Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Η ΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ   Μέρος 2ο      Σάι Μποντ  00 7

«Οι λάμπες που στολίζουν τα σκαλοπάτια των Ναών, δεν πρέπει να διακοσμούν τα κατώφλια των σπιτιών».
Το σπίτι είναι ο ναός και οι γυναίκες οι λάμπες. Διδάσκονταν ότι οι λάμπες που διακοσμούν τα μέρη λατρείας δεν θα πρέπει να στολίζουν τις εξώπορτες των σπιτιών. Με αυτές τις εντυπώσεις μεγαλώσαμε. Στη ομιλία Του ο Σουάμι υποδεικνύει το ίδιο.
Σήμερα άντρες  και γυναίκες περπατούν στο δρόμο μαζί χέρι – χέρι. Στα παλιά χρόνια ήταν λάθος η γυναίκα να μιλάει με κάποιον άντρα στο δρόμο. Τότε το γυναικείο φύλο δοξάζονταν και περιφρουρείτο. Και γι’ αυτό τότε γεννιόντουσαν παιδιά της σοφίας.
Γιατί γεννηθήκαμε σε τούτον τον κόσμο; Ποιος ο σκοπός της γέννησής μας; Γεννιόμαστε για να πεθαίνουμε ξανά και ξανά; Οι σκέψεις μας γίνονται σαμσκάρας που μας σπρώχνουν στον κύκλο των επαναγεννήσεων. Πόσες χιλιάδες γεννήσεων έχουμε πάρει σε όλη τη διάρκεια των  4 Εποχών; Δεν πρέπει τουλάχιστον τώρα να ξεφύγουμε από αυτόν τον κύκλο;
Κάθε γυναίκα που μιλάει για τον Θεό και τον συνδέει μαζί της με τον τρόπο που τον συνέδεσε η γυναίκα, για την οποία μίλησα στην αρχή του κεφαλαίου, πρέπει να θεωρείται ότι είναι λάθος. Στη σύγχρονη εποχή οι γυναίκες θεωρούν τον Θεό ότι είναι σύζυγός τους. Θα πρέπει να σπαταλάμε την ιερή μας ανθρώπινη γέννηση καλλιεργώντας τέτοιες σκέψεις; Ω γυναίκες, παντρευτείτε και λατρέψτε το σύζυγό σας σαν Θεό! Πόσες γυναίκες αγνές έχουν ζήσει στη Ινδία! Λατρεύοντας τον σύζυγό σας σαν Θεό αυτό αποτελεί μια μοναδική γυναικεία ιδιότητα.
Κάποια μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι της Μαντούρα Μπάκτι, θεωρώντας τον Θεό σαν τον Αγαπημένο, σα σύζυγο. Η Μίρα, η Άνταλ, ο Τζαγιαντέβα και ο Γκαουράνγκα ακολούθησαν αυτό το μονοπάτι. Ο Κύριος ανταποκρίθηκε στην αφοσίωσή τους. Όμως όταν ο Θεός κατεβαίνει με ανθρώπινη Μορφή σαν Αβατάρ, δεν είναι τόσο εύκολο να δεχθούμε την ανταπόκρισή Του. Μα και ο κόσμος δεν πρόκειται να το σεβαστεί αυτό. Για αυτό έχω γράψει με λεπτομέρεια στο βιβλίο «Η Κοσμική Μορφή του Ανθρώπου – Αβατάρ Πρέμα Σάι» 4ο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου