Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ο πόθος επισκιάζει τη σοφία. Γεννημένος από το πάθος, μπαίνει στις αισθήσεις, δείχνει όλα τα είδη των επιθυμιών, τυλίγει την αληθινή γνώση σαν μια αχόρταγη φωτιά και τελικά οδηγεί στην καταστροφή.


Ατραποί προς τη Θειότητα…. (Συν.)



Πάντα Σέβαναμ – Το να υπηρετείς τα Λώτινα Πόδια του Κυρίου. Πρέπει να βυθίζεται στην σκέψη των Λώτινων Ποδιών πάντα. Η Θεά Μάχαλάκσμι είναι το καλύτερο γι’ αυτό παράδειγμα. Η Θεά με όλα τα πλούτη το μόνο που επιθυμούσε είναι να υπηρετήσει τον Κύριο. Δεν ήθελε τίποτα άλλο. Τα χέρια Της βρίσκονται πάντα στα Λώτινά Του Πόδια. Πρέπει κάποιος να κρατιέται συνεχώς από τα Λώτινά Του Πόδια. Ο Μπάρατα κρατούσε τόσο στο κεφάλι του όσο και στην καρδιά του τα Λώτινα Πόδια του Κυρίου. Έτσι η Καουσάλγια τον επευφήμησε λέγοντας: «Χιλιάδες Ράμας δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί σου!» Απαρνήθηκε το βασίλειο και έζησε σα σανυάσι σε ένα μικρό χωριό, το Ναντίγκραμ. Ντύθηκε και έζησε όπως ο Ράμα. Σύντομα με τη δύναμη της άσκησης έγινε σαν τον Ράμα. Επειδή ο Μπάρατα κρατήθηκε από τα Πόδια του Ράμα, έγινε σαν τον Ράμα.
Το ίδιο και με τη Ράντα που η καρδιά της είναι το σπίτι των Ποδιών του Κρίσνα. Κάποτε, όταν η Ρούκμινι έδωσε στη Ράντα και ήπιε καυτό γάλα, στα Πόδια του Κρίσνα εμφανίστηκαν φουσκάλες. Το καυτό γάλα που ήπιε η Ράντα, προκάλεσε τις φουσκάλες στα Πόδια Του. Όταν κάποιος κρατιέται από τα Πόδια του Κυρίου με μεγάλη πίστη και αφοσίωση, ο Κύριος ανταποκρίνεται αμέσως. Η ανταπόκριση αυτή γίνεται εξωτερικά ώστε να τη δούμε.
Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μαθημάτων στο Μπριντάβαν, κάναμε σάτσανγκ στο μέρος που έμενα. Όποιο το θέμα που ανέλυα, πάνω στο ίδιο ο Σουάμι συνήθιζε να μιλάει στα θερινά τούτα μαθήματα. Όλοι μέναμε κατάπληκτοι. Όταν ρώτησα τον Σουάμι γι’ αυτό Εκείνος είπε: «Εσύ και Εγώ είμαστε Ένα. Οι σκέψεις Μου αντανακλώνται πάντα σε σένα.» Το καυτό γάλα, που η Ράντα ήπιε, προκάλεσαν εξανθήματα στα Πόδια του Κρίσνα. Το ίδιο συμβαίνει και με μας. Επειδή οι σκέψεις του Σουάμι αντανακλώνται σε μένα, λέμε το ίδιο και οι δυο μας. Αυτό είναι το μεγαλείο της Πάντα Σάβανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου