Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " ΒΑΣΑΝΤΑ ΣΑΙ ΣΑΤΣΑΝΓΚ ΣΤΟ ΜΠΡΙΝΤΑΒΑΝ

 Η   Σκέψη της Ημέρας


Η λατρεία είναι το ταξίδι της ψυχής προς την τελειότητα.  Αληθινή λατρεία είναι να έχουμε πάντα εστιασμένη τη σκέψη μας στον Θεό.





Από  το βιβλίο " Βασάντα Σάι      Σάτσανγκ στο Μπριντάβαν"  


Κεφάλαιο 2 

Συνείδηση του σώματος

Είναι σπουδαίο να θυμόμαστε δύο πράγματα: Πρώτον το εφήμερο του σώματος και δεύτερον την αιωνιότητα ή άλλως την αιώνια φύση του Άτμα. Από τη μικρή μας ηλικία μας μιλάνε και μόνο για το σώμα. Κανείς, όμως, δε μας λέει τίποτα για το Άτμα. Έτσι, λοιπόν, είμαστε εστιασμένοι στις ανάγκες  και   επιθυμίες του σώματος: ομορφιά, άσκηση, φυσική υγεία  και εμπειρίες των αισθήσεων. Πόσο, όμως, διαρκούν όλα αυτά; Το σώμα δεν παραμένει εδώ πάνω από ένα "λεπτό!"

Αυτό που είστε πραγματικά είναι το Αιώνιο Άτμα. Τι δίνει ομορφιά στο Άτμα;  Καλές σκέψεις, καλά λόγια, καλές πράξεις. Σήμερα οι άνθρωποι λένε στα παιδιά τους να πάρουν τις βιταμίνες τους , να τρώνε την τροφή τους, να πίνουν το γάλα τους και γενικά τα ενθαρρύνουν να θεωρούν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό το σώμα. Παραλείπουν να τους παρέχουν την πιο σημαντική γνώση, αυτή της εσωτερικής ομορφιάς και της ψυχικής υγείας. Κάντε το Όνομα του Μπάμπα τη βιταμίνη για το Άτμα. Η εσωτερική τροφή για το Άτμα είναι τα μπάτζανς, ο διαλογισμός, η επίκληση του Ονόματος του Θεού καθώς και ο εστιασμός της σκέψης στον Θεό. Οι γιόγκις συντηρούνται με αυτές τις σκέψεις. Επί χιλιάδες χρόνια ζουν σε πλήρη απομόνωση με πενιχρότατη τροφή και όμως διατηρούνται στη ζωή! Πώς γίνεται αυτό; Μόνον όταν αφήσουμε τη σωματική συνείδηση, μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον Θεό. Μπορούμε να μειώσουμε τούτη τη συνείδηση αρχίζοντας με τη συνεχή υπενθύμιση ότι το σώμα είναι φθαρτό. Όπως ο Σουάμι συχνά μας υπενθυμίζει δεν είμαστε παρά μια μπουρμπουλήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου