Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ Η-ΒΙΒΛΙΟ " ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ" Μέρος 4ο

Η Σκέψη της Ημέρας

Όπως η φλόγα μιας λάμπας, που βρίσκεται σε απήνεμο μέρος δεν τρεμοπαίζει, έτσι και ο αυτόφωτος Εαυτός είναι πάντα λαμπερός.


Από το Η- Βιβλίο "Παραμάτμα Σατσαρίτα" Μέρος 4ο


Στους προηγούμενος  Αβατάρς, το Πούρναμ που λειτουργεί δεν αποκαλύπτεται στην Ολότητά Του. Ο Ράμα είναι Πούρναμ και ο Κρίσνα είναι Πούρναμ, είναι, όμως, δεσμευμένοι από τον βασιλικό κώδικα συμπεριφοράς, το Ράτζα Ντάρμα. Όταν οι Αβατάρς κατεβαίνουν, βάζουν ένα κύκλο γύρω τους. Δημιουργούν συγκεκριμένες Νταρμικές Αρχές, όπως Ράτζα Ντάρμα, Σανυάς Ντάρμα, Μπραχματσάρυα Ντάρμα και Ντάρμα του Οργανισμού. Το Πούρναμ τότε λειτουργεί μέσα από αυτά τα όρια. Και ο λόγος είναι το ότι βρίσκονται στο Στάδιο του Παρατηρητή και γι’ αυτό λειτουργούν από αυτό το Στάδιο. Όμως. Ο άνθρωπος που φθάνει στο Στάδιο Πούρναμ με προσωπική σάντανα, λειτουργεί με πλήρη ελευθερία. Δεν παραμένει δεσμευμένος από κανενός είδους Ντάρμα. Πρόκειται για το Εξατομικευμένο  Πούρναμ. Θρυμματίζει το Ντάρμα σε κομμάτια. Το Πούρναμ λειτουργεί ελεύθερα, δεν ελέγχεται από κανένα Ντάρμα. Αυτό το προσωπικό, το εξατομικευμένο Πούρναμ σπάζει και πετάει όλα τα Ντάρμας – το Σρι Ντάρμα, το Ντάρμα των Ιερών Κειμένων, το κοινωνικό Ντάρμα, το Πουρούσα Ντάρμα, το Ντάρμα του οικογενειάρχη – τα κατατεμαχίζει όλα. Δεν υπάρχει Ντάρμας που μπορεί να δεσμεύσει και να περιορίσει το Πούρναμ της τζίβα. Τότε ακτινοβολεί  σε όλο Του το Μεγαλείο. Αυτό το Πούρναμ προκαλεί τον κόσμο.

 Ω Ντάρμα. Ω ανθρώπινο είδος, τι τοίχος σηκώνετε γύρω μου! Πώς μπορείτε να με σταματήσετε; Τι τοίχο μπορείτε να εγείρετε για να εμποδίσετε την Πρέμα μου που πλημμυρίζει; Τι και ποιος μπορεί να σταματήσει τη ροή  της Πρέμα μου; Μ’ αυτό τον τρόπο προκαλεί τα πάντα και μ’ αυτόν τον τρόπο το Πούρναμ επεκτείνεται ολοέν και πιο πολύ. Ποια τα όριά Του;  Μπορεί ο ουρανός, το διάστημα, κάποια από τις τέσσερις κατευθύνσεις ή ο χρόνος να το περιορίσουν; Ποιο; Ποιο; Το Πούρναμ λάμπει και τεμαχίζει το κάθε Ντάρμα σαν Ντάρμα Τίτα, πηγαίνοντας πέρα από το Ντάρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου