Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

το Πρέμα Βαχίνι Νοεμβρίου είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη


Δεν μπορούμε να φθάσουμε την Απόλυτη Αλήθεια έως ότου όλες οι αμφιβολίες να απομακρυνθούν από το μυαλό.





Τα πέντε στάδια του Σάντακα (συνέχεια...)
Στη συνέχεια έρχεται το Μπάρτα. Σημαίνει ο συντηρητής. Τώρα η Τζίβα εκτελεί σωστά όλα της τα καθήκοντα και διάγει «βίον καλόν». Προσπαθεί να αποβάλει τις κακές ιδιότητες και τις ατέλειές της από το νου μέσα από καλές συντροφιές και κάνοντας καλές πράξεις. Κατά καιρούς και παρά τις ειλικρινείς της προσπάθειες αντιμετωπίζει εμπόδια στο δρόμο της και μπορεί να αποκαρδιωθεί. Προσεύχεται στον Θεό: «Ω Κύριε, έλα να με σώσεις! Δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς τη δική Σου αρωγή. Προσεύχομαι, παρακαλώντας Σε να με ευλογήσεις. Μόνον αν οι προσπάθειές μου ευλογηθούν με την Χάρη Σου, θα μπορέσω να γευτώ την επιτυχία.» Και έτσι κατανοεί τη σημασία της προσευχής. Για παράδειγμα. Οι γιατροί μπορεί να προσπαθούν με διάφορα σχήματα θεραπειών –κλασικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής, με άλλες εναλλακτικές μορφές θεραπείας - να γιατρέψουν τον ασθενή τους. Όταν, όμως, η αρρώστια δεν υποχωρεί, τότε στρέφονται στον Θεό και προσεύχονται. Το ίδιο και με την Τζίβα, μόνον όταν περνάει από τη διαδικασία εξέλιξης και αναμόρφωσης καταλαβαίνει την αναγκαιότητα της προσευχής.
Σε τούτο το σημείο η Τζίβα επικαλείται τον Κύριο και ο Κύριος έρχεται να τη σώσει. Ο Μπαγκαβάν πάντα βρίσκεται στο πλάι μας, πολύ κοντά, πιο κοντά και από τον ίδιο τον αέρα. Περιμένει με υπομονή το κάλεσμά μας και όταν αυτό γίνει, τότε έρχεται τρέχοντας. Ο Κύριος είναι ο Μπακτασαχάγια, Εκείνος που υποστηρίζει τον πιστό. Ο Κύριος γίνεται έτσι ο Συντηρητής. Μας βοηθάει στην πνευματική μας ανέλιξη με το να αναλαμβάνει όλα μας τα βάρη και φορτία και να διώχνει όλους τους ρύπους από το νου μας. Σε τούτο το στάδιο η Τζίβα παραδίδει την κάθε της πράξη στον Θεό. Και τότε ο Ίδιος ο Μπαγκαβάν στέκεται στο πλάι της Τζίβα και την βοηθάει ανά πάσα στιγμή για να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Παράδειγμα αποτελεί η Σακκουμπάι που έφθασε σε αυτό το στάδιο. Ο Κύριος σκούπισε το σπίτι, σφουγγάρισε το πάτωμα, έπλυνε τα πιάτα, έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Ο Ίδιος πήρε τη μορφή της και εκτέλεσε όλα της τα οικιακά καθήκοντα, ώστε να μπορέσει εκείνη να πάει στο προσκυνηματικό της ταξίδι στον αγαπημένο της Κύριο Παντουράνγκα, στο Πανταριπούρ. Και έτσι τόσο ο σύζυγός της όσο και η πεθερά της μη γνωρίζοντας ότι είχε φύγει, δεν την τιμώρησαν για την ανυπακοή της να αφήσει το σπίτι παρά τη ρητή τους απαγόρευση. Ο Κύριος πήγε στο σπίτι του Καρακούμπα με τη μορφή του αδελφού του για να τον βοηθήσει να κάνει κανάτια και να τα πουλήσει. Μαγείρεψε και έκανε όλο το νοικοκυριό. Ο Μπαγκαβάν ήρθε και σαν υπηρέτης με το όνομα Καντίγια Κρίσναν υπηρετώντας τον Έκνατ επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Έφερνε νερό, του μαγείρευε και φρόντιζε για όλες του τις ανάγκες. Με όλα αυτά αντιλαμβανόμαστε πώς τα πάντα είναι εφικτά όταν ο Θεός βοηθάει τον πιστό του. Τώρα ο Ίδιος ο Κύριος έχει πάρει τη Μορφή ενός Αβατάρ σα Σάτυα Σάι Μπάμπα και βοηθάει τους πιστούς Του με πολλούς τρόπους. Οτιδήποτε αναφέρεται στην Γκίτα είναι Αλήθεια. Η Γκίτα δεν αποτελεί ένα απλό βιβλίο προς ανάγνωση και μόνον. Έχει έρθει για να διαφωτίσει, να διευκρινίσει ότι πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή όσα έχουμε μάθει για να μπορέσουμε έτσι να συνειδητοποιήσουμε πλήρως το όφελος.
Πώς μπορούμε να κάνουμε τον Κύριο να έρθει και να μας βοηθήσει με τούτον τον τρόπο; Αυτό θα γίνει μόνον με συνεχή Μπάκτι. Πρέπει να λαχταράμε για τον Θεό, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από Εκείνον. (συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου