Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014



Και τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στην πνευματική ζωή. Οι πραγματωμένες ψυχές αποκάλυψαν πολλές σπουδαίες αλήθειες. Αυτές έχουν καταγραφεί στις Ουπανισάδες. Ούτε και αυτοί είπαν ότι πρόκειται για δική τους αποκλειστική πατέντα. Με συνέπεια όλοι στον κόσμο ευεργετήθηκαν από την αρχαία τούτη σοφία. Αυτή η σοφία αποκαλείται από όλους Βέδα. Αν η αγάπη επεκτείνεται, τότε δεν υπάρχει Κάρμα. Χωρίς αγάπη οι πράξεις γίνονται δεσμά και παίρνουν τη μορφή του Κάρμα. Όταν δεν υπάρχει αγάπη, τότε κάνει την εμφάνισή της η ζήλεια, το εγώ, το μίσος και ο θυμός. Αυτά γίνονται βαθειές καταγραφές.

Οι επιθυμίες είναι η ριζική αιτία των βαθειών καταγραφών.

Το κάθε αίσθημα που εγείρεται στο νου μπορεί είτε να μας δεσμεύσει είτε να μας ελευθερώσει. Η δέσμευση είναι η προσκόλληση. Μέσα από την προσκόλληση κάνει την εμφάνισή της η σκέψη του «εγώ και δικό μου». Αυτές οι σκέψεις μάς έρχονται σαν αντανάκλαση, αντήχηση και αντίδραση. Αυτό είναι εμπειρία. Οι κακές σκέψεις προκαλούν ποικίλες ανησυχίες και βάσανα τα οποία γίνονται βαθειές καταγραφές. Οι βαθειές καταγραφές δεν είναι τίποτα άλλο από τον Καρμικό Νόμο. Και εμείς ανάλογα παίρνουμε τη γέννηση. Αν δεν υπάρχουν καταγραφές δεν ξαναγεννιόμαστε. Λέγεται ότι ο Τσιτραγκούπτα είναι ο λογιστής του Κυρίου Γιάμα. Οι άνθρωποι λένε «Οι λογαριασμοί μας πάνε στον Τσιτραγκούπτα. Εκείνος τους καταγράφει.» Οι δικές μας βαθειές καταγραφές είναι ο Τσιτραγκούπτα. Όλοι έχουν μέσα τους έναν Τσιτραγκούπτα. Οι δικές του λογιστικές εγγραφές είναι που αποφασίζουν τη ζωή και τις εμπειρίες μας.
Ο Καρμικός Νόμος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι ανάλογος με τις σκέψεις τους. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει την λεπτοφυή του φύση. Η ίδια αρρώστια και το ίδιο φάρμακο δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Εξαρτάται από τη φύση των σωμάτων τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το Νόμο του Κάρμα.
Κάποιος προξενεί κάποιο κακό σε κάποιον άλλο διαπράττοντας μιαν μεγάλη αμαρτία. Γι’ αυτό δέχεται τιμωρία. Η τιμωρία αυτή μπορεί να έρθει είτε αμέσως είτε στην πορεία του χρόνου. Αν ο ίδιος άνθρωπος βλάψει μια πραγματωμένη ψυχή, η τιμωρία του θα είναι πολύ σοβαρή. Για σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο σοβαρή και αυστηρή θα είναι η τιμωρία για κείνον που βλάπτει τον Θεό!

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου