Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ¨ΟΡΥΧΕΙΟ ΣΟΦΙΑΣ"

Η Σκέψη της Ημέρας

Τι είναι γέννηση; Δεν είναι παρά η συνέχεια της προηγούμενης γέννησης.

Από το " Ορυχείο Σοφίας"

Ερώτηση: Άμμα, πώς να έχουμε συγκεντρωμένο το νου μας την ώρα που εκτελούμε τα καθήκοντά μας;

Άμμα: Ασκηθείτε να σκέφτεστε 24 ώρες το 24ωρο τον Θεό και μόνον. Και τότε αυτόματα ο νους μας θα μείνει εστιασμένος. Οτιδήποτε βλέπετε, συνδέστε το με τον Θεό.Οτιδήποτε ακούτε συνδέστε το με τον Θεό. Οτιδήποτε λέτε συνδέστε το με τον Θεό.

Ερώτηση: Πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το νου, ώστε να μην διασπαστεί καθώς εκτελούμε μία εργασία;

Άμμα: Πρέπει να εκτελούμε τα καθήκοντά μας με επιδεξιότητα. Ο νους δεν πρέπει να είναι στραμμένος στο αποτέλεσμα της εργασίας μας, μα να είμαστε ολοκληρωτικά απορροφημένοι στις σκέψεις του  Θεού. Κάνοντας αυτό ο νους και θα ικανοποιηθεί και θα βρεθεί σε ευδαιμονία χωρίς καμιά προσκόλληση.

Χρυσές Λέξεις

"Άνθρωπος χωρίς προσκόλληση και επιθυμία είναι ο πλουσιότερος του κόσμου."

Ερώτηση: Άμμα, γιατί πρέπει να κάνουμε τόση σάντανα για να φθάσουμε τον Θεό; Αν είμαστε καλοί άνθρωποι η Χάρη Του θα μας έρθει έτσι κι αλλιώς.

Άμμα: Μόνον η σκληρή δουλειά θα κερδίσει την Χάρη του Θεού. Πρέπει η κάθε μας πράξη να γίνεται μόνο για να ευχαριστήσουμε  τον Θεό.

Ο Σουάμι είναι ο Παρατηρητής και μόνον. Ο καθένας από μας βλέπει σύμφωνα με τα αισθήματά του. Είναι τα αισθήματα που αντανακλώνται στις μορφές. Πότε η φυσική Μορφή του Σουάμι και η αιθερική Του θα γίνουν ένα; Όταν θα ε΄χουμε φθάσει σε ένα υψηλό στάδιο, όταν η εξατομικευμένη ψυχή ενωθεί με τη Συμπαντική, τότε ο Σουάμι που βλέπουμε μέσα μας και ο Σουάμι που βλέπουμε στο Πουτταπάρτι θα γίνουν ένα. Υπάρχει και άλλο υψηλότερο από αυτό στάδιο, όπου μπορούμε να δούμε την Πρωταρχική Πηγή  του Σάι Αβατάρ. Σ' αυτό το στάδιο η Σάτυα ενώνεται με τον Σάτυα.

Τα πάντα δείχνουν ότι είναι τα αισθήματά σας και μόνον που δημιουργούν τις μορφές. Γι' αυτό κάνετε σάντανα, σάντανα, σάντανα. Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι. Μόνο σκληρή δουλειά! Καμία Χάρη χωρίς σκληρή δουλειά!

"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου