Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΜΠΡΑΧΜΑ ΣΟΥΤΡΑ"

Η Σκέψη της Ημέρας

Αν ο άνθρωπος ακολουθεί τη συνείδησή του, τα πέντε στοιχεία θα βρεθούν σε αρμονία.





Από το βιβλίο «Μπράχμα Σούτρα»


Στο Μούκτι Νίλαγιαμ, η φωτιά της Πρέμα Γιάγκνια μαρτυρά την Αλήθεια. Όλες οι φωτογραφίες που παίρνουμε από τη Γιάγκνια το αποδεικνύουν. Η φωτιά της γιάγκνια επομένως, δείχνει ότι ο πρώτος ήχος της Βέδα έχει έρθει με τη δική μου μορφή.
Το πρώτο Σούτρα διδάσκει ένα πολύ σημαντικό μάθημα. Ποιο είναι αυτό το μάθημα; Αυτός που αφιερώνει τη ζωή του για να κερδίσει τη γνώση του Άτμα, πρέπει και ο ίδιος να χαρακτηρίζεται από χρηστά ήθη. Η ενάρετη πειθαρχία και ο ενάρετος χαρακτήρας είναι δύναμη. Αυτοί που διάγουν μια ενάρετη και πειθαρχημένη ζωή ποτέ δεν θα πάθουν κάτι κακό. Είναι προικισμένοι με ιερές αρετές.
«Athatho Brahma Jijnaasa»
Μετά από αυτό, η έρευνα για τον Μπράχμαν

Αφού πρώτα κάποιος εξασφαλίσει την προϋπόθεση της ενάρετης ζωής, τότε μόνο θα πρέπει να προχωρήσει για να γνωρίσει τον Μπράχμαν. Ο Σουάμι αναφέρεται στην ενάρετη ζωή μου, από τη γέννησή μου, αποκαλώντας με Άγκνι. Πώς θα ήταν εάν ο πρώτος ήχος του Βεδικού στίχου «Άγκνι μίλεϊ» γεννιόταν με ανθρώπινη μορφή; Δεν θα αφάνιζε όλα τα άλλα εκτός από την αρετή, την καλή διαγωγή και την αγνότητα; Αυτή είναι η ουσία του πρώτου Σούτρα.
Μόνο όταν κάποιος διάγει ζωή που δεν παρεκκλίνει καθόλου από την ηθική, μπορεί να ερευνήσει για τον Μπράχμαν. Η ζωή μου είναι ενάρετη ήδη από τη γέννησή μου. Αυτός είναι ο λόγος που ο Σουάμι με αποκαλεί Άγκνι. Πώς θα είναι εάν ο πρώτος ήχος της Βέδα γεννηθεί; Θα είναι η ενσάρκωση της αρετής, της πειθαρχίας και της αγνότητας. Θα κατακάψει όλες τις άλλες ιδιότητες. Αυτή είναι η ουσία του πρώτου Σούτρα.

Η έρευνα για τον Μπράχμαν μπορεί να αρχίσει μόνο όταν κάποιος διάγει μια ενάρετη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου