Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΔΕΣ" ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

Η Σκέψη της Ημέρας

Αισθήματα επικεντρωμένα στον Θεό μας βοηθούν να κερδίσουμε την απελευθέρωση από τη γέννηση και τον θάνατο.



Απόσπασμα από το βιβλίο "Πέρα από τις Βέδες' το Υπέρτατο Απόλυτο


Κεφάλαιο 27   Ποτέ να μη μισείς

....
Η Γιάμινι με ρώτησε "Ζώντας στον κόσμο τα αισθήματα της απαρέσκειας και του μίσους έρχονται κατά τρόπο φυσικό. Πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε ή να τα διώξουμε; Ο Σουάμι λέει αποφύγετε τις κακές παρέες μα ταυτόχρονα λέει ότι δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι στον κόσμο. Αυτά δεν είναι αντίφαση;"


Κατά την περίοδο που κάποιος κάνει σάντανα πρέπει να αποφύγει τις κακές παρέες. Η πειθαρχία είναι εξαιρετικά σημαντική. Η καθαρή τροφή είναι  επιβεβλημένη. Όταν τρώμε τροφή μαγειρεμένη από άλλους, ενσωματώνουμε τα δικά τους αισθήματα. Γι' αυτό και ο σάντακα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός με την τροφή του. Με πιο έντονη σάντανα κατακτιώνται υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας και τότε όλα γίνονται Θεός. Όλα είναι γεμάτα από την αγάπη για τον Θεό. Ένας σανυάσι παίρνει τροφή μέσα από ελεημοσύνη, μα πηγαίνει παραπέρα από το στάδιο του να επηρεάζεται από την τροφή. Λέγεται ότι και ο Ιησούς και ο Βούδας έτρωγαν τροφή μαγειρεμένη από κοινές γυναίκες.

Ένας σάντακα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις παρέες.  Πρέπει με πολλή προσοχή να υπακούει στις επιταγές των Ιερών Κειμένων. Και ο πρώτος όρος είναι ο έλεγχος των αισθήσεων. Μέσα από την άσκηση μπορεί κάποιος να φθάσει στο στάδιο όπου γίνεται ένα με τον Δημιουργό και τη Δημιουργία. Ο Θεός και το Σύμπαν είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τα πάντα στην πραγματικότητα είναι Θεός.

" Η Θειότητα διαπερνά τα πάντα και είναι ιερή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου