Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας
Μόνο στο καθαρό και χωρίς σκέψεις στάδιο μπορείτε να ακούσετε την αληθινή φωνή του Θεού. 

Από το Άρθρο για τη Συνειδητότητα #  5
Μύδροι Κανονιού



Κύριε,
Δες μέσα από μένα
Άκουσε μέσα από μένα
Νιώσε μέσα από μένα
Εργάσου μέσα από μένα
Μίλησε μέσα από μένα

Βοήθησέ με να αδειάσω τον «Εαυτό» μου, ώστε, σαν το φλάουτο του Κρίσνα, να με χρησιμοποιήσεις και να παίζεις μιαν όμορφη μελωδία μέσα από μένα!

Γίνε μηδενικό, γίνε ήρωας!

Κύριε «μίλα μέσα από μένα». Όταν ο Θεός μάς γεμίσει, μιλάει μέσα από μας. Πώς θα είναι τότε; Όταν οι αισθήσεις, ο νους, η διάνοια, η συνείδηση και το εγώ αδειάζουν, γεμίζουμε από Θεό. Φθάνουμε στο στάδιο Μπόκτα, στο οποίο ο Θεός μιλάει μέσα από μας. Πολλοί άγιοι το έχουν αποδείξει αυτό. Όταν βρίσκονταν βαθειά βυθισμένοι στις σκέψεις του Θεού, άκουσαν την φωνή Του. Και Την κατέγραψαν σα Βέδες και Ουπανισάδες. 
Τώρα όλοι λένε περιστασιακά: «Ο Σουάμι μιλάει μέσα από μένα.» Πρέπει κάποιος να απαρνηθεί όλα τα πράγματα όπως έκαναν οι αρχαίοι ρίσις. Μόνον εκείνος που έχει αδειάσει τον εαυτό του τελείως και γίνεται ένα τίποτα – σα να μην υπάρχει-, μπορεί να ακούσει τη φωνή του Θεού και να μιλήσει μαζί Του. Όταν δεν θα διακατεχόμαστε πια από τους οκτώ τύπους εγωισμού και αδειάσουμε τους εαυτούς μας, τότε, σαν το φλάουτο του Κρίσνα, ο Θεός θα παίζει τη γλυκιά μουσική Του μέσα από μας. Ο Θεός μπορεί να παίξει μέσα από το φλάουτο μόνον που είναι άδειο και κούφιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου