεθαίνει και οι γονείς θρηνούν και κλαίνε. Βλέποντας τη θλίψη τους ο γκουρού τους έρχεται και παίρνει τον πατέρα στη Ντέβα Λόκα. Εκεί βλέπει ο πατέρας το γιο του και τον πλησιάζει. Τον ρωτάει: Γιε μου, πόσο πολύ η μητέρα σου κι εγώ κλάψαμε για σένα! Δεν θέλεις να γυρίσεις στο σπίτι μας;» Το αγόρι ρωτάει: «Ποιος είσαι; Εδώ είμαι πολύ ευτυχισμένος. Γιατί με φωνάζεις να γυρίζω στη Γη; Ποια είναι η σχέση μας;» Και το αγόρι φεύγει. Έτσι είναι και ο νους του ανθρώπου. Ποιος σχετίζεται και με ποιον. Δεν υπάρχει κανένας δεσμός πια ανάμεσα σε κείνον που αναχωρεί  και στην οικογένειά του. Ο πατέρας δυστυχισμένος καθώς ο γιος του ήταν στους  Ουρανούς και προσπάθησε να τον πάρει πίσω. Ήθελε ο κληρονόμος του να επιστρέψει μαζί του. Η γενιά του πρέπει να συνεχιστεί μα και να αυξηθεί! Αυτή ήταν η επιθυμία του. Τι ανοησία! Όσο κι αν μεγαλώσετε τη γενιά σας ακόμη κι αν την πολλαπλασιάσετε, θα έρθει η μέρα που θα αφανιστεί. Πρέπει να το συνειδητοποιήσετε αυτό και να απαλλαγείτε από το καθήκον σας χωρίς καμιά προσκόλληση και να προσπαθήσετε να φθάσετε τον Θεό. Ακολουθήστε τις διδασκαλίες του Σουάμι. Αφυπνιστείτε! Εγερθείτε! Δεν είστε ζητιάνοι! Δεν έχετε έρθει εδώ για να πολλαπλασιάσετε τη γενιά σας των ζητιάνων! Είστε παιδιά του Αυτοκράτορα Σάτυα Σάι! Αν το συνειδητοποιήσετε, το όνομά σας θα παραμείνει σε τούτον τον κόσμο για μεγάλο διάστημα όπως αυτό του Ραμακρίσνα Παραμαχάμσα και του Ραμάνα Μαχάρσι!

                                                                 Jai Sai Ram








Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΗΛ. ΒΙΒΛΙΟ "ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 6"

Η  Σκέψη της Ημέρας


Στον αιτιατό κόσμο κάποιος βρίσκεται στα σύνορα της Αλήθειας.




                                          ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 6



Κεφάλαιο 4
Χάντρα Καλπαβρίκσα


Ο Σουάμι έδωσε μια μεγάλη φωτογραφία. Στην κορυφή έγραψε «Εγώ είμαι (Ι ΑΜ)». Στο γράμμα Εγώ (Ι), φαίνεται η μορφή μου και στο Α (AM)  η μορφή του Σουάμι ενώ στο Μ ξανά η δική μου. Ήταν γραμμένο κατά μήκος του ουρανού. Κάτω από τα γράμματα  η Μορφή του Σουάμι  γεμίζει το διάστημα. Η Γη φαίνεται να αναδύεται από τα μαλλιά Του μαζί με έναν άλλο μικρότερο κόσμο. Η γη από κάτω έχει καλυφθεί με ένα καταπράσινο γρασίδι και φυτά με πολύχρωμα λουλούδια. Ένα ρυάκι διασχίζει το λιβάδι. Στο νερό που κυλάει φαίνονται οι δύο μορφές μας.
8 Φεβρουαρίου 2013   Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:Σουάμι, πες για το νόμισμα του Τιρουπάτι.
Σουάμι:     Η ζωή σου άρχισε με τον Κύριο του Τιρουπάτι. Όταν ήσουν νεαρή, έκανες έναν όρκο να ενωθεί ο Σίβα με τη Σάκτι. Τώρα ήρθε ο καιρός να τελειώσουν όλα. έτσι έρχομαι κάτω σ’ εσένα, μετά την αναχώρησή Μου στους Ουρανούς. Όταν θα έρθω θα ξεκινήσει η Νέα Δημιουργία. Οι Σίβα – Σάκτι θα ενωθούν με τα πάντα.
Βασάντα:  Σουάμι, στο νόμισμα υπάρχει ένα Ρ. Τι σημαίνει;
Σουάμι:     Ο Ράτζα σου.
Βασάντα:  Σημαίνει μήπως ότι έρχεται ο Ραγκαράτζα;
Σουάμι:     Όχι. Είναι για την Πρέμα. Έρχομαι σαν ο δικός σου Ράτζα, ο Ράτζα της Βασάντα, για την Πρέμα σου.
Τέλος του Διαλογισμού
Τώρα ας δούμε όλα αυτά. Η ζωή μου άρχισε με τον Τιρουπάτι Σουάμι. Όταν ήμουνα πού μικρή, έζησα τον χωρισμό στην οικογένειά μου. Και τότε πήρα όρκο να ενωθώ με τον Θεό. Τώρα έφθασε η ώρα να εκπληρωθεί τούτος ο όρκος. Όταν ο Σουάμι έρθει, θα ξεκινήσει η Νέα Δημιουργία. Τα αισθήματά μας θα βγουν προς τα έξω και θα γεμίσουν ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό είναι η Σάτυα Γιούγκα. Η Κουνταλίνι Σάκτι που βρίσκεται μέσα σ’ όλα ενώνεται με τον Σίβα. Και για να το δείξει αυτό ο Σουάμι ανέβηκε στου Ουρανούς και τώρα έρχεται στη Γη ξανά. Όταν έρθει, όλα θα αρχίσουν να λειτουργούν.
Υπάρχει ένα R κοντά στη μορφή του Τιρουπάτι στο νόμισμα. Ο Σουάμι είπε ότι υποδηλώνει τον ερχομό του Ράτζα. Καθώς το όνομα του Σουάμι στην εποχή του Πρέμα Αβατάρ θα είναι Ρανγκαράτζα, έκανα την ερώτηση:
«Έρχεσαι σαν Ρανγκαράτζα;» Ο Σουάμι απάντησε: «Όχι, έρχομαι σαν ο Ράτζα της Βασάντα.»
Το σκούρο ροζ στο κάλυμμα του βιβλίου, που έδωσε ο Σουάμι, υποδηλώνει την Πρέμα. Τα χρυσά λουλούδια στο κάλυμμα και μέσα υποδηλώνουν τον ερχομό της Χρυσής  Γιούγκα. Υπάρχουν 8 ανοιχτού ροζ χρώματος πετράδια από μπροστά που δείχνουν την Βαϊκούντα. Στο κέντρο μια πορτοκαλί καρδιά. Συμβολίζει την Καρδιά – Δημιουργία και την Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ. Μέσα από την καρδιά μας έρχεται η Νέα Δημιουργία σαν «Καρδιά - Δημιουργία». Καρδιά σημαίνει Πρέμα και μόνον. Έτσι οι μεγάλες ροζ πέτρες δείχνουν την Πρέμα της Καρδιάς - Δημιουργίας.
Ο Σουάμι έδωσε επίσης μια μικρή σημαία της Ινδίας. Είναι η σημαία της ανεξαρτησίας της Ινδίας. Στην Πρέμα Καρδιά Δημιουργία όλα θα αποκτήσουν την ελευθερία. Ο Σουάμι γι’ αυτό έδωσε τη σημαία που αυτό συμβολίζει. Σήμερα έδωσε ένα άλλο κομμάτι από χαρτόνι με τους αριθμούς:
         4 R 2 – 00 15
Το 4 αντιπροσωπεύει τον Άντι, το Όλον, και το 2 και μισό Του. Το R είναι για την Επιστροφή – Returns – Ο Άντι Μούλαμ επιστρέφει. Το  15  υποδηλώνει τις 15 Αρχές – Αξιώματα – της αλλαγής του σώματός μου. Τα δύο οο δείχνουν ότι και οι δύο είμαστε Πούρναμ. Τα γραπτά δείχνουν ότι ο Σουάμι σίγουρα θα ξαναέρθει και ότι το σώμα μου θα αλλάξει.
Πριν λίγες μέρες, που η Νίκολα καθάριζε την Γκάρμπα Κότταμ, βρήκε μιαν χάντρα ξύλινη κοντά στα σκαλοπάτια του Σάνκτουμ Σανκτόρουμ.
29 Ιανουαρίου 2013   Μεσημεριανός Διαλογισμός
Βασάντα:  Τι είναι αυτό, Σουάμι; Εσύ έδωσες τούτη την χάντρα;
Σουάμι:     Ναι και είναι για να σε προστατεύει. Συνεχώς προσεύχεσαι στην Ντέβι Γκάγιατρι για τη δική Μου προστασία.
Βασάντα:  Τι να την κάνω;
Σουάμι:     Να την βάλεις στον λαιμό σου… στην αλυσίδα σου ή σε κάτι άλλο.
Τέλος του Διαλογισμού
Την έβαλα στην αλυσίδα μου. Όμως, επειδή η αλυσίδα και το παντατίφ συνεχώς πιάνονταν και τυλίγονταν, ρώτησα τον Σουάμι τι πρέπει να κάνω. Είπε να βάλω το παντατίφ στο Μάνγκαλα Σούτρα. Είπα ότι δεν θα μπορούσα να βάλω κάτι που ανήκει στον πλανήτη Ερμή στην ιερή κλωστή. Και τότε ο Σουάμι με ρωτάει:
Ω Θησαυρέ Μου της Αγνότητας! Πόσο έχεις συνείδηση της αγνότητάς σου! Παλιά φορούσες στο Μάνγκαλα Σούτρα τους εννέα πλανήτες. Τι είναι αυτό τώρα που σε  κάνει να φοβάσαι;»
Και τότε το έβαλα στο Μάνγκαλα Σούτρα. Όταν ρώτησα τον Σουάμι από τι ξύλο ήταν φτιαγμένη η πέτρα, Εκείνος είπε ότι πρέπει εγώ να το βρω. Σκέφτηκα ότι θα ήταν από το Δέντρο Καντάμπα.  Ζήτησα από τον Αμάρ να ψάξει στο Ίντερνετ για να δει ποιο δέντρο συνδέεται με την Γκάγιατρι. Εκείνος διάβασε ότι το Δέντρο Καλπαβρίκσα είναι το δέντρο της εκπλήρωσης των επιθυμιών.
Σήμερα ο Σουάμι έδωσε ένα πακέτο βιμπούτι και έξι λαμπερές ασημένιες πούλιες και ένα ολοστρόγγυλο σαν δίσκος μεταλλικό νόμισμα. Από την πίσω πλευρά του υπήρχαν οκτώ συνδετήρες και στο κέντρο τα γράμματα Μ  και  R.
8 Φεβρουαρίου 2013    Μεσημεριανός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, τι είναι το πακέτο βιμπούτι και οι γυαλιστερές πούλιες;
Σουάμι:     Εγώ τα έχω δώσει. Χρησιμοποίησε το βιμπούτι. Οι έξι πούλιες αντιπροσωπεύουν τις Σαντ Γκούνας.
Βασάντα:  Σουάμι, τι είναι αυτά που λέγονται για τη Γκάγιατρι και το Καλπαβρίκσα; Λέγεται ότι η Γκάγιατρι είναι η σκιά του.
Σουάμι:     Εσύ είσαι ο Καλπαβρίκσα, το Δέντρο της εκπλήρωσης των επιθυμιών. Εκπληρώνεις το Αβαταρικό Μου Έργο. Το Καλπαβρίκσα ήρθε κατά τη διάρκεια που ο Γαλακτερός Ωκεανός αναδεύονταν. Η χάντρα είναι για τις προσευχές σου στον Ντανβάντρι. Είναι φτιαγμένη από το δέντρο Καλπαβρίκσα. Ήρθες εδώ για να εκπληρώσεις τις Επιθυμίες Μου. Έτσι έδωσε αυτήν την χάντρα που είναι φτιαγμένη από αυτό το δέντρο.
Τέλος του Διαλογισμού

Πριν κάποιες μέρες ο Σουάμι έδωσε το Ντανβάτρι Γκάγιατρι, που τώρα ψάλλεται στην γιάγκνια κάθε μέρα. Μα και εγώ ψάλλω αυτό το μάντρα Γκάγιατρι και προσεύχομαι στον Σουάμι. Γι’ αυτό τον λόγο και ο Σουάμι έδωσε τούτη την χάντρα. Όταν αναταράσσονταν ο Ωκεανός του Γάλακτος, αναδύθηκαν ο Κύριος Ντανβάντρι, το Καλπαβρίκσα και πολλά άλλα. Το Καλπαβρίκσα είναι το δέντρο της εκπλήρωσης των επιθυμιών. Εγώ ήρθα εδώ για να εκπληρώσω τις επιθυμίες του Σουάμι. Ο Σουάμι επιθυμεί να αλλάξει την Εποχή Κάλι σε Σάτυα Γιούγκα και να χορηγήσει ελευθερία σε όλους. Γι’ αυτόν και μόνον τον λόγο με έφερε εδώ. Καθώς εγώ εκπληρώνω τα πάντα, με αποκαλεί Καλπαβρίκσα, δέντρο της εκπλήρωσης των επιθυμιών.
Και τώρα υποφέρω πάρα πολύ εξαιτίας του παγκόσμιου κάρμα και έτσι ο Σουάμι μού έδωσε την χάντρα που έγινε από το Δέντρο τούτο της εκπλήρωσης των επιθυμιών. Από το πρώτο μου ακόμη βιβλίο προσεύχομαι στη Μητέρα Γκάγιατρι να προστατέψει τον Σουάμι. Σε κάθε διαλογισμό έψελνα 108 φορές το Μάντρα της Γκάγιατρι και προσευχόμουνα σ’ Εκείνη να Τον προστατεύει. Και έτσι τώρα ο Σουάμι έχει δώσει την χάντρα που έχει γίνει από το ξύλο του Καλπαβρίκσα. Τώρα, όμως, είναι για τη δική μου προστασία. Ποιος μπορεί να μιλήσει για τις Δόξες του Θεού; Το Καλπαβρίκσα βρίσκεται στην Ντέβα Λόκα. Δεν είναι ορατό από ανθρώπινο μάτι. Κάθε μέρα γράφω πέντε σελίδες από τούτο το εκπληκτικό Μεγαλείο του Αβατάρ, μα αυτή η Παραμάτμα Σατσαρίτα είναι ένα χωρίς τέλος σίριαλ.
8 Φεβρουαρίου 2013    Απογευματινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, τι είδαν ο Τζαγιαντέβα και ο Τσαϊτάνυα; Δεν μπορώ να καταλάβω!
Σουάμι:     Ο ίδιος ο Τζαγιαντέβα έγινε Ράντα και Κρίσνα και τότε κατέγραψε τα αισθήματά τους. Έκανε Μαντούρα Μπάκτι. Όμως δεν μπόρεσε να κατανοήσει τελείως τη Μαντούραμ, τη γλυκύτητά τους.
Βασάντα:  Τώρα καταλαβαίνω, Σουάμι.
Σουάμι:     Επειδή  και Εγώ δεν γνωρίζω, έρχομαι τώρα με τα δικά σου αισθήματα. Θα έρθω σαν Ρανγκαράτζα και θα το δείξω αυτό.
Τέλος του Διαλογισμού
Το 2002 δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσε ο Σουάμι. Τώρα είναι που μου έδωσε την εξήγηση. Ο Τζαγιαντέβα έκανε Μαντούρα Μπάκτι, χωρίζοντας τον εαυτό του στα δύο: Η καρδιά του – Ράντα, το Άτμα – Κρίσνα. Και μέσα από τα αισθήματα των δύο συνέθεσε την Γκίτα Γκοβίνταμ. Είναι που μέσα από τα αισθήματά του της Ράντα που λαχταράει για τον Κρίσνα και του Κρίσνα που λαχταράει για τη Ράντα συνέθεσε τούτο το Έπος. Και όμως στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει τη γλυκύτητα της Ράντα και του Κρίσνα.
Ο Σουάμι τώρα έχει χωρίσει τον Εαυτό Του στα δύο. Και οι δύο μας εκφράζουμε και δείχνουμε Μαντούρα Μπάβα. Εξαιτίας αυτής κλαίω και θρηνώ για τον Σουάμι. Και όμως ο Σουάμι δεν μπορεί να γνωρίσει πλήρως τη δική μου Πρέμα. Γι’ αυτό, και καθώς πάντοτε με έχει στη σκέψη Του, τώρα έρχεται με τα δικά μου αισθήματα. Στον επόμενη  Σάτυα Γιούγκα θα δείξει και θα εκφράσει τη δική μου Πρέμα. Πόσο πολύ λαχταρώ τώρα γι’ Αυτόν, το ίδιο θα με λαχταράει Εκείνος στο μέλλον.
Όσοι κάνουν Μαντούρα Μπάκτι την κάνουν μόνον μέσα από τα αισθήματα, μπάβανα. Μα η δική μου δεν είναι το ίδιο. Στην πραγματικότητα δεν είναι Μπάβανα. Από την ώρα που ο Θεός κατέβηκε σαν Αβατάρ, εγώ κάνω Μαντούρα Μπάκτι στην Φυσική Μορφή του Θεού. Επειδή θέλω να παντρευτώ τον Θεό, έρχεται τώρα η Νέα Δημιουργία. Όλοι οι άλλοι που κάνουν Μαντούρα Μπάκτι δεν εξασφάλισαν αγάπη από την Φυσική Μορφή του Θεού, αφού Εκείνος βρίσκεται στο Στάδιο του Παρατηρητή.
Στη δική μου περίπτωση, ο Σουάμι δείχνει την αγάπη Του και θέλει να βιώσει τη δική μου αγάπη. Επιθυμεί να δείξει στον κόσμο τη δύναμη της Πρέμα. Η μία Μορφή του Σάτυα Σάι δεν ικανοποιεί τούτην την Πρέμα. Θέλει να βιώσει το Σάτυα Σάι μέσα  από όλη τη Δημιουργία. Μα και ο Σουάμι θέλει να με βιώσει. Αυτή η επιθυμία γίνεται η Νέα Δημιουργία. Μπάβανα σημαίνει ένωση. Αυτό είναι εμπειρία. Εμπειρία σημαίνει δημιουργία. Ο Σουάμι δείχνει πόση δύναμη κρύβεται στην Μαντούρα Μπάκτι για τον Θεό. Κάνει την Κάλι Εποχή Σάτυα Γιούγκα. Και όμως εγώ δεν είμαι ικανοποιημένη και θα συνεχίσω αύριο.








Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η σκέψη της Ημέρας

Ο αιθερικός κόσμος είναι το ταξίδι προς την αλήθεια.

Από το βιβλίο Παραμάτμα Σατσαρίτα Μέρος 6ο 


Κεφάλαιο 2
Το Δέντρο Ασβάττα  του Θεού
Στο βιβλίο «Ερμηνεία Σανσκριτικών λέξεων» ο Σουάμι έγραψε στο μαύρο κάλυμμα.
Διαφορά ανάμεσα  συγκέντρωσης, συλλογισμού και διαλογισμού
Σελίδα 128
Στη συνηθισμένη ανθρώπινη ζωή η συγκέντρωση απαιτείται για κάθε δραστηριότητα: φαγητό, ομιλία, λουτρό κ.λ.π.. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό πρέπει να βρίσκεται εκεί. Αυτό είναι συγκέντρωση. Κάποιοι μιλάνε για διαλογισμό. Δεν είναι όμως αυτό. Η συγκέντρωση είναι κάτω από τις αισθήσεις, ενώ ο διαλογισμός είναι πέρα από αυτές. Οτιδήποτε κάνουμε, όποια πράξη τελούμε μέσα από τις αισθήσεις γίνεται με συγκέντρωση. Όλες οι αισθήσεις βρίσκονται  ενεργείς και σε εγρήγορση. Όταν διαβάζουμε κάτι, ο νους συγκεντρώνεται εκεί. Αν ακούμε κάτι, τότε συγκεντρώνεται εκεί. Μόνον τότε η ύλη συλλαμβάνεται από τη διάνοια και γίνεται κατανοητή. Αν δεν υπάρχει πλήρης συγκέντρωση, γίνονται πολλά λάθη. Αν διαβάζουμε κάτι και ο νους μας δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σ’ αυτό που διαβάζουμε, η διάνοια αδυνατεί να το συλλάβει κα δεν γίνεται κατανοητό. Η σύνδεση με το νου είναι συγκέντρωση. Αν ο νους δε συνδέεται, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν ο νους δεν είναι εστιασμένος και συγκεντρωμένος την ώρα που μιλάμε σε κάποιον, τότε δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από το συνομιλητή μας. Πρέπει να συνδέουμε την κάθε μας αίσθηση με αυτό που κάνουμε.
Όμως ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα με πλήρη συγκέντρωση. Τρώει έχοντας στο νου του κάτι άλλο. Ο διπλανός του τον ρωτά: «Τι σκέφτεσαι;»  Βλέπουν ότι το μυαλό του δε βρίσκεται εκεί. Αν σε τόσο απλά και εγκόσμια πράγματα δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, πώς θα μπορέσει να  πετύχει το διαλογισμό; Πριν ξεκινήσει να διαλογίζεται, πρέπει να συλλογιστεί. Να σκεφτεί. Τι είναι πραγματικό; Τι είναι εκείνο, τι είναι εφήμερο; Έτσι πρέπει να σκέφτεται.
Σε τούτον τον κόσμο δεν υπάρχει τίποτα πραγματικό. Μόνον ο Θεός είναι η Αλήθεια, η Σάτυαμ. Όλα τα άλλα είναι φθαρτά. Δεν φέρνουμε τίποτα στον κόσμο και δεν θα πάρουμε τίποτα μαζί μας, όταν θα φύγουμε. Το σώμα και ό,τι συνδέεται μ’ αυτό είναι ψευδαίσθηση. Όλα είναι εφήμερα. Το «εγώ και το δικό μου» δεν είναι πραγματικά ούτε και αληθινά. Αυτά είναι η αιτία των γεννήσεων και των θανάτων μας. Γεννηθήκαμε για να μην ξαναγεννηθούμε. Μόλις το συνειδητοποιήσουμε αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε σάντανα. Η συνειδητοποίηση αυτή είναι συγκέντρωση. Η διαδικασία της συνειδητοποίησης είναι συλλογισμός. Μόνον μετά από συγκέντρωση και αφού κερδίσουμε νοητική διαύγεια, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε διαλογισμό.
Το πρώτο πράγμα για το διαλογισμό είναι ο έλεγχος των αισθήσεων. Υπάρχουν πολλά πράγματα που απαιτούνται για τον διαλογισμό. υψίστης σπουδαιότητας η πειθαρχία. Πρέπει να επιλέξουμε ένα μέρος και εκεί να διαλογιζόμαστε καθημερινά. Κάθε πρωί η καλύτερη ώρα είναι η Μπράχμα Μαχούτρα. Είναι γιατί τότε ο νους είναι πιο συγκεντρωμένος, όταν καθόμαστε για διαλογισμό, πρέπει να ξεκινάμε με κάποιο μάντρα. Αυτό θα σταθεροποιήσει το μυαλό. Δεν έχει σημασία ποιο μάντρα θα ψάλουμε, όλα είναι εντάξει ή ψάλλετε το Γκάγιατρι. Μετά ξεκινήστε διαλογισμό. Θα σας είναι πολύ χρήσιμο. Πρέπει να έχετε μπροστά σας την αγαπημένη σας μορφή Θείου, Ίστα Ντεβάτα, και να διαλογίζεστε σ’ αυτήν με όλη σας την καρδιά. Η διαλογισμός στο Άμορφο δεν επιτυγχάνεται αμέσως. Πρέπει να διαλογίζεστε με Αυτό-ικανοποίηση.
Ο Σουάμι έδωσε αυτά τα βήματα:
1.Αυτο-ικανοποίηση, συγκέντρωση στον Εαυτό
2.Αυτο-θυσία
3.Αυτο-συνειδητοποίηση
Ο νους δεν μπορεί να περιοριστεί από τίποτα και συνεχώς περιφέρεται. Γι’ αυτό συγκεντρωνόμαστε με πολλούς τρόπους για να του δώσουμε διαύγεια. Αυτό-ικανοποίηση δεν μπορεί να υπάρξει στην εγκόσμια ζωή. Πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο και να κάνουμε στροφή προς τα μέσα και εκεί είναι που θα την βρούμε. Πρόκειται για την Ατμική Ικανοποίηση. Μόνον όταν την αναζητούμε, αποκτούμε την Αυτό-ικανοποίηση, την Ικανοποίηση του Άτμα. Όταν αυτό το κάνουμε σθεναρά, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε. Μπορούμε τότε να απελευθερωθούμε από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων και ταξιδεύουμε προς την Αλήθεια. αυτό είναι και το μήνυμα που έγραψε ο Σουάμι.
Στη ζωή μου αυτά τα τρία είναι ένα. Ο νους μου είναι συγκεντρωμένος στον Σουάμι. Τον συλλογίζομαι είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Και γι’ αυτό όχι μόνον εγώ μα και όλοι θα αποκτήσουν το Μούκτι. Τούτα τα αισθήματα κάνουν τη  Νέα Δημιουργία στην οποία θα ζούμε μόνον εγώ και ο Σουάμι. Οτιδήποτε κάνω σε τούτον τον κόσμο ο νους μου είναι συνεχώς συγκεντρωμένος στον Σουάμι. Είμαι τελείως επικεντρωμένη σ’ Αυτόν. Γράφω σοφία, που Εκείνος αποκαλύπτει, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στα σάτσανγκ μιλάω για Κείνον και μόνον και σ’ Εκείνον διαλογίζομαι. Αυτό και μόνον είναι η ζωή μου.
Σε προηγούμενο κεφάλαιο έγραψα πώς η Νέα Δημιουργία έρχεται. Ο Σουάμι μετά έδωσε μια μεγάλη φωτογραφία στην οποία ήταν γραμμένο «Εγώ είμαι». Στο γράμμα Ι – Εγώ – φαίνεται η μορφή μου, ενώ στο είμαι φαίνεται η μορφή του Σουάμι και η δική μου. Ήταν γραμμένο στον ουρανό. Κάτω από τα γράμματα φαίνεται ξανά η Μορφή του Σουάμι να γεμίζει το διάστημα. Η Γη φαίνεται να αναδύεται από τα μαλλιά Του μαζί με έναν άλλον μικρότερο κόσμο. Η Γη κάτω καλύπτεται με πράσινο γρασίδι και με φυτά με πολύχρωμα λουλούδια ανθισμένα. Ένα ρυάκι ρέει μέσα από την πρασινάδα. Στο νερό που κυλάει διακρίνονται η μορφές και των δύο μας. Εγώ φορώ ένα ροζ σάρι και ο Σουάμι την πορτοκαλί Του ρόμπα. Οι μορφές μας επίσης  φαίνονται και στη γη. Αριστερά υπάρχει ένας ανεμόμυλος, που και αυτός περιέχει την Μορφή του Σουάμι. Ο άνεμος φαίνεται να πηγαίνει από τον ανεμόμυλο σε ένα κατακόκκινο, φλογερό  δέντρο που είναι κοντά του και στο οποίο επίσης  υπάρχει το πρόσωπο του Σουάμι. Και στο μέτωπό Του η δική μου μορφή. Αυτό υποδηλώνει τη Δημιουργία Άγκνι.
6 Φεβρουαρίου 2013    Μεσημεριανός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, τι είναι τούτη η φωτογραφία;
Σουάμι:     Εμείς οι δύο είμαστε τα πάντα. Είμαστε ενωμένοι σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Αυτή είναι η Νέα Δημιουργία. Εμείς μπαίνουμε στα πάντα.
Τέλος του Διαλογισμού
Αυτό είναι που δείχνει ο Σουάμι μέσα από την φωτογραφία. Η Μορφή του Σουάμι και η δική μου φαίνονται στον ουρανό, ενώνονται στο νερό και μεγεθυσμένες καταλαμβάνουν τη γη. Στο δέντρο, με το φλογερό κόκκινο χρώμα,  φαίνονται και οι δύο μορφές μα και στον ανεμόμυλο ενωνόμαστε με τον Σουάμι. Εκεί κοντά δύο τσίτα, το θηλυκό ακουμπάει το κεφάλι του στο αρσενικό.  Στην αντίθετη γωνιά ένα λιοντάρι ξαπλώνει δίπλα σε μια τίγρη. Ανάμεσα στα πόδια του λιονταριού υπάρχει ένα κομμάτι κρέας. Παραπέρα, στο καταπράσινο λιβάδι  στέκονται δύο άλογα. Ο Σουάμι κι εγώ είμαστε σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Το αρσενικό άλογο στέκεται με μεγαλοπρέπεια δηλώνοντας «Εγώ είμαι Εγώ» ενώ το θηλυκό δίπλα του μειλίχια λέει «Εγώ χωρίς εγώ». Κοντά στον ανεμόμυλο υπάρχει ένα κτίριο.
7 Φεβρουαρίου 2013    Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι στην φωτογραφία το λιοντάρι φαίνεται να δίνει κρέας στην τίγρη.
Σουάμι:     Το μοιράζεται με την τίγρη. Αυτοί οι δύο εχθροί τώρα μοιράζονται την τροφή.
Βασάντα:  Σουάμι, έγραψα για τα δύο άλογα, «Εγώ είμαι Εγώ» και «Εγώ χωρίς εγώ».
Σουάμι:     Είναι σωστό. Όλα θα γίνουν «Εγώ είμαι Εγώ» και «Εγώ χωρίς εγώ». Το καθένα δείχνει κάτι το διαφορετικό. Τα άλογα δείχνουν τα δύο στάδια συνειδητότητας, το Εγώ είμαι Εγώ και το Εγώ χωρίς εγώ.  Το τσίτα δείχνει τη συζυγική σχέση, ση ζωή του οικογενειάρχη. Το λιοντάρι και η τίγρη δείχνουν τη φύση που μοιράζεται τα πάντα. Ο άνθρωπος που χορεύει είναι σαν τον Τσαϊτάνυα, που τραγουδούσε και χόρευε έχοντας πάντα στη σκέψη του τον Θεό. Στη Νέα Δημιουργία  και οι δύο μπαίνουμε στα πάντα και την κάνουμε Σάτυα Γιούγκα.
Βασάντα:  Σουάμι, ο ουρανός φαίνεται να βγαίνει από τα μαλλιά Σου… τι σημαίνει αυτό;
Σουάμι:     Είναι το SarvathoPani Padam, η Πανταχού Παρουσία για την οποία έχεις γράψει.
Βασάντα:  Τώρα καταλαβαίνω, Σουάμι, και θα γράψω.
Τέλος του Διαλογισμού
Τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Στην φωτογραφία το λιοντάρι και η τίγρη κάθονται δίπλα δίπλα. Το λιοντάρι κρατάει κρέας και φαίνεται να το δίνει στην τίγρη. Είναι αυτό δυνατόν; Αν ένα λιοντάρι και μια τίγρη δουν  το ίδιο θήραμα, τότε θα συναγωνιστούν ποιο να το πρωταρπάξει. Και οι δύο είναι εχθροί και επιδεικνύουν μίσος το ένα προς το άλλο. Εδώ και τα δύο κάθονται δίπλα δίπλα σαν φίλοι, μοιράζονται το φαγητό τους και το τρώνε.
Έτσι θα είναι και οι άνθρωποι στον νέο κόσμο. Οτιδήποτε έχουν α το μοιράζονται με τους άλλους. Δεν θα υπάρχει ίχνος ιδιοτέλειας. Όλοι είναι παιδιά του Θεού. Όλοι θα’ ναι σαν αδέλφια και σαν φίλοι και θα περπατούν πλάι πλάι τον ίδιο δρόμο, το δρόμο του Ντάρμα.
Ας έρθουμε τώρα στα άλογα. Το αρσενικό στέκεται κρατώντας ψηλά τον λαιμό και με μεγαλοπρέπεια. Στη Νέα Δημιουργία τα αισθήματα του Σουάμι θα μπουν σε όλους τους άντρες και όλοι θα γεμίσουν με Σάτυαμ. Όπου υπάρχει Αλήθεια, ο φόβος απουσιάζει. Όλοι θα λειτουργούν από το στάδιο του Εγώ είμαι Εγώ. Το θηλυκό είναι γαλήνιο και ταπεινό. Αυτό δείχνει το στάδιο του Εγώ χωρίς εγώ. Οι δικές μου ιδιότητες και η δική μου φύση θα μπουν σε όλες τις γυναίκες. Όλες θα είναι ταπεινές, αγνές και τρυφερές. Και εκείνες θα βαδίζουν στο δρόμο του Ντάρμα. Η αγνότητά τους θα είναι φωτιά.
Μετά έρχονται τα τσίτα. Τι δείχνουν; Αντιπροσωπεύουν το ζευγάρι των συζύγων.  Εδώ το ένα δείχνει την αγάπη του στο άλλο, εξαρτάται το ένα από το άλλο. Σαν τον Ράμα και τη Σίτα, ο νους τους ποτέ δεν θα ξεγλιστράει από το μονοπάτι του Ντάρμα. Αυτή είναι και η άριστη φύση του χαρακτήρα τους. Περνούν τη ζωή τους σαν οικογενειάρχες και τα παιδιά τους είναι παιδιά σοφίας. Πρόκειται για συζυγική ζωή με πλήρη απουσία πόθου και λαγνείας. Ζουν με την οικογένειά τους αλλά όπως ζούσαν οι ρίσις με τις συζύγους τους κατά την περίοδο των Βεδών. Καθώς  όλοι θα’ ναι σαν τον Ράμα και τη Σίτα ποτέ δεν θα ξεστρατίζουν από το Ντάρμα. Ο Σουάμι επέλεξε τα τσίτα για να το δείξει αυτό. «Τσι… ταχ» - Ράμα… Σίτα»! και μάλιστα το ένα στην φωτογραφία φαίνεται να χορεύει και να τραγουδάει ευτυχισμένο. Αυτό δείχνει ότι σαν τον Τσαϊτάνυα, όλοι θα τραγουδούν και θα χορεύουν έχοντας στην σκέψη τους τον Θεό.
Το πρόσωπο του Σουάμι εκτείνεται σαν ουρανός. Από τα μαλλιά Του φαίνεται να αναδύονται δύο κόσμοι. Οι Βέδες διακηρύττουν ότι  η Μορφή του Σουάμι είναι  Sarvatho Pani Padam. Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις τα πόδια, τα μάτια, τα χέρια, το στόμα κ.λ.π.. Παλιά είχα ζωγραφίσει μια παρόμοια φωτογραφία δείχνοντας αυτό ακριβώς.  Τώρα το ίδιο δείχνει και ο Σουάμι με την φωτογραφία. Ολόκληρη η δημιουργία είναι τελείως η Μορφή Του. Ο Σουάμι κι εγώ το αποδεικνύουμε με τη Σάτυα Γιούγκα. Μόνον ένα κτίριο φαίνεται στη γη. Είναι η Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ. Από δω είναι που όλα βγαίνουν έξω. Από δω αναδύεται η Νέα Δημιουργία του Σουάμι.


Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΗΛ. ΒΙΒΛΙΟ "ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ" 6


Η Σκέψη της Ημέρας

Αν ο νους αποσύρεται από τον έξω κόσμο και η συνείδηση εστιάζεται εντός, αυτό είναι Άτμα.



                                             ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ  6

                                Κεφάλαιο 2
Το Δέντρο Ασβάττα  του Θεού



Στο βιβλίο «Ερμηνεία Σανσκριτικών λέξεων» ο Σουάμι έγραψε στο μαύρο κάλυμμα.
Διαφορά ανάμεσα  συγκέντρωσης, συλλογισμού και διαλογισμού
Σελίδα 128
Στη συνηθισμένη ανθρώπινη ζωή η συγκέντρωση απαιτείται για κάθε δραστηριότητα: φαγητό, ομιλία, λουτρό κ.λ.π.. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό πρέπει να βρίσκεται εκεί. Αυτό είναι συγκέντρωση. Κάποιοι μιλάνε για διαλογισμό. Δεν είναι όμως αυτό. Η συγκέντρωση είναι κάτω από τις αισθήσεις, ενώ ο διαλογισμός είναι πέρα από αυτές. Οτιδήποτε κάνουμε, όποια πράξη τελούμε μέσα από τις αισθήσεις γίνεται με συγκέντρωση. Όλες οι αισθήσεις βρίσκονται  ενεργείς και σε εγρήγορση. Όταν διαβάζουμε κάτι, ο νους συγκεντρώνεται εκεί. Αν ακούμε κάτι, τότε συγκεντρώνεται εκεί. Μόνον τότε η ύλη συλλαμβάνεται από τη διάνοια και γίνεται κατανοητή. Αν δεν υπάρχει πλήρης συγκέντρωση, γίνονται πολλά λάθη. Αν διαβάζουμε κάτι και ο νους μας δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σ’ αυτό που διαβάζουμε, η διάνοια αδυνατεί να το συλλάβει κα δεν γίνεται κατανοητό. Η σύνδεση με το νου είναι συγκέντρωση. Αν ο νους δε συνδέεται, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν ο νους δεν είναι εστιασμένος και συγκεντρωμένος την ώρα που μιλάμε σε κάποιον, τότε δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από το συνομιλητή μας. Πρέπει να συνδέουμε την κάθε μας αίσθηση με αυτό που κάνουμε.
Όμως ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα με πλήρη συγκέντρωση. Τρώει έχοντας στο νου του κάτι άλλο. Ο διπλανός του τον ρωτά: «Τι σκέφτεσαι;»  Βλέπουν ότι το μυαλό του δε βρίσκεται εκεί. Αν σε τόσο απλά και εγκόσμια πράγματα δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, πώς θα μπορέσει να  πετύχει το διαλογισμό; Πριν ξεκινήσει να διαλογίζεται, πρέπει να συλλογιστεί. Να σκεφτεί. Τι είναι πραγματικό; Τι είναι εκείνο, τι είναι εφήμερο; Έτσι πρέπει να σκέφτεται.
Σε τούτον τον κόσμο δεν υπάρχει τίποτα πραγματικό. Μόνον ο Θεός είναι η Αλήθεια, η Σάτυαμ. Όλα τα άλλα είναι φθαρτά. Δεν φέρνουμε τίποτα στον κόσμο και δεν θα πάρουμε τίποτα μαζί μας, όταν θα φύγουμε. Το σώμα και ό,τι συνδέεται μ’ αυτό είναι ψευδαίσθηση. Όλα είναι εφήμερα. Το «εγώ και το δικό μου» δεν είναι πραγματικά ούτε και αληθινά. Αυτά είναι η αιτία των γεννήσεων και των θανάτων μας. Γεννηθήκαμε για να μην ξαναγεννηθούμε. Μόλις το συνειδητοποιήσουμε αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε σάντανα. Η συνειδητοποίηση αυτή είναι συγκέντρωση. Η διαδικασία της συνειδητοποίησης είναι συλλογισμός. Μόνον μετά από συγκέντρωση και αφού κερδίσουμε νοητική διαύγεια, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε διαλογισμό.
Το πρώτο πράγμα για το διαλογισμό είναι ο έλεγχος των αισθήσεων. Υπάρχουν πολλά πράγματα που απαιτούνται για τον διαλογισμό. υψίστης σπουδαιότητας η πειθαρχία. Πρέπει να επιλέξουμε ένα μέρος και εκεί να διαλογιζόμαστε καθημερινά. Κάθε πρωί η καλύτερη ώρα είναι η Μπράχμα Μαχούτρα. Είναι γιατί τότε ο νους είναι πιο συγκεντρωμένος, όταν καθόμαστε για διαλογισμό, πρέπει να ξεκινάμε με κάποιο μάντρα. Αυτό θα σταθεροποιήσει το μυαλό. Δεν έχει σημασία ποιο μάντρα θα ψάλουμε, όλα είναι εντάξει ή ψάλλετε το Γκάγιατρι. Μετά ξεκινήστε διαλογισμό. Θα σας είναι πολύ χρήσιμο. Πρέπει να έχετε μπροστά σας την αγαπημένη σας μορφή Θείου, Ίστα Ντεβάτα, και να διαλογίζεστε σ’ αυτήν με όλη σας την καρδιά. Η διαλογισμός στο Άμορφο δεν επιτυγχάνεται αμέσως. Πρέπει να διαλογίζεστε με Αυτό-ικανοποίηση.
Ο Σουάμι έδωσε αυτά τα βήματα:
1.Αυτο-ικανοποίηση, συγκέντρωση στον Εαυτό
2.Αυτο-θυσία
3.Αυτο-συνειδητοποίηση
Ο νους δεν μπορεί να περιοριστεί από τίποτα και συνεχώς περιφέρεται. Γι’ αυτό συγκεντρωνόμαστε με πολλούς τρόπους για να του δώσουμε διαύγεια. Αυτό-ικανοποίηση δεν μπορεί να υπάρξει στην εγκόσμια ζωή. Πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο και να κάνουμε στροφή προς τα μέσα και εκεί είναι που θα την βρούμε. Πρόκειται για την Ατμική Ικανοποίηση. Μόνον όταν την αναζητούμε, αποκτούμε την Αυτό-ικανοποίηση, την Ικανοποίηση του Άτμα. Όταν αυτό το κάνουμε σθεναρά, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε. Μπορούμε τότε να απελευθερωθούμε από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων και ταξιδεύουμε προς την Αλήθεια. αυτό είναι και το μήνυμα που έγραψε ο Σουάμι.
Στη ζωή μου αυτά τα τρία είναι ένα. Ο νους μου είναι συγκεντρωμένος στον Σουάμι. Τον συλλογίζομαι είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Και γι’ αυτό όχι μόνον εγώ μα και όλοι θα αποκτήσουν το Μούκτι. Τούτα τα αισθήματα κάνουν τη  Νέα Δημιουργία στην οποία θα ζούμε μόνον εγώ και ο Σουάμι. Οτιδήποτε κάνω σε τούτον τον κόσμο ο νους μου είναι συνεχώς συγκεντρωμένος στον Σουάμι. Είμαι τελείως επικεντρωμένη σ’ Αυτόν. Γράφω σοφία, που Εκείνος αποκαλύπτει, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στα σάτσανγκ μιλάω για Κείνον και μόνον και σ’ Εκείνον διαλογίζομαι. Αυτό και μόνον είναι η ζωή μου.
Σε προηγούμενο κεφάλαιο έγραψα πώς η Νέα Δημιουργία έρχεται. Ο Σουάμι μετά έδωσε μια μεγάλη φωτογραφία στην οποία ήταν γραμμένο «Εγώ είμαι». Στο γράμμα Ι – Εγώ – φαίνεται η μορφή μου, ενώ στο είμαι φαίνεται η μορφή του Σουάμι και η δική μου. Ήταν γραμμένο στον ουρανό. Κάτω από τα γράμματα φαίνεται ξανά η Μορφή του Σουάμι να γεμίζει το διάστημα. Η Γη φαίνεται να αναδύεται από τα μαλλιά Του μαζί με έναν άλλον μικρότερο κόσμο. Η Γη κάτω καλύπτεται με πράσινο γρασίδι και με φυτά με πολύχρωμα λουλούδια ανθισμένα. Ένα ρυάκι ρέει μέσα από την πρασινάδα. Στο νερό που κυλάει διακρίνονται η μορφές και των δύο μας. Εγώ φορώ ένα ροζ σάρι και ο Σουάμι την πορτοκαλί Του ρόμπα. Οι μορφές μας επίσης  φαίνονται και στη γη. Αριστερά υπάρχει ένας ανεμόμυλος, που και αυτός περιέχει την Μορφή του Σουάμι. Ο άνεμος φαίνεται να πηγαίνει από τον ανεμόμυλο σε ένα κατακόκκινο, φλογερό  δέντρο που είναι κοντά του και στο οποίο επίσης  υπάρχει το πρόσωπο του Σουάμι. Και στο μέτωπό Του η δική μου μορφή. Αυτό υποδηλώνει τη Δημιουργία Άγκνι.
6 Φεβρουαρίου 2013    Μεσημεριανός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, τι είναι τούτη η φωτογραφία;
Σουάμι:     Εμείς οι δύο είμαστε τα πάντα. Είμαστε ενωμένοι σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Αυτή είναι η Νέα Δημιουργία. Εμείς μπαίνουμε στα πάντα.
Τέλος του Διαλογισμού
Αυτό είναι που δείχνει ο Σουάμι μέσα από την φωτογραφία. Η Μορφή του Σουάμι και η δική μου φαίνονται στον ουρανό, ενώνονται στο νερό και μεγεθυσμένες καταλαμβάνουν τη γη. Στο δέντρο, με το φλογερό κόκκινο χρώμα,  φαίνονται και οι δύο μορφές μα και στον ανεμόμυλο ενωνόμαστε με τον Σουάμι. Εκεί κοντά δύο τσίτα, το θηλυκό ακουμπάει το κεφάλι του στο αρσενικό.  Στην αντίθετη γωνιά ένα λιοντάρι ξαπλώνει δίπλα σε μια τίγρη. Ανάμεσα στα πόδια του λιονταριού υπάρχει ένα κομμάτι κρέας. Παραπέρα, στο καταπράσινο λιβάδι  στέκονται δύο άλογα. Ο Σουάμι κι εγώ είμαστε σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Το αρσενικό άλογο στέκεται με μεγαλοπρέπεια δηλώνοντας «Εγώ είμαι Εγώ» ενώ το θηλυκό δίπλα του μειλίχια λέει «Εγώ χωρίς εγώ». Κοντά στον ανεμόμυλο υπάρχει ένα κτίριο.
7 Φεβρουαρίου 2013    Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι στην φωτογραφία το λιοντάρι φαίνεται να δίνει κρέας στην τίγρη.
Σουάμι:     Το μοιράζεται με την τίγρη. Αυτοί οι δύο εχθροί τώρα μοιράζονται την τροφή.
Βασάντα:  Σουάμι, έγραψα για τα δύο άλογα, «Εγώ είμαι Εγώ» και «Εγώ χωρίς εγώ».
Σουάμι:     Είναι σωστό. Όλα θα γίνουν «Εγώ είμαι Εγώ» και «Εγώ χωρίς εγώ». Το καθένα δείχνει κάτι το διαφορετικό. Τα άλογα δείχνουν τα δύο στάδια συνειδητότητας, το Εγώ είμαι Εγώ και το Εγώ χωρίς εγώ.  Το τσίτα δείχνει τη συζυγική σχέση, ση ζωή του οικογενειάρχη. Το λιοντάρι και η τίγρη δείχνουν τη φύση που μοιράζεται τα πάντα. Ο άνθρωπος που χορεύει είναι σαν τον Τσαϊτάνυα, που τραγουδούσε και χόρευε έχοντας πάντα στη σκέψη του τον Θεό. Στη Νέα Δημιουργία  και οι δύο μπαίνουμε στα πάντα και την κάνουμε Σάτυα Γιούγκα.
Βασάντα:  Σουάμι, ο ουρανός φαίνεται να βγαίνει από τα μαλλιά Σου… τι σημαίνει αυτό;
Σουάμι:     Είναι το SarvathoPani Padam, η Πανταχού Παρουσία για την οποία έχεις γράψει.
Βασάντα:  Τώρα καταλαβαίνω, Σουάμι, και θα γράψω.
Τέλος του Διαλογισμού
Τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Στην φωτογραφία το λιοντάρι και η τίγρη κάθονται δίπλα δίπλα. Το λιοντάρι κρατάει κρέας και φαίνεται να το δίνει στην τίγρη. Είναι αυτό δυνατόν; Αν ένα λιοντάρι και μια τίγρη δουν  το ίδιο θήραμα, τότε θα συναγωνιστούν ποιο να το πρωταρπάξει. Και οι δύο είναι εχθροί και επιδεικνύουν μίσος το ένα προς το άλλο. Εδώ και τα δύο κάθονται δίπλα δίπλα σαν φίλοι, μοιράζονται το φαγητό τους και το τρώνε.
Έτσι θα είναι και οι άνθρωποι στον νέο κόσμο. Οτιδήποτε έχουν α το μοιράζονται με τους άλλους. Δεν θα υπάρχει ίχνος ιδιοτέλειας. Όλοι είναι παιδιά του Θεού. Όλοι θα’ ναι σαν αδέλφια και σαν φίλοι και θα περπατούν πλάι πλάι τον ίδιο δρόμο, το δρόμο του Ντάρμα.
Ας έρθουμε τώρα στα άλογα. Το αρσενικό στέκεται κρατώντας ψηλά τον λαιμό και με μεγαλοπρέπεια. Στη Νέα Δημιουργία τα αισθήματα του Σουάμι θα μπουν σε όλους τους άντρες και όλοι θα γεμίσουν με Σάτυαμ. Όπου υπάρχει Αλήθεια, ο φόβος απουσιάζει. Όλοι θα λειτουργούν από το στάδιο του Εγώ είμαι Εγώ. Το θηλυκό είναι γαλήνιο και ταπεινό. Αυτό δείχνει το στάδιο του Εγώ χωρίς εγώ. Οι δικές μου ιδιότητες και η δική μου φύση θα μπουν σε όλες τις γυναίκες. Όλες θα είναι ταπεινές, αγνές και τρυφερές. Και εκείνες θα βαδίζουν στο δρόμο του Ντάρμα. Η αγνότητά τους θα είναι φωτιά.
Μετά έρχονται τα τσίτα. Τι δείχνουν; Αντιπροσωπεύουν το ζευγάρι των συζύγων.  Εδώ το ένα δείχνει την αγάπη του στο άλλο, εξαρτάται το ένα από το άλλο. Σαν τον Ράμα και τη Σίτα, ο νους τους ποτέ δεν θα ξεγλιστράει από το μονοπάτι του Ντάρμα. Αυτή είναι και η άριστη φύση του χαρακτήρα τους. Περνούν τη ζωή τους σαν οικογενειάρχες και τα παιδιά τους είναι παιδιά σοφίας. Πρόκειται για συζυγική ζωή με πλήρη απουσία πόθου και λαγνείας. Ζουν με την οικογένειά τους αλλά όπως ζούσαν οι ρίσις με τις συζύγους τους κατά την περίοδο των Βεδών. Καθώς  όλοι θα’ ναι σαν τον Ράμα και τη Σίτα ποτέ δεν θα ξεστρατίζουν από το Ντάρμα. Ο Σουάμι επέλεξε τα τσίτα για να το δείξει αυτό. «Τσι… ταχ» - Ράμα… Σίτα»! και μάλιστα το ένα στην φωτογραφία φαίνεται να χορεύει και να τραγουδάει ευτυχισμένο. Αυτό δείχνει ότι σαν τον Τσαϊτάνυα, όλοι θα τραγουδούν και θα χορεύουν έχοντας στην σκέψη τους τον Θεό.
Το πρόσωπο του Σουάμι εκτείνεται σαν ουρανός. Από τα μαλλιά Του φαίνεται να αναδύονται δύο κόσμοι. Οι Βέδες διακηρύττουν ότι  η Μορφή του Σουάμι είναι  Sarvatho Pani Padam. Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις τα πόδια, τα μάτια, τα χέρια, το στόμα κ.λ.π.. Παλιά είχα ζωγραφίσει μια παρόμοια φωτογραφία δείχνοντας αυτό ακριβώς.  Τώρα το ίδιο δείχνει και ο Σουάμι με την φωτογραφία. Ολόκληρη η δημιουργία είναι τελείως η Μορφή Του. Ο Σουάμι κι εγώ το αποδεικνύουμε με τη Σάτυα Γιούγκα. Μόνον ένα κτίριο φαίνεται στη γη. Είναι η Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ. Από δω είναι που όλα βγαίνουν έξω. Από δω αναδύεται η Νέα Δημιουργία του Σουάμι.
 Η Μορφή του Σουάμι επίσης αναδύεται από το κτίριο, την Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ, στον ουρανό. Τα αισθήματα του Σουάμι και τα δικά μου αναδύονται από δω και μπαίνουν σ’ όλους. Η Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ στο Μούκτι Νίλαγιαμ είναι η Κοσμική Μήτρα. Ο Σρι Κρίσνα διαδηλώνει στην Μπαγκαβάτ Γκιτά: «Εγώ τοποθέτησα τον σπόρο Μου στη μήτρα της Πράκριτι…». Αυτό είναι η Νέα Δημιουργία που έρχεται από τον Σουάμι. Ο Σουάμι κι εγώ το δείχνουμε.
6 Φεβρουαρίου 2013   Απογευματινός Διαλογισμός
Βασάντα:Σουάμι, γιατί η δική μου φωτογραφία βρίσκεται στο μέτωπό Σου;
Σουάμι:     Είσαι το τρίτο Μου μάτι. Ανοίγω εσένα, που είσαι το τρίτο Μου μάτι. Μέσα από αυτό καίω το κάμα του κόσμου. Όλα γίνονται μέσα από σένα. Εξαιτίας της Άγκνι αγνότητάς σου είσαι το τρίτο Μου μάτι.
Τέλος του Διαλογισμού
Ο Σουάμι βρίσκεται στο δέντρο της φωτιάς. Η φωτογραφία μου βρίσκεται στο μέτωπό Του. Φοράω κόκκινο σάρι υποδηλώνοντας την Άγκνι αγνότητά μου. Ο Σουάμι είπε ότι είμαι το τρίτο Του μάτι. Το ανοίγει και μέσα από μένα καίει τον πόθο σ’ όλον τον κόσμο. Η Άγκνι αγνότητά μου, που δεν αγγίζει τίποτα και κανέναν, τώρα καίει κάθε λαγνεία στον κόσμο. Η αγνότητα είναι ένα Ντάρμα που πρέπει να εφαρμοστεί μέσα από την καρδιά, τα λόγια και τις πράξεις. Στην Σάτυα Γιούγκα όλοι θα εφαρμόσουν σε όλη της την έκταση τούτη την αγνότητα. Και αυτός θα είναι ο λόγος της γέννησης των παιδιών της σοφίας.
Και τώρα ας έρθουμε στο δέντρο. Πρόκειται για το Δέντρο Ασβάττα, που έχει φυτευτεί στη Γη. Ένα δέντρο Άγκνι. Είναι το Δέντρο του Θεού Σαμσάρα, το δέντρο της εγκόσμιας ζωής. Οι ρίζες του βρίσκονται μαζί με τον Θεό. Αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος γεννιέται μόνον από τον Θεό. Και όμως ο άνθρωπος απεικονίζεται με τα φύλλα και τα κλαδιά, πολλαπλασιάζοντας έτσι την εγκόσμια ζωή του και ξαναγεννιέται στη Γη ξανά και ξανά. Όταν κόψει τούτο το δέντρο με ισχυρή αποπροσκόλληση, Βαϊράγκυα, φθάνει τον Θεό. Το δέντρο του Θεού Σαμσάρα γεμίζει με τη γενιά Του. Ριζώνει στη Γη για χίλια χρόνια. Στο τέλος η Κάλι ξαναρχίζει. Η Σάτυα Γιούγκα θα κρατήσει μόνον χίλια χρόνια.




Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ 2ο

Η Σκέψη της Ημέρας

Όταν ο νους έχει επίγνωση του εξωτερικού κόσμου, είναι αιχμαλωτισμένος στην προσκόλληση.


              Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ 2ο
















«Σκέφτηκα ότι τούτος ο κόσμος θα αποτελέσει ένα καλό θέμα για το βιβλίο Η Μάγια των Θαυμάτων, για να βοηθήσει τους πιστούς που έχουν λανθασμένη εικόνα για τον Σουάμι. Παρόλο που ο Μπαγκαβάν άφησε το Σώμα Του, μιαρές σκέψεις και αισθήματα θέτουν σε κίνδυνο την πνευματική πρόοδό τους.»

Κεφάλαιο 2
Άγγιγμα με τα δάκτυλα
Κάποτε στο Κονταϊκανάλ, μια γυναίκα μου είπε: «Κάθε μέρα δίνω ένα γράμμα στον Σουάμι. Όταν ο Σουάμι παίρνει το γράμμα μου αγγίζει τα δάκτυλά μου.»
Έμεινα κατάπληκτη. Ο Σουάμι της παίρνει καθημερινά και από ένα γράμμα! Και αγγίζει και τα δάκτυλά της; Γιατί αυτή η γυναίκα μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο;
Αυτές οι σκέψεις γίνονται εξαιτίας των ρύπων που έχει μέσα της. Οι καταγραφές που κουβαλάει σε τόσες γεννήσεις και μόνον είναι που την κάνουν να μιλάει έτσι. Είναι οι γεμάτες λαγνεία σκέψεις και μόνον που την κάνει να μιλάει έτσι για τον Θεό. Ακόμη κι αν το δάκτυλο του Σουάμι την άγγιζε, δεν θα έπρεπε να σκέφτεται ότι το πρόκειται για το παρηγορητικό  άγγιγμα ενός πατέρα ή το γεμάτο συμπόνια άγγιγμα μιας μητέρας και να γεμίσει από αισθήματα ευγνωμοσύνης.
Είναι αμαρτία να λέμε στους άλλους ότι ο Σουάμι παίρνει το γράμμα σας κάθε μέρα αγγίζοντας και τα δάκτυλά σας. Είναι Θεός, Θεός, Θεός! Σε τούτη την Εποχή Κάλι οι γυναίκες συχνάζουν στους κινηματογράφους. Παρακολουθούν τηλεόραση και διαβάζουν βιβλία και περιοδικά που τους πυροδοτούν τις εγκόσμιές τους επιθυμίες. Και τότε μιλούν συνδέοντας τους εαυτούς τους με τον Σουάμι.
Ομιλία στη γιορτή Ντάσαρα – 1 Οκτωβρίου 2006
Ο Σουάμι έδωσε μια ομιλία στη οποία έλεγε τα εξής:
… Σήμερα και οι γυναίκες και οι άντρες κάθονται στη μέση του δρόμου και κουτσομπολεύουν. Στο τέλος της Ντβάπαρα Γιούγκα ο Νταρμαράτζα υπήρξε μια μέρα μάρτυρας μιας τέτοιας σκηνής. Ένιωσε πολύ δυστυχισμένος και αμέσως κάλεσε τα αδέλφια του σε συμβούλιο. Εξέφρασε την αγωνία του λέγοντάς τους: «Ω Μπίμα, Αρτζούνα, Νάκουλα, Σαχαντέβα! Η Εποχή Κάλι άρχισε ήδη από χες. Είναι πια καιρός να φύγουμε. Καθώς περπατούσα στους δρόμους της πόλης είδα μια γυναίκα και έναν άντρα να συνομιλούν στο δρόμο. Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ να αντέξω νε είμαι μάρτυρας μιας τέτοιας ανήθικης συμπεριφοράς…
Και έτσι τα αδέλφια έφυγαν για την ουράνια κατοικία τους.»
Εκείνη την Εποχή θεωρείτο λάθος για μια γυναίκα να μιλάει δημόσια με έναν άντρα. Βλέποντας οι Πάνταβας τούτην την συμπεριφορά συνειδητοποίησαν ότι η Κάλι Γιούγκα άρχισε.
Στο σπίτι μου, όταν η γιαγιά μου και ο πατέρας μου ζούσαν, οι γυναίκες ποτέ δεν έβγαιναν από το σπίτι. Και εγώ δεν έβγαινα έξω. Δεν ήξερα καν ποιοι ήταν οι γείτονες. Ακολουθούσαμε σκληρή πειθαρχία.  Και τα παιδιά μου επίσης δεν περιφερόντουσαν έξω από το σπίτι. Η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει:
«Οι λάμπες που στολίζουν τα σκαλοπάτια των Ναών, δεν πρέπει να διακοσμούν τα κατώφλια των σπιτιών».
Το σπίτι είναι ο ναός και οι γυναίκες οι λάμπες. Διδάσκονταν ότι οι λάμπες που διακοσμούν τα μέρη λατρείας δεν θα πρέπει να στολίζουν τις εξώπορτες των σπιτιών. Με αυτές τις εντυπώσεις μεγαλώσαμε. Στη ομιλία Του ο Σουάμι υποδεικνύει το ίδιο.
Σήμερα άντρες  και γυναίκες περπατούν στο δρόμο μαζί χέρι – χέρι. Στα παλιά χρόνια ήταν λάθος η γυναίκα να μιλάει με κάποιον άντρα στο δρόμο. Τότε το γυναικείο φύλο δοξάζονταν και περιφρουρείτο. Και γι’ αυτό τότε γεννιόντουσαν παιδιά της σοφίας.
Γιατί γεννηθήκαμε σε τούτον τον κόσμο; Ποιος ο σκοπός της γέννησής μας; Γεννιόμαστε για να πεθαίνουμε ξανά και ξανά; Οι σκέψεις μας γίνονται σαμσκάρας που μας σπρώχνουν στον κύκλο των επαναγεννήσεων. Πόσες χιλιάδες γεννήσεων έχουμε πάρει σε όλη τη διάρκεια των  4 Εποχών; Δεν πρέπει τουλάχιστον τώρα να ξεφύγουμε από αυτόν τον κύκλο;
Κάθε γυναίκα που μιλάει για τον Θεό και τον συνδέει μαζί της με τον τρόπο που τον συνέδεσε η γυναίκα, για την οποία μίλησα στην αρχή του κεφαλαίου, πρέπει να θεωρείται ότι είναι λάθος. Στη σύγχρονη εποχή οι γυναίκες θεωρούν τον Θεό ότι είναι σύζυγός τους. Θα πρέπει να σπαταλάμε την ιερή μας ανθρώπινη γέννηση καλλιεργώντας τέτοιες σκέψεις; Ω γυναίκες, παντρευτείτε και λατρέψτε το σύζυγό σας σαν Θεό! Πόσες γυναίκες αγνές έχουν ζήσει στη Ινδία! Λατρεύοντας τον σύζυγό σας σαν Θεό αυτό αποτελεί μια μοναδική γυναικεία ιδιότητα.
Κάποια μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι της Μαντούρα Μπάκτι, θεωρώντας τον Θεό σαν τον Αγαπημένο, σα σύζυγο. Η Μίρα, η Άνταλ, ο Τζαγιαντέβα και ο Γκαουράνγκα ακολούθησαν αυτό το μονοπάτι. Ο Κύριος ανταποκρίθηκε στην αφοσίωσή τους. Όμως όταν ο Θεός κατεβαίνει με ανθρώπινη Μορφή σαν Αβατάρ, δεν είναι τόσο εύκολο να δεχθούμε την ανταπόκρισή Του. Μα και ο κόσμος δεν πρόκειται να το σεβαστεί αυτό. Για αυτό έχω γράψει με λεπτομέρεια στο βιβλίο «Η Κοσμική Μορφή του Ανθρώπου – Αβατάρ Πρέμα Σάι» 4ο μέρος.
Εκεί είπα ότι αν μια μπάκτα,  ακολουθώντας το μονοπάτι της Μαντούρα Μπάβα, θέλει να βιώσει τα αισθήματα του Θεού σε ανταπόκριση των δικών της αισθημάτων, πρέπει να λάβει χώρα γάμος με τον Αβατάρ είτε στο φυσικό επίπεδο είτε με τον τρόπο Γκάνταρβα. Και μόνον τότε θα γίνει αποδεκτός σαν Νταρμικός. Αλλιώς ο κόσμος δεν θα μπορέσει να το δεχθεί. Πρέπει να γίνει σύζυγος του Θεού σύμφωνα με τους νόμους του Ντάρμα. Είναι αμαρτία να λέμε: «Ο Σουάμι με άγγιξε. Παίρνει γράμματα από μένα για να με αγγίξει.»
Ω γυναίκες, ακόμη κι αν πήρατε χιλιάδες γεννήσεων πώς είναι δυνατόν να ξεπλυθεί τούτη η αμαρτία; Ο Σουάμι είναι ο Πούρνα Αβατάρ! Μην Τον κάνετε Ήρωα της δικής σας κινηματογραφικής ιστορίας! Πώς μπορείτε να μιλάτε κατ’ αυτόν τον τρόπο; Από πού παίρνετε τούτο το θάρρος; Μιλάτε μ’ αυτόν τον τρόπο επειδή ο Πούρνα Αβατάρ έχει  έρθει με ανθρώπινη μορφή και ζει σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος;
Ω γυναίκες, ω άνθρωποι του κόσμου, πότε θα  καταλάβετε Αυτόν τον Πούρνα Αβατάρ; Έχει έρθει εδώ για να μας απαλλάξει από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Και αντί εσείς να επωφεληθείτε από Αυτόν, γλιστράτε από το μονοπάτι. Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Η ζωή σας θα πάει χαμένη. Σταματήστε την ανόητη αυτήν φαντασίωση και ζητήστε το δώρο της αθανασίας. Ζητήστε σοφία.
Αν κάποιος θέλει να πάρει απάντηση από τον Θεό για τα αισθήματά του που εκδήλωσε μέσα από το μονοπάτι της Μαντούρα Μπάβα, απαιτείται γάμος. Ο Γκάνταβα γάμος ήταν αναγκαίος ακόμα και για τη Ράντα με τον Κρίσνα για να μπορέσουν να εκφράσουν τα αισθήματά τους. Έχω γράψει πώς η Ράντα μπόρεσε να δεχθεί το Ντάρσαν, Σπάρσαν και Σαμπάσαν του Κρίσνα τις τελευταίες της στιγμές μόνον μετά τον γάμο Γκάνταρβα. Στην ομιλία Του ο Σουάμι είπε ότι στην Ντβάπαρα Γιούγκα θεωρείτο λάθος αν μια γυναίκα συνομιλούσε με έναν άντρα στο δρόμο. Τώρα σε τούτην την εποχή η γυναίκα λέει σε όλους: «Ο Σουάμι παίρνει τα γράμματά μου και μου αγγίζει τα δάκτυλά μου.» Ακόμη και τα περιοδικά και τα βιβλία δεν θα γράφανε κάτι συνδέοντας έτσι μια γυναίκα με τον Θεό. Ακόμη και αυτοί της παλαιολιθικής εποχής δεν θα μιλούσαν έτσι! Ποια η ανάγκη να αγγίξει στα κρυφά κάποιος τα δάκτυλα του Θεού;
28 Οκτωβρίου 2006    Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, γράφω γι’ αυτές τις γυναίκες. Γιατί να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Σε παρακαλώ, πες μου!
Σουάμι:     Οι γυναίκες έχουν χάσει την γυναικεία τους φύση.
Τέλος του Διαλογισμού
Τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Οι γυναίκες αποτελούν ενσαρκώσεις της θηλυκής δύναμης, της Σάκτι. Και όμως σπαταλούν αυτήν τη δύναμη σε λάγνα αισθήματα. Το να γεννηθείς γυναίκα είναι η ύψιστη ανθρώπινη γέννηση. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες  ευκαιρίες  για πνευματική άσκηση από τους άντρες. Οι άντρες έχουν μεγαλύτερη επαφή με τον εξωτερικό κόσμο. Αποκτούν γνωριμίες με πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να πηγαίνουν σε πολλά μέρη. Δεν είναι το ίδιο με τις γυναίκες. Στις γυναίκες η οικογένειά τους είναι και ο κόσμος τους. Ο νους τους είναι επικεντρωμένος στην οικογένειά τους και μόνον. Οι γυναίκες από τη φύση τους είναι ντροπαλές, συνεσταλμένες και ευαίσθητες. Η φύση τους είναι ήσυχη και σατβική. Η Κάλι Γιούγκα όμως είχε απήχηση και στο γυναικείο φύλο με συνέπεια να αλλάξει αποκτώντας ανδρικές ιδιότητες. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάνε αδιάντροπα συνδέοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον εαυτό τους με τον Θεό.
Οι γυναίκες γενικά αισθάνονται συστολή για να εκφράσουν τη στοργή τους προς τα έξω. Όμως η σύγχρονη γυναίκα δεν διστάζει να το κάνει και μιλάει ελεύθερα μ’ αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε όμως να με ρωτήσετε: «Μα κι εσύ γράφεις με τον ίδιο τρόπο, συνδέοντας τον εαυτό σου με τον Θεό!» τα αισθήματά μου από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκα είναι επικεντρωμένα στον Θεό και  μόνον σ’ Αυτόν. Η φιλοδοξία μου ήταν να Τον παντρευτώ. Έζησα έχοντας τούτη την μοναδική σκέψη στο νου μου. Δεν εξέφραζα προς τα έξω τα αισθήματά μου. Ο Σουάμι αποκάλυψε τη σχέση μας. Και όμως δε με έχει χαριτώσει μα το Σπάρσαν ούτε και το Σαμπάσαν Του. Πολλοί σοφοί έχουν γράψει γι’ αυτό σε  Ιερά Νάντις.
Ο Σουάμι δεν ανήκει μόνον σε τούτον τον κόσμο. Είναι ο Αυτοκράτορας των 14 κόσμων. Είναι ο Κύριος των αναρίθμητων συμπάντων. Επειδή έχει κατέβει με ανθρώπινη μορφή οι άνθρωποι μιλάνε με αυτόν τον τρόπο.
Ποιος μπορεί να μετρήσει τις Δόξες του Κυρίου; Οι Θεοί, οι Θεές και τα ουράνια πλάσματα περιμένουν για να Τον υπηρετήσουν. Τι ανάγκη έχει να αγγίξει το δάκτυλό σας; Κατά τη διάρκεια του Ντάρσαν ο Σουάμι κάποιες φορές χτυπά απαλά το κεφάλι κάποιου. Το ίδιο κάνει και σε κάποιους άλλους και αγγίζει τα δάκτυλά τους. Ο Σουάμι ευλογεί ανάλογα με τα προσόντα που  από τις προηγούμενες  γεννήσεις. Πρέπει να βλέπουμε τις πράξεις Του σύμφωνα με τια μιαρές σκέψεις μας; Αν το άγγιγμα του Κυρίου οδηγεί σε λανθασμένες  σκέψεις, τούτο οφείλεται στον πόθο που έχει συσσωρευτεί σε τόσες Εποχές.
Ένα κορίτσι που έχει σπουδάσει τις ομιλίες του Σουάμι μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Επίσης μου είπε ότι πήγε στο όνειρό της και την παντρεύτηκε! Αυτό μου το είπε δύο φορές. Οι σκέψεις και οι φαντασιώσεις μας συχνά έρχονται με την μορφή ονείρων. Αν πιστεύουμε στον Σουάμι, Τον ονειρευόμαστε. Μα όταν ξυπνήσουμε το πρωί, συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του ονείρου και της καθημερινής μας ζωής.
Να ένα παράδειγμα. Αυτό το πρωί ο Έντυ μού είπε ένα όνειρο που είδε. Είπε ότι είδε τον Σουάμι και τον ίδιο σε διάφορα μέρη. Δεν μπορούσε να καταλάβει πού βρίσκονταν ούτε τι έκαναν. Το όνειρό του δείχνει ότι δεν υπήρχε κάποιος σύνδεσμος με την καθημερινή του ζωή. Είναι οι δικές μας επιθυμίες  και σκέψεις για τον Σουάμι που έρχονται σαν όνειρα. Είναι η αντανάκλαση, η αντίδραση και η αντήχηση. Δεν έχουν καμιά σχέση με τον Σουάμι. Εκείνος είναι ο Παρατηρητής.
Τη νύχτα, κατά τη διάρκεια του ύπνου, βλέπουμε όνειρα. Με τον ίδιο τρόπο οι εμπειρίες  που έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελούν τα «όνειρα της ημέρας». Αυτός ο κόσμος δεν είναι πραγματικός. Ο κόσμος που βλέπουμε και κατά τη διάρκεια της ημέρας  είναι επίσης ονειρική κατάσταση. Τα όνειρα είναι δημιουργία του νου. Όνειρα μέρας και όνειρα νύχτας δεν είναι τίποτα άλλο από δική μας φαντασία. Τα όνειρα που έχουμε το βράδυ που κοιμόμαστε κρατούν μόνον μια νύχτα. Το όνειρο της ημέρας κρατάει μιαν ολόκληρη ζωή.
Οι συζητήσεις του Σουάμι με τους σπουδαστές Του έχουν καταγραφεί στο βιβλίο «Καρδιά προς Καρδιά». Σε μια από αυτές ο Σουάμι ρωτάει τον επόπτη του ξενώνα: «Τι φαγητό έχει σήμερα; Πώς το έδωσες;» Τους καθοδηγεί και τους λέει πώς  πρέπει να μαγειρεύεται το φαγητό, πώς να σερβίρεται, πόση ποσότητα να παρέχεται κ.λ.π.. Φροντίζει σα μητέρα σους σπουδαστές Του.
Ο Σουάμι όλους τους φροντίζει σαν πατέρας  και μητέρα. Παρέχει τροφή για το σώμα σας μα και για τη ψυχή σας. Δείχνει το σωστό μονοπάτι σαν Γκουρού και σαν Θεός. Εσείς, λοιπόν, γιατί να πρέπει να μιλάτε  μ’ αυτόν τον τρόπο για Κείνον και να Τον συνδέετε με σας  με εγκόσμιο τρόπο; Είναι Θεός, η Πρωταρχική Ψυχή! Το δικό μας άγγιγμα και το δικό Του πρέπει να μας οδηγεί στο Καμαντάχανα, το κάψιμο του πόθου. Είναι  άγγιγμα ψυχής. Αν εισβάλλουν μέσα μας κάποιες διεφθαρμένες σκέψεις είτε περίεργες φαντασιώσεις, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αποτέλεσμα δικών μας πόθων.
 Το άγγιγμα του πόθου δεν είναι παρά σκουριά και χώμα
Το άριστο είναι το άγγιγμα ψυχής

Jai Sai Ram!VS