Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

Η Σκέψη της Ημέρας 

Αν ο νους είναι γαληνεμένος, τότε το σώμα δεν προσβάλλεται. 


Απόσπασμα από το βιβλίο " Απελευθέρωση εδώ και τώρα!" Μέρος 1ο  

Έγραψα τον πρόλογο του βιβλίου "Απελευθέρωση Εδώ και Τώρα" της πρώτης έκδοσης το 1997.  Τώρα,  μετά από οχτώ χρόνια, γράφω ένα νέο πρόλογο για την τρίτη έκδοση. Με τα ίδια μου τα μάτια είδα μια μεγάλη αλλαγή. Αυτό το βιβλίο είναι η ουσία της ζωής μου. Είναι ο σπόρος  από τον οποίο ένα  τεράστιο δέντρο μεγάλωσε με πολλά κλαδιά, μπουμπούκια άνθη και καρπούς. Έχω γράψει πολλά βιβλία, τα οποία αποτελούν επεξήγηση τούτου του βιβλίου. Έχουν, ήδη, εκδοθεί πάνω από δεκατρία βιβλία και άλλα δεκατρία είναι προς έκδοση. 

Αυτό το βιβλίο είναι χωρισμένο  σε τρία μέρη: στη Σαλόκυα, στη Σαμίπυα και στη Σαρούπυα Μούκτι. Ο Σουάμι είπε ότι το καθένα από αυτά δείχνει και από ένα στάδιο της σάντανάς μου. Τώρα είμαι βυθισμένη στο τελικό στάδιο Σαγιούτζυα Μούκτι. 

Στη Σαλόκυα εισέρχεται κανείς στο Βασίλειο του Μούκτι. Βλέπει υπέροχες εικόνες και απολαμβάνει τα πάντα. Για να εισέλθει κανείς σε αυτό το βασίλειο πρέπει να είναι αγνός. Οι αρετές πρέπει να πάρουν την θέση των ανεπιθύμητων ιδιοτήτων. Τότε μόνο ο πιστός θα έχει Ντάρσαν του Κυρίου. 

Μετά από αυτό, ο πιστός βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου βλέπει παντού την Δόξα του Κυρίου. Μπορεί να νιώσει την εγγύτητα και την παρουσία του Κυρίου παντού. Αυτό λέγεται Σααμίπια μούκτι. Στη Σααρούπια Μούκτι ο πιστός ζει με τον Κύριο. Απολαμβάνει τις δόξες Του κάθε στιγμή. Είναι απορροφημένος από τον Κύριο. 

Όταν έγραφα την πρώτη έκδοση, βίωσα αυτό το στάδιο. Σήμερα βλέπω την κοσμική μορφή σε αυτά τα στάδια. Νοιώθω την παρουσία του Σουάμι παντού. Βλέπω ολόκληρο το Σύμπαν σαν το βασίλειό Του. Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι Θεός.

Γέμισα με Θεό κι έτσι έφτασα το στάδιο της Σααρούπια, το στάδιο της ένωσης με την μορφή του Κυρίου μου, του Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα. Ενώθηκα με Αυτόν. Ενώθηκα με την ευδαιμονία του Εαυτού. Κι εσείς μπορείτε να γευθείτε αυτή την ευδαιμονία. Ο Μπαγκαβάν έχει έρθει. Κι εσείς μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την ευδαιμονία. Ας κερδίσουμε την απελευθέρωση εδώ και τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου