Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " ΒΕΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ"

Η Σκέψη της Ημέρας

Η Πρέμα είναι αγνή, γεμάτη Ευδαιμονία Συνειδητότητα, ασώματη, χωρίς νου, αισθήσεις, διάνοια, εγώ. Η ουσία της είναι πέρα από κάθε ανθρώπινη κατανόηση.



Aπό το βιβλίο "Βεδικές Αρχές για Διαλογισμό"

Αισθήματα - Σοφία

Το να ακολουθούμε τις πνευματικές διδασκαλίες στις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας οδηγεί σε διάκριση και σοφία. Απλή εγκυκλοπαιδική γνώση, γνώση βιβλίων, είναι τελείως άχρηστη.


Ο φόβος του θανάτου οφείλεται στην σωματική προσκόλληση. Προσκόλληση στο σώμα είναι η αιτία της γέννησης και δίνει αφορμή για εγκόσμιες σχέσεις.


Ποιος αναφέρεται και σε ποιον; Πού ήταν οι συγγενείς πριν τη γέννηση και που θα είναι μετά τον θάνατο; Μ' αυτόν τον τρόπο πρέπει να διαλογιζόμαστε και να κατανοήσουμε πλήρως τι είναι αλήθεια και τι εφήμερο.


Ο Θεός και μόνον είναι διαρκής και αληθινός, όλα τα άλλα φθαρτά. Η σοφία αυτή, ότι δηλαδή ο Θεός και μόνον είναι  αιώνιος, πρέπει να εγερθεί μέσα μας.


Πρέπει να σταθεροποιήσουμε μέσα μας το αίσθημα ότι ο μοναδικός μας φίλος είναι ο Θεός και ότι η μοναδική μας σχέση είναι εκείνη με τον Κύριο. Πρέπει ξεκάθαρα να το κατανοήσουμε  αυτό και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα άλλα είναι μάγια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου