Τρίτη 22 Ιουλίου 2014




Κατασκευάζονται φράγματα και εκτρέπουν το νερό ώστε να βρίσκεται στην κατοχή ενός και μόνον κράτους. Αυτό γίνεται χωρίς να παρέχεται ούτε σταγόνα στο γειτονικό κράτος. Αν έρθουν πλημμύρες, τι θα συμβεί στο κράτος σας; Θα βυθιστεί κάτω από το νερό! Τι άγνοια! Πόσο κακή! Λένε: «Τούτη η γη βρίσκεται στο δικό μας κράτος, εκείνη η πολιτεία υπάγεται σε σας» και έτσι αρχίζουν οι διενέξεις. Δεν έχουν καταφέρει να χωρίσουν τον ουρανό ακόμα! Τους έχει ξεφύγει σαν σκέψη να θέλουν να χωρίσουν τα πάντα! Χάρη στον Θεό το Διάστημα έχει κι αυτό ξεφύγει! Στην επόμενη Κάλι Γιούγκα ίσως βρουν τρόπο να χωρίσουν και τον ουρανό, το διάστημα και τον άνεμο!
Υπάρχει μόνον ένας ήλιος… πώς να τον χωρίσουν; Στο μέλλον, όταν η Κάλι θα βρίσκεται στα χειρότερά της, ίσως χωρίσουν και τις ακτίνες του! «Τούτη είναι δική μου, η άλλη ανήκει σε σένα!»
Οι επιστήμονες έχουν κάνει μεγάλες και πολλές ανακαλύψεις. Τις δώρισαν στον κόσμο, ώστε να μπορούν να ευεργετηθούν όλοι. Ανακαλύπτοντας τον ηλεκτρισμό δεν είπαν «Είναι δικός μου, είναι μόνον για μένα!» Αν και σ’ αυτό υπήρχε πατέντα, δεν θα μπορούσαν όλοι να τον χρησιμοποιήσουν ελεύθερα. Η ατμομηχανή εφευρέθηκε και τα τρένα έγιναν τρόπος μαζικής μεταφοράς. Οι αδελφοί Ράιτ εφεύραν το αεροπλάνο. Δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους. Ήθελαν όλοι στον κόσμο να ευεργετηθούν.
Δεν είπαν ότι πρόκειται για δική μας πατέντα. Πόσα φάρμακα έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες; Είπε ποτέ κανείς τους ότι είναι προς ιδίαν τους χρήση; Όλες αυτές οι ανακαλύψεις, που τόσο έχουν ευεργετήσει τον κόσμο, αποτελούν κοινό πλούτο. Για να πράξει κανείς με έναν τέτοιο τρόπο απαιτείται αγάπη, εδώ πρόκειται για διεύρυνση της αγάπης.

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου