Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

11 Δεκεμβρίου 2008    Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, φοβάμαι πολύ. Τίποτα δεν θα πρέπει να Σου συμβεί.
Σουάμι:     Προς τι ο φόβος; Τι μπορεί να συμβεί στον Θεό; Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε σένα ούτε και σε Μένα. Αυτός ο φόβος συνεχώς σε κατατρέχει. Κανείς δεν μπορεί να μας χωρίσει.
Βασάντα:  Σουάμι, αυτοί που βρίσκονται κοντά Σου είναι η αιτία του χωρισμού μας… αυτοί Σου δημιουργούν τόσο μεγάλη ενόχληση.
Σουάμι:     Να τους καταστρέψεις!
Βασάντα:  Σουάμι, πριν δύο χρόνια είχα γράψει «Κάλι Κάαλι Κάαλι» και Εσύ είχες πει ότι θα καταστρέψω όλους όσους στέκονται ανάμεσά μας και μας εμποδίζουν να συναντηθούμε.
Σουάμι:     Ναι, το λες, το γράφεις, μα στη συνέχεια φωνάζεις: «Όχι, όχι… όχι! Κανείς δεν θα πρέπει να υποφέρει!...»
Βασάντα:  Οτιδήποτε κακό και να μου έχουν κάνει τίποτα δεν πρέπει να συμβεί σ’ αυτούς. Εσύ είσαι που είπες «το να δίνεις και να συγχωρείς» αποτελούν θεϊκές ιδιότητες…
Σουάμι:     Μπορεί εσύ να συγχωρείς… εκείνοι, όμως, επαναλαμβάνουν τα λάθη τους. Τι να κάνω; Ο Κρίσνα με υπομονή υπέμενε τις εκατοντάδες προσβολές του Σισουπάλα και μετά τον κατέστρεψε.
Βασάντα:  Σουάμι, μπορεί ένας πατέρας να τιμωρήσει τα κακά παιδιά του, αλλά η μητέρα δεν ξεχωρίζει τα κακά από τα καλά. Τα λούζει το ίδιο με την αγάπη της. Δεν μπορώ να τιμωρήσω κανέναν… δεν μπορώ να το κάνω.
Βασάντα:  Όταν ο Ντουρυόντανα γεννήθηκε, το ωροσκόπιό του προφήτεψε ότι δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί  η είσοδος στο Παλάτι. Ότι θα έπρεπε να τον αφήσουν στο δάσος αλλιώς θα εξελίσσονταν σε έναν κακό άνθρωπο και θα προκαλούσε την καταστροφή ολόκληρης της γενιάς του. Εξαιτίας, όμως, της προσκόλλησης της Γκαντάρι στο γιο της, εκείνη αρνήθηκε να τον αφήσει και έτσι εξοντώθηκαν και οι 99 της γιοι. Ολόκληρη η γενιά εξολοθρεύτηκε. Αυτό τώρα συμβαίνει και με σένα που μου ζητάς να μην τιμωρήσω όσους έχουν διαπράξει αμαρτία. Αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης της Σάτυα Γιούγκα.
Βασάντα:  Σουάμι, τι πρέπει να κάνω; Πες μου!
Σουάμι:     Έχεις πει ότι ό,τι και κακό να μου έκαναν δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του Καρμικού Νόμου. Εξαιτίας ελάχιστων ανθρώπων  εγέρθηκε εμπόδιο για τη Συμπαντική Απελευθέρωση. Έγραψες προηγούμενα ότι αν και η Σίτα αποτέλεσε παράδειγμα αγνότητας και καρτερίας, έπρεπε, όμως, να πολεμήσει εναντίον της αδικίας. Γιατί τότε εσύ επιτρέπεις αυτήν την αδικία; Κατάστρεψέ τους όλους!
Βασάντα:  Σουάμι, θα πάρω την τρίαινά μου και θα καταστρέψω όποιον με εμποδίζει από το να έρθω κοντά Σου!
Σουάμι:     Σκότωσε όλους με τα αισθήματά σου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Καρμικός Νόμος. Ο Κρίσνα αποκάλυψε την Κοσμική Του Μορφή στον Αρτζούνα λέγοντας: «Εγώ ήδη τους έχω σκοτώσει. Εσύ δεν είσαι παρά ένα εργαλείο.» Τώρα εσύ θα είσαι η Νιμιτακάρανα, η βασική αιτία. Μην τους συγχωρείς! Σκότωσέ τους με τα αισθήματά σου και τότε ο Καρμικός Νόμος θα μπορέσει να λειτουργήσει σαν το εργαλείο. Δέχθηκες από Μένα ένα δώρα που τον έκανε να σταματήσει να λειτουργεί. Μόνον αν κάποιοι εξοντωθούν μέσα από το Νόμο του Κάρμα, μπορεί η Σάτυα Γιούγκα να αρχίσει για τους άλλους.
Βασάντα:  Καταλαβαίνω, Σουάμι. Συνειδητοποιώ την λεπτοφυή σύνδεση του Καρμικού Νόμου με  τον Θεό. Σε παρακαλώ, συγχώρεσέ με! Δεν θα σταθώ στο δρόμο της Σανκάλπα Σου.

Τέλος του Διαλογισμού 

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου