Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Στο βιβλίο Σίβα Σούτρα έγραψα για τη Μητέρα Σίτα στο κεφάλαιο «Μια καινούργια Ανατολή για τις Γυναίκες». Έγραψα ότι αν και είχε μεγάλη υπομονή και καρτερικότητα, θα έπρεπε να πολεμήσει κατά της αδικίας. Τώρα ο Σουάμι είπε το ίδιο σε μένα: «Γιατί ανέχεσαι με υπομονή την αδικία που σου γίνεται;» Έγραψα ότι η Μητέρα Σίτα θα έπρεπε να έστελνε τους δυο γιους της, Λάβα και Κούσα, στην Αγιόντυα και να ζητούσε από το Ράντα δικαιοσύνη. Έπρεπε να είχε εδραιώσει το δικαίωμα της συγγένειάς της. Εγώ συνέχισα να λέω ότι δεν είμαι σαν κι εκείνη. Θα εδραιώσω το δικαίωμά μου και τη σχέση μου. Θα πολεμήσω με τον Θεό. Ο Σουάμι είναι Θεός και εγώ η Πράκριτι. Όλη η Δημιουργία είναι παιδιά μου. Και αυτό πρόκειται να το αποδείξω.

Αν στρέψω τον θυμό μου σε αυτούς του ελάχιστους, η Σάτυα Γιούγκα δεν θα καθυστερήσει. Πάνα λέω ότι αυτού που με έχουν βλάψει και μου έχουν προκαλέσει τόσο πόνο δεν θα πρέπει να υποφέρουν. Γι’ αυτό και ο Σουάμι έχει πει ότι έχω δέσει τον Καρμικό Νόμο με την συμπονετική μου φύση. Είπε: «Αν τους σκοτώσεις με τα αισθήματά σου, τότε θα αρχίσει να λειτουργεί ο Καρμικός Νόμος.»


Όταν ήταν να ξεκινήσει η μάχη της Μαχαμπαράτα, ο Αρτζούνα είδε τους συγγενείς του και τα μέλη της οικογένειας και είπε: «Δεν θέλω ένα Βασίλειο που να έχω κερδίσει μέσα από αίμα και σκοτωμούς!» Για να διαλύσει την άγνοιά του ο Σρι Κρίσνα αποκάλυψε την Βισβαρούπα Μορφή Του και είπε: «Ω Αρτζούνα, ήδη τους έχω σκοτώσει Εγώ. Εσύ δεν είσαι παρά ένα δικό μου Νιμιτακάρανα – όργανο.» Με τον ίδιο τρόπο και ο Σουάμι μού είπε να μην τους συγχωρήσω και να τους εξοντώσω όλους, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Καρμικός Νόμος σαν ένα εργαλείο. Το δώρο που δέχθηκα από τον Σουάμι, κανένας να μην τιμωρηθεί εξαιτίας μου, έχει δέσει τον Καρμικό Νόμο, κάνοντάς τον να σταματήσει να λειτουργεί. Μόνο αν τιμωρηθούν, θα μπορέσει η Σάτυα Γιούγκα να ανατείλει.
συνεχίζεται...

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Οι αδαείς θα απελευθερωθούν και θα φθάσουν στην Απελευθέρωση. Αλλά γιατί έχει πει να μην συγχωρήσω ούτε και να δείξω συμπόνια για αυτούς τους λίγους. Είναι οι άνθρωποι που διάβασαν τα Νάντις μου πριν δέκα χρόνια. Μέσα από αυτά έμαθαν τι λένε οι σοφοί για τον Σουάμι και μένα. Αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν η αιτία της απομάκρυνσής μου από το Πρασάντι Νίλαγιαμ.

Και τώρα και για δεύτερη φορά οι ίδιοι άνθρωποι πήραν κάθε λεπτομέρεια από τις αναγνώσεις των Νάντις από το νέο μου βιβλίο. Και για μία ακόμα φορά με έθεσαν υπό διωγμό. Καθώς έχουν πλήρη επίγνωση του τι κάνουν, ο Σουάμι είπε ότι δεν πρέπει να τους συγχωρήσω. Επειδή αυτοί οι ελάχιστοι άνθρωποι με εμπόδισαν από το να δω τον Σουάμι, καθυστερεί η ανατολή της Σάτυα Γιούγκα. 

συνεχίζεται...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αντιδίκησα με τον Σουάμι: «Ένας πατέρας μπορεί να τιμωρήσει τον κακό γιο του, μα η μητέρα δεν μπορεί να το κάνει.» Αυτά είναι τα φυσικά αισθήματα της μητέρας. Τα αισθήματά της δεν ξεχωρίζουν έναν κακό γιο από τον καλό. Ο Σουάμι έδωσε και απόδειξη από τα Ιερά Κείμενα γι’ αυτό χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Γκαντάρι και των 100 γιων της. Σύμφωνα με το ωροσκόπιο του Ντουρυόντανα ολόκληρη η φυλή του θα καταστρέφονταν εξαιτίας του. Όλοι οι ηλικιωμένοι όπως και ο Μπίσμα και ο Βιντούρα τη συμβούλευσαν να αφήσει το παιδί στο δάσος, ώστε να σωθεί όλη η φυλή και μαζί και τα υπόλοιπα παιδιά της. Εξαιτίας, όμως, της προσκόλλησής της στο Ντουρυόντανα, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον αγαπημένο της γιο. Στο τέλος αφανίστηκε τόσο ο Ντουρυόντανα όσο και τα 99 αδέλφια του. Αν η Γκαντάρι είχε θυσιάσει τον ένα της γιο, θα είχαν σωθεί τα υπόλοιπα 99 παιδιά της. Γι’ αυτό και ο Σουάμι χρησιμοποίησε τούτο το παράδειγμα για να δείξει την φύση μου.
Του ζήτησα για δώρο την Συμπαντική Απελευθέρωση. Όλοι θα απελευθερωθούν και από το καλό και από το κακό. Ακόμα και οι αδαείς και οι αμαρτωλοί αλκοολικοί πρέπει να απελευθερωθούν. Όμως τώρα ο Σουάμι λέει ότι ο Καρμικός Νόμος θα πρέπει να επιτραπεί να λειτουργήσει για κάποιους. Γιατί; Γιατί μου έχει ο Σουάμι ζητήσει να μη δείξω συμπόνια σε κάποιους και να μην τους συγχωρήσω; Επειδή αποτελούν εμπόδιο στην Αποστολή του Σουάμι. Δεν είναι αδαείς. Η άγνοια μπορεί και να συγχωρεθεί. Αυτοί οι λίγοι είναι γνώστες και έχουν πλήρη επίγνωση αυτού που κάνουν.

συνεχιζεται....

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αυτό το γεγονός με αναστάτωσε πάρα πολύ και γι’ αυτό δεν συμπεριέλαβα το κεφάλαιο αυτό στο βιβλίο του Πρέμα Σάι. Δεν το έχω βάλει σε κανένα από τα βιβλία μου. Αυτή είναι η φύση μου. Έτσι μεγάλωσα. Όταν είπα στον Σουάμι: «Το να δίνεις και να συγχωρείς αποτελούν θεϊκές ιδιότητες» Εκείνος έφερε το παράδειγμα του Σισούπαλα που πρόσβαλλε εκατό φορές τον Κύριο Κρίσνα πριν εξοντωθεί. Ο Κρίσνα τον σκότωσε αφού ανέχτηκε εκατό προσβολές του. Με τον ίδιο τρόπο και ο Σουάμι μού είπε ότι έχω συγχωρήσει πολλές φορές εκείνους που μου έκαναν κακό μα παρόλα αυτά τα λάθη τους συνεχίζονται. Πόσες φορές έχει συμβεί! Αν και δεν μου προκάλεσαν άμεσα προβλήματα αυτό έγινε με έμμεσο τρόπο.
Κάποιος μου είπε: «Μη γράφεις άλλα βιβλία!» Αφού μου είπαν να μη γράψω ξανά, εγώ έγραψα άλλα έξι βιβλία. Ο Σουάμι μού είπε να εκδώσω το «Σίβα Σούτρα» την 1η Ιανουαρίου του 2009. Λίγο αργότερα πήρε το βιβλίο στο Ντάρσαν. Τι θα έπρεπε να κάνω; Γιατί θα έπρεπε να ακούσω αυτούς; Πρέπει να ακολουθώ αυτά που μου λέει ο Σουάμι ή αυτά που εκείνοι λένε; Όλα αυτά έχουν γεμίσει τη ζωή μου με φόβο. Αυτό είναι που έχει πει και ο Σουάμι: «Πόσες φορές θα πρέπει να τους συγχωρήσεις; Αρκετά!»

συνεχίζεται...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Πολλοί είναι που με ζηλεύουν. Διαδίδουν ψευδείς φήμες για μένα με αισθήματα μίσους και εχθρότητας. Έκαναν πολλά πράγματα για να με σταματήσουν να βλέπω τον Σουάμι. Παλαιότερα έκλαψα στον Σουάμι και Του ζήτησα το δώρο οποιοσδήποτε μου έκανε κακό να μην βιώσει τον καρπό του Κάρμα του. Κανονικά στη ζωή η κάθε πράξη που τελεί κάποιος επιστρέφει σε κείνον σαν αντανάκλαση, αντίδραση και αντήχηση. Αυτός είναι ο Καρμικός Νόμος πάνω στον οποίον βασίζονται όλες οι εμπειρίες.

Αν κάποιος στρέφεται εναντίον μιας πραγματωμένης ψυχής, βιώνει μεγαλύτερο μαρτύριο. Πριν κάποια χρόνια είχα ζητήσει από τον Σουάμι ένα δώρο, οποιοσδήποτε πράττει ενάντιά μου, να μην υποφέρει τις επιδράσεις του Κάρμα. Και τότε πριν χρόνια, ένα γεγονός συνέβη που με έκανε να ανησυχήσω πάρα πολύ. Τότε είχα ένα όραμα στο οποίο είχα μεταμορφωθεί στην Θεά Κάλι με την τρίαινα και εξόντωσα τους πάντες. Και τότε έγραψα το κεφάλαιο «Κάλι Κάαλι Κάαλι» που αναφερόταν στην Θεά Κάαλι, στην παρούσα Εποχή Κάλι και στη λέξη Κάαλι που σημαίνει άδειος στα Ταμίλ.

Μετά το όραμα στο διαλογισμό, άρχισα να κλαίω. «Γιατί πήρα μια τόσο καταστροφική μορφή σαν και τούτη; Γιατί μίλησα έτσι; Τίποτα δεν θα πρέπει να συμβεί και σε κανένα! Κανείς δεν θα πρέπει να υποφέρει για το λάθος που διέπραξε εναντίον μου!»

συνεχίζεται...

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

11 Δεκεμβρίου 2008    Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, φοβάμαι πολύ. Τίποτα δεν θα πρέπει να Σου συμβεί.
Σουάμι:     Προς τι ο φόβος; Τι μπορεί να συμβεί στον Θεό; Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε σένα ούτε και σε Μένα. Αυτός ο φόβος συνεχώς σε κατατρέχει. Κανείς δεν μπορεί να μας χωρίσει.
Βασάντα:  Σουάμι, αυτοί που βρίσκονται κοντά Σου είναι η αιτία του χωρισμού μας… αυτοί Σου δημιουργούν τόσο μεγάλη ενόχληση.
Σουάμι:     Να τους καταστρέψεις!
Βασάντα:  Σουάμι, πριν δύο χρόνια είχα γράψει «Κάλι Κάαλι Κάαλι» και Εσύ είχες πει ότι θα καταστρέψω όλους όσους στέκονται ανάμεσά μας και μας εμποδίζουν να συναντηθούμε.
Σουάμι:     Ναι, το λες, το γράφεις, μα στη συνέχεια φωνάζεις: «Όχι, όχι… όχι! Κανείς δεν θα πρέπει να υποφέρει!...»
Βασάντα:  Οτιδήποτε κακό και να μου έχουν κάνει τίποτα δεν πρέπει να συμβεί σ’ αυτούς. Εσύ είσαι που είπες «το να δίνεις και να συγχωρείς» αποτελούν θεϊκές ιδιότητες…
Σουάμι:     Μπορεί εσύ να συγχωρείς… εκείνοι, όμως, επαναλαμβάνουν τα λάθη τους. Τι να κάνω; Ο Κρίσνα με υπομονή υπέμενε τις εκατοντάδες προσβολές του Σισουπάλα και μετά τον κατέστρεψε.
Βασάντα:  Σουάμι, μπορεί ένας πατέρας να τιμωρήσει τα κακά παιδιά του, αλλά η μητέρα δεν ξεχωρίζει τα κακά από τα καλά. Τα λούζει το ίδιο με την αγάπη της. Δεν μπορώ να τιμωρήσω κανέναν… δεν μπορώ να το κάνω.
Βασάντα:  Όταν ο Ντουρυόντανα γεννήθηκε, το ωροσκόπιό του προφήτεψε ότι δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί  η είσοδος στο Παλάτι. Ότι θα έπρεπε να τον αφήσουν στο δάσος αλλιώς θα εξελίσσονταν σε έναν κακό άνθρωπο και θα προκαλούσε την καταστροφή ολόκληρης της γενιάς του. Εξαιτίας, όμως, της προσκόλλησης της Γκαντάρι στο γιο της, εκείνη αρνήθηκε να τον αφήσει και έτσι εξοντώθηκαν και οι 99 της γιοι. Ολόκληρη η γενιά εξολοθρεύτηκε. Αυτό τώρα συμβαίνει και με σένα που μου ζητάς να μην τιμωρήσω όσους έχουν διαπράξει αμαρτία. Αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης της Σάτυα Γιούγκα.
Βασάντα:  Σουάμι, τι πρέπει να κάνω; Πες μου!
Σουάμι:     Έχεις πει ότι ό,τι και κακό να μου έκαναν δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του Καρμικού Νόμου. Εξαιτίας ελάχιστων ανθρώπων  εγέρθηκε εμπόδιο για τη Συμπαντική Απελευθέρωση. Έγραψες προηγούμενα ότι αν και η Σίτα αποτέλεσε παράδειγμα αγνότητας και καρτερίας, έπρεπε, όμως, να πολεμήσει εναντίον της αδικίας. Γιατί τότε εσύ επιτρέπεις αυτήν την αδικία; Κατάστρεψέ τους όλους!
Βασάντα:  Σουάμι, θα πάρω την τρίαινά μου και θα καταστρέψω όποιον με εμποδίζει από το να έρθω κοντά Σου!
Σουάμι:     Σκότωσε όλους με τα αισθήματά σου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Καρμικός Νόμος. Ο Κρίσνα αποκάλυψε την Κοσμική Του Μορφή στον Αρτζούνα λέγοντας: «Εγώ ήδη τους έχω σκοτώσει. Εσύ δεν είσαι παρά ένα εργαλείο.» Τώρα εσύ θα είσαι η Νιμιτακάρανα, η βασική αιτία. Μην τους συγχωρείς! Σκότωσέ τους με τα αισθήματά σου και τότε ο Καρμικός Νόμος θα μπορέσει να λειτουργήσει σαν το εργαλείο. Δέχθηκες από Μένα ένα δώρα που τον έκανε να σταματήσει να λειτουργεί. Μόνον αν κάποιοι εξοντωθούν μέσα από το Νόμο του Κάρμα, μπορεί η Σάτυα Γιούγκα να αρχίσει για τους άλλους.
Βασάντα:  Καταλαβαίνω, Σουάμι. Συνειδητοποιώ την λεπτοφυή σύνδεση του Καρμικού Νόμου με  τον Θεό. Σε παρακαλώ, συγχώρεσέ με! Δεν θα σταθώ στο δρόμο της Σανκάλπα Σου.

Τέλος του Διαλογισμού 

συνεχίζεται...

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014



20 Δεκεμβρίου 2008 Διαλογισμός

Βασάντα: Σουάμι, έχουν απαγορεύσει και μένα και τα βιβλία μου λέγοντας: «Δεν θέλουμε τη σοφία σου!» Εγώ φεύγω με τα βιβλία μου! Εσύ κάνε ό,τι θέλεις.
Σουάμι: Πού θες να πάς; Μπορείς να πάρεις τα βιβλία σου, τα αισθήματά σου όμως θα παραμείνουν. Αυτά τα αισθήματα είναι που διαχέονται παντού. Ποιος μπορεί να τα σταματήσει; Μπορεί να εγείρουν απαγορεύσεις στο φυσικό σώμα και στα βιβλία, τι μπορούν, όμως, να κάνουν με τα αισθήματα; Μπορεί κανείς να σταματήσει τα αισθήματα όσων διαβάζουν τα βιβλία σου;

Τέλος του Διαλογισμού

Συνεχώς γράφω όλο και περισσότερα βιβλία. Αυτά τα αισθήματα εισέρχονται στο Μούκτι Στούπι στο Μούκτι Νίλαγιαμ και γεμίζουν το διάστημα. Διαχέονται παντού και εισέρχονται στους πάντες. Αυτά τα καλά αισθήματα γεμίζουν εκείνους που διαβάζουν τα βιβλία μου. Ποιος μπορεί να το σταματήσει αυτό;
Τα αισθήματα που εμφανίζονται στο μυαλό μας την κάθε στιγμή γίνονται βαθειές καταγραφές, που δίνουν το σχήμα στις ζωές μας. Αντί να εκφράζετε τούτα τα αισθήματα, μπορείτε να τα κρύβετε μέσα σας. Αυτά αποτελούν τις πολλές κακές ιδιότητες του θυμού, μίσους, εγώ, υπερηφάνειας και ζήλειας, τα σκουπίδια του νου. Μπορεί να κρατάτε τούτες τις ιδιότητες κρυμμένες μέσα σας, όμως ο Καρμικός Νόμος θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ποτέ δεν αποτυγχάνει στο καθήκον του.
Τα δικά μου αγνά αισθήματα εκφράζονται μέσα από τα γραπτά μου. Αυτές οι δονήσεις εισέρχονται στο Στούπι και ευεργετούν τους πάντες. Αυτός είναι ο δικός μου Νόμος της Πρέμα. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτόν. Αποκαλύπτει τη Συμπαντική μου Αγάπη. Τα δικά σας αισθήματα αποκαλύπτουν το δικό σας «εγώ και δικό μου».
Κάποτε ο Σουάμι επανέφερε στη ζωή έναν πιστό, τον Γουώλτερ Κόουαν. Αυτό αποτελεί παράδειγμα Ειδικής Χάρης. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα.

συνεχίζεται...

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αν κάποιος το σκεφτεί καλά, θα μπορέσει να δει τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους λειτουργεί ο Καρμικός Νόμος.
Λέγεται ευρέως ότι πρέπει να ανταποδώσουμε με καλό το κακό που μας κάνουν. Το να συγχωρούμε και να ξεχνάμε αποτελούν Θεϊκές Ιδιότητες.


Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Όστις σε ραπίσει επί της μιας σιαγόνας, στρέψον αυτού και την αριστεράν.» Αν όλοι εφαρμόζαμε τούτην τη διδασκαλία, το Κάρμα όλων θα μειώνονταν. Αυτό το έχω εφαρμόσει από τα παιδικά μου χρόνια. Όταν κάποιος με έβλαπτε είτε μου μιλούσε άσχημα, τιμωρούσα τον εαυτό μου. Σκεφτόμουνα: «Το λάθος είναι δικό μου.» Έκανα αυτοέρευνα για να ανακαλύψω τα λάθη αυτά. Αυτή είναι η φύση μου. Αυτή η φύση με έκανε να ζητάω από τον Σουάμι τη χάρη να μην υποφέρουν για τις πράξεις που έκαναν εναντίον μου και που προκάλεσαν πόνο και δάκρυα εκείνοι που με εμπόδισαν να Τον βλέπω.

Τώρα ο Σουάμι έδωσε γι’ αυτό μία εξήγηση.
Έχω έρθει για την Αβαταρική Αποστολή του Σουάμι. Και γι’ αυτό έχω ζητήσει Συμπαντική Απελευθέρωση. Τώρα οι πράξεις κάποιων έχουν στραφεί εναντίον της Αβαταρικής Αποστολής και γι’ αυτό η Παγκόσμια Απελευθέρωση έχει αναβληθεί με συνέπεια να καθυστερεί η Σάτυα Γιούγκα. Για να έρθει η Σάτυα Γιούγκα ο Σουάμι μού ζήτησε να πάρω πίσω το δώρο ώστε να λειτουργήσει ο Καρμικός Νόμος όπως πρέπει. Επειδή αυτοί έχουν δημιουργήσει εμπόδιο στην Αβαταρική Αποστολή, σίγουρα ο Καρμικός Νόμος θα τους τιμωρήσει.
Εγώ αποκαλύπτω την σοφία για την Φύση του Θεού, πώς ο Αβατάρ κατεβαίνει και πώς λειτουργεί ο Καρμικός Νόμος. Μα είμαι εγώ που τα γράφω;
Εκείνοι που με έχουν σταματήσει από το να βλέπω τον Σουάμι μου είπαν να μην γράφω βιβλία. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να καταγράφω όσα ο Σουάμι μού λέει. Πώς ο κόσμος θα ευεργετηθεί αν σταματήσω; Αυτό είναι ένα βιβλίο για τον Καρμικό Νόμο. Μόνον με το να γνωρίσουν τον Καρμικό Νόμο οι άνθρωποι θα σταματήσουν να διαπράττουν λάθη.


συνεχίζεται....

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014



Και τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στην πνευματική ζωή. Οι πραγματωμένες ψυχές αποκάλυψαν πολλές σπουδαίες αλήθειες. Αυτές έχουν καταγραφεί στις Ουπανισάδες. Ούτε και αυτοί είπαν ότι πρόκειται για δική τους αποκλειστική πατέντα. Με συνέπεια όλοι στον κόσμο ευεργετήθηκαν από την αρχαία τούτη σοφία. Αυτή η σοφία αποκαλείται από όλους Βέδα. Αν η αγάπη επεκτείνεται, τότε δεν υπάρχει Κάρμα. Χωρίς αγάπη οι πράξεις γίνονται δεσμά και παίρνουν τη μορφή του Κάρμα. Όταν δεν υπάρχει αγάπη, τότε κάνει την εμφάνισή της η ζήλεια, το εγώ, το μίσος και ο θυμός. Αυτά γίνονται βαθειές καταγραφές.

Οι επιθυμίες είναι η ριζική αιτία των βαθειών καταγραφών.

Το κάθε αίσθημα που εγείρεται στο νου μπορεί είτε να μας δεσμεύσει είτε να μας ελευθερώσει. Η δέσμευση είναι η προσκόλληση. Μέσα από την προσκόλληση κάνει την εμφάνισή της η σκέψη του «εγώ και δικό μου». Αυτές οι σκέψεις μάς έρχονται σαν αντανάκλαση, αντήχηση και αντίδραση. Αυτό είναι εμπειρία. Οι κακές σκέψεις προκαλούν ποικίλες ανησυχίες και βάσανα τα οποία γίνονται βαθειές καταγραφές. Οι βαθειές καταγραφές δεν είναι τίποτα άλλο από τον Καρμικό Νόμο. Και εμείς ανάλογα παίρνουμε τη γέννηση. Αν δεν υπάρχουν καταγραφές δεν ξαναγεννιόμαστε. Λέγεται ότι ο Τσιτραγκούπτα είναι ο λογιστής του Κυρίου Γιάμα. Οι άνθρωποι λένε «Οι λογαριασμοί μας πάνε στον Τσιτραγκούπτα. Εκείνος τους καταγράφει.» Οι δικές μας βαθειές καταγραφές είναι ο Τσιτραγκούπτα. Όλοι έχουν μέσα τους έναν Τσιτραγκούπτα. Οι δικές του λογιστικές εγγραφές είναι που αποφασίζουν τη ζωή και τις εμπειρίες μας.
Ο Καρμικός Νόμος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι ανάλογος με τις σκέψεις τους. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει την λεπτοφυή του φύση. Η ίδια αρρώστια και το ίδιο φάρμακο δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Εξαρτάται από τη φύση των σωμάτων τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το Νόμο του Κάρμα.
Κάποιος προξενεί κάποιο κακό σε κάποιον άλλο διαπράττοντας μιαν μεγάλη αμαρτία. Γι’ αυτό δέχεται τιμωρία. Η τιμωρία αυτή μπορεί να έρθει είτε αμέσως είτε στην πορεία του χρόνου. Αν ο ίδιος άνθρωπος βλάψει μια πραγματωμένη ψυχή, η τιμωρία του θα είναι πολύ σοβαρή. Για σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο σοβαρή και αυστηρή θα είναι η τιμωρία για κείνον που βλάπτει τον Θεό!

συνεχίζεται...

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014




Κατασκευάζονται φράγματα και εκτρέπουν το νερό ώστε να βρίσκεται στην κατοχή ενός και μόνον κράτους. Αυτό γίνεται χωρίς να παρέχεται ούτε σταγόνα στο γειτονικό κράτος. Αν έρθουν πλημμύρες, τι θα συμβεί στο κράτος σας; Θα βυθιστεί κάτω από το νερό! Τι άγνοια! Πόσο κακή! Λένε: «Τούτη η γη βρίσκεται στο δικό μας κράτος, εκείνη η πολιτεία υπάγεται σε σας» και έτσι αρχίζουν οι διενέξεις. Δεν έχουν καταφέρει να χωρίσουν τον ουρανό ακόμα! Τους έχει ξεφύγει σαν σκέψη να θέλουν να χωρίσουν τα πάντα! Χάρη στον Θεό το Διάστημα έχει κι αυτό ξεφύγει! Στην επόμενη Κάλι Γιούγκα ίσως βρουν τρόπο να χωρίσουν και τον ουρανό, το διάστημα και τον άνεμο!
Υπάρχει μόνον ένας ήλιος… πώς να τον χωρίσουν; Στο μέλλον, όταν η Κάλι θα βρίσκεται στα χειρότερά της, ίσως χωρίσουν και τις ακτίνες του! «Τούτη είναι δική μου, η άλλη ανήκει σε σένα!»
Οι επιστήμονες έχουν κάνει μεγάλες και πολλές ανακαλύψεις. Τις δώρισαν στον κόσμο, ώστε να μπορούν να ευεργετηθούν όλοι. Ανακαλύπτοντας τον ηλεκτρισμό δεν είπαν «Είναι δικός μου, είναι μόνον για μένα!» Αν και σ’ αυτό υπήρχε πατέντα, δεν θα μπορούσαν όλοι να τον χρησιμοποιήσουν ελεύθερα. Η ατμομηχανή εφευρέθηκε και τα τρένα έγιναν τρόπος μαζικής μεταφοράς. Οι αδελφοί Ράιτ εφεύραν το αεροπλάνο. Δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους. Ήθελαν όλοι στον κόσμο να ευεργετηθούν.
Δεν είπαν ότι πρόκειται για δική μας πατέντα. Πόσα φάρμακα έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες; Είπε ποτέ κανείς τους ότι είναι προς ιδίαν τους χρήση; Όλες αυτές οι ανακαλύψεις, που τόσο έχουν ευεργετήσει τον κόσμο, αποτελούν κοινό πλούτο. Για να πράξει κανείς με έναν τέτοιο τρόπο απαιτείται αγάπη, εδώ πρόκειται για διεύρυνση της αγάπης.

συνεχίζεται...

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014



Κατά την ανεξαρτησία της Ινδίας πολλοί θέλησαν να διαιρέσουν το Έθνος. Αν και ο Γκάντιτζι κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν κατόρθωσε να τους αλλάξει τα μυαλά. Δεν ήθελαν ένα ενωμένο έθνος. Στο τέλος η χώρα διαιρέθηκε. Η Ινδία για τους Ινδούς και το Πακιστάν για του Μουσουλμάνους. Προ της διχοτόμησης οι Ινδουιστές και οι Μουσουλμάνοι αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον αδέλφι. Στη συνέχεια ο χωρισμός βάσει της θρησκείας. Όπου δεν υπάρχει αγάπη, τότε υπάρχει χωρισμός. Καίτοι παιδιά της Μητέρας Ινδίας, χωρίστηκαν.

Υπάρχει και διαχωρισμός βασισμένος στο χρώμα της επιδερμίδας. Χωρισμός που βασίζεται στο διαφορετικό χρώμα επιδερμίδας! Ω Θεέ μου! Πότε θα δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε όλες αυτές τις διαφορές; Οι άσπροι σε μια χώρα και οι μαύροι σε μιαν άλλη.

Στη αρχή βλέπουμε χωρισμό στην οικογένεια. Στη συνέχεια ο διαχωρισμός που βασίζεται στη διαφορετική θρησκεία και στο χρώμα. Όλες οι θλίψεις που γεννιούνται στον άνθρωπο οφείλονται στον χωρισμό και στις διαφορές.

Η κάθε θρησκεία ξεχωρίζει τον Θεό, θέλοντάς τον για κείνη και μόνον. Οι Ινδουιστές λένε ότι ο Ράμα είναι ο Θεός, ο Κρίσνα είναι ο Θεός, ο Σίβα είναι ο Θεός. Οι Χριστιανοί προσεύχονται στον Ιησού. Για ένα Μουσουλμάνο ο Αλλάχ και μόνον είναι ο Θεός. Μεταξύ των θρησκειών υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος διαχωρισμός. Στον Ινδουισμό υπάρχουν οι Βαϊσναβίτες, οι Σαϊβίτες και οι Σούννι Μουσουλμάνοι. Ω πόσοι διαχωρισμοί! Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες διαφορές, όταν όλοι είναι παιδιά του Ίδιου Θεού;

Ο Σουάμι κήρυξε την Πατρότητα του Θεού και την αδελφότητα του ανθρώπου. Μόνον ο Θεός είναι ο Πατέρας όλων. Όλοι η ανθρωπότητα είναι αδέλφια. Αν έτσι μοιραστούμε την αγάπη μας, τότε δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ο Καρμικός Νόμος. Δεν θα μπορέσει να εισέλθει στη ζωή του ανθρώπου.

Τι φέρνουμε μαζί μας σε τούτον τον κόσμο, όταν γεννιόμαστε; Τι παίρνουμε μαζί μας, όταν πεθαίνουμε; Τίποτα! Γιατί τότε τούτα τα αισθήματα του «εγώ και δικό μου»; Επειδή ταυτιζόμαστε με το όνομα και το σώμα. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά όσα συνδέονται με το σώμα είναι «δικά μου»!

Τώρα οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να διαιρούν και τα πέντε στοιχεία. Λένε: «Τούτος ο ποταμός ανήκει σε τούτο το κράτος. Εκείνος στο άλλο. Δεν πρόκειται να δώσουμε νερό στους άλλους. Είναι μόνο για μας!»


συνεχίζεται...

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014




Καρμικός Νόμος - Μια Εισαγωγή

Τι είναι ο Καρμικός Νόμος; Πώς λειτουργεί και ποια τα αίτια του Κάρμα;

Ο Χωρισμός είναι η αιτία του Κάρμα. Οπουδήποτε πέσει η ματιά μας το μόνο που βλέπουμε είναι διαχωριστικότητα και διαφορές.

Ένα παράδειγμα: Σε μια οικογένεια υπάρχει μίσος και εχθρότητα μεταξύ των δύο αδελφών. Γιατί; Μα εξαιτίας των αισθημάτων «δικό μου και εγώ». Αυτό δημιουργεί το Κάρμα. Για παράδειγμα κάποιος προσκαλεί στο σπίτι του έναν φίλο. Του λέει: «Να το σπίτι μου, να η γυναίκα μου, αυτά είναι τα παιδιά μου. Να και το αυτοκίνητό μου.»

Ένας άλλος λέει: «Εγώ, το σπίτι μου, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και ο αδελφός μου.» Από αυτό το «ο αδελφός μου» δεν αποτελεί μέρος του άμεσου κύκλου! Ξεχωρίζει τον αδελφό του.

Κάποιος είχε δύο γιους. Μετά τον θάνατό του κληρονόμησαν την περιουσία του χωρίζοντάς την στα δύο. Χώρισαν το σπίτι, τη γη, τα χρήματα, τα σκεύη, τις ντουλάπες, τους καναπέδες, τα πάντα στα δύο. Ο ένας αδελφός τότε βλέπει στα χέρια του άλλου ένα μολύβι και αμέσως λέει: «Δώσε μου το μερτικό μου!» Το σπάζουν στα δύο και παίρνουν από μισό.

Σε κάποια άλλη οικογένεια τα δύο αγόρια μοιράζουν τους γονείς τους που έχουν συσσωρεύσει όλον τον πλούτο. Ο ένας λέει: «Εγώ θα φροντίσω τη μητέρα, εσύ τον πατέρα.» Οι γονείς, που θα έπρεπε να μείνουν μαζί και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον στα γηρατειά, τώρα βρίσκονται χώρια. Στο μέλλον το ίδιο θα συμβεί και με τους γιους τους. Τα παιδιά τους θα τους συμπεριφερθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Η αιτία κάθε θλίψης είναι η έλλειψη αγάπης. Η αγάπη είναι η ουσία της ζωής. Αν είναι έτσι τα αδέλφια, τότε πώς θα είναι η κοινωνία; Πώς το έθνος και πώς ο κόσμος;

συνεχίζεται...

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014





Πρόλογος

Αυτό το βιβλίο είναι μοναδικό, μια νέα σκέψη. Πριν ξεκινήσετε, σας παρακαλώ διαβάστε τον πρόλογο. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτό το βιβλίο, το Νόμο του Κάρμα.
Τι είναι Κάρμα; Η κάθε μας πράξη είναι Κάρμα. Αν η κάθε πράξη εκτελείται σαν ένωση με τον Θεό, σα γιόγκα, δεν πρόκειται να μας αγγίξει. Αυτό το περιγράφω καθαρά στο κεφάλαιο Κάρμα Γιόγκα, στο βιβλίο Σάι Γκίτα Πραβάτσαναμ.
Μια πράξη, Κάρμα, μας δένει εξαιτίας της προσκόλλησης. Αυτή είναι η αιτία του κύκλου των γεννήσεων και των θανάτων. Τα αισθήματα που μας παρουσιάζονται γίνονται σκέψεις. Οι σκέψεις γίνονται πράξεις. Αυτές οι πράξεις, καλές – κακές, εντυπώνονται στο νου και μπορούν να γίνουν βαθειές καταγραφές. Αυτές είναι που αποφασίζουν για την επόμενη γέννησή μας.
Οι προσκολλήσεις του ανθρώπου στη γυναίκα του, στα παιδιά, την οικογένεια, την περιουσία και τα λοιπά, αποτελούν την αιτία για της επανειλημμένες του γεννήσεις. Αυτός είναι ο Νόμος του Κάρμα. Είναι η αρχή της αντανάκλασης, της αντήχησης και της αντίδρασης που ακολουθεί τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και πριν εκτελέσει κάποιος οποιαδήποτε πράξη, πρέπει πρώτα να διακρίνει αν είναι σωστή ή λανθασμένη.
Τι είναι αμαρτία; Αμαρτία σημαίνει να διαπράττεις κάποια πράξη την οποία γνωρίζεις ότι είναι κακιά. Αν το γνωρίζεις αυτό, τότε δεν θα πρέπει να προχωρήσεις στην εκτέλεσή της. Αν, παρόλα αυτά, προχωρήσεις, αυτό θα είναι αμαρτία. Όλοι έχουν συνείδηση. Παρόλο που μας ενημερώνει ότι αυτό είναι λάθος, εμείς γιατί προχωρούμε στην εκτέλεση της αμαρτωλής πράξης; Εξαιτίας του εγώ, της ζήλειας και του θυμού. Αυτό είναι αμαρτία.
Ένας άγιος δεν έχει ούτε εγώ ούτε ιδιοτέλεια. Δεν μπορεί να διαπράξει καμιά αμαρτία. Δεν έχει ούτε προσκόλληση ούτε και φιλαυτία. Γι’ αυτό και δεν μπορεί το Κάρμα να τον αγγίξει.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι αμαρτίας.

Ο πρώτος τύπος είναι να διαπράξεις μια πράξη καίτοι γνωρίζεις ότι δεν είναι σωστή.
Ο δεύτερος τύπος της αμαρτίας διαπράττεται όταν δεν ακολουθούνται οι νόμοι της χώρα, οι κανονισμοί και οι κανόνες της. Το κάθε κράτος έχει νόμους με τους οποίους διακυβερνάται η χώρα. Εκείνοι που παρανομούν τιμωρούνται. Το κακό, η βαρβαρότητα και η αμαρτία δεν μπορεί να ξεφύγει. Πάντα τιμωρείται. Οι άδικοι, εκείνοι που δε σέβονται τους νόμους, εκείνοι που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες που ρυθμίζουν τη διαβίωση των πολιτών μιας κοινωνίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με την τιμωρία. Εδώ πρόκειται για τους εξωτερικούς κανόνες διαβίωσης. Εκείνοι που κυβερνούν το κράτος, οι κυβερνήσεις, η αστυνομία, το δικαστικό σώμα, όλοι τηρούν και επιβάλουν το νόμο.
Ο τρίτος τύπος αμαρτίας αφορά στις Γραφές. Τα Ιερά Κείμενα έχουν θεσπίσει κώδικες ηθικής. Δεν πρόκειται για «εξωτερικούς κανόνες», αλλά για κανόνες που οι πρόγονοι έχουν διδάξει και παραδώσει στις νεότερες γενιές. Τι είναι οι Ιερές αυτές Γραφές; Είναι Ιερά Κείμενα που δείχνουν το πώς κάποιος πρέπει να διεξάγει τη ζωή του. Παράδειγμα: Τα Κείμενα μιλάνε για τελετές που πρέπει να τηρούνται από τη γέννηση ακόμα. Την ενδέκατη μέρα της γέννησης του παιδιού γίνεται μία τελετή για τον εξαγνισμό του σπιτιού. Μετά από αυτό γίνεται η τελετή που δίνει το όνομα. Το παιδί τότε μυείται στην εκπαίδευση μέσα από «Ακσάρα Αμπυάσα». Αυτό ακολουθείται από την τελετή της κλωστής και αργότερα του γάμου.
Οι Γραφές ρυθμίζουν το κάθε στάδιο της ζωής. Αν δεν τις ακολουθήσουμε, οι Γραφές θα μας τιμωρήσουν. Αυτός είναι ο τρίτος τύπος της αμαρτίας που συντελείται όταν αγνοούνται οι Γραφές.
Το Ντάρμα προστατεύει το Ντάρμα. Το Αντάρμα καταστρέφει το Αντάρμα. Ένα ρητό Ταμίλ λέει: «Οι μύλοι του Θεού αλέθουν αργά αλλά σίγουρα.» Οι νόμοι του ανθρώπου επιφέρουν άμεση τιμωρία. Ο Θεϊκός Νόμος τιμωρεί στον σωστό χρόνο. Αν κάποιος παρεκκλίνει από το Ντάρμα, το Ντάρμα τον καταστρέφει.
Στο βιβλίο «Αγαπημένοι Μου σπουδαστές» στη σελίδα 104, ο Σουάμι λέει:
«Αν κάποιος βλάψει ένα μεγάλο άγιο, γκνιάνι ή σοφό μπαίνει εμπόδιο στο δρόμο της ευημερίας του κόσμου. Μπορεί τότε να εκφωνήσουν από αγωνία λέξη θυμού, που γίνεται κατάρα.»
Ο τέταρτος τύπος αμαρτίας είναι να βλάπτεις έναν άγιο ή σοφό.
Υπάρχουν οι τέσσερις τύποι αμαρτίας για τους οποίους ο Σουάμι μού ζήτησε να γράψω στον πρόλογο.
Σε τούτο το βιβλίο γράφω πώς ο Καρμικός Νόμος λειτουργεί στη Σάτυα Γιούγκα. Ο Σουάμι παρουσιάζει τον τέταρτο τύπο αμαρτωλού και είναι εκείνος που παρεμβαίνει, εμποδίζοντας την ευημερία του κόσμου. Ο Σουάμι είπε: «Να τους καταραστείς, ρίξε τη μορφή τους στην πυρά της γιάγκνια στην Βαϊκούντα Εκαντάσι».

Είπα: «Μα δεν ξέρω πώς.»

Ο Σουάμι απάντησε: «Είναι δηλητήρια.»

Η Σάτυα Γιούγκα αρχίζει τώρα και μέσα σε 28 χρόνια θα ανατείλει πλήρως. Τότε όλοι θα βιώσουν την πληρότητα του Θεού.
Ποια τα εμπόδια που εμποδίζουν τούτην την ανατολή; Αυτό το βιβλίο τα εξηγεί.
Σας παρακαλώ διαβάστε τα με προσοχή και διώξτε τα εμπόδια από το δρόμο σας.


Jai Sai Ram
Sathyameva Jayate
Vasantha Sai

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η Δύναμη της άσκησης και της εστιασμένης στον Θεό Πρέμας μετακινεί το κάρμα του κόσμου και οδηγεί όλους στην Απελευθέρωση.

Από το βιβλίο " Ορυχείο Σοφίας"


Ερώτηση: Πώς μπορούμε να διακρίνουμε αν η εσωτερική φωνή είναι αληθινή ή ψεύτικη;

Άμμα: Κόψε την φωνή και προχώρησε. Προχώρησε πέρα από αυτήν και αναζήτησε τον Θεό και μόνον. Η διάκριση εξαρτάται από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεσαι Ανακάλυψέ το μέσα από τα αισθήματά σου. Τα αισθήματα και μόνο θα αποκαλύψουν την αλήθεια.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Όταν κάθε μας πράξη προσφέρεται στον Θεό τότε γίνεται Γιόγκα

Από το βιβλίο, «Πέρα από τις Ουπανισάδες» της Σρι Βασάντα Σάι
           Μαγεμένη από το φως, η πεταλούδα πετά γύρω από τη φλόγα και τελικά πεθαίνει πέφτοντας μέσα σ’ αυτή. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με την πεταλούδα. Μας ελκύει η μάγια και πέφτουμε μέσα στην ψευδαίσθηση, παγιδευόμαστε και πεθαίνουμε. Αν και η μια πεταλούδα βλέπει την άλλη να πέφτει στη φωτιά, γίνεται κι εκείνη θύμα της φωτιάς. Κι εμείς οι ίδιοι βλέπουμε πόσοι πολλοί άνθρωποι πέφτουν μέσα στον ωκεανό της εγκόσμιας ζωής και χάνονται. Κι όμως, σαν την ανόητη πεταλούδα, γινόμαστε κι εμείς θύματα.

Έχουμε βιώσει τόσα πολλά πικρά περιστατικά μέσα από την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες και το περιβάλλον μας. Αντί να προσπαθούμε λοιπόν να ξεφύγουμε, πέφτουμε ξανά και ξανά μέσα στον ωκεανό. Λανθασμένα σκεφτόμαστε ότι αυτός είναι ο φυσικός κύκλος. Συμπεριφερόμαστε σαν δήθεν αυτή να είναι η μοίρα μας και συνεχίζουμε να ζούμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν γεννηθήκαμε για να χαθούμε έτσι. Είμαστε παιδιά της αθανασίας. Το Αιώνιο στάδιο είναι η πραγματική μας φύση. Αρκετά πια! Βγείτε από την πλάνη! Ζήστε μόνο για τον Θεό.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Σα μια φρενήρη πλημμύρα η αγάπη για τον Θεό πρέπει να ξεχύνεται από τα βάθη της καρδιάς.

Από το Ηλεκτρονικό Βιβλίο "Παραμάτμα Σατσαρίτα Μέρος 5ο"
Κεφάλαιο 17 - Ο Ένοικος βγαίνει έξω


Από τη νεαρή μου ηλικία ήθελα τον Κρίσνα. Όταν έμαθα για τον Σουάμι, όταν είδα μια μικρή Του φωτογραφία, αμέσως κατάλαβα ότι ήταν ο δικός μου Σάι Κρίσνα. Μόνον μετά από αυτό Τον είδα και στην πραγματικότητα. Και από εκείνην τη στιγμή ήταν που άρχισα να γράφω εκατοντάδες τραγούδια υμνώντας Τον. Σε ένα τραγούδι με τίτλο: Ποιος Σου έδωσε την Ευδαιμονική Σου Μορφή, έγραφα:

Τα γεμάτα λαχτάρα καλέσματα και κραυγές μου
Έχουν φέρει την Ευδαιμονική Σου Μορφή
Ο Πράλαντα δημιούργησε το Ναραχάρι
Η δική μου Πρέμα δημιούργησε τον Κύριό μου
Κύριέ μου.
Ποιος έδωσε στο Σώμα Σου το άρωμα των τριαντάφυλλων;
Εγώ με το κάλεσμα της ψυχής μου
Ποιος έκανε τα θεϊκά Λώτινα Πόδια Σου;
Εγώ με τις απαρηγόρητες κραυγές μου
Ποιος ζωγράφισε το γοητευτικό Σου πρόσωπο;
Εγώ με τον ποταμό των δακρύων μου
Ω η ομορφιά του σαγηνευτικού Σου χαμόγελου!
Δεν είναι άραγε το ατέλειωτο βασίλειο της αγάπης μου;
Το κοκκινάδι στα χείλη Σου
Είναι η ομορφιά της αφοσίωσής μου
Τα περιπαιχτικά μάτια Σου;
Το Όνομά Σου στο αίμα μου
Τα χρυσά Σου Πόδια και το ανάλαφρο ρυθμικό βάδισμά Σου;
Η μουσική της καρδιάς μου.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τι δώρο περιμένω για τα γενέθλιά μου; Τα’ χω ξεχάσει τα γενέθλιά μου. Ο Σουάμι και μόνον βρίσκεται στις σκέψεις μου. Πρέπει να έρθει. Θέλω να Τον δω. Τούτη είναι η αποκλειστική μου σκέψη. Έχω ξεχάσει όλες τις ημέρες και τις ημερομηνίες. Όλοι έχουν την ημέρα των γενεθλίων τους που έρχεται κάθε χρόνο. Η πραγματική, όμως, ημερομηνία της γέννησής μας είναι η ημερομηνία που θα κατακτήσουμε το χωρίς γέννηση στάδιο. Έχουμε όλοι μας πάρει χιλιάδες γεννήσεις. Ποια από όλες αυτές είναι η ημέρα γενεθλίων σας; Τώρα είστε 30, πού βρισκόσασταν πριν 30 χρόνια; Ποιο το όνομά σας τότε; Πρέπει πάνω σ’ αυτό να διαλογιστείτε. Όλοι γεννηθήκαμε για να μην ξαναγεννηθούμε. Τούτος είναι ο πραγματικός λόγος της γέννησής μας. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας. Ο Σουάμι έγραψε εδώ ότι θέλω μόνον Εκείνον για δώρο γενεθλίων. Τούτο το δώρο δεν θα’ ναι μόνον για τα γενέθλιά μου, μα για πάντα.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014


Το εγώ ποτέ δεν θα μπορέσει να φθάσει εκεί όπου έφθασε η αθωότητα.


Από το βιβλίο "Πέρα από τις Βέδες" Το Υπέρτατο Απόλυτο

Α φ ι έ ρ ω σ η

Σουάμι, τούτο το βιβλίο είναι λίγο διαφορετικό. Αποκαλύπτει αυτό που βρίσκεται πέρα από τις Βέδες. Έχεις πει ότι ο σπόρος για αυτό είναι το "Εγώ χωρίς εγώ". Ποιος τότε είναι αυτός που έγραψε αυτό το βιβλίο; Τούτη η πένα έχει απλώς καταγράψει αυτό που Εσύ, το Υπέρτατο Απόλυτο το Πέρα από τις Βέδες, έχεις υπαγορέψει. Για τούτην τη Βασάντα το καθήκον της πένας της είναι να γράφει και μόνον. Προσφέρω στα Λώτινά Σου Πόδια αυτό που Εσύ έχεις πει. Σε παρακαλώ, αποδέξου το.


Αυτή που θα
Σ' αγαπάει για πάντα

Βασάντα

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014


Κεφάλαιο 27 Ποτέ να μη μισείς
....
Η Γιάμινι με ρώτησε "Ζώντας στον κόσμο τα αισθήματα της απαρέσκειας και του μίσους έρχονται κατά τρόπο φυσικό. Πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε ή να τα διώξουμε; Ο Σουάμι λέει αποφύγετε τις κακές παρέες μα ταυτόχρονα λέει ότι δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι στον κόσμο. Αυτά δεν είναι αντίφαση;"
Κατά την περίοδο που κάποιος κάνει σάντανα πρέπει να αποφύγει τις κακές παρέες. Η πειθαρχία είναι εξαιρετικά σημαντική. Η καθαρή τροφή είναι επιβεβλημένη. Όταν τρώμε τροφή μαγειρεμένη από άλλους, ενσωματώνουμε τα δικά τους αισθήματα. Γι' αυτό και ο σάντακα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός με την τροφή του. Με πιο έντονη σάντανα κατακτιώνται υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας και τότε όλα γίνονται Θεός. Όλα είναι γεμάτα από την αγάπη για τον Θεό. Ένας σανυάσι παίρνει τροφή μέσα από ελεημοσύνη, μα πηγαίνει παραπέρα από το στάδιο του να επηρεάζεται από την τροφή. Λέγεται ότι και ο Ιησούς και ο Βούδας έτρωγαν τροφή μαγειρεμένη από κοινές γυναίκες.
Ένας σάντακα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις παρέες. Πρέπει με πολλή προσοχή να υπακούει στις επιταγές των Ιερών Κειμένων. Και ο πρώτος όρος είναι ο έλεγχος των αισθήσεων. Μέσα από την άσκηση μπορεί κάποιος να φθάσει στο στάδιο όπου γίνεται ένα με τον Δημιουργό και τη Δημιουργία. Ο Θεός και το Σύμπαν είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τα πάντα στην πραγματικότητα είναι Θεός.
" Η Θειότητα διαπερνά τα πάντα και είναι ιερή."

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η Πρέμα είναι πέρα από το χρόνο, το χώρο, πέρα από κάθε μορφή και όνομα.





Κεφάλαιο 26 Καρπούζι

Στη βεράντα- Πρασάντι Νίλαγιαμ- παρουσιάζεται πρόγραμμα με εκπολιτιστικό χαρακτήρα. Απαγγέλλουν ένα ποίημα στα Τέλουγκου...Σκέφτομαι...
Η ζωή μου ένα χαρτί
τα δάκρυα το μελάνι
τα αισθήματά μου το ποίημα
ξεχείλισμα ξεχείλισμα ξεχείλισμα
Ω Κύριε του Ελέους, γιατί ούτε ένα βλέμμα;

......
Το Σιβαράτρι είναι το Σάνκτουμ Σανκτόρουμ του Θεού
Δεν είναι Σιβαράτρι αλλά Νάβα, ένα νέο ράτρι
Είναιτο καρπούζι για τους ξεραμένους από δίψα λαιμούς
Που έχουν όλη νύχτα ψάλλει το Όνομα του Σίβα
Εκατομμύρια τα πεπόνια στον κήπο του Κυρίου
Σουάμι! Δεν θέλω τούτο το καρπούζι!
Αυτό που αποζητώ είναι το πεπόνι Αμρίτα
Μέσα στο Όνομα του Σάι
Είτε είναι μέρα είτε νύχτα του Σίβα
Το δικό μου Σιβαράτρι συνεχίζεται εκατομμύρια τώρα χρόνια
Ο λαιμός έχει ξεραθεί από την ακατάπαυστη ψαλμωδία
Δεν αναζητά ένα καρπούζι!
Λαχταράει για το πεπόνι Σάι Αμρίτα
Θα μου το δώσει ο Σουάμι;
Ω Ωκεανέ του Ελέους, που ξεδιψά
τους ξεραμένους από δίψα λαιμούς με καρπούζια
Δε βλέπεις τη δική μου δίψα;
Είναι μια δίψα άσβεστη
Σε λούζω με το ιερό ποτάμι των δακρύων μου
Δε λιώνει την καρδιά Σου;
Δε θα ωριμάσει ποτέ τούτο το πεπόνι Σάι;
Δε θα απολαύσουμε ποτέ την ένωσή μας;
Θα πρέπει να περιμένω ακόμα μία Εποχή;

......Ομιλία του Σουάμι για το Σιβαράτρι (το ίδιο απόγευμα)

Ποιος ο λόγος να μιλάω όλα αυτά τα χρόνια;
Έκαψα τον Κάαμα-Πόθο-, αλλά εκείνη ήθελε τον Κάαμα σα παιδί της
Για το χατήρι αυτών που αποζητούν μόνο καρπούζια, έκανε όλη της τη ζωή μιαν αυστηρή άσκηση

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αν ο άνθρωπος ακολουθεί τη συνείδησή του, τα πέντε στοιχεία θα βρεθούν σε αρμονία



Ερώτηση: Άμμα, πώς να έχουμε συγκεντρωμένο το νου μας
την ώρα που εκτελούμε τα καθήκοντά μας;Άμμα: Ασκηθείτε να σκέφτεστε 24 ώρες το 24ωρο τον Θεό και μόνον. Και τότε αυτόματα ο νους μας θα μείνει εστιασμένος. Οτιδήποτε βλέπετε, συνδέστε το με τον Θεό.Οτιδήποτε ακούτε συνδέστε το με τον Θεό. Οτιδήποτε λέτε συνδέστε το με τον Θεό.
Ερώτηση: Πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το νου, ώστε να μην διασπαστεί καθώς εκτελούμε μία εργασία;
Άμμα: Πρέπει να εκτελούμε τα καθήκοντά μας με επιδεξιότητα. Ο νους δεν πρέπει να είναι στραμμένος στο αποτέλεσμα της εργασίας μας, μα να είμαστε ολοκληρωτικά απορροφημένοι στις σκέψεις του Θεού. Κάνοντας αυτό ο νους και θα ικανοποιηθεί και θα βρεθεί σε ευδαιμονία χωρίς καμιά προσκόλληση.
Χρυσές Λέξεις
"Άνθρωπος χωρίς προσκόλληση και επιθυμία είναι ο πλουσιότερος του κόσμου."
Ερώτηση: Άμμα, γιατί πρέπει να κάνουμε τόση σάντανα για να φθάσουμε τον Θεό; Αν είμαστε καλοί άνθρωποι η Χάρη Του θα μας έρθει έτσι κι αλλιώς.
Άμμα: Μόνον η σκληρή δουλειά θα κερδίσει την Χάρη του Θεού. Πρέπει η κάθε μας πράξη να γίνεται μόνο για να ευχαριστήσουμε τον Θεό.
Ο Σουάμι είναι ο Παρατηρητής και μόνον. Ο καθένας από μας βλέπει σύμφωνα με τα αισθήματά του. Είναι τα αισθήματα που αντανακλώνται στις μορφές. Πότε η φυσική Μορφή του Σουάμι και η αιθερική Του θα γίνουν ένα; Όταν θα ε΄χουμε φθάσει σε ένα υψηλό στάδιο, όταν η εξατομικευμένη ψυχή ενωθεί με τη Συμπαντική, τότε ο Σουάμι που βλέπουμε μέσα μας και ο Σουάμι που βλέπουμε στο Πουτταπάρτι θα γίνουν ένα. Υπάρχει και άλλο υψηλότερο από αυτό στάδιο, όπου μπορούμε να δούμε την Πρωταρχική Πηγή του Σάι Αβατάρ. Σ' αυτό το στάδιο η Σάτυα ενώνεται με τον Σάτυα.
Τα πάντα δείχνουν ότι είναι τα αισθήματά σας και μόνον που δημιουργούν τις μορφές. Γι' αυτό κάνετε σάντανα, σάντανα, σάντανα. Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι. Μόνο σκληρή δουλειά! Καμία Χάρη χωρίς σκληρή δουλειά!

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η Δημιουργία του Θεού είναι αλληλένδετη. Για να διατηρηθεί η ισορροπία πρέπει οτιδήποτε παίρνουμε, για να το χρησιμοποιήσουμε προς ίδιον όφελος, να το ανταποδίδουμε.



Από την πιο βαθειά απελπισία αναδύθηκε η λαμπρότερη ακτίνα ελπίδας για τον κόσμο. Είναι μόνον κάτω από πίεση που το λουλούδι σκορπίζει το άρωμά του.
Διαβάστε τη σοφία της Συγγραφέως που λαμποκοπά μέσα από τις δικές της κατάμαυρες ώρες. Το βαρυφορτωμένο με καρπούς δέντρο δέχθηκε βαριές ριπές ανέμου, όμως ο Κύριος το προστάτευσε. Αυτό το βιβλίο έχει δημοσιευτεί με τη Θέληση του Σουάμι…αν και πολλοί προσπάθησαν να το εμποδίσουν. Ο Σουάμι έδωσε εντολή αυτές οι αποκαλύψεις να γνωστοποιηθούν για να δείξουν τον θρίαμβο της Αλήθειας κατά της αναλήθειας.
Και ο Σουάμι είπε: «Κάθε γράμμα που ξεχειλίζει με τόση δύναμη από αυτή τη Μορφή θα φωτίσει ολόκληρο τον κόσμο με το πιο Πλήρες από το ήδη πλήρες Ύψιστο Φως. Αυτά τα γραπτά της Πρέμα θα σκορπίσουν αμέτρητη αγάπη, γαλήνη και ευημερία στον κόσμο. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Γη στους Ουρανούς. Όχι, όχι…πρόκειται για προσπάθεια της Πρέμα να φέρει τον Ουρανό στη Γη!»
Στην ομιλία Του, κατά τη διάρκεια Συνέλευσης , στις 22 Νοεμβρίου 2008 ο Σουάμι είπε:
Μετά από 28 χρόνια ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ενωμένος. Ο κόσμος αυτός θα γίνει Μπάρατ.»
Μπαίνουμε στη Σάτυα Γιούγκα, τη Χρυσή Εποχή. Μόνον 28 χρόνια έμειναν για μας να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από το Κάρμα. Αν όχι, θα έχουμε να μεταφέρουμε τούτο το φορτίο του κάρμα στην εποχή Κάλι, που θα επιστρέψει μετά από 1000 χρόνια μιας μοναδικής Σάτυα Γιούγκα. Τι πρέπει να κάνουμε τώρα για να μην ξαναγεννηθούμε στην Κάλι; Ο Σουάμι μάς έχει δώσει είκοσι οκτώ χρόνια για να μεταμορφωθούμε. Σ’ αυτόν τον κρίσιμο χρόνο παρακολουθήστε τις σκέψεις σας, τα λόγια και τις πράξεις σας. Στραφείτε προς τον Θεό! Αν δεν το πράξετε τώρα, θα έχετε να πάρετε αμέτρητες καρμικές γεννήσεις σε εκείνην την Κάλι Γιούγκα. Μην χάσετε τούτη τη χρυσή ευκαιρία να απελευθερώσετε για πάντα τους εαυτούς σας από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων.
                                                          Σρι Βασάντα Σάι

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσεις την οργή της φύσης είναι να σκορπίσεις αγάπη παντού.




Στις 29 Οκτωβρίου 2000 στον πρωινό διαλογισμό, ο Σουάμι μου είπε: « Πρόκειται να καταστρέψεις το κακό που υπάρχει στον κόσμο. Θα αφυπνήσεις όλους τους ανθρώπους. Γράψε την ερμηνεία της Μπαγκαβάντ Γκιτά και σε αυτή περίλαβε και τα 108 ονόματα που σου έδωσα. Το βιβλίο αυτό θα πρέπει να αποτελείται από 18 κεφάλαια. Ο τίτλος του είναι Σάι Γκίτα Πραβάτσαναμ (Sai Geetha Pravachanam).»

Τον ρώτησα : «Σουάμι, γιατί θέλεις να γράψω αυτό το βιβλίο ; » Απάντησε : « Πολλοί άνθρωποι έχουν ερμηνεύσει την Γκιτά. Έχουν γράψει σχόλια ή έχουν εξηγήσει τους στίχους. Εσύ, από την άλλη, θα χρησιμοποιήσεις τις εμπειρίες που έχεις για να εξηγήσεις τα μαθήματα που εμπεριέχονται στην Γκίτα. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι εύκολα θα κατανοήσουν και θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σου ».

Το βιβλίο Σάι Γκίτα Πραβάτσαναμ αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους παλεύουν στον ωκεανό της εγκόσμιας ύπαρξης. Ο απλός τρόπος με τον οποίο επεξηγούνται σπουδαίες πνευματικές αλήθειες βοηθάει τους πνευματικούς αναζητητές να τις κατανοήσουν και ως εκ τούτου να επωφεληθούν. Αυτό το πνευματικό κείμενο « αναδύθηκε » μέσα από εμπειρίες με τη βοήθεια της ακλόνητης πίστης και αφοσίωσης για τον Μπαγκαβάν. Πρόκειται για μία απόδειξη της διευρυνόμενης αγάπης της συγγραφέως για τον Σουάμι. Η Βασάντα Σάι κατοικεί στο Άσραμ της που βρίσκεται στο χωριό Ρογιαπάλαγιαμ κοντά στο Τιρουμάγκαλαμ, στην επαρχία Ταμίλ Νάντου στην Ινδία.

« Ω μητέρα Γκίτα. Παρείσφρυσε στο νου όσων διαβάσουν αυτό το κείμενο. Οδήγησέ τους στο μονοπάτι των δικαίων που οδηγεί στην ένωση με τον Θεό ».

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014



Οι συσσωρευμένοι καρποί της αυστηρής πνευματικής άσκησης είναι σαν τους τόπους των τραπεζικών μας καταθέσεων.



Θεϊκές Ιστορίες και Παραβολές
Δύο λουλούδια σε ένα μίσχο. Μέσα σ’ αυτά τα δύο λουλούδια λειτουργεί μόνο μία δύναμη ζωής. Σαν κι αυτά υπάρχουν πολλές κάστες ανθρώπων που, όμως, όλες τους ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του ανθρώπου. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μορφές και πολλές και διαφορετικοί χαρακτήρες στη δημιουργία, όμως μόνο μία Τσαϊτάνυα-Συνειδητότητα- λειτουργεί μέσα σε όλα.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Μια Τζίβαν Μούκτα απελευθερώνεται ενόσω ακόμα βρίσκεται σε ανθρώπινο σώμα. Βρίσκεται σε απόλυτη γαλήνη, απόλυτα ευχαριστημένη στον Εαυτό.



Είναι η Ανατολή της Σάτυα Γιούγκα, της Χρυσής Εποχής. Τα αισθήματα και μόνον φέρνουν μια Νέα Δημιουργία, μια παρθένα δημιουργία γεννημένη κατ’ ευθείαν από τον Θεό χωρίς καταστροφή. Είμαστε μάρτυρες τούτου του εξαιρετικά ασυνήθιστου, εκπληκτικού γεγονότος. Τούτο το βιβλίο διηγείται την ιστορία της Σάτυα Γιούγκα και το πώς γεννιούνται οι τέσσερις εποχές του ανθρώπου. Γιατί αυτή η Νέα Εποχή έρχεται; Πώς είναι δυνατόν να έρχεται τώρα; Το ξετύλιγμα του κοσμικού δράματος από την Βασάντα Σάι αποτελεί ένα μοναδικό βίωμα της Αβαταρική Καθόδου και της διεύρυνσης της Συνειδητότητας, της Πρέμα και της Αλήθειας. Οι χειρόγραφες σημειώσεις του Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα ήταν αυτές που οδήγησαν την Άμμα στο να προετοίμασε το κείμενο. Σημείωσε το υλικό που θα συμπεριλαμβανόταν στο βιβλίο, τακτοποίησε σε σειρά τα κεφάλαια και επέλεξε την καρδιά αυτού του βιβλίου από τα ημερολόγια της Άμμας. Χωρίς Εκείνον δε θα μπορούσε να υπάρξει διεύρυνση της Αλήθειας.


« Είμαστε οι Πουρούσα-Πράκριτι που ήρθαμε με τη Μορφή Βίρατ Πουρούσα. Έχουμε έρθει για να υποδεχθούμε τη Σάτυα Γιούγκα.»

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014


TO AΣΤΕΡΑΚΙ



Πάντα ψηλά σαν κοιτάζεις
Μες στο σκοτάδι θα βρεις
Ένα μικρό αστεράκι για να οδηγηθείς


Θε να σου δείχνει το δρόμο
Στο Νότο και στο Βορρά
Κι όταν το δρόμο σου δείξει
Όλα θα πάνε καλά


Θάρρος στη ζωή σου κοίταζε ψηλά
Πάρε ευθύς το δρόμο
Κι όλα θα πάνε καλά
Κι ‘όταν το σκοτάδι γύρω σου απλωθεί

Θα’ ναι τα’ αστεράκι για να σε οδηγεί

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014



Τα γεμάτα λαχτάρα καλέσματα και οι κραυγές μου
Έχουν φέρει τη γεμάτη ευδαιμονία Μορφή Σου
Ο Πράλαντα δημιούργησε τον Ναραχάρι
Η Πρέμα μου δημιούργησε τον Κύριό μου

Ποιος έδωσε στο Σώμα Σου την ευωδία του τριαντάφυλλου;
Εγώ με το κάλεσμα της ψυχής μου

Ποιος έκανε τα θεϊκά Σου Πόδια;
Εγώ με τις περίλυπες κραυγές μου.

Ποιος ζωγράφισε το γεμάτο γοητεία Πρόσωπό Σου;
Εγώ με τους ποταμούς των δακρύων μου

Ω η ομορφιά του σαγηνευτικού χαμόγελού Σου!
Δεν είναι το χωρίς τέλος βασίλειο της αγάπης μου;

Το κόκκινο των χειλιών Σου
Η ομορφιά της αφοσίωσής μου

Τα παιχνιδιάρικα μάτια Σου
Το Όνομά Σου στο αίμα μου

Τα χρυσά Σου Πόδια που ακούραστα χορεύουν
Η μουσική στην καρδιά μου



Και η απάντηση του Σουάμι:

Είναι το τραγούδι της ψυχής σου. Όλα όσα περιέχει είναι απολύτως αληθινά. Η μορφή Μου δημιουργήθηκε από τα αισθήματά σου. Εσύ δεν ξέρεις ποια είσαι. Μπορεί να πιστεύεις ότι Εγώ γεννήθηκα πριν από σένα, πίσω όμως από την ενσάρκωσή Μου εσύ είσαι η αιτία. Όταν ήμασταν η Ράντα και ο Κρίσνα, πήρες στις τελευταίες σου στιγμές ένα δώρο από Μένα. Ήθελες να ξαναγεννηθείς για να μπορέσεις να Με βιώσεις και να Με γνωρίσεις. Γεννήθηκα πρώτος και ακολούθησες εσύ. Ήρθες για να βιώσεις και απολαύσεις την Ύπαρξή Μου.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αναζητείστε τον Δημιουργό και όχι τα Δώρα της Δημιουργίας.


Ο Αληθινός σκοπός της ζωής μας

Ο σκοπός της ζωής μας είναι να φθάσουμε τον Θεό. Αυτός είναι και ο σκοπός όλης της Δημιουργίας. Αν δεν επικεντρωθούμε στον στόχο, θα πρέπει να γεννηθούμε ξανά και ξανά. Πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και να έχουμε επίγνωση, καθώς πρόκειται να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια. Ο δρόμος είναι στενός και απόκρημνος. Αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αποπροσανατολιστεί, θα πέσουμε και όλες μας οι προσπάθειες θα κατακερματιστούν. Στο πνευματικό μονοπάτι το πρωταρχικό μας μέλημα είναι να προσέξουμε τον εαυτό μας και να μην ανησυχούμε για το πλήθος. Τα πάντα είναι ψευδαίσθηση. Ακόμα και το σέβα είναι Μάγια.
Ποιοι είμαστε εμείς που υπηρετούμε; Στον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες που κάνουν υπηρεσία, ας την αφήσουμε σε κείνους! Ο ένας και μοναδικός μας στόχος θα πρέπει να είναι να φθάσουμε τον Κύριο. Μετά τη Συνειδητοποίηση, και αν χρειάζεται, τότε θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσία. Πρώτα κάνετε σάντανα! Φύγετε μακρυά από τη Μάγια…νικήστε την! Αυτή είναι η αληθινή Σάντανα. Όταν αντιμετωπίζουμε τη Μάγια χρησιμοποιώντας τη διάκρισή μας και την οξυδέρκεια, θα γίνουμε ισχυροί… ένα τηλέφωνο δείκοψε τη διάλεξη. Ο γιος μαις σάντακα της είπε ότι ο φίλος του ήταν άρρωστος και είχε άμεση ανάγκη από χρήματα. Εκείνη έφυγε αμέσως για να βοηθήσει…
Και η Άμμα συνέχισε. Να αυτό είναι Μάγια. Δεν ήταν περισσότερο σπουδαίο να μείνει με τον γκουρού της και να βυθιστεί στις σκέψεις του Θεού; Αν κάποιος αντιμετωπίζει μια δυσάρεστη κατάσταση θα πρέπει πρωταρχικά να σταματήσει και να σκεφτεί πριν πάρει οποιαδήποτε βιαστική απόφαση. Συνεχλως βρισκόμαστε υπό δοκιμασία, περνάμε καθημερινά από τεστ. Αν είχε περιμένει έστω για λίγα λεπτά και άκουγε περισσότερο τη συζήτησή μας, πιθανόν να είχε πάρει διαφορετική απόφαση. Πρωταρχική προϋπόθεση του να πιαστούμε από τα Πόδια του Θεού, είναι να κόψουμε πέρα για πέρα τη Μάγια. Από όλες τις ψευδαισθήσεις η πνευματική Μάγια είναι η πλέον επικίνδυνη. Το ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε του ποιοι ήμασταν σε κάποια από τις προηγούμενες γεννήσεις μας, να επιθυμούμε οράματα και να κατέχουμε δυνάμεις σίντις, τα πάντα είναι μη πραγματικά. Αναζητήστε τον Θεό και όχι τα δώρα της Δημιουργίας Του. Όσοι δεν έχουν καθόλου επιθυμίες και έχουν πνευματική επίγνωση μπορούν να φθάσουν τον Θεό. Το Άτμα Ντάρσαν, το Όραμα της Ψυχής, είναι η Αυτοπραγμάτωση.
Εδώ κάποιος απορροφάται από τις σκέψεις του Θεού και μόνον. Όταν φθάνουμε σα τούτο το στάδιο, όλες μας οι επιιθυμίες θα διαλυθούν. Οι επιθυμίες θα παραμείνουν σε όσους δεν είχαν αυτήν την εμπειρία. Μόνον όσοι έχουν συενιδητοποιήσει τον Εαυτό μπορούν να έχουν αδιάλλειπτο Όραμα του Κυρίου. Πρέπει να απελευθερωθούμε από τις επιθυμίες για να αποκτήσουμε τα προσόντα της κατάκτησης αυτής. Σκοτώστε κάθε σας επιθυμία! Μόλις ανατείλει η Συνειδητοποίηση, η άγνοια εξαφανίζεται και οι επιθυμίες καταστρέφονται. Πρέπει κάποιος να λαχταρά για τον Θεό, να κλαίει για Κείνον. Όπως το ψάρι έξω από το νερό αγωνίζεται να αναπνεύσει, το ίδιο και μεις πρέπει να θέλουμε Εκείνον και τίποτα άλλο.
Σε ένα τέτοιο πρόσωπο είναι που αποκαλύπτει το Άτμα την Αληθινή Του Φύση. Όταν κλαίμε για τον Θεό αποκλειστικά, τα δάκρυά μας Τον φθάνουν. Αν αποκτήσετε τούτην τη λαχτάρα, δεν θα θέλετε πια τίποτα άλλο, παρά μόνον «Σουάμι, Σουάμι, Σουάμι…»
Η ζωή μου αποτελεί ένα παράδειγμα γι’ αυτό. Έκλαψα και κλαίω και λαχταρώ το κάθε δευτερόλεπτο για τον Μπαγκαβάν. Αυτό Τον έσυρε κοντά μου. Αναζητήστε τον Θεό, όπως το νεογέννητο βρέφος χρειάζεται τη μητέρα του. Πρέπει να νιώσετε και να φωνάξτε: Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς Εσένα, ω Κύριέ μου! Ο Θεός και μόνον είναι η Αλήθεια και εμείς πρέπει να γίνουμε άξιοι της Χάρης Του. Αν κατανοήσουμε τούτην τη σοφία, θα μας οδηγήσει στην Απελευθέρωση.
Το μονοπάτι δεν είναι για τους αδύναμους, καθώς η Μάγια θα επιτεθεί όσους δεν είναι δυνατοί και δεν είναι κατάλληλοι. Αν κατέχουμε δύναμη, επαγρύπνιση και ισχυρή αποφασιστηκότητα, θα μπορέσουμε να νικήσουμε τη Μάγια.