Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΑ


Η Σκέψη της Ημέρας

Αναζητείστε τον Δημιουργό και όχι τα Δώρα της Δημιουργίας.





Ο Αληθινός σκοπός της ζωής μας

Ο σκοπός της ζωής μας είναι να φθάσουμε τον Θεό. Αυτός είναι και ο σκοπός όλης της Δημιουργίας. Αν δεν επικεντρωθούμε στον στόχο, θα πρέπει να γεννηθούμε ξανά και ξανά. Πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και να έχουμε επίγνωση, καθώς πρόκειται να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια. Ο δρόμος είναι στενός και απόκρημνος. Αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αποπροσανατολιστεί, θα πέσουμε και όλες μας οι προσπάθειες θα κατακερματιστούν. Στο πνευματικό μονοπάτι το πρωταρχικό μας μέλημα είναι να προσέξουμε τον εαυτό μας και να μην ανησυχούμε για το πλήθος. Τα πάντα είναι ψευδαίσθηση. Ακόμα και το σέβα είναι Μάγια.
Ποιοι είμαστε εμείς που υπηρετούμε; Στον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες που κάνουν υπηρεσία, ας την αφήσουμε σε κείνους! Ο ένας και μοναδικός μας στόχος θα πρέπει να είναι να φθάσουμε τον Κύριο. Μετά  τη Συνειδητοποίηση, και αν χρειάζεται, τότε θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσία. Πρώτα κάνετε σάντανα! Φύγετε μακρυά από τη Μάγια…νικήστε την! Αυτή είναι η αληθινή Σάντανα. Όταν αντιμετωπίζουμε τη Μάγια χρησιμοποιώντας τη διάκρισή μας και την οξυδέρκεια, θα γίνουμε ισχυροί… ένα τηλέφωνο δείκοψε τη διάλεξη. Ο γιος μαις σάντακα της είπε ότι ο φίλος του ήταν άρρωστος και είχε άμεση ανάγκη από χρήματα. Εκείνη έφυγε αμέσως για να βοηθήσει…
Και η Άμμα συνέχισε. Να αυτό είναι Μάγια. Δεν ήταν περισσότερο σπουδαίο να μείνει με τον γκουρού της και να βυθιστεί στις σκέψεις του Θεού; Αν κάποιος αντιμετωπίζει μια δυσάρεστη κατάσταση θα πρέπει πρωταρχικά να σταματήσει και να σκεφτεί πριν πάρει οποιαδήποτε βιαστική απόφαση. Συνεχλως βρισκόμαστε υπό δοκιμασία, περνάμε καθημερινά από τεστ. Αν είχε περιμένει έστω για λίγα λεπτά και άκουγε περισσότερο τη συζήτησή μας, πιθανόν να είχε πάρει διαφορετική απόφαση. Πρωταρχική προϋπόθεση του να πιαστούμε από τα Πόδια του Θεού, είναι να κόψουμε πέρα για πέρα τη Μάγια. Από όλες τις ψευδαισθήσεις  η πνευματική Μάγια είναι η πλέον επικίνδυνη.  Το ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε του ποιοι ήμασταν σε κάποια από τις προηγούμενες γεννήσεις μας, να επιθυμούμε οράματα και να κατέχουμε δυνάμεις σίντις, τα πάντα είναι μη πραγματικά. Αναζητήστε τον Θεό και όχι τα δώρα της Δημιουργίας Του. Όσοι δεν έχουν καθόλου επιθυμίες και έχουν πνευματική επίγνωση μπορούν να φθάσουν τον Θεό. Το Άτμα Ντάρσαν, το Όραμα της Ψυχής, είναι η Αυτοπραγμάτωση.
Εδώ κάποιος απορροφάται από τις σκέψεις του Θεού και μόνον. Όταν φθάνουμε σα τούτο το στάδιο, όλες μας οι επιιθυμίες θα διαλυθούν. Οι επιθυμίες θα παραμείνουν σε όσους δεν είχαν αυτήν την εμπειρία. Μόνον όσοι έχουν συενιδητοποιήσει τον Εαυτό μπορούν να έχουν αδιάλλειπτο Όραμα του Κυρίου. Πρέπει να απελευθερωθούμε από τις επιθυμίες για να αποκτήσουμε τα προσόντα της κατάκτησης αυτής. Σκοτώστε κάθε σας επιθυμία! Μόλις ανατείλει η Συνειδητοποίηση, η άγνοια εξαφανίζεται και οι επιθυμίες καταστρέφονται. Πρέπει κάποιος να λαχταρά για τον Θεό, να κλαίει για Κείνον. Όπως το ψάρι έξω από το νερό  αγωνίζεται να αναπνεύσει, το ίδιο και μεις πρέπει να θέλουμε Εκείνον και τίποτα άλλο.
Σε ένα τέτοιο πρόσωπο είναι που αποκαλύπτει το Άτμα την Αληθινή Του Φύση. Όταν κλαίμε για τον Θεό αποκλειστικά, τα δάκρυά μας Τον φθάνουν. Αν αποκτήσετε τούτην τη λαχτάρα, δεν θα θέλετε πια τίποτα άλλο, παρά μόνον «Σουάμι, Σουάμι, Σουάμι…»
Η ζωή μου αποτελεί ένα παράδειγμα γι’ αυτό.  Έκλαψα και κλαίω και λαχταρώ το κάθε δευτερόλεπτο για τον Μπαγκαβάν. Αυτό Τον έσυρε κοντά μου. Αναζητήστε τον Θεό, όπως το νεογέννητο βρέφος χρειάζεται τη μητέρα του. Πρέπει να νιώσετε και να φωνάξτε: Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς Εσένα, ω Κύριέ μου! Ο Θεός και μόνον είναι η Αλήθεια και εμείς πρέπει να γίνουμε άξιοι της Χάρης Του. Αν κατανοήσουμε τούτην τη σοφία, θα μας οδηγήσει στην Απελευθέρωση.

Το μονοπάτι δεν είναι για τους αδύναμους, καθώς η Μάγια θα επιτεθεί όσους δεν είναι δυνατοί και δεν είναι κατάλληλοι. Αν κατέχουμε δύναμη, επαγρύπνιση και ισχυρή αποφασιστηκότητα, θα μπορέσουμε να νικήσουμε τη Μάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου