Κυριακή 31 Μαρτίου 2013



Μήνυμα της ημέρας
Αυτός που δεν πληγώνει τους άλλους με τα λόγια, τις σκέψεις ή τις πράξεις, αυτός είναι ο πραγματικός πνευματικός αναζητητής.

Από το κείμενο: "Απανθίσματα Αγάπης" 
Τούτο το μήνυμα που δόθηκε από τον Σουάμι μέσα από την Αγία Γραφή είναι αυτό που όλοι οι Αβατάρ, οι γκνιάνις, οι άγιοι και οι πιστοί μάς λένε.

h h h
Σήμερα ο Σουάμι έδωσε ένα φυλλάδιο για τον Ιησού με στίχους του Μιχαήλ Β. Βέρουμ. Όπως συνέβη και με την Αγία Γραφή, ο Σουάμι μού ζήτησε να συγκρίνω τούτους τους στίχους με τις εμπειρίες μου. Ο κάθε στίχος που δίνεται ακολουθείται από τα δικά μου γραπτά. Ας τα δούμε.

Όταν η γνώση έγινε  δέντρο
Στο καταφύγιο της Εδέμ
Το εγώ διογκώθηκε εν μία νυκτί
Για να γευθεί όσα ο Θεός απαγόρευσε

Ο κόσμος αυτός είναι ένας πανέμορφος κήπος, η πρώτη δημιουργία. Ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, τον άντρα και την γυναίκα. Τους είπε να μην φάνε το μήλο από τον όμορφο κήπο. Εντούτοις, παράκουσαν την εντολή του Θεού και έφαγαν το φρούτο. Αφού το έφαγαν, ξέχασαν τελείως τις εντολές του Θεού.
Ο άνθρωπος σήμερα ακολουθεί την ίδια τακτική. Ζει με τον δικό του τρόπο. Αυτό συνέβη την πρώτη φορά που ο Σατανάς, ο εγωισμός, μπήκε στην πανέμορφη δημιουργία του Θεού. Το εγώ δεν ακούει τα λόγια του Θεού.
Εχθές έγραψα ένα κεφάλαιο γι’ αυτό. Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες μιλάνε με τον ίδιο τρόπο. Και όμως, ο άνθρωπος δεν τους ακούει. Μέσα από το εγώ του, λειτουργεί σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες. Καταστρέφει την πανέμορφη δημιουργία του Θεού. Προσθέτει το δηλητήριου του εγώ του στη δημιουργία. Η ανθρώπινη καρδιά, που μοιάζει με ένα αθώο παιδί, τώρα είναι μολυσμένη. Τη πρώτη δημιουργία του Θεού ήταν τόσο όμορφη! Όλοι ήταν ίσοι μεταξύ τους και χωρίς εγώ.
g g g
Και έτσι χωρίσαμε από Κείνον
Ποιος όμως μας φροντίζει κάθε μέρα
Για να κάνει δικές του δημιουργίες
Για να κυριαρχήσει στον κόσμο
Χωριστήκαμε από τον Θεό και τώρα δημιουργούμε τη δική μας «Δημιουργία». Ποια είναι αυτή η δημιουργία; Είναι του «εγώ και του δικού μου». Συνεχώς πολλαπλασιάζουν το εγώ και δικό μου.  Όλοι συγκεντρώνουν μόνον για τους  εαυτούς τους πλούτο – σπίτια, χρήματα, θέση. Συνεχίζουν να μαζεύουν να μαζεύουν ανίδεοι ότι μέσα από τις σκέψεις του εγώ και δικό μου δημιουργούν ξανά τους εαυτούς τους. Δημιουργούν έτσι την νέα τους γέννηση. Στην επόμενη γέννηση ποιοι θα είναι; Ποιο το όνομα, η μορφή τους; Ποιοι θα’ ναι οι γονείς τους, η οικογένειά τους, ο τόπος τους, ο χρόνος… όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσει. Είναι η αιτία της επαναγέννησής τους. Δημιουργούν όχι μόνον τους εαυτούς τους μα και εκπαιδεύουν ολόκληρη την οικογένειά τους να κάνουν το ίδιο. Γενιές δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο. Έτσι είναι μεγαλύτερος δημιουργός από τον Ίδιο τον Δημιουργό.
Μέσα από το εγώ του ταρακουνά τον κόσμο. Μέσα από τις σκέψεις του και τις επιθυμίες του ταρακουνά τα αγνά στοιχεία που δημιουργήθηκαν από τον Θεό: γη, νερό, φωτιά, αέρας και διάστημα. Τώρα έχουν απολέσει την καθαρότητά τους και βρίσκονται κάτω από τον απηνή έλεγχο του ανθρώπου. Το εγώ του τα κρατάει γερά. Ο Θεός έχει κάνει χρονοδιάγραμμα για την βροχή. Και όμως η βροχή, σαν τον άνθρωπο, λέει δεν θα υπακούσω και δεν πέφτει τον προκαθορισμένο χρόνο. Οι εποχές αλλάζουν. Στη ζεστή εποχή κάνει κρύο και στην κρύα κάνει ζέστη. Σήμερα οι σεισμοί, καταιγίδες, καταστροφές κάθε είδους πλήττουν τη Γη. Τα 5 στοιχεία τώρα δείχνουν την καταστροφική τους φύση.
g g g
Τώρα ο ορίζοντας γεμίζει με γραμμές
Και η Βαβέλ ξαναγεννιέται
Με καυγάδες πορευόμαστε
Και δημιουργούμε το σπιτικό μας
 Ας τα δούμε όλα αυτά. Όλοι κατέβαλαν προσπάθειες να αγγίξουν τον Παράδεισο, την Πόλη του Θεού. Έκτιζαν  πανύψηλα κτίρια που συνεχώς τα έκαναν  και πιο ψηλά σε μια τους προσπάθεια να αγγίξουν τον ουρανό. Ήθελαν να αγγίξουν τον Παράδεισο του Θεού. Και τώρα πολλοί ουρανοξύστες λες και σκαρφαλώνουν στον ουρανό. Μα κι αν ήταν δυνατό κάποιος να ζήσει στον διακοσιοστό όροφο θα του ήταν αδύνατον να Τον φθάσει. Ω άνθρωπε, μην προσπαθείς να συναγωνιστείς με τον Θεό!
Κάποτε ζούσε ένας βασιλιάς, ο Τρισάνκου. Ήταν απόγονος της γενιάς του Ράμα. Βαθειά του επιθυμία ήταν να πάει με το φυσικό του σώμα στον Παράδεισο. Έκανε τρομακτικές προσπάθειες να επιτύχει. Τελικά πήγε στον Βισβαμίτρα. Τότε ο σοφός έκανε γιάγκνια και τον έστειλε στους Ουρανούς. Όταν έφθασε στην Πύλη, τον σταμάτησε ο φύλακας και του είπε: «Ποτέ δεν πρόκειται να σου επιτρέψουμε να μπεις μέσα» και τον έσπρωξε για να επιστρέψει στη Γη. Ο Βισβαμίτρα έκανε ακόμη μία γιάγκνια και έστειλε τον Τρισάνκου ξανά στους Ουρανούς. Και ξανά εκείνος εκδιώχθηκε από εκεί. Τότε ο Βισβαμίτρα θύμωσε  πολύ και είπε ότι θα δημιουργήσει έναν Παράδεισο για κείνον. Και έτσι δημιούργησε έναν χωριστό Παράδεισο μεταξύ Ουρανού και Γης, που δεν είχε καμιά επαφή με κανένα από τα δύο. Τούτος ο Παράδεισος ονομάστηκε Τρισάνκου Σβάργκα.
Τώρα οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους και κτίζουν ο καθένας το δικό του βασίλειο. Στα παλιά χρόνια ένας ήταν ο βασιλιάς για κάθε χώρα. Τώρα ο καθένας πιστεύει ότι είναι βασιλιάς και προσπαθεί να επεκτείνει το βασίλειό του. Αποκτά χρήματα, θέση και κάνει κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό. Το εγώ είναι για όλα αυτά η αιτία.
Σε ένα κεφάλαιο είχα γράψει για το 8σύλλαβο κτίριο που υψώνεται τόσο που θαρρείς ότι αγγίζει τον ουρανό. Αγγίζει το παλάτι του Βασιλιά Ντβάρκα. Δεν πρόκειται για κτίριο κτισμένο με πέτρα και τσιμέντο, αλλά με τα αισθήματά μου. Υψώθηκε με το 8σύλλαβο μάντρα «Ομ Ναμό Ναράγιανα». Η άσκησή μου ήταν τεράστια. Έκανα τζάπα, τάπας και διαλογισμό. Τελικά άκουσα μια φωνή να λέει: Δεν είμαι εδώ, βρίσκομαι στο Πουτταπάρτι. Πήγαινε και δες! Και τότε πήγα στο Πουτταπάρτι και είδα η ίδια. Συνειδητοποίησα ότι  ήταν ο Κρίσνα μου και ήμουνα εξαιρετικά χαρούμενη.
Αυτό είναι το δικό μου κτίριο. Είναι το 8σύλλαβο μάντρα που το έψαλλα 50000 φορές τη μέρα. Μέσα από αυτό το μάντρα, μέσα από την άσκησή μου, μέσα από την προσπάθειά μου και την αυστηρή μου πειθαρχία, ο Θεός μού μίλησε. Για να συμβεί αυτό, όμως, απαιτείται πρώτα να πετάξει μακριά το «εγώ». Ολόκληρη η δημιουργία είναι το βασίλειό Του. Δε μας ανήκει. Εμείς  δεν έχουμε τίποτα στην κατοχή μας. Τα πάντα είναι Θεός. Εγκαταλείψτε το «εγώ» και κάνετε άσκηση για να Τον φθάσετε.
g g g
Ο ορυμαγδός και η σκόνη των μυαλών που παλεύουν
Κάποτε βασιλείς και δικαστές τα κατατρόπωναν
Η ακοή μας και η όρασή μας θόλωσε
Και απέφυγαν όσα ήξεραν οι προφήτες

Τούτη η στροφή υποδεικνύει τους σοφούς και βασιλιάδες σαν το Σολομώντα.  Εκείνη την εποχή οι βασιλιάδες κυβερνούσαν με σοφία και προσκολλημένοι στη δικαιοσύνη. Έκοβαν την φασαρία και τη σκόνη του εγώ που οδηγούσε τις ζωές των ανθρώπων.  Τώρα έχουν αφανιστεί. Και αυτό είναι που λέει τούτη η στροφή.
Είναι αλήθεια. Στο παρελθόν οι βασιλιάδες κυβερνούσαν με δικαιοσύνη και καλοσύνη. Ζούσαν ειρηνική ζωή.  Τώρα, με το πέρασμα του χρόνου, ο νους τους έχει διαφθαρεί. Έχουν πιαστεί στην παγίδα του εγώ και δικό μου. Με έναν νου διεφθαρμένο και η όραση και η ακοή πια έχουν γίνει ελαττωματικές.
Οι σοφοί και οι άγιοι πάντοτε κατεβαίνουν για να δείξουν το μονοπάτι. Τώρα οι άνθρωποι πια δεν ακολουθούν τις συμβουλές που τους δίνουν. Θεϊκά βιβλία σαν τις Βέδες, τις Ουπανισάδες, τη Βίβλο και το Κοράνι που δείχνουν το μονοπάτι στην ανθρωπότητα αγνοούνται. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι αυτό που λέει το μυαλό είναι μόνο Βέδα και ζει μ’ αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι που καθοδηγεί πια τους ανθρώπους!
Ο Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα ξεκίνησε τις Βέδες για μια νέα εποχή. Ανανέωσε την λησμονημένη πρακτική των γιάγκνιας και γιάγκας. Δίδαξε την ενότητα όλων των θρησκειών. Στο Πρασάντι Νίλαγιαμ γιορτάζουν το Ράμα Ναβάμι, το Κρίσνα Τζαγιάντι, την Μπούντα Πούρνιμα, τα Χριστούγεννα, όλες τις Μουσουλμανικές και γιορτές των Σιχ. Γιορτάζουν τα πάντα. Ο Σουάμι επανίδρυσε ό,τι είχε ξεχάσει ο άνθρωπος. Δίδαξε τη σοφία. Δίδαξε τη σοφία που είναι η μόνη που δίνει τους καρπούς της γέννησης και ότι  όλες οι θρησκείες  στη βάση τους είναι το ίδιο. Γι’ αυτό έκανε έμβλημα του Πρασάντι Νίλαγιαμ το Σάρβα Ντάρμα. Το έκανε για να χαραχθεί στο νου των ανθρώπων το μήνυμά Του. Όλε οι θρησκείες, όλοι οι άνθρωποι λατρεύουν τον Ένα και μοναδικό Θεό. Αυτό είναι που καταδεικνύει αυτό.

g g g
Και τότε ο γεμάτος αγάπη Θεός έστειλε τον Υιό Του
Από την αμαρτία να μας λυτρώσει
Πήρε επάνω Του τα λάθη μας
Και κρεμάστηκε από ένα δέντρο

Τούτη η στροφή αναφέρεται στον Ιησού. Ο Ιησούς  γεννήθηκε όταν οι άνθρωποι άρχισαν να ξεστρατίζουν από το σωστό μονοπάτι. Δίδαξε στους ανθρώπους και τους έδειξε στο σωστό δρόμο, το μονοπάτι της αγάπης. Και όμως οι κακοί άνθρωποι Του βρήκαν λάθη και Τον σταύρωσαν. Για τις αμαρτίες των ανθρώπων ο Θεός κατέβηκε στη Γη και υπέφερε για χάρη της  ανθρωπότητας. Πήρε πάνω Του όλες τους τις αμαρτίες και θυσίασε το Σώμα Του στο Σταυρό για να τους απαλλάξει από αυτές.
Το ίδιο συνέβη και στη ζωή του Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα. Δίδαξε επί 84 χρόνια. Έκανε σκληρή δουλειά. Παρέδωσε δωρεάν νοσοκομεία, δωρεάν τροφή και καθαρό νερό σε όλους. Τους εκπαίδευσε πώς να ζουν μια ζωή ενάρετη. Δίδαξε ότι υπηρετώντας τους άλλους είναι ο μοναδικός τρόπος για να φθάσεις τον Θεό. Οι σοφοί και οι άγιοι χρειάστηκε να κάνουν αυστηρότατες πειθαρχίες και σοβαρή σάντανα για να φθάσουν τον Θεό. Εδώ ο Θεός εργάστηκε επί 84 συναπτά έτη σκληρά για την ανθρωπότητα. Και όμως οι άνθρωποι δεν άλλαξαν. Τελικά πήρε πάνω Του όλες τις αμαρτίες του κόσμου και άφησε το Σώμα Του στο νοσοκομείο. Το έκανε για να διώξει τις αμαρτίες και να χαρίσει απελευθέρωση.
Την τρίτη μέρα ο Ιησούς αναστήθηκε. Τώρα ο Σουάμι έρχεται σε ένα νέο Σώμα. Η ζωή τους Ιησού και του Σουάμι είναι ίδιες. Κατηγόρησαν τον Ιησού και Τον σταύρωσαν. Μετέφερε τον Σταυρό που συμβολίζει τις αμαρτίες του ανθρώπινου είδους. Και ο Σουάμι μετέφερε τούτο το βάρος.
Έτσι με τον ίδιο τρόπο ο κάθε Αβατάρ ήρθε για να δείξει το σωστό μονοπάτι στην ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν. Πού είναι η αθώες καρδιές των περασμένων εποχών; Αρκετά πια! Αλλάξτε! Μην νομίζετε ότι ένας Ιησούς ή Σάτυα Σάι μπορούν να ξανάρθουν και να σας πάρουν τις αμαρτίες. Η εμφάνιση τέτοιας Θειότητας δεν θα συμβαίνει τόσο τακτικά. Εσείς είστε υπεύθυνοι για τις δικές σας αμαρτίες. Συνειδητοποιήστε το και μεταμορφωθείτε. Δείξτε αγάπη σε όλους. Αυτό είναι ο μοναδικό φάρμακο για να θεραπεύσει την επαναγέννηση.


g g g
Και ω του Θαύματος! Ο ναός τον οποίο κατεδάφισε
Ξαναχτίστηκε και τώρα λάμπει εκ νέου
Με φως που οδηγεί την ιδιότροπη  ψυχή
Τον Χριστιανό και τον Εβραίο!
Όταν ο Ιησούς άφησε το Σώμα Του, το καταπέτασμα του Ναού σχίστηκε απ’ άκρου εις άκρον και έτσι άνοιξε το Σάνκτουμ Σανκτόρουμ. Αυτό έδειξε ότι άφησε το Σώμα Του και συμβόλιζε την ανατολή ενός νέου Ναού, ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας. Μετά αναστήθηκε και η Ανάστασή Του αποτελεί απόδειξη αυτού του γεγονότος και για να δείξει στους ανθρώπους το νέο δρόμο. Για να το δείξει με αυτόν τον τρόπο, ξανάρθε. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με τη ζωή του Σουάμι. Η παλιά δημιουργία καταστρέφεται και έρχεται η καινούργια. Αυτό δείχνει ότι μετά την καταστροφή έρχεται η Νέα Δημιουργία. Η τζίβα που ξεγλιστράει από το μονοπάτι, τώρα μπορεί να διορθώσει τον εαυτό της. Οι Πύλες του Παραδείσου είναι τώρα πια ανοιχτές για όλους για να φθάσουν στην Απελευθέρωση
g g g
Τώρα η αιωνιότητα μας γνέφει
Η Απελευθέρωση βρίσκεται στα χέρια μας!
Θ’ αφήσουμε πίσω τον πηλό του χρόνου
για τη χαρά της δίκαιης γης Του
Η  Σάτυα Γιούγκα έρχεται. Η από πηλό γη της Κάλι Γιούγκα θα μείνει πίσω. Τώρα ο Σουάμι έρχεται ξανά. Το να πεθαίνεις ξανά και ξανά έχει πια τελειώσει! Η Νέα Γη βρίσκεται στο στάδιο της Ευδαιμονίας. Η Γη γίνεται Βαϊκούντα και οι πύλες της σοφίας ανοίγουν. Τα ανθρώπινα πλάσματα αφήνουν την ζωώδη φύση τους και γίνονται σπουδαίοι άνθρωποι. Τώρα το μονοπάτι που βαδίζουν οδηγεί στην Αλήθεια. Παντού η Αγάπη. Όχι πια κακές ιδιότητες. Ο νέος κόσμος του Θεού ανοίγει. Ο ψεύτικος Θεός, η δημιουργία του εγώ ξόφλησε. Υπάρχει μόνον ένα βασίλειο, το Βασίλειο του Θεού. Ο νέος Σάι Ιησούς θα έρθει και θα πάρει όλους τους ανθρώπους στον Παράδεισο. Είναι ο Παράδεισος στην Γη.
h h h
Το 2001, φαντάστηκα πώς θα μπορούσε να είναι η Σάτυα Γιούγκα. Έχει εκδοθεί στο βιβλίο «Ευδαιμονία, Ευδαιμονία, Ευδαιμονία» Μέρος 1ο.
Στην Αυτοκρατορία του Σάι, όλοι οι άνθρωποι θα είναι Τζίβαν Μούκτας. Όλοι θα είναι θεϊκά κομμάτια του Παραμπράχμα. Χείμαρροι της Χάρης Του θα πέφτουν πάνω στη γη. Οι άνθρωποι θα ζουν από την τροφή που θα τους παρέχει αυτή η τόσο γενναιόδωρη γη. Το νερό που θα πίνουν θα είναι ο χυμός της Πρέμα.
Οι αγελάδες και οι τίγρεις θα ζουν αρμονικά μαζί. Τα μικρά τιγράκια θα πίνουν γάλα από τους μαστούς της αγελάδας. Το λιοντάρι και το ελάφι θα πίνουν από την ίδια λίμνη. Οι σκύλοι και οι γάτες θα είναι ξαπλωμένοι δίπλα δίπλα μέσα στον κήπο. Τα λουλούδια Παριτζάτα και τα δένδρα του ουράνιου κόσμου θα ομορφαίνουν και θα απλώνουν το άρωμά τους μέσα στα σπίτια και στους κήπους.
Κανείς δεν θα αναζητά τον ίσκιο των δένδρων γιατί η ζέστη του ήλιου δεν θα καίει κανέναν. Θα είναι η πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ο Μπαγκαβάν Μπάμπα είπε, « Η Βαϊκούντα είναι το μέρος όπου δεν υπάρχει ίχνος λύπης.» Εδώ όλοι θα είναι χαρούμενοι. Όταν θα έρχεται το δειλινό και θα πέφτει η νύχτα, στο χλωμό φως του φεγγαριού οι άνθρωποι θα χορεύουν το Ρασαλίλα με τον Κύριο. Θα είναι βυθισμένοι στην ευδαιμονία μέχρι να χαράξει η μέρα. Ακριβώς όπως η πέτρα Τσάντρα καάντα λιώνει από τις ακτίνες του φεγγαρόφωτου, οι άνθρωποι θα ξεχνούν τους εαυτούς τους και θα χορεύουν σε έκσταση. Όλη τη νύχτα… τραγούδι…  χορός… και εορτασμός με τον Θεό.
Τα σχολεία θα είναι Γκόκουλας. Θα διδάσκουν πώς να μπαίνει σε εφαρμογή η σοφία των Βεδών. Η επιστήμη θα είναι μόνο αγνή πνευματική επιστήμη. Δεν υπάρχει τίποτα ισάξιο με την πνευματική επιστήμη. Δεν θα υπάρχει καμιά εκπαίδευση που θα αφορά στην εξωτερική, αλλά μόνο στην εσωτερική μόρφωση. Όλα τα παιδιά θα είναι γεμάτα από Σοφία. Θα είναι σαν τον Ντούρβα, τον Πράλαντα και τους Μπράχμα Γκνιάνις, σαν τον Σάνακα και τον Σανάτανα.
Δεν θα υπάρχει άλλη εκπαίδευση παρά μόνο η πνευματική. Δεν θα υπάρχουν άλλοι ήχοι παρά μόνο οι Βεδικοί. Δεν θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις κάστας, πίστης, θρησκείας και γλώσσας.
Ο μόνος Κόσμος θα είναι ο Κόσμος του Σάι.
Η μόνη Θρησκεία θα είναι η Θρησκεία της Πρέμα.
Η μόνη Γλώσσα θα είναι η Γλώσσα της Πρέμα.
Στην Σάι Τσαϊτάνια Γιούγκα, τα πέντε στοιχεία θα περιέχουν τα ακόλουθα συστατικά:
1.      Ακάσα(Αιθέρας)=Άναντα (Ευδαιμονία)=Κύριος Σάι.
2.      Γη= Πρέμα= Πράκριτι= Ράντα
3.      Νερό= Τα Δάκρυα που ρέουν στη σκέψη του Θεού
4.      Αέρας= Μούκτι= Η Ζωτική Πνοή
5.      Φωτιά= Σοφία= Καίει το κάρμα μας και καταστρέφει τους σπόρους της επαναγέννησης
Εδώ τα πουλιά Χάμσα (οι κύκνοι) θα τραγουδούν τη δόξα του Κυρίου. Οι Βούβαλοι θα ψέλνουν Βέδες. Οι Παπαγάλοι θα απαγγέλουν το όνομα του Κυρίου. Τα Παγόνια θα χορεύουν Ρασαλίλα. Τα Περιστέρια θα τραγουδούν Μπάτζανς.
Τα Κοράκια θα καλούν τους ομοίους τους για να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά του Σάτσανγκ. Οι Χελώνες θα ελέγχουν τις αισθήσεις τους και θα είναι σε κατάσταση διαλογισμού. Το Ελάφι που τρέχει, θα χορεύει στη σκέψη του Θεού. Οι Ελέφαντες θα μαζεύουν λουλούδια για τη λατρεία.
Οι Πίθηκοι θέλοντας να υπηρετήσουν τον Κύριο Σάι Ράμα όπως υπηρέτησαν τον Κύριο Ράμα, θα χτίζουν γέφυρες για να φέρουν στην άλλη άκρη αυτούς που ακόμη δεν έφτασαν τον Κόσμο του Σάι- το ταξίδι από τη γη στον Ουρανό. Οι Πίθηκοι θα είναι Κάρμα Γιόγκις και το ίδιο θα είναι και οι βοηθοί τους, οι Σκίουροι.
Τα Σκουλήκια θα παίζουν στο Καθαγιασμένο χώμα καθώς θα κυλιούνται με χαρά. Δεν θα κινούνται πια από φύλλο σε φύλλο, δηλ. από γέννηση σε θάνατο, γιατί και αυτά θα είναι αθάνατα σε αυτή την ιερή Τσαϊτάνια Γιούγκα.   
Τα Μυρμήγκια δεν θα ψάχνουν για τροφή γιατί εδώ κανείς δεν θα έχει δίψα ή πείνα. Δεν θα υπάρχει ανάγκη για τροφή! Η Ευδαιμονία θα είναι η τροφή, η Πρέμα θα είναι το σώμα και η Σάτυα θα είναι η ανάσα. Και επειδή δεν θα υπάρχει Καρμικός σπόρος για γέννηση δεν θα υπάρχει ούτε γέννηση ούτε θάνατος. 
Ο Κόσμος του Σάι
Τραγουδώ έναν χαρούμενο αριθμό
Στο μονοπάτι της πνευματικότητας
Το μονοπάτι που χάραξε ο Βαλμίκι
Αυτό το μονοπάτι ακολουθώ με δυσκολία

Δεν υπάρχει το σκότος της ψευδαίσθησης
Δεν υπάρχει ο κίνδυνος της δυισμού
Δεν υπάρχουν τα μαύρα σύννεφα της παραίσθησης
Άκου τη γλυκιά μουσική της πίστης

Είναι η αυγή της Αλήθειας
Το άνθος του πνεύματος
Κάθε μέρος που βλέπω
Βυθισμένο στη σιωπή της Θεότητας

Στο μαλακό κρεβάτι των λουλουδιών
Ο Κύριος Σάι στολίζει την κούνια
Ένα αεράκι Τον κουνάει
Αυτό κουνάει τον Βασιλέα των Βασιλέων

Στην ιερή Βράτζα Μπούμι
Στα πόδια του Παντελεήμονα Σάι
Απολαμβάνοντας το άγγιγμα της ευδαιμονίας
Η καρδιά μου βρίσκεται στην αγκαλιά της ουράνιας Ειρήνης.


Ένας κόσμος χωρίς Ήλιο ή Φεγγάρι,
Αυτός είναι ο κόσμος του Σάι!
Ένας κόσμος στη χαρά της Ευδαιμονίας,
Αυτός είναι ο κόσμος του Σάι

Σημείωση: Η Σάτυα Γιούγκα, η Σάι Γιούγκα είναι ένα και το αυτό. Στην Τσαϊτάνια Γιούγκα, οι άνθρωποι θα έχουν πλήρη Συνειδητότητα. Ο όρος «Τσαϊτάνυα Γιούγκα» χρησιμοποιήθηκε από τον Σουάμι για πρώτη φορά στη συζήτηση με την Βασάντα Σάι κατά τη διάρκεια του διαλογισμού της. 

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΑΝΘΙΣΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

Η Σκέψη της Ημέρας

Το σημαντικό δεν είναι πώς το πώς ζούμε αλλά το πώς πεθαίνουμε.



Απανθίσματα Αγάπης




Ο Σουάμι έδωσε ένα μήνυμα από την Αγία Γραφή. Ήταν στα Ελληνικά. Το στείλαμε στην Εβελίνα να το μεταφράσει στα Αγγλικά. Το μήνυμα είχε τον τίτλο ΑΠΑΝΘΙΣΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ


Μόλις πήραμε την μετάφραση χαρήκαμε που είδαμε στίχους αγάπης από την Καινή Διαθήκη. Στο διαλογισμό ο Σουάμι, Σάτυα Σάι Μπάμπα, μου ζήτησε να γράψω τα αισθήματά μου πάνω σε κάθε στίχο. Ας δούμε τους στίχους των Απανθισμάτων Αγάπης.
κατὰ Ματθαῖον, ε´ 44
.
... ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῦς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκώντων ὑμᾶς...
... ἐγὼ δὲ σᾶς λέγω, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθρούς σας, εὔχεσθε πρὸς Θεὸν ἀγαθὰ δι᾿ ἐκείνους, οἱ ὁποῖοι σᾶς καταρῶνται, εὐεργετεῖτε ἐκείνους ποὺ σᾶς μισοῦν καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ ἐκείνων, οἱ ὁποῖοι σᾶς μεταχειρίζονται ὑβριστικῶς καὶ περιφρονητικῶς καὶ σᾶς καταδιώκουν ἀδίκως...

           







Ο Σουάμι πάντα διαλέγει απανθίσματα αγάπης από την Αγία Γραφή και την Γκιτά. Πρέπει να εφαρμόσουμε αυτές τις γραφές με το να αγαπάμε τους εχθρούς μας και όσους μας κάνουν κακό. Αυτό που λέει ο Ιησούς το ίδιο λέει και ο Σουάμι. Και ο Κρίσνα είπε το ίδιο. Ο Θεός είναι ο Πατέρας μας. Οτιδήποτε λέει πρέπει να το εκτελούμε. Ο ήλιος είναι κοινός για όλους. Δίνει το φως του σε όλους. Ποτέ δε δείχνει ιδιοτέλεια, ποτέ δεν ξεχωρίζει τους καλούς από τους κακούς. Στέλνει το φως του σε όλους εξίσου. Το ίδιο συμβαίνει και με τη βροχή. Πέφτει παντού αδιακρίτως. Και η Αγάπη του Θεού είναι το ίδιο ακριβώς.
Γιατί τότε την περιορίζουμε θέτοντάς της όρια; Δείχνουμε αγάπη μόνον σε όσους μας αγαπούν. Δείχνουμε αγάπη στα αδέλφια μας και όχι στους άλλους. Πρέπει σε όλους να δείχνουμε αγάπη. Με αυτόν τον τρόπο δίδαξε ο Ιησούς. Είπε ότι όλοι είμαστε αδέλφια και παιδιά του Ενός και μοναδικού Θεού. Αυτό είναι που ο Σουάμι έχει πει επί 84 χρόνια. Πρόκειται για την Πατρότητα του Θεού και την αδελφότητα της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό να δείχνετε σε όλους αγάπη. Ο Σουάμι μού ζήτησε να το συγκρίνω αυτό με τη ζωή μου. Όλοι οι Αβατάρς δίδαξαν την ίδια αυτή Αρχή και ο Βούδας και ο Ιησούς. Εγώ την έχω εφαρμόσει σε όλη μου τη ζωή. Όπως ακριβώς η βροχή και ο ήλιος είναι κοινά για όλους, το ίδιο συμβαίνει και με την αγάπη του Θεού. Η ευδαιμονία του Μούκτι είναι για όλους. Εγώ έχω έρθει εδώ για να  δείξω ότι όλοι μπορούν να βιώσουν την ευδαιμονία του Μούκτι.
Όχι μόνο οι άγιοι και οι σοφοί μα και οι κοινοί άνθρωποι, καλοί και κακοί,     θα βιώσουν άναντα. Όλες οι θρησκείες το διδάσκουν αυτό. Τώρα όλοι θα την βιώσουν στη ζωή τους. Τούτος είναι ο αποκλειστικός μου στόχος. Έκανα αυστηρή πειθαρχία για να συμβεί αυτό. Αν και η Αγάπη του Θεού είναι κοινή για όλους, μόνον ελάχιστοι μπορούν να προχωρήσουν βαθύτερα και να βιώσουν τον Θεό. Τώρα, έστω και για  μία φορά, όλοι θα βιώσουν τούτην την ευδαιμονία. Μόνον τότε θα καταλάβουν ότι τίποτα δε υπάρχει στις εγκόσμιες απολαύσεις. Όλοι θα βιώσουν την ευδαιμονία που οι άγιοι και οι σοφοί έχουν γευτεί.
Για να συμβεί αυτό έχει κατέβει ο Μεγαλύτερος Αβατάρ στη Γη.ο Σουάμι κι εγώ έχουμε δεχθεί όλο το κάρμα του κόσμου και θα χορηγήσουμε Μούκτι σε όλους. Πόσο τέλειος είναι ο Θεός! Σύντομα όλοι θα είναι τέλειοι όπως και Εκείνος. Τα αισθήματα του Σουάμι και τα δικά μου θα μπουν σε όλους και θα τους κάνουν τέλειους. Αυτό ακριβώς λέει και η Ευαγγελική Περικοπή.
                                         g g g
κατὰ Μάρκον, ιβ´ 30-31
.
... καὶ ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου, αὕτη πρώτη ἐντολή. καὶ δευτέρα ἐντολὴ αὕτη· ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. μείζων τούτων ἄλλη ἐντολὴ οὐκ ἔστι.
... καὶ ὀφείλεις νὰ ἀγαπήσῃς Κύριον τὸν Θεόν σου μὲ ὅλην τὴν καρδία σου καὶ μὲ ὅλην τὴν ψυχή σου καὶ μὲ ὅλον τὸν νοῦ σου καὶ μὲ ὅλη τὴν ἰσχύ σου, αὑτὴ εἶναι ἡ πρώτη ἐντολή. καὶ δευτέρα ἐντολὴ εἶναι αὑτή· νὰ ἀγαπήσῃς τὸν πλησίον σου ὡς τὸν ἐαυτόν σου. Μεγαλύτερη ἐντολὴ ἀπὸ αὐτὲς δὲν ὑπάρχει.

Η  Πρώτη Εντολή είναι Αγάπα  τον Κύριο με όλη σου την καρδιά. Αυτό είναι που εννοεί και ο Σουάμι όταν λέει ότι υπάρχει στην καρδιά μόνον ένα κάθισμα και αυτό είναι του Θεού. Δεν πρόκειται για μουσικές καρέκλες. Και όμως στη σύγχρονη εποχή ο Θεός μόνον δεν έχει καμιά θέση στις καρδιές των ανθρώπων. Υπάρχει μέρος για το εγώ, το δικό μου, για την οικογένεια και όλα τα άλλα εκτός από τον Θεό. Πώς τότε μπορούμε να προσφέρουμε εξολοκλήρου την καρδιά μας στον Θεό;
Στη συνέχεια ο Ιησούς λέει ότι πρέπει να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας την ψυχή. Στον σημερινό κόσμο κανείς δεν είναι ενημερωμένος για το Άτμα, πώς, λοιπόν, μπορεί να αγαπήσει με το Άτμα; Το Άτμα δεν έχει εγώ. Ο άνθρωπος συνδέει τον εαυτό του με τη μορφή και το όνομα και λέει «εγώ και δικό μου». Μόλις το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα συνειδητοποιήσετε ότι το εγώ είναι το Άτμα, που αποτελεί όψη του Παραμάτμα.
Και συνεχίζει λέγοντας  να αγαπήσεις τον Θεό με όλο σου το νου. Ο νους είναι ένας πίθηκος. Πηδάει σε κάθε λεπτό εδώ κι εκεί. Τι είναι ο νους; Είναι οι σκέψεις μας. Κάθε λεπτό σκεφτόμαστε και έχουμε σκέψεις για πολλά πράγματα. Μόνον όταν οι σκέψεις μας εστιαστούν, μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα. Οι σκέψεις είναι σαν τα κύματα του ωκεανού που συνεχίζουν να μας έρχονται.  Όταν αυτό συμβαίνει, κανένα καθήκον δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε. Στην Μπαγκαβάτ Γκιτά ο Κύριος Κρίσνα λέει στον Αρτζούνα να είναι εστιασμένος και να έχει υπομονή. Ο Σουάμι το ίδιο δίδαξε. Ο Αρτζούνα απαντάει στον Κρίσνα: «Είναι ευκολότερο να ελέγξεις τον άνεμο, από τις σκέψεις.»
Αγάπα τον Θεό με όλη σου τη δύναμη. Τη δύναμή μας τη χρησιμοποιούμε πλήρως για τα εγκόσμια και μόνον πράγματα. Αν επιθυμήσουμε κάτι, πόση προσπάθεια δεν καταβάλλουμε και πόση φυσική δύναμη δεν καταβάλλουμε, πόση σκληρή δουλειά και πόσο χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις για να το επιτύχουμε! Παρόμοια πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη δύναμη για να δείξουμε αγάπη στον Θεό. Δύναμη δε σημαίνει σωματική δύναμη. Είναι έλεγχος του νου, των αισθήσεων και της διάνοιας. Αυτό σημαίνει δύναμη. Επιδεικνύοντας τη φυσική μας δύναμη, τη δύναμη των χρημάτων και της διάνοιάς μας δε μας παρέχει καμιάν απολύτως ωφέλεια. Τίποτα από τον υλικό κόσμο δε θα μας συνοδέψει, όταν αποχωρίσουμε από τούτη τη ζωή. Η Αγάπη του Θεού και μόνον είναι η μοναδική μας περιουσία.
Ο  κατακτητής, Αλέξανδρος ο Μέγας, το απέδειξε αυτό στη ζωή του. Πόσες χώρες έριξαν τα τείχη τους μπροστά στο στρατό του; Και όμως στο τέλος άφησε τον κόσμο με άδεια χέρια. Και για να το καταδείξει αυτό ζήτησε το  σώμα του να το επιδείξουν σε παρέλαση με τα άδεια του χέρια κρεμασμένα έξω από το φέρετρο. Πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας ελέγχοντας το νου και τις αισθήσεις μας.
Να αγαπήσετε το γείτονά σας σαν τον εαυτό σας. Σπουδαιότερη  Εντολή από τούτη δεν υπάρχει. Και όμως με τους γείτονές μας πόση εχθρότητα και ζήλεια! Μια γυναίκα παρακολουθεί τη γειτόνισσά της και αισθήματα ζήλειας αρχίζουν να εγείρονται μέσα της. Σκέφτεται: «Ω πήρε  προαγωγή και εγώ όχι, ο γιος της έκανε καλύτερες σπουδές από τον δικό μου». Με αυτόν τον τρόπο συγκρίνει τη ζωή της με των άλλων. Ολόκληρη η ζωή της σπαταλιέται με τέτοια αισθήματα ζηλοφθονίας. Ο Ιησούς λέει ότι το φάρμακο γι’ αυτό είναι να αγαπάς το γείτονά σου όπως τον εαυτό σου. Ο Σουάμι το ίδιο δίδαξε όλα τα 84 αυτά χρόνια. Αφού ο Θεός βρίσκεται σε όλους, πρέπει να δείξουμε και σε όλους αγάπη. Το ένα Άτμα βρίσκεται σε όλους και διαπερνά τα πάντα. Όταν ο άνθρωπος το συνειδητοποιήσει αυτό, ποτέ δεν θα ξαναγεννηθεί.
                                                   


κατὰ Λουκᾶν, στ´ 35
.
... ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθρούς ὑμῶν καὶ ἀγαθοποιεῖτε καὶ δανείζετε μηδὲν ἀπελπίζοντες, καὶ ἔσται ὁ μισθὸς ὑμῶν πολύς, καὶ ἔσεσθε ὑιοὶ Ὑψίστου, ὅτι αὐτὸς χρηστὸς ἐστιν ἐπὶ τοὺς ἀχαρίστους καὶ πονηροὺς.
... νὰ ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθρούς σας καὶ νὰ τοὺς εὐεργετεῖτε καὶ νὰ τοὺς δανείζετε, χωρὶς νὰ ἐπίζετε σὲ ἀναπόδοση· καὶ θὰ εἶναι πολλὴ ἡ ἀνταμοιβή σας ἀπὸ τὸν Θεόν· θὰ εἶσθε τέκνα τοῦ Ὑψίστου κατὰ χάρη καὶ θὰ τοῦ ὁμοιάζετε, ἀφοῦ καὶ  ἀχάριστους καὶ πονηρούς.αὐτὸς εἶναι εὐεργετικὸς πρὸς τοὺς

Εδώ ο Ιησούς λέει να αγαπάς τους εχθρούς σου και να κάνεις το καλό χωρίς να περιμένεις τίποτα σαν αντάλλαγμα. Δείξε αγάπη σε αυτόν που σε μισεί, σε αυτόν που είναι θυμωμένος μαζί σου. Τότε αυτοί θα αλλάξουν. Η Γκίτα λέει το ίδιο στο 12ο κεφάλαιο. Εκεί, ο Κρίσνα περιγράφει τις ιδιότητες του μπάκτα και λέει:
Σάμα Σατράου τσα Μίτρε- Δείξε την ίδια αγάπη στον φίλο και στον εχθρό. Αυτός που πράττει έτσι, Μου είναι πολύ αγαπητός.
        Σε όλους έχει δοθεί η εντολή να το κάνουν αυτό, έτσι για μια φορά, 35κάντε μια προσπάθεια. Έστω και μια φορά, βιώστε το αυτό στη ζωή σας. Δυστυχώς, ο άνθρωπος δεν έχει πίστη στα λόγια του Θεού. Πιστεύει αυτά που λέει ο νους του. Ο Ιησούς, ο Κρίσνα και ο Σάτυα Σάι Μπάμπα, και οι τρεις Θεοί, έχουν πει το ίδιο πράγμα: «Αγαπάτε τους εχθρούς σας». Τουλάχιστον για μια φορά, ο άνθρωπος πρέπει να ακολουθήσει τα λόγια τους και να δει τι θα συμβεί.
Ας δούμε την επική μάχη ανάμεσα στον Ράμα και στον Ράβανα. Κάποτε ενώ πολεμούσε, ο Ράβανα έχασε τα πάντα, όλα τα όπλα του. Εκείνη τη στιγμή, ο Ράμα θα μπορούσε να τον σκοτώσει, όμως αντί για αυτό είπε, «Πήγαινε και έλα αύριο με μερικά όπλα.» Ακόμα και σε αυτή τη νικηφόρα κατάσταση, ο Ράμα δεν τον σκότωσε. Ο Ράμα περιέλουσε με τη χάρη Του τον εχθρό Του.
Κάποτε μια γυναίκα ζήτησε από τον Σουάμι, που τότε ήταν ένα νεαρό αγόρι, να έρθει να φάει στο σπίτι της. Του έδωσε όμως να φάει δηλητηριασμένες βάντας. Ο Σουάμι αν και γνώριζε για το δηλητήριο, τις έφαγε. Όλο Του το σώμα μελάνιασε. Ακούγοντας τι συνέβη, η Σουμπάμμα, που Τον πρόσεχε, έτρεξε προς το μέρος Του. Ο Σουάμι της ζήτησε λίγο νερό. Και τότε ο Σουάμι θεράπευσε τον ίδιο Του τον Εαυτό. Μετά από αυτό, όλοι άρχισαν να χτυπούν τη γυναίκα που προσπάθησε να Τον δηλητηριάσει. Όμως, ο Σουάμι τους σταμάτησε όλους από το να της επιτεθούν. Αυτός είναι ο τρόπος που ο Αβατάρ οδηγεί μέσα από το παράδειγμα Του και διδάσκει τους ανθρώπους. Όμως ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Πρέπει να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που δείχνουν οι Αβατάρ και να γίνουμε παιδιά του Θεού.

g g g
Κατὰ Ἰωάννην, ιγ´ 34-35
ἐντολὴν καινὴν δίδωμι ὑμῖν ἵνα ἀγαπᾱτε ἀλλήλους, καθὼς ἠγάπησα ὑμᾱς ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους. ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοὶ μαθηταί ἐστε, ἐὰν ἀγάπην ἔχητε ἔν ἀλλήλοις.
Σᾶς δίδω νέα ἐντολή· νὰ ἀγαπᾶτε δηλαδὴ ὁ ἕνας τὸν ἄλλο, ὅπως ἐγὼ ἠγάπησα ἐσᾶς, ἔτσι καὶ ἐσεῖςνὰ ἀγαπᾶσθε μεταξύ σας. Ἔτσι, θὰ μάθουν ὅλοι, ὅτι εἶστε μαθητές δικοί μου, ἐὰν ἔχετε ἀγάπη μεταξύ σας.

Πρέπει να δείξουμε αγάπη προς όλους με τον τρόπο που το έκανε ο Ιησούς. Αυτή είναι η Εντολή του Θεού. Όμως ο άνθρωπος δεν την ακολουθεί. Κοιτάξτε το κοράκι. Όποτε  βρει και όποια τροφή ποτέ δεν θα τη φάει μόνο του. Αρχίζει και καλεί «Κρόου, κρόου» καλώντας όλα  τα κοράκια. Όταν έρχονται όλα, τότε αρχίζουν όλα μαζί να τρώνε. Κοιτάξτε τα μυρμήγκια. Συγκεντρώνουν όλα μαζί την τροφή τους και την αποθηκεύουν σε ένα μέρος. Εσάς δε σας ζητήθηκε να μοιραστείτε ούτε την τροφή ούτε και τα χρήματά σας με κάποιους άλλους. Απλώς να δείξετε  αγάπη σε όλους. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται ούτε να ξοδέψετε τα λεφτά  σας και ούτε να εργαστείτε σκληρά. Απλώς να μιλήσετε γλυκά και με χαμογελαστό πρόσωπο. Αυτό είναι αρκετό.
Γιατί ο άνθρωπος αρνείται να το κάνει αυτό; Ο Θεός δε σας ζήτησε να μοιραστείτε το τραπεζικό σας βαλάντιο. Ο Θεός δε σας ζήτησε να σκάψετε ένα πηγάδι. Γιατί τόσες πολλές σκληρόκαρδα, ανάλγητα και γεμάτο θυμό λόγια; Ο Τιρουβαλούβαρ είπε:
Αφού υπάρχουν γλυκές κουβέντες, γιατί τότε τα σκληρά λόγια;                Αφού υπάρχουν ώριμα φρούτα, γιατί ο άνθρωπος να τρώει τα ανώριμα;
Έχω μια μπανάνα ώριμη, γιατί ο άνθρωπος παίρνει αυτή που δεν έχει ακόμη ωριμάσει; Πρόκειται για μια περίεργη νοητική κατάσταση. Με πόσους τρόπους προσπάθησαν οι άγιοι και οι σοφοί να το εξηγήσουν, ο άνθρωπος, όμως, δεν αλλάζει με τίποτα. Στους στίχους ο Ιησούς λέει στους μαθητές Του να αγαπούν ο ένας τον άλλο όπως Εκείνος τους αγάπησε. Τότε όλοι οι άνθρωποι θα ξέρουν ότι είναι μαθητές Του. Για να είσαι αληθινός μαθητής του Ιησού, πρέπει να ζήσεις όπως Εκείνος. Όπως ο γκουρού έτσι και ο μαθητής. Και όταν θα τον βλέπουν οι άλλοι θα λένε: «Είναι όπως και ο γκουρού του».
Παρόμοια και αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι πιστοί του Σάι πρέπει να εφαρμόζουν όσα κηρύττουν. Μόνον αν εφαρμόζουν τουλάχιστον μία ή δύο από τις διδασκαλίες του Σουάμι, θα θεωρηθούν πραγματικοί πιστοί Του.
Στη ζωή μου εφάρμοσα όλα όσα λέει ο Σουάμι. Ό,τι λέει και ο Ιησούς είναι επίσης κατάλληλα για τη ζωή μου. Αγαπώ τον Σουάμι με όλη μου  την καρδιά. Πρόσφερα τα πάντα στον Θεό. Τελικά θα Του προσφέρω το σώμα μου. Αυτό αποκαλείται Σαρίρα Νιβένταμ. Το σώμα μου θα γίνει τζιότι και θα ενωθεί με το Σώμα του Σουάμι. Δεν έχω εχθρούς και γι’ αυτό ζήτησα απελευθέρωση για όλους. Το Νάντι του Στούπι λέει ότι ακόμα και οι αμαρτωλοί αλκοολικοί θα απελευθερωθούν. Η Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ και το Στούπι είναι ένα παράδειγμα για τη ζωή μου. Αυτό δείχνει πώς έζησα.
Στη ζωή μου εφάρμοσα όλα όσα δίδαξε ο Ιησούς. Εφάρμοσα όλα όσα λέει ο Σουάμι. Δεν έχω γεννηθεί ξανά σε τούτον τον κόσμο και γι’ αυτό μου φαίνεται παράξενη η ζωή των ανθρώπων. Τα ανθρώπινα πλάσματα δε ζουν σαν πραγματικοί άνθρωποι. Γι’ αυτό θα αλλάξω τον κόσμο για να ταιριάζει με τον τρόπο που εγώ ζω.
                   Τούτο το μήνυμα που δόθηκε από τον Σουάμι μέσα από την Αγία Γραφή είναι αυτό που όλοι οι Αβατάρ, οι γκνιάνις, οι άγιοι και οι πιστοί μάς λένε.

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΗΛ. ΒΙΒΛΙΟ "ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ' ΜΕΡΟΣ 5ο

Η Σκέψη της Ημέρας

Ο πιστός που είναι εμποτισμένος με Θεό γνωρίζει μόνον ένα πράγμα: Θεό, Θεό, Θεό.


Από το ηλεκτρονικό βιβλίο 'Παραμάτμα Σατσαρίτα" Μέρος 5ο


Τι δώρο περιμένω για τα γενέθλιά μου; Τα’ χω ξεχάσει τα γενέθλιά μου. Ο Σουάμι και μόνον βρίσκεται στις σκέψεις μου. Πρέπει να έρθει. Θέλω να Τον δω. Τούτη είναι η αποκλειστική μου σκέψη. Έχω ξεχάσει όλες τις ημέρες και τις ημερομηνίες. Όλοι έχουν την ημέρα των γενεθλίων τους που έρχεται κάθε χρόνο. Η πραγματική, όμως, ημερομηνία της γέννησής μας είναι η ημερομηνία που θα κατακτήσουμε το χωρίς γέννηση στάδιο. Έχουμε όλοι μας πάρει χιλιάδες γεννήσεις. Ποια από όλες αυτές είναι η ημέρα γενεθλίων σας; Τώρα είστε 30, πού βρισκόσασταν πριν 30 χρόνια; Ποιο το όνομά σας τότε; Πρέπει πάνω σ’ αυτό να διαλογιστείτε. Όλοι γεννηθήκαμε για να μην ξαναγεννηθούμε. Τούτος είναι ο πραγματικός λόγος της γέννησής μας. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας. Ο Σουάμι έγραψε εδώ ότι θέλω μόνον Εκείνον για δώρο γενεθλίων. Τούτο το δώρο δεν θα’ ναι μόνον για τα γενέθλιά μου, μα για πάντα.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 5"



Η Σκέψη της Ημέρας

Σα μια φρενήρη πλημμύρα η αγάπη για τον Θεό πρέπει να ξεχύνεται από τα βάθη της καρδιάς.


Από το Ηλεκτρονικό Βιβλίο "Παραμάτμα Σατσαρίτα Μέρος 5ο"

Κεφάλαιο 17 - Ο Ένοικος βγαίνει έξω

Από τη νεαρή μου ηλικία ήθελα τον Κρίσνα. Όταν έμαθα για τον Σουάμι, όταν είδα μια μικρή Του φωτογραφία, αμέσως κατάλαβα ότι ήταν ο δικός μου Σάι Κρίσνα. Μόνον μετά από αυτό Τον είδα και στην πραγματικότητα. Και από εκείνην τη στιγμή  ήταν που άρχισα να γράφω εκατοντάδες τραγούδια υμνώντας Τον. Σε ένα τραγούδι με τίτλο: Ποιος Σου έδωσε την Ευδαιμονική Σου Μορφή, έγραφα:


Τα γεμάτα λαχτάρα καλέσματα και κραυγές μου
Έχουν φέρει την Ευδαιμονική Σου Μορφή
Ο Πράλαντα δημιούργησε το Ναραχάρι
Η δική μου Πρέμα δημιούργησε τον Κύριό μου
Κύριέ μου.
Ποιος έδωσε στο Σώμα Σου το άρωμα των τριαντάφυλλων;
Εγώ με το κάλεσμα της ψυχής μου
Ποιος έκανε τα θεϊκά Λώτινα Πόδια Σου;
Εγώ με τις απαρηγόρητες κραυγές μου
Ποιος ζωγράφισε το γοητευτικό Σου πρόσωπο;
Εγώ με τον ποταμό των δακρύων μου
Ω η ομορφιά του σαγηνευτικού Σου χαμόγελου!
Δεν είναι άραγε το ατέλειωτο βασίλειο της αγάπης μου;
Το κοκκινάδι στα χείλη Σου
Είναι η ομορφιά της αφοσίωσής μου
Τα περιπαιχτικά μάτια Σου;
Το Όνομά Σου στο αίμα μου
Τα χρυσά Σου Πόδια και το ανάλαφρο ρυθμικό βάδισμά Σου;
Η μουσική της καρδιάς μου.


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΌ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΒΕΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ"

Η Σκέψη της Ημέρας

Υπάρχει ένας διαρκής αγώνας μεταξύ των καλών και κακών μας ιδιοτήτων. Εμείς πρέπει  συνεχώς να αναδεύουμε το νου μας μέσα από την αυτανάλυση.


Από το βιβλίο "Βεδικές Αρχές για Διαλογισμό"

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ

Ο Θεός είναι άπειρη συμπόνια. Έχει γεννηθεί για να μεταμορφώσει τον άνθρωπο σε Θεό. Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία. ο Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα έχει δώσει την ουσία των τεσσάρων Βεδών, των Ιερών Κειμένων και των Επών μέσα σε τέσσερα γράμματα. LOVE - ΑΓΑΠΗ. Λέει: "Υπάρχει μόνον μια θρησκεία η θρησκεία της Αγάπης... δείξτε αγάπη σε όλους. Θα σας απελευθερώσω από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων."

Γνωρίζοντας τον Σουάμι...

Το στόμα μου μόνον την αλήθεια λέει, 
το Μεγαλείο Του και τίποτα άλλο.


Το δέρμα μου δεν έχει αγγίξει κανέναν 
άλλον από τον Σουάμι. Τα αισθήματά μου
άγγιξαν μόνον τον Θεό και τίποτα άλλο.

Η μύτη μου γνωρίζει μόνον το θεϊκό
άρωμα και τίποτα άλλο.

Τα μάτια μου είδαν τον Σουάμι και μόνον
και τίποτα άλλο.

Τα αυτιά μου άκουσαν μόνον για τον Σουάμι 
και τίποτα άλλο.

Στην αρχή της σάντανα, βλέποντας τον κόσμο σα Μάγια, πρέπει να στραφούμε μέσα μας. Αφού κατακτήσουμε το όραμα του Θεού, πρέπει να δούμε όλον τον κόσμο σαν Θεό.

Ολόκληρη η ζωή μου είναι γεμάτη με Θεό. Έχω συνδέσει τα πάντα με τον Θεό. Αν και έζησα την οικογενειακή ζωή, έζησα με το αίσθημα ότι ζούσα με τον Θεό. Όλα τα αισθήματα που εγείρονταν μέσα μου ήταν για τον Θεό. Έζησα μια ζωή σαν και τη δική σας, τη ζωή ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, παντρεύτηκα έκανα παιδιά και οικογένεια. Τα πάντα ήταν πανομοιότυπα εκτός από τα αισθήματα. Αν και εκτελούμε τα ίδια οικιακά καθήκοντα, εγώ τα δικά μου τα εκτελούσα με την αίσθηση ότι  έκανα  τα πάντα για τον Θεό. Έκανα τα πάντα σαν προσφορά σ' Εκείνον και κατέκτησα αυτό το στάδιο. Δεν έπεσα από τον ουρανό. Είμαι μια συνηθισμένη γυναίκα του χωριού. Μόνο που εγώ έστρεψα όλα μου τα αισθήματα και τις σκέψεις στον Θεό. Και εξαιτίας της διαφορετικότητας των αισθημάτων τούτη η συνηθισμένη Βασάντα έχει μεταμορφωθεί, όπως ο σίδηρος που μετατρέπεται σε χρυσό. Αν στρέψετε  όλα σας τα αισθήματα προς τον Θεό και εσείς θα μπορέσετε να γίνετε καθαρός, ανόθευτος χρυσός. Αυτή είναι το Αξίωμα του γίνεις Θεός.

Η πιο ένθερμη προσευχή μου είναι να ζήσουν όλοι ζωή βυθισμένοι στον Θεό.

Είθε το στόμα σας να λέει μόνον την Αλήθεια,
να υμνεί τη Δόξα του Θεού!

Είθε το δέρμα σας να αγγίζει τον Κύριο 
και τίποτα άλλο!

Είθε τα αισθήματά σας να αγγίζουν τον Θεό 
και τίποτα άλλο!

Είθε η μύτη σας να γνωρίζει μόνον το άρωμα 
του Θείου και τίποτα άλλο!

Είθε τα μάτια σας να βλέπουν τον Θεό
και τίποτα άλλο!

Είθε τα αυτιά σας να ακούνε μόνον τον Θεό
και για τον Θεό και τίποτα άλλο!

Jai Sai Ram